Slovenija

'Nisem bila vinjena!'

Ljubljana/Sarajevo, 26. 10. 2008 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nataša Vodušek trdi, da v času nesreče ni bila vinjena. Medtem pa oblasti v BiH pravijo, da je čas, da Voduškova odide, saj ogroža tamkajšnje državljane.

Voduškova v BiH ni preveč dobrodošla.
Voduškova v BiH ni preveč dobrodošla. FOTO: Jani Dolinšek

Na ministrstvu so ob tem ponovili, da so po nesreči veleposlanico Natašo Vodušek povabili na konzultacije v Ljubljano, zunanje ministrstvo BiH pa zaprosili, naj se pri pristojnih oblasteh zavzame, da čim prej posredujejo slovenskim oblastem poročilo o prometni nesreči. Po prejemu tega poročila bo zunanje ministrstvo odločalo o morebitnih ukrepih, so še sporočili.

Ministrstvo, ki se je s tem odzvalo na nastop veleposlanice Voduškove na eni od slovenskih televizij, je še dodalo, da veleposlanica ministrstva ni seznanila o svoji nameri nastopiti na televiziji.

Voduškova je namreč v intervjuju kot povsem neresnična znova odločno zanikala namigovanja o njeni domnevni vinjenosti v času nesreče. Poudarila je, da preizkus alkoholiziranosti z njo sploh ni bil opravljen, prav tako ne noben uradni postopek pred policijo niti pred tožilstvom, saj glede na diplomatsko imuniteto, ki jo uživa v BiH, ti postopki proti njej "sploh niso mogli biti opravljeni, niti niso dopustni". "Žal mi je, da je prišlo do prometne nesreče, vendar je žal nisem mogla preprečiti," je še dejala.

BiH: 'Čas, da Voduškova odide'

Bosanski socialdemokrati ji očitajo, da je promovirala retrogardna stališča Milorada Dodika.
Bosanski socialdemokrati ji očitajo, da je promovirala retrogardna stališča Milorada Dodika. FOTO: Reuters

Socialdemokratska stranka BiH (SDP BiH), ki jo vodi bivši predsednik vlade BiH Zlatko Lagumdžija, pa je danes od vseh institucij BiH zahtevala, da slovenskemu zunanjemu ministrstvu in slovenski vladi "da jasno vedeti, da je čas, da veleposlanica Voduškova odide iz BiH". Stranka to zahteva, ker "pijana ogroža življenja državljanov BiH in se za posledice svojega obnašanja ne želi niti opravičiti ali pokazati skrb". Stranka ji tudi očita, da je "zagovarjala in promovirala retrogradna stališča" predsednika Republike srbske Milorada Dodika. Ob tem dodajajo, da se slovenska vlada kljub pričakovanjem SDP BiH od njenega ravnanja ni ogradila.

V sporočilu z naslovom "Ali veleposlanica Voduškova izvaja uradno politiko Slovenije do BiH?", objavljenem na svoji spletni strani, je SDP BiH še ocenila, da vse kaže, da slovenska vlada tolerira škandalozno in nesramno obnašanje svojih diplomatov. "Zato v imenu državljanov te države sporočamo, da je čas, da se veleposlanica Voduškova vrne domov, oblikovalcem zunanje politike Slovenije pa, da BiH ni nikakršna kolonija, v kateri se lahko obnašajo, kot si želijo," so še zapisali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lejka50
06. 11. 2008 00.22
vidne sledi alkoholizma se že kažejo Voduškovi na obrazu
Tonček Balonček
27. 10. 2008 14.06
V Bosni še nimajo demokracije, pri nas smo pred zakonom vsi enaki (razen mogoče Američanov in kakšnega Črnogorca ali Albanca, pa kak Rom se še najde).
darvil
27. 10. 2008 10.39
tb mogoče Alojz Sok,on ne pije rakijo ...samo sok \"FRUCTAL\", ovčetino ne mara ,le svinjsko tako je navajen
darvil
27. 10. 2008 10.26
čaršijske priče,kava izvinite kahva ,rahat-luk
Tonček Balonček
27. 10. 2008 10.12
Pa bi bilo res bolje, če bi jo predstavljal, Slovenijo namreč, kak normalen tip.
joj jaz se opravičujem sem pozabil na DEMOKRACIJO v kater imamo vsi vse pravice . odgovornost je umrla , kaj ne
mogoče se bo kdo najdel ki bo trdil da predstavlja Slo...ja dobro tudi prav
verjetno izražate ogorčenje ker bi naj Voduškova osramotila Slovenijo. kot se da razbrat iz vaših komentarjev vi niste in niti ne boste zaslužili kaj boljšega . razen če vi predstavljate kakšen klub Strojanovih
Tonček Balonček
27. 10. 2008 08.17
Kje je Ruplova protestna nota in tožba proiti bosanskim novinarjem, ki žalijo naše diplomate, ki predstavljajo Slovenijo! To bi moralo storiti tožilstvo po uradni dolžnosti! Več kot očitno gre za še en konstrukt, ki generira v Murglah, levakom ni nikoli dovolj blatenja Slovenije v tujini, pa naj gre za sever ali jug Evrope.
dojc1
27. 10. 2008 07.00
zdej šele je dala komentar,ko je imela dost časa,da si nekaj izmisli.pa sej še na tej sliki ni videti trezna.
tanga
27. 10. 2008 06.56
hm..če bi jst mela tok alkohola v seb, se sploh ne bi spomnila, da sem pihala ali pa kej drugega. Po moje se ona tud ne, hehe
sandi101
26. 10. 2008 22.38
Normalno,da laže saj to je bilo za pričakovati ... Nič veliko boljše ni v našem parlamentu kjer veselo nazdravljajo za svoj uspeh za naj najnižje pa jim je itak vseeno saj za nas zakon mora veljati za največje pa itak poznamo raznorazne zgodbe o korupciji,ki jo je seveda težko dokazati!!!!
omega6
26. 10. 2008 22.07
Ma sej se ji že na faci vidi da ga rada seka.
Še zapreti bi jo morali in ne samo nagnati.Sedaj se izgovarja na imuniteto.Torej v tem primeru lahko hodi tam nažrta kot svinja in ubija ljudi po cesti ter lomi avtomobile katere plačuje država?
RADO62
26. 10. 2008 21.39
&039;Nisem bila vinjena!&039; ??? O kje pa ... bila je samo nažgana do fondamenta.... In spet se bo znašala nad ubogega Voduška.... heh
fmarty@email.si
26. 10. 2008 21.38
ne sploh ne, pa hajder je bil tud nevede omamljen...
arksikris
26. 10. 2008 21.27
Kaj če bi Slovenčki , za spremembo, enkrat počakali na uradno poročilo o prometni nesreči in šele nato segli po kamnih.
siva_kucma
26. 10. 2008 21.05
Spoštovani komentatorji Imam predlog. Naj gre g. Ruplu za šoferja. Lep pozdrav
Gordana Vujinovi?
26. 10. 2008 21.03
bus driver ta izjava ti je pa zakonnn
saknukdhwkfnnkj
26. 10. 2008 20.11
To Milorade! Šaljite je kući ali obavezno sa avionom da nebi oko Banja Luke napravila još kakvo sranje.....