Slovenija

Vesoljci tudi v Sloveniji?

Ljubljana, 15. 05. 2008 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
76

Simona je posnela fotografije, na katerih bi lahko bil NLP, Janeza je zaslepila čudna svetloba, Manica pa trdi, da ''to že ni Luna''.

NLP pri Ptuju
NLP pri Ptuju FOTO:
Foto: Simona, junij 2007
Foto: Simona, junij 2007 FOTO:

Potem ko je britansko obrambno ministrstvo objavilo tajne dokumente o videnjih neznanih letečih predmetov (NLP) in srečanjih z nezemljani, se postavlja vprašanje, kdo, če sploh, v Sloveniji zbira tovrstne dokumente. S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da ''ne razpolagajo z nobenim uradnim dokumentom o videnih neznanih letečih predmetih na območju Slovenije''. Prav tako so zatrdili, da nimajo podatkov o NLP, prav tako jih ne zbirajo. Tudi v Arhivu Slovenije naj tovrstnih dokumentov ne bi imeli.

Na odgovor policije sicer še čakamo, a je tiskovna predstavnica na Generalni policijski upravi Nuška Tavčar za 24ur.com povedala, da policija prejema tudi tovrstne prijave. ''Vsako vzamemo resno, ker lahko gre na primer tudi za zamaskiranega storilca kaznivega dejanja,'' je pojasnila.

''Policisti se pri vsakodnevnem delu srečujejo s prijavami najrazličnejših dogodkov in pojavov. Posamezne vsebine je mogoče takoj krajevno, časovno in stvarno opredeliti, v posameznih primerih pa je potrebno bolj podrobno preučevanje, še posebej, ko gre za nevsakdanje dogodke in pojave. Pri tem je potrebno poudariti, da je policija dolžna v vseh primerih prijav državljanov preveriti vse okoliščine in ugotoviti, ali gre v konkretnem primeru za prekršek ali kaznivo dejanje,'' pa je sporočil predstavnik policije za področje kriminalitete na Generalni policijski upravi, Leon Keder. Pojasnil je, da je nadaljnje ravnanje policije odvisno od procesnih opravil, ki so zakonska določena. ''Na tem mestu želimo opozoriti na ogled kraja prekrška ali kaznivega dejanja, ki lahko da odgovore na potek posameznih dogodkov in pojavov.'' Kar pa je težko, ker domnevni NLP-ji praviloma do takrat že odletijo. Sicer se policija ''zaveda, da je preučevanje tovrstne tematike predmet različnih vladnih in nevladnih organizacij v najbolj razvitih državah sveta, zato bi bilo zelo nestrokovno, če bi prijavitelja zavrnili z obrazložitvijo o njegovem psihičnem stanju''.

Foto: Manica, 6. marec 2007
Foto: Manica, 6. marec 2007 FOTO:

Nezemljani, vsaj tako trdijo očividci, so namreč tudi v Sloveniji, predvsem na vzhodni strani. Najbolj pogosti so nerazložljivi žitni krogi, junija lani so se pojavili ob glavni cesti Ptuj–Gruškovje pri naselju Pobrežje. Zunanji primer največjega obroča letošnjega kroga pri Pobrežju je znašal kar 100 metrov, kar je največ doslej. Še več – Simona je na nebu nad mestom, kjer so nastali, posnela fotografije, ki pričajo o morebitnem obstoju NLP. V Sloveniji se je prvi žitni krog sicer pojavil junija 2000 v Pečarovcih pri Murski Soboti, leta 2006 so ga odkrili v vasi Krapje pri Ljutomeru, pri Pobrežju pa so imeli žitni krog že leta 2005.

