Slovenija

Preverjeno: Neznosno čakanje na rešilca

Ljubljana, 27. 05. 2008 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Irena Dolschon
Komentarji
18

Pacienti po vsej državi čakajo na prevoze v bolnišnico ali domov tudi po več ur. Čakajo tisti na berglah, na vozičkih ali celo nepokretni.


  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veli82@volja.net
30. 05. 2008 12.11
+1
Strelka- hvala!! no pa je se nekdo na tem svetu, ki razume stvar!!! Reševalci se trudimo in delamo po najboljsih moceh.... Kot sem ze napisal, problem so taxi prevozi z reševalnim vozilom-!!!!!
strelka23
29. 05. 2008 21.33
veli82 bravo in vsaka ti čast za opravljeno delo kot reševalec ne pa kot brezplačen taksist simulantov in parazitov zdravstva.V enem izmed pomurskih zdravstvenih domov dela zdravnik ali zdravnica privatnica nekaj krat zdravljena na psihiatriji ki ne dela drugega kot piše naloge simulantom ki jih potem reševalci vozijo okrog.Ti isti pacienti kopljejo vrt po cel dan lazijo po mestu in obirajo ljudi ter delajo probleme res bolnim.Za višek pa še pobirajo tujo pomoč,ki jo naj namenijo za taksi prevoze,če že nimajo nikogar svojega ki bi jih peljal do zdravnika.
veli82@volja.net
29. 05. 2008 14.13
Novinarka kdo ti je dal dovoljenje oz od kje ti ideje da delaš članke!!!!!!!! V članku je večina osem pokretnih ki NISO OPRAVIČENI DO PREVOZA Z REŠEVALNIM VOZILOM!!!!! ALO sem reševalec in delam ko živina 240 260 ur na mesec za 800-840 eur neto mesečno!!! Se trudim ITD ITD!!! Organizacija????? ALO Naj država (zavarovalnica) plača še 10- 20 reševalcev+ vozil na postajo pa naj se malo pogleda kaj vse vozimo- TAXI prevozi (zaradi pokretnih pacientov čakajo nepokretni, ki res potrebujejo prevoz z REŠEVALNIM VOZILOM)!!!!! Gospod Jusuf v prispevku je pokreten pacient!!! A nima sorodnika, soseda, prijatelja, ki biga peljel na kontrolo????????????? Tak da prosim vse da se zadržite BEDNIH GLUPIH KOMENTARJEV!!!!!!! Pozivam Ireno Dolschon da se seznani z zavarovalnico in opravičenosti do reševalnega prevoza in da preda za kakšen dan na kakšno reševalno postajo (na periferiji) ter vidi realno sliko!!!! Za dano situacijo so krivi zdravniki ki pišejo naloge za prevoze -NEOPRAVIČENE (ŠKODLJIVOST JEVNEGA PREVOZA ?????) Ter država + zavarovalnica!!! Zanimivo kako malo je člankov ko se pa reševalci raztrgajo od dela, ko rešijo človeka, ko tvegajo lastna živlajenja za neznanca..... NOVINARKA Irena Dolschon pojdi prevajt mehiške nadaljevanke, ker si opupna novinarka!
Tonček Balonček
28. 05. 2008 17.26
A pokretni po lažje čakajo ali kaj, morda gredo rešilcu kar naproti, da gre vse skupoja hitreje? Saj ni poomembno, važna je izgradnja pediatrične klinike, operacijske dvorane za 22. stoetje in presaditve glav, ne pa neki rešilci,zobarstvo in podobne vulgarnosti, to je le za zavarovance, ki nikogar ne brigajo!
Brrr1111
28. 05. 2008 16.15
regijsko reševanje je pa pri nas že povezano :D Trbovlje-Zagorje-Hrastnik B) je pa res da bi moglo povsod biti tko...
drejcica .
