Slovenija

Notar, ki je sklepal pogodbe o lažni prodaji stanovanja, je nedolžen

Ljubljana, 16. 04. 2012 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po mnenju tožilstva naj bi notar Sergej Rojs kršil predpise in zakonodajo, ko je sklepal pogodbe o lažni prodaji tujega stanovanja za 250 tisoč evrov. Sodišče pa meni, da notarju ni mogoče očitati naklepa, zato je pritožbo tožilstva zavrnilo kot neutemeljeno.

Pridružite se uradni strani oddaje 24UR na Facebooku s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
17. 04. 2012 11.31
+2
Notar in sodnik sta bila verjetno sošolca. Družno pijana kot svinje na akademskem izletu. Ne bo ga menda sedaj na stara leta šel obsojati.
sanya10
17. 04. 2012 11.18
+3
Notarji so zmeraj nedolžni, vsega je kriv tisti, ki podpiše pogodbo. Zakaj sploh še imamo notarje? Aja zato, da plačujemo njihove ničvredne usluge!
Drago Kurnik
17. 04. 2012 09.12
+5
Sramota, točno se vidi vrana vrani ne iskljuje oči !!
Milan Koleznik
17. 04. 2012 07.35
+6
vsa Slovenija ve kaj je ta odvetnik storil,a sodstvo tega ne ve.kako mislite da bo sodstvo pridobilo ugled nazaj,nikdar in nikoli v sloveniji sodstvo ne bo dobilo ugleda in vedeli bomo da nismo sojeni pošteno,sojeni bomo kakor se bo komu zazdelu,kako bomo komu všeč in koliko imamo pod palcem in kje v politiki smo.
Jimi1
17. 04. 2012 08.37
+6
Odgovornost je v tej državi obratno sorazmerna višini plače za to delo in pooblastilom, ki jih določena oseba uživa.....
titovka
16. 04. 2012 23.48
+7
v kriminalni državi ni pravice!!!!
rob01
16. 04. 2012 23.17
+12
VTANA VRANI NE IZKLJUJE OČI! ŠE EN PRIMER! SPOŠTOVANI dr. GORENAK! Spodaj je primer 10 LETNE DEKLICE, ki se počasi razpleta v smeri KOROŠKE DEKLICE, ZALOŠKE DEKLICE, SEŽANSKIH DEKLIC, … in se vleče že 3. LETO! MAMO deklice je prizadela obsežna možganska kap, zaradi česar NE MORE GOVORITI, NE MORE REŠITI besedilnih NALOG za 3. Razred OSNOVNE ŠOLE! DEKLICA je iskala strokovno pomoč, ker z njo mami ne more govoriti, ji nič napisati, … Uradne osebe CSD Ljubljana Moste Polje postopkih PONAREJAJO javne listine (izkazujejo, da mama sploh nima nobenih težav z govorom, ...), izdelano je bilo dogovorjeno lažno izvedensko mnenje (na skrivnem sestanku, o katerem obstaja zapisnik, se je z izvedencem dogovarjalo, kaj naj se naredi, kdo naj naredi, na sestanku je bila uradna oseba CSD, izvedensko mnenje se sklicuje na listine in dogodke, ki so kasnejšega datume kot izvedensko mnenje in kar je bilo dogovorjeno na sestanku, mnenje je samo sebi v nasprotju!). Ob tem pa izvedenec celo ugotavlja, da je po preboleli možganski kapi od mame inteligentnejše samo 5% zdrave populacije (očitno je bila mama pred kapjo genij, NERAZULMLJIVO pa je kako je tako osebo SPIZ INVALIDSKO UPOKOJIL in ji dodelil DODATEK za pomoč in postrežbo, kot osebi, ki potrebuje pomoč v večini življenjskih situacij /ob tem, da uporablja avtobus, torej razlog ni bil motorične narave!/) Višek vsega pa je, da sedaj CSD, sodni izvedenec in odvetnik, katerega sem prijavil zaradi lažnega izkazovanja PROTI MENI vodijo postopke odvzema POSLOVNE SPOSOBNOSTI! Pri tem pa pomaga PREDSEDNICA okrajnega sodišča v Ljubljani, ki NI SPOSOBNA ugotoviti niti VELJAVNOSTI POOBLASTILNEGA RAZMERJA in mi v odgovoru celo SAMA NAVAJA, da gre za veljavno zastopanje, pri tem mi pa sama celo navaja nov NEOBSTOJEČI ODVETNIŠKI SUBJEKT! Da gre za očitni kriminal potrjuje tudi dejstvo, da sem v času, ko naj bi bil po trditvah CSD in odvetnika že poslovno nesposoben PRIDOBIL MENARODNE STROKOVNE LICENCE, strokovni naziv sem pa pridobil tudi v sami RS! Spoštovani dr. GORENAK, ker gre za očitno NEVESTNO DELO, ZLORABO POLOŽAJA uradnih oseb pričakujem, da boste OSEBNO kaj naredili, da bo temu KRIVOSODJU in SODNIŠKI KORUPCIJI enkrat KONEC! Ali ni bila KOROŠKA DEKLICA že dovolj?! Ali se niste iz tega popolnoma nič naučili? Za dodatne informacije me lahko kontaktirate na *, hkrati pa vas obveščam, da vam je bila poslana tudi navadna uradna pošta na ministrstvo, naslovljena na vas osebno, na katero pa nisem dobil popolnoma nobenega odgovora. p.s. lahko cenzurirate na vašem blogu, se bo pa ta tekst pojavljal na ostalih blogih, vsa dokumentacija pa bo romala tudi na ustrezne mednarodne institucije! Za vse moje trditve imam namreč listinske dokaze!
toiler
16. 04. 2012 23.10
+7
No, če že policija in tožilstvo nekaj zgradita, pa potem vse prepogosto sodišče vse zruši. Pa naj bo to zaradi neznanja, nerazumevanja ali celo kakšnih bolj mračnih vzgibov. V glavnem - beda!
Buena Vita
17. 04. 2012 21.25
Buena Vita
16. 04. 2012 22.57
+4
SEVEDA,SAJ JE JA BIL SODNIK,VRANA VRANI OČI NE KLJUJE
ian00
16. 04. 2012 22.19
+3
vrana vrani ne izkljuje oči.!
Tom Jones 1
16. 04. 2012 21.28
+8
hahahahahaha.....eh...brez veze....neodvisna veja oblasti...ja res je....
Nimivseeno
16. 04. 2012 20.47
+16
Ali so bili že kdaj dobro plačani ljudje na položaju za kaj krivi? BANDA!
Tadej Skof
16. 04. 2012 20.45
-11
SVINJARIJA! KRADETE TAK KOT SO PARTIZANI MOJM DETKU!
WikiX
16. 04. 2012 20.33
+3
Krivda na sodišču je odvisna od tožbe, očitno ni bilo jasno, česa naj bi bil notar kriv, s ponaredki so se namreč okoriščale njegove stranke, on jih že ni silil v koruptivna dejanja. Tako pač delujejo naša sodišča, kadar bi si najmanj mislil, si lahko kriv in tudi če si sam prepričan v svojo krivdo, se lahko izkaže, da sploh nisi bil ničesar kriv. Odvisno od tožbe, tudi ne začenjajo postopkov proti vsakemu krivcu, sploh tistim ne, za katerimi stojijo z odlčitvami upravno in vrhovno sodišče, ker potem bi bili krivi nedotakljivi javni uslužbenci, ki so pa nedotakljivi, žal. Najbolje je biti kriv za nekaj, s čimer so se že ostali strnjali, da je to v bistvu prav., potem so pravni postopki naenkrat klevete, ne obtožbe. Zato marsikdo pri nas hodi naokoli s ponosno dvignjeno glavo, zavedajoč se, da so ostali še hujši, in kar je še bolj pomembno, da v tem našem malem odtujenem svetu ni sam. Država ni nikomur rekla naj bo pokvarjen, okoriščali so se posamezniki, ne Republika Slovenija. Mimogrede, a kdo ve, ta notar še obratuje, je ugoden?
botjabotja
16. 04. 2012 20.18
+14
...in mi spet verujemo v pravno državo...