Mavrica ali NLP
Mavrica ali NLP FOTO:
Foto: Janez, 2. september 2006
Foto: Janez, 2. september 2006 FOTO:

Slovenci na nebu prav tako opazijo nenavadne predmete in se sprašujejo, ali gre morda za NLP. Manica je 6. marca lani posnela zanimivo fotografijo. ''To pa že ni Luna. Ali gre morda za NLP?'' se je spraševala. Janez pa je 2. septembra 2006 opazil, da se je okoli 9. ure nad Gornjo Radgono pojavila čudna svetloba. ''So nas obiskala nezemeljska bitja ali je bila le mavrica?'' ga je zanimalo. Ali so fotografije pristne, vedo le avtorji.

Francija: Okoli 1600 zapisov o NLP

Prva država, ki je navadnim smrtnikom dovolila vpogled v dokumente o NLP, je Francija, ki je v zadnjih 50 letih zbrala okoli 1600 zapisov o bližnjih srečanjih z nezemljani. Med njimi jih 25 odstotkov nosi oznako "D", kar pomeni, da so znanstveniki, navkljub zelo pristnim podatkom in verodostojnim očividcem, naleteli na nerešljiv primer. Več o tem …

Tako kot imamo zemeljska bitja za 'brate' in 'sestre', ni razloga, da ne bi govorili o 'nezemeljskem bratu', saj smo vsi del stvarstva. Jose Gabriel Funes

Tudi Vatikan priznava, da ne zanika obstoja vesoljcev. ''V vesolju mogoče obstajajo nezemeljska bitja, kar pa ne nasprotuje veri v Boga,'' je izjavil glavni vatikanski astronom in jezuitski duhovnik Jose Gabriel Funes, ki upravlja vatikanski observatorij. ''Glede na to, kako prostrano je vesolje, lahko domnevamo, da v njem obstajajo tudi druge oblike življenja, mogoče celo inteligentna bitja. Tako kot je raznoliko življenje na Zemlji, je morda tudi v vesolju. Morda je Bog ustvaril tudi druga bitja, celo inteligentna. To ne nasprotuje naši veri, saj je Božja stvariteljska svoboda neskončna, mi pa je ne moremo omejevati." Kljub temu pa Funes ne verjame, da je Jezus obiskal tudi Nezemljane, saj naj bi bilo učlovečenje enkraten in neponovljiv dogodek, ne dvomi pa, da so tudi vesoljci, če obstajajo, na nek način deležni Božje milosti.

Posneli ugrabitev moškega?

