Slovenija

S kiji nad direktorja Gorenja

Prebold, 04. 04. 2009 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Damjana Seme/Denis Oštir
Komentarji
240

Prvega moža Gorenja Franja Bobinca naj bi napadli trije moški s kapucami na glavi in kiji v rokah. Ali je bil samo žrtev nasilnih mladeničev, ali se za napadom skriva kaj drugega, policija še preiskuje.

Sinoči okoli 22. ure naj bi trije neznanci s kijem napadli predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca. Po prvih neuradnih informacijah naj bi prvega moža Gorenja napadli mladi naključni napadalci, in sicer na lokalni cesti v Kaplji vasi v bližini športnega igrišča, kjer se vsak petek zvečer zbira mladina. Po omenjeni poti naj bi se Bobinac vedno sprehajal.

Franjo Bobinac
Franjo Bobinac FOTO: POP TV

Kot je poročala oddaja 24ur, naj bi Bobinac pomoč poiskal na celjski urgenci, kjer naj bi na glavi dobil dvanajst šivov. Ali je bil Bobinac samo žrtev nasilnih mladeničev ali pa za napadom tiči kakšna druga zgodba, policija še preiskuje. ''Težko se opredeljujem glede tega. Mi preiskujemo sum storitve kaznivega dejanja ropa,'' je povedala tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin in dodala, da osumljenci zaenkrat še niso znani. Napadalci so direktorju Gorenja vzeli mobilni telefon, med napadom pa je dobil lažje telesne poškodbe. ''Šlo naj bi za poškodbe glave,'' je še povedala Trbulinova.

Bobinac o dogodku ne želi govoriti, se pa sicer dobro počuti in bo v ponedeljek zagotovo prišel v službo. Prepričan pa je tudi, da je bil zgolj žrtev nepridipravov, ki so želeli dobiti njegov mobilni telefon, saj so takoj planili nanj, mu ga vzeli in nato zbežali.

Bobinčevi sosedje o dogodku ne želijo govoriti, ugibajo pa, ali trije fantje s kapucami na glavi in oboroženi s palicami res niso vedeli, da so napadli enega najuspešnejših slovenskih menedžerjev. Tudi številni drugi ljudje omenjajo možnost, da bi pri napadu lahko šlo za maščevanje, saj se je Gorenje zaradi gospodarske krize znašlo v zelo hudih razmerah. 300 ljudi, ki so bili v podjetju zaposleni za določen čas, je že izgubilo službo, govori pa se še o dodatnih odpuščanjih med 500 in 700 delavcev. Ljudi, ki so nezadovoljnji z razmerami, ki vladajo v Gorenju je torej veliko. V Gorenju namreč dela okoli 11 tisoč ljudi.

Policija v Preboldu
Policija v Preboldu FOTO: POP TV

Sicer pa Bobinac velja za zelo priljubljenega direktorja, tudi v Gorenju ga imajo radi. Je tudi večkratni nagrajenec Gospodarske zbornice in predsednik združenja menedžer.

Nad dogodkom, ki se je zgodil, je prav zato zgrožen tudi generalni direktor Gospodarske zbornice Samo Hribar Milič. ''Vsem je znano, da je Franjo Bobinac izjemen človek, ne samo zelo, zelo uspešen menedžer, temveč tudi z velikim občutkom za soljudi. Slovi po tem, da prisluhne vsakemu, tako da pravzaprav ne morem verjeti, da se je kaj takega lahko zgodilo.''

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (240)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