28. 05. 2008 14.59
Vsa cast specialistom ortopedom,ki se ze 15 let trudijo,da bi mojemu sinu cim bolj olajsali stanje. Vsa cast tudi nasim urologom,ki so me v 14 spravli od diagnoze raka na ledvici do odstranitve le-te. In to z vsemi vmesnimi preiskavami. Nic niso oklevali,nic komplicirali. Slabe izkusnje imam samo s cakanjem pri splosnih zdravnikih,ko smo za sina potrebovali samo napotnico ali pa,ko pridem jaz tja enkrat na leto z vrocino,hudo gnojno angino, pa mi rece sestra,da ima ful narocenih,da me ne more vzet. To mi ne gre v glavo,glede na to,da nekdo ni tako bolan,da lahko caka. Pa odkloni zdravljenje meni,ki sem na pol crknjena tam.
kriss714@amis.net
28. 05. 2008 13.22
Ja, tale članek pa ni bil čisto pošten. Jaz imam pa kar dobro izkušnjo z reševalci. Prišli so zelo hitro, pobrigali so se, da so takoj obvestili zdravnico, kasneje so pa še ob naključnem srečanju na hodniku povprašali, če je vse OK in če je še kaj za pomagat. Fantje od fare, da malo takih.
olivko
28. 05. 2008 13.21
kr neki. Jest mam kolega k voz rešilca, pa mi je reku ca. 3 tedne nazaj, da je čaku paciente da jih bo pelov nazaj pa enega sploh ni bilo nikjer več. Še celo po mikrofonu so ga klical da naj se javi. In voznikova reakcija? ko je zaključu s službo se je celo ustavil pri temu pacientu doma in preveru če je prisel domov. In kaj je bilo? Doma je bil in je reku da je pač šov na avtobus. Tud pacienti so mal zmešani.
Šumadinac
28. 05. 2008 12.01
Iggy Q28.05.2008, 11:50 - dej model, ne bit retardiran..nobena prejšna vlada ni nič storila na tem področju, dejstvo pa je, da so se razmere na tem področju izboljšale. in kaj bodo drugi naredili?nič, zato ne klobasaj in drugič razmisli, preden vn butneš smet.
Iggy Q
28. 05. 2008 11.50
Ja, Slovenija socialna država. Denar gre za patrije, ki so neuporabne, pa za vojaško bolnišnico - prav tako neuporabno, pa za neko vojaško ladjo, ki se še obrniti ne bo mogla na našem morju. Kaj pa denar za socialo in zdravstvo, kje so moderni rešilci, kje je kakšen helikopter posebej namenjen reševanju. Ne, za to pa ni denarja, vladi se to ne zdi pomembno. Smo res ena banana republika, kmalu bodo reševalci (katere globoko spoštujem), tekali po ponesrečence z rikšami ali s konjsko vprego. Kje živimo se sprašujem, da imamo tako neodgovorno vlado, upam, da pride kmalu do zamenjave oblasti.
strelka23
28. 05. 2008 06.51
Baba ki celo življenje ni v zdravstveno blagajno plačala nič simulira da prejema tujo pomoč,na preglede jo vozi reševalno vozilo,vsak dan pa se pelje v mesto z taksijem in nekajur hodi okrog ter tračka z vsakim ki ga sreča ter vsaj malo pozna.Doma sama ureja vrt,kljub temu,da je grozno "bolna".Tudi to je stran metanje denarja.
Trapist
28. 05. 2008 02.53
@skustran & @nella85: Se podpišem pod vse kar sta napisala! Lahko bi dodal še precej lastnih izkušenj, pa nima smisla. Ne zamerim toliko zdravstvenemu kadru, kot državi, ki pušča razmere neurejene. Ko si bolan, so vsi referendumi, vojaške zdrahe, tajkuni in politična prerekanja okrog kozlove sence, popolna bedarija!
Daniella Blaschini
28. 05. 2008 01.05
Tako kot je kaos v nasi drzavi zaradi zgresene politike nasih vodilnih, je tudi kaos v zdravstvu...ce bi vsi zaposleni v drzavnem sektorju pol manj kradli za svoje zepe, bi bilo tudi vec proracunskega denarja za zdravastvo... Zdravstveni sistem pa se bo prej ali slej sesul, ker je napacno zasnovan in organiziran..... pri nekaterih bolnikih se iste preiskave po nepotrbnem delajo veckrat, saj je informacijski sistem v zdravstvu za nic- "se knjiznice imajo boljsega " :)).. Poleg tega nekateri bolniki morajo ostati hospitalizirani kljub zakljucenem zdravljenju (v primeru da doticnega nocejo vec domaci ali pa je brezdomec).... domovi ostarelih pa so ze tako prepolni... problem nastane,ko pride mlad clovek v urgentnem stanju in za njega ni postelje...to sta bila samo dva primera o napacni porabi denarja... Meni pa se povsem normalno zdi, da bolniki toliko cakajo na prevoz, saj so resevalni avtomobili vcasih zasedeni zaradi urgentnih primerov ali slabe logistike med. osebja...zdravstvena ustanova je velika in kompleksna, tako da je normalno, da ne more zmeraj vse stimat... Kljub vsemu pa moramo ceniti delo zdr. osebja, saj se maksimalno potrudijo za nase zdravje, ceprav jih velikokrat zavarovalnica pri tem omejuje...
