Slovenija

NLB z uporabo angleščine krši zakon

Ljubljana, 03. 09. 2013 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prednostna uporaba angleščine v največji slovenski banki NLB močno razburja. Državna banka s pravili, ko angleški jezik v Sloveniji postavlja nad slovenski, krši zakon. V NLB pa pravijo, da želi postati mednarodno konkurenčna.

 

 

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kavu
11. 09. 2013 15.51
Kako si lahko država kaj takega dovoli ? Če se želi prodati naj se proda sama. Nobene škode ne bo. Tu smo v Sloveniji ! Imamo svoj jezik - SLOVENSKI JEZIK. In ta jezik je uraden jezik. Pa kaj smo res narod hlapcev? če pridejo tujci k nam, pa ni važno če imajo ne vem kakšne kvalifikacije naj se učijo slovensko. Tu se pozna naše zavedanje in cenjenje naših korenin in preteklosti. A se bomo morali boriti tudi za svoj jezik? Vesela sem, da nisem komitent NLB. Banka Koper je italijanska, vendar je pri njih uradni jezik slovenščina in ne italijanščina. Se vidi, da nimate v NLB in pa tudi v vladi nobene narodne zavesti. In tega me je sram. Gledam naše športnike, ki se borijo za našo zastavo in se hkrati sprašujem zakaj neki to počnejo. Danes se borijo za to lepo deželo, a če bo tako šlo naprej se bodo kmalu borili pod drugo zastavo. Ja, to počnete. Vsi narodno zavedni Slovenci bi morali v tem trenutku izstopiti iz NLB-ja.
mackon08
03. 09. 2013 23.14
+2
Guvernerja banke takoj razrešit, pa kaj on misli kje mi živimo. Mi smo Slovenci in naš jezik je Slovenščina.
periot22
03. 09. 2013 21.44
+2
Potem pa naj na to banko hodijo samo tujci!
JE-BI-GA
03. 09. 2013 21.03
+9
Daleč smo prišli, že jezik se počasi ukinja. Banda pokvarjena, kradljiva, čigava banka je sploh to in sicer pa kdo še tem barabam kaj zaupa s politiko na čelu, predvsem čelavim majstrom, ki je naredil več pufa kot cela juga prej v 50-tih letih, pri predaji pa zatrjeval kako je predal pozitivno bilanco stanja. Kdaj bodo te barabe ničvredne odgovarjale za namensko uničevanje države in njenega premoženja. Sicer pa da bom odkrit, vsa krivda je na strani volivcev, ki še to gnilobo podpirajo in jim verjamejo, tako da bi bilo dobro da se raja strezne in voli to kar bo predlagalo ljudstvo in ne barabe politične. Takoj bi morali zahtevati spremembo zakona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prototip
03. 09. 2013 20.39
+7
Me prav zanima kako so tega veseli zaposleni,,ah saj res,kdo bo pa njih kaj vprašal,saj če jim pa kaj ni všeč imajo pa vsa vrata na široko odprta,,,,,s takimi akrobacijami bodo le še izgubljali na kredibilnosti,,,jaz že resno razmišljam o menjavi banke,,,,,,
bibagre
03. 09. 2013 20.14
+6
Ne bo dolgo ko bodo zakon spremenili po svojih potrebah in željah.