porka.malorka
06. 04. 2009 15.03
Nej mi kdo pove zakaj mamo sploh gospodarsko zbornico ker kot mam jaz izkušnje znajo samo denar vlečt. So prazaprav nekoristni
Stojan Nastovski
06. 04. 2009 12.18
s kiji ne greš tepst zaradi mobitela to 100% hahaha a on misli da so slovenci mutavi sam če padejo pa na tako foro pol je pa slovenski narod full butast
resslovenka
06. 04. 2009 07.52
istra1 Se strinjam. Tudi jaz.
resslovenka
06. 04. 2009 07.51
In vedno več bo tega. Pa saj se ni kaj čudit. Razni menedžerji ki so zafurali nekdaj dobro stoječa podjetja se morajo zavedati, da bodo ljudje začeli obračunavati z njimi tudi na tak način. Ker jih roka pravice nikoli ne doseže. Na jeziku je polno floskul o odgovornosti in enakosti pred zakonom. Samo realnost je drugačna.
lahec
05. 04. 2009 22.03
KDO GA HVALI -NJEMU ENAKI
aoc
05. 04. 2009 21.56
Dobil je kar si je zaslužil.Upam da jih bo fasal še kakšn drug direktor.
Buena Vita
05. 04. 2009 21.11
KRAS MALIH NE VIDIM--SE PA VČASIH POTRUDIM
speady
05. 04. 2009 20.51
gospodje tajkuni tudi drugi ste na vrsti
No_pasaran
05. 04. 2009 20.44
pajtlerblana Dej no, uporabljaj male črke in slovnico za 2. razred O.Š. Ja pa še na sporočilu malce delaj. Bolj ko berem tvoje poste, manj te razumem.
No_pasaran
05. 04. 2009 20.40
Ja, aswa. Ampak obstaja razlika med njim in tistimi na dnu. Če bi bila a razlika enakomerna bi bilo vse ql. Tako pa se zgodijo stvari kot so se. Upam da je to začetek, da se bojo vsi tile moderni fevdalci zamislili, ali je več vredno poštenje ali pa razbita glava. Jaz vsekaor obsojam pretep zaradi ropanja, podpiram pa eno pravo izobraževalno tepeško. Sej mogoče jim pa potegne ??
Buena Vita
05. 04. 2009 20.33
NO,KER IMA FRANJO BOBINAC DOBER GLAS-BI LAHKO BIL PEVEC BIL JE POPULAREN,IN ZAKAJ SE JE SPUSTIL V MENEGERSKE VODE,MAR BI MISLIL NASE,IN NEBI DOBIL BATIN KOT JE V SLOVENIJI ZNANO, POŠTENI NASTRADAJO-LOPOVI PA UŽIVAJO VSE BLAGODETI
Buena Vita
05. 04. 2009 20.30
V ČASU OPEVANEGA BLAGOSTANJA KO SO JUGOSI ČASTILI DELO V NEMČIJI-FRANCIJI ŽE TAKRAT SE JE V TEH DEŽELAH DELALO V DVEH SLUŽBAH,VSAK KI JE HOTEL IMETI KAJ VEČ ,JE MORAL DODATNO SLUŽBO IMET,CELO POLICAJI SO DELALI PO NOČI KOT VARNOSTNIKI IMAM VELIKO PRIJATELJEV V SKANDINAVSKIH DEŽELAH IN LETA IN LETA DELAJO 12 IN VEČ UR NA DAN,ALI PA IMAJO ŠE KAKŠNO DELO.IN TE DEŽELE RADI IMATE ZA VZGLED----LE DA NISTE TAM NIKOLI BILI IN ŽIVELI IN TAKO V SLOVENIJI ,KOT POVSOD PO SVETU BODO SE MORALI SPRIJAZNITI DA SE VSAKO DELO NE MORE INAČIT IN DOBRO PLAČAT,SO MANJ IN VEČ VREDNA DELA ČE BI SE TEGA DRŽALI IN TA NAČELA SPOŠTOVALI NE BI IMELI NOBENIH PROBLEMOV ,KOLEKTIVNE POGODBE SO POGREBŠČINA ZA SPOŠTOVANJE ODGOVORNOSTI-IMAM POGODBO ,DRUGO MI NI MAR-KAR JE KREPKO ZGREŠENA ZADEVA ŠE KAKO SE BOMO MORALI VSI ZAVEDAT DA KO DELAMO ,MORAMO NEKAJ NAREST, ČE HOČEMO ŽIVET BOLJE-PA NAREST VEČ
gigi39
05. 04. 2009 20.24
vsak se loti maščevanja po svojih zmožnosti če bi bilo obratno bi najel odvetnike najdražjega kova, tile pa so pač po svoji zmožnostih vreča in kij....pač tako enim ki trdite da se tako ne dela....če bi tile barabinci imeli plače 10 000€ in več bise tudi poslužili pravnih poti..pač tako je--- bi bilo treba slišat zgodbo iz obeh plati kar pa mislim da z druge jo nebomo nikoli
elvog19
05. 04. 2009 20.18
Prav je da se kapitalisti zavejo, da bo tudi za njih prišel čas poravnave.
itevs
05. 04. 2009 20.07
Ma pa trdo glavo, če so ga s kiji tolkli po njej, pa mu ni nič videti.
splohnivazn
05. 04. 2009 19.47
kaki bedaki nej bi šlo za rop----ja vsi so tak šolani pa nobedn ne pomisli na to da ga ljudje sovražijo sej mu je čist prav un zasluži 10.000€ kar pokrade zaposlene pa meