Slovenija

'Nismo posegali v delo tožilstva'

Ljubljana, 08. 04. 2009 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Policija pri izvajanju nalog ni in ne bo delala nobenih razlik," odgovarjajo na očitke generalne tožilke Barbare Brezigar, ki naj bi jo ujeli v prisluhih. Nadzora ne bo.

Generalna tožilka Barbara Brezigar naj bi se pogovarjala z osumljencem v zadevi Patria.
Generalna tožilka Barbara Brezigar naj bi se pogovarjala z osumljencem v zadevi Patria. FOTO: Dare Čekeliš

Policija je pri nadzoru komunikacij osumljenih v primeru Patria ravnala pravilno, je sporočila notranja ministrica Katarina Kresal. ''Svoje naloge je opravila zakonito in skladno s sodnimi odredbami,'' je odgovorila na dopis pravosodnega ministra Aleša Zalarja v zvezi z obtožbami generalne državne tožilke Barbare Brezigar na račun policije. Kriminalisti so med preverjanjem izpiskov telefonskih pogovorov osumljenih v aferi Patria odkrili, da je imela z enim izmed njih stike tudi Brezigarjeva, ki pa je navedbe označila za insinuacije.

Generalna policijska uprava zatrjuje, da ni šlo za nobeno poseganje v avtonomno delo državnega tožilstva, še manj pa za kakršno koli obliko nadzora nad posamezniki iz Vrhovnega državnega tožilstva. ''Policija je zbirala obvestila skladno z zakonskimi določili in skladno z odredbami okrožnega sodišča v Ljubljani. Pri tem ni in tudi v prihodnje ne bo delala nobenih razlik pri izvajanju svojih nalog. Policija svoje naloge opravlja na način in v obsegu, da se predkazenski postopek uspešno zaključi in da je hkrati varovana tudi integriteta posameznikov v tem postopku. Vse aktivnosti se izvajajo skladno z usmeritvami vodje slovenskega dela skupne preiskovalne skupine,'' so sporočili.

Ministrica Kresalova meni, da so pojasnila policije ustrezna, zato ''uvedba nadzora ni potrebna''.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cakalnica3
08. 04. 2009 17.56
Kathalena ... Očitno se po tvoje Brezigarjeva zavzema za fašizem? Tudi na forumu bi bilo dobro biti vsaj približno korekten, ne pa da človek skrit za psevdonim, kar nekaj pljuva naokoli ... S svojimi besedami si postavljaš ogledalo.
cakalnica3
08. 04. 2009 17.50
Meni se postavlja drugo vprašanje. Zakaj ta prisluškovanja pridejo v medije? Čudovito je zapisati, da se je Barbara Brezigar pogovarjala z nekim čudnim tipom, saj jo s tem že ožigosaš in - ker smo v Sloveniji - že skoraj obtožiš. Če ne bo res dokazano, da je česa kriva, se mi kar malo gabijo njeni politični nasprotniki (ali pa policija in njihova šefica Kresalova), ki so ta podatek spravili v javnost in ji skušajo na tak nečeden način kopati jamo.
Zlobni
08. 04. 2009 16.36
komunajzarji blodijo, ampak tudi pletejo kmalu na tožilstvu ne bo več poštenih ljudi potem bodo odstranili še zadnje nepodkupljive sodnike in kradli še bolj kot smo vajeni od njih kriva bo pa kriza, hehe
SPICELJ
08. 04. 2009 13.43
zadnjič na polemiki je Kos lepo spustil Matetu kajlo,ko ga je vprašal..kako vi veste o čem smo se pogovarjali na zaprtem sestanku,ko pa smo bili prisotni le jaz,moj odvetnik,dva krimiča in Barbara Brezigar..??????? ve se kdo je špijun SDS-a.
dar1
08. 04. 2009 12.58
Kaj je zdaj BB, Penka si poslala v pripor, ker se je pogovarjal z Zidarjem. Če bi živeli v pravni državi, bi bila itak že zdavnaj na Igu.
Kathalena
08. 04. 2009 12.48
Zanima me z kom se je pogovarjala in komu je delala prisluhe ko se je zvzemala za rehabilitacijo Fašizma in Rožmana.
Ranunculus
08. 04. 2009 12.46
Kaj je s to Barbaro? A po njenem bi morali osumljencem, katerim so prisluškovali, dati seznam številk, katerih ne smejo poklicati, da ne bi ogrozili scenarija, po katerem se bo odvijala zadeva Patrija? Smešno... če ima tožilstvo kontakte z osumljenci pač ni nujno neodvisno. In večina ve, da ni.