Septembra lani je svet pretresel posnetek domnevne ugrabitve s strani vesoljcev. Nekega moškega naj bi na delovnem mestu ugrabili nezemljani. Posnetek prikazuje, kako domnevna žrtev vstopi v prostor in se skrije za steno. Nato sledi močna svetloba in dve uri izbrisa s traku, nepojasnjen je preskok s 23. na 1. uro. Nato se moški spet pojavi, tokrat na kolenih, in takoj bruha. Po domnevni ugrabitvi pa je dal odpoved in se odselil. Dva priznana strokovnjaka menita, da je posnetek pristen.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (76)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nino Kopše
14. 09. 2011 08.45
+6
Na sliki od Manice se lepo jasno vidi da je odsev stropne luči v steklu, ker je slikala skozi okno. V desnem zgornjem kotu se vidi tudi okvir okna. Čeprav verjamem, da je nekaj tam tunaj, sem tukaj takoj vidl da je FAKE =)
Kova?i? Gregor
17. 11. 2010 13.25
+6
imam 10 min posnetke NLP-ja v hd formatu če koga zanima trikotne oblike.posnel10.2010
Bijelo_Dugme
31. 08. 2009 14.27
+4
janez a te je NLP al sonce zaslepilo. manca ne to pa res ni luna tisto je tvoj luster
Bijelo_Dugme
31. 08. 2009 14.25
+2
NLP sicer obstaja. sicer je 90% videnj so zmote, 8% videnj so prevara, 2% pa resnična videnja. prva slika je še nekod. manca je verjetno svoj luster zamenjala za NLP. janez pa je NLP zamenjal s soncem. sam verjamem v NLP ker nekateri so resnično vidli. manca pa janez sta pa prevaranta. kak lahk svoj luster pa sonce zamenjaš za NLP. ha ha ha
eXer
26. 11. 2008 12.23
+2
hahah pa kako lahko objavite sliko retardirane Manice, ki svoj luster zamenja za NLP.. hahahahah, folk je prov bolan že :D
mary3
23. 10. 2008 09.41
+1
nkonc bojo še ugotovil d je nlp od bmw-ja preveč filme gledajo tko k e.t.
mary3
23. 10. 2008 09.39
sj je učitn d je čz šipo svašta s čem se ubadajo čudn d jih js nevidm hahaha
NezemljanovNi
15. 10. 2008 15.44
Ali ste že pomislili, da so slike od Manice in Janeza slikane iz notranjega prostora skozi steklo okna v katerih se vidi odsev notranjega lustra in umazanija na šipi?? Dokaz: ob robovih je viden okvir šajbe. - slikano je od noter na ven
ŠUPAK!
13. 09. 2008 06.21
Tako kot imamo zemeljska bitja za \'brate\' in \'sestre\', ni razloga, da ne bi govorili o \'nezemeljskem bratu\', saj smo vsi del stvarstva. he he he mogoče jih je pa sram zemeljskih debilnih bratov.
ŠUPAK!
13. 09. 2008 06.12
+3
ej a je kdo pomislu na to da so teli leteči krožniki se cev čas tukaj samo da jih ne vidimo zato ker so tako hitri in uni ki se vozijo v njih hitreje dojema use skupaj.
Fancy.alien
29. 06. 2008 03.37
+1
pa zakaj vedno v vsaki novici pljuvte po igorju.gojcicu..človek ima pač mal širši pogled na svet in ima pravico napisati svoje mnenje...tako kot ste ga vsi ostali. Ali zato ker drugače razmišlja in to javno napiše....mar je zato potrebno bit neumem. Jaz ga podpiram in mu dam prav....na zivljenje moraš gledati širše in optimistično. Igor daj mi v priliki svoj email... Lp
Burek_Legolas
03. 06. 2008 23.10
-2
@igor.gojcic: a si ti retardiran ali se samo delaš trdega? Začneš še z nekimi kao normalnimi argumenti, ki pa se potem previjejo v debilnosti.
Zippy2
03. 06. 2008 16.22
ah bejšte se solit kaj nakladaste nezemljano so in bodo itak da so samo ni nujno da so že tako razviti da bi pršli na zemljo
TriplePanic
16. 05. 2008 14.25
Ahahaha tretja slika. To ti še jst znam naredit v photoshopu.
Ramzess
16. 05. 2008 11.28
+2