drzavljan35
27. 05. 2008 23.04
Novinarji bi lahko sli od oddelka do oddelka in direkt povprasat cakaojce paciente z vprasanjem : "Kako dolgo ste cakali na danasnji pregled ? Kaksno diagnoz pa imate, gospa/gospod ? " ...pa bi videli v zivo kako je ... Nato bi pa sel tam kjer je privat kaksna ordinacija pa bi vprasal enako vprasanje, seveda s podvprasanjem, "koliko ste pa placali za HITRI odziv" !?
drzavljan35
27. 05. 2008 22.56
Dokler nisi bolan, mislis da je slovensko zdravstvo super in da je socialno varstvo pri nas super.... AMPAK, ko zbolis ali se ti pripeti kaj nelagodnega, ugotovis, da je vse svicrski sir... Vsi sparajo na napotnicah, nihce te noce napotit k specialistu takoj (se pravocasno), toda sele tedaj , ko res zgledas ze na pol "hin" - mrtev,... ali ko se ti metastaze razsirijo ali dokler ti modrostni zob ne prodre v nebo... Z pregledi sparajo, z preizkavami CT, EEG, slikanjem glave,. ker je drrago,... najraje ti napisejo kr neke tablete sam da se te losajo cim prej... ko si poskodovan v bolnika dvomijo oklevajo... nato ko mu reces svoj subjektivni obcutek stanja, migajo z glavo in krozijo s pogledi,... papeski so bolj od papeza - (doloceni zdravniki),... ko prides na kontrolo imajo ze v naprej napisane in pripravljene izvide od prejsnjega pacienta,..zgolj da vpisejo,..dihanje 20/minuto, brez vprasanj in pogovora s pacientom,.... da ne govorim o primeru ko imas vnet modrostni zob in ti prbija na glavo tko da se treses, prides direkt z morja in ti rece, da moras pocakat VSAJ 6 mesecov, ker je dolga cakalna vrsta,..kljub akutnemu stanju,... na kar si primoran placat 100€ da ti zdrejo zob TAKOJ,...89€ zdiranje in 11€ da ti odstrani tista dva siva, ki jih prereze z skalpleom, kar bi si lahk kr sam naredu doma.... in se in se....
Buena Vita
27. 05. 2008 22.54
moderna imaš prav,res so čakalne dobe,nekatere ustvarjajo zdravniki specialisti največ pa družinski sama čakam,ker se ne morem odločit,povsod ni kriv sistem ,bolezni so različne,in potrebno je probat še kaj,ne samo operirat Omenjaš Valdoltro,glej razliko,eden dohtar je takoj za operacijo,drugi ji nasprotuje,oba imata sto procentov prav,odločitev je pacientova in pri hudih bolezni ni čakanja, vem sama
nekdo...
27. 05. 2008 22.42
moderna oni argentinec v vladi... govorimo o slovencu ampak ok... drugače pa norci ki imamo opravke po bolnišnicah vidimo da je napredek in čakalne vrste so krajše na zdravju pa se špara manj kot se je... biološka zdravila so dostopnejša pa še kaj druga... rešilci so pa bli in bodo problem! zato ker pač v neki dani situaciji lahko nastane full naval pa bi takrat mogli met 100 rešilcev v enem mestu pa nebi blo dovol drugi dan pa bi jih blo 10 dovolj tak da... pokliči taksi al pa znanca, sorodnika, da te nekak spravijo v bolnico... znajdi se sam
LazniviZares
27. 05. 2008 22.42
Pa saj oni argentinec v vladi pravi da je prisparal nevem koliko denarja pa da je proracun najpolnejsi do sedaj......Se bolj zalostno je da mu veliko norcev verjame.... Za operacijo kolena mora sosed cakati 3 leta ,oce za operacijo kolka pa leto in pol......http://www.ob-valdoltra.si/index.php?page... naj kar spara na zdravlju ljudi ,upam da bo kmalu kaj pocilo !