Nadaljevanje teksta: Vsaj tako trdi, prijateljica Dinanine zaupnice, ki ji je Diana zaupala (svoji zaupnici), kaj je videla. Vse ostalo, okrog njene smrti, je zgolj fasada. Ta 'zamajolika' bitja se hranijo z energijo, ki je produkt našega strahu, ali agonije ob bolečini. Javnosti denimo ne povedo, da nekatere (ni jih malo) ugrabljene ljudi, pa tudi otroke (zlasti), ki jih kasneje najdejo, da so bila njihova trupla iznakažena (meso jedeno iz živih teles), s s pecifičnim orodjem ali kar s kremplji, pač značilen zaključek uda, rok teh bitij. Tak primer je recimo primer ugrabitve in uboja deklic Holly Wells in Jessice Chapman. Njuna telesa so našli v gozdu v bližini vojaške baze, kar ni šlo očitno nikomur vnos (mnogi vidijo vzrok tam), iznakažena s kremlji, in posiljena, polita z bencinom in zažgana, brez obleke, ta je bila z bencinom zažgana v košu za smeti pri šoli. Nekateri smatrajo tako početje za nesmiselno, telo naj bi ostalo oblečeno, vsak pametni to ve, da se obleka napije bencina, in nato zažge. Neka priča, treking tekač, ki je tri večere tekal ob gozdu, slišal krike deklet iz te šume. Obtožili so Ian-a Huntley-a, zgolj na podlagi semena, ki so ga našli v naborku njegovih hlač. Seme je lahko pobral kjerkoli, lahko pa so mu ga tudi podtaknili. Mnogi menijo, da je ta človek nedolžen. Dobro izpeljana zadeva. V tem gozdu, so našli že več tako iznakaženih otrok, V Britaniji je na tisoče taki primerov, kdo ve koliko po svetu, kjer izginja na sto tisoče otrok in več. Mnogih otrok nikoli ne najdejo, niti njihovi teles, le zakaj, kje končajo, podobno velja za mnoge odrasle, ki so izginili nezano kam. Ni čudno, da so številna iskanja, ki slepo sledijo 'obrazcu' pravilnika, zakonov, ki često namensko zanemarja resnična dejstva, javnosti prikriva, in potvarja resnico, tako zelo neuspešna. Ljudje, starši, pa morajo, z lažmi, živeti naprej. Smrt in izguba, še z daleč nista tako boleči, kot laži okrog resnice smrti. A nič ne ostane večno skrito, prej ali slej izvemo vse, kar nas zanima, pa čeprav šele po telesni smrti, v sobani kjer pregledujemo in presojamo preteklo življenje, ob pomoči vodnika. Skratka, ras, ki bi nam škodovali je malo (usmerjenih proti sebi), večina je nam naklonjenih, prijateljskih ras (usmerjeni proti drugim). Ljudje bi marsikaj, kar se zgodi njim, ali njihovim bližnjim, lažje razumeli, če bi razumeli naravo zakona Karme, ki ne kaznuje, temveč uči. Morda bi tako lahko razumeli odločitve posameznika, tudi otrok, zakaj se jim kaj zgodilo. Oni so to oz. takšno odločitev, sprejeli, kot jo sprejmejo vsi, še preden smo se ponovno utelesili, torej rodili. Nič ni presenetljivega torej, še manj pa razloga za pretirano samomučenje ob smrti in izgubi bližnjega. Na koncu je vse prav.
Ramzess
16. 05. 2008 11.23
+2
Energetik="In TAKIH civilizacij po mojem ni prav veliko, ker so se lahko že prej sami sebe uničili oz. jih je kakšna naravna katastrofa. Moje mnenje. Nič pa nimam proti srečanju z njimi, če so normalni in prijateljski" Veste kaj me moti take sorte izjavah, da tuje civilizacije, ne glede na stopnjo razvoja, preveč primerjate z našo, in omejeni ste na 3D nivo. Nisem še videl filma, razen kakšne izjeme (Zvezdne steze, Star Trek), ki bi se izzognila takšnemu takšnemu, primitivnemu načinu razmišljanja, ker drugače ni mogoče reči, vsi ponavljajo eno in isti način razmišljanja. Kako trapasti so posnetki obdukcij nezemljanov, ko njihovo anatomijo primerjajo z našo, na napačen način, denimo, če osebek nima genitalij, tam kot, še to ne pomeni da jih nima, oz, da ni sposoben reprodukcije, če pa je, le da je zadeva pri njih drugačna. Seveda obstaja možnost, da so genetskem igračkanju kaj zamočili, pa reprodukcije niso več sposobni (Greyi so že ena takih vrst). Večina še verjame, da je življenja možno samo na planetih, ker so razmere takšne kot tukaj, na Zemlji, kar je spet zmotno razmišljanje, da življenje temelji izkjučno na ogljiku (C), pa imamo že na tem planetu, lep dokaz, organizme, ki temeljijo na žveplu (S). Kadarkoli koli je govora o nezemljanih, imajo ljudje, vsaj večina, v mislih neke male zelene, kao marsovce, a slednji niso niti majhni, kaj šele zeleni, čeprav nezemljska bitja zelenih barv (odtenki, ne osnovne) tudi obstajajo. Filmi so ljudi pošteni zmedli, in poneumili. Niti Star Trek ni popoln, ima svoje anomalije, a razmišlja v pravi smeri, in upošteva tudi še kaj drugega, kot samo fizično 3D pojavnost. Izbor nezemeljiskih civilizacij je pester, mnogo so jih videli že ljudje na tem planetu, ob takih ali drugačnih srečanjih, malo motijo samo njihove neumne izjave in primerjave, s podobami našega sveta. En primer je recimo iz Rusije, kjer je ženska kriče, ko je videla bitje v parku, primerjala podobo bitja, s krščansko ikono hudiča. Ženska je zelo neumestno kričala, le kaj so mislili ljudje, ki so jo opazovali, in ki so količkaj pametnejši, "Hudič je pristal!". Mislim, halo, kam pelje takšno vedenje. V Braziliji je bilo nekaj podobnega, ko so dekleta trdile, da so videle hudiča. Ljudje, kakršni so, so tista mala bitja, ki so oddajala vonj po amonijaku, kamenjali, nad čemer so se seveda mnogi zgražali. Vojska je seveda zadevo (ljudi) utišala, a ne posvem. Človek je res primitiven. Skratka nezemeljskih vrst je veliko, tudi takih, ki so nam povsem podobni, oz. lahko prevzamejo človeško podobo, do takih, ki se razlikujejo od nas, in spominjajo na nekatere živalske vrste, znane na tem planetu, zgolj po videzu, humanoidi žuželčjega videza, reptiloidnega videza, reptiloidi (draco) so naši sovražniki, bojda ob vstopu planeta v 4D (reptiloidi so bitja, ki živijo na 4D nivoju)(ob prehodu v 5D (2012)) pripravljajo invazijo na planet in končno vzpostavitev globalne kontrole nad ljudmi (čipovanje). Izraz 'draconski zakoni' je povezan s te, in ni zgolj neka pregovorna fraza. Ljudje bodo zmotno zavedeni s predhodno invazijo Greyev (sužnji reptiloidov, a večina naši zavezniki), od katerih naj bi nas kobajagi rešili reptiloidi, ki bi jih ljudje sprejeli kot rešitelje, in jih častili. To bi bilo res skrajno neumno početje, a na to potihem skozi sistem človeštvo pripravljajo že lep čas, stoletja, tisočletja dolgo. Večina tega sploh ne opazi, tako jih je sistem zaposlil z nevažnimi stvarmi, manipulira z njimi in jih odvrača od prave resničnosti (živijo v nekakšni matrici, poustvarjeni resničnosti). Njihovi hibridi so sposbni prevzeti človeško podobo, in so nameščeni v različne kraljevske družine, vodilne položaje na svetu. Nekateri ljudje so bili priča njihovi preobrazbi, a so jih utišali, ena teh prič naj bi bila tudi princesa Diana, zaradi česar naj bi jo tudi ubili. Vsaj tako trdi, prijat
ZeroCod
16. 05. 2008 09.06
-3
Energetik
16. 05. 2008 08.21
+1
igor.gojcic: jaz sem samo opozoril na dejstvo, da tudi s 100 in 1000x hitrejšo tehnologijo potovanj, kot jih imamo danes, rabimo neznansko veliko časa za medzvezdna potovanja. Kar se tiče ukrivljanja prostor-časa in t.i. črvjih lukenj, pa mora biti civilizacija ZELO, ZELO razvita, da bi kaj takega sproducirala (če je to praktično sploh možno). In TAKIH civilizacij po mojem ni prav veliko, ker so se lahko že prej sami sebe uničili oz. jih je kakšna naravna katastrofa. Moje mnenje. Nič pa nimam proti srečanju z njimi, če so normalni in prijateljski, drugače pa se srečanja bolj bojim.
dj_dave
16. 05. 2008 01.27
ja se take fotke sm že jest delov... če kej slikaš skozi okno pa maš luč pržgano se vid tak odsev.... aja lepa luč....
Psemek_III
15. 05. 2008 23.51
No, če malo bolj pogledam... Manica se ni niti toliko potrudila, da bi sfotoshopala fotko, ampak je to kar lepo odsev od sobnega lustra, zunaj je pa slikala nebo. Jao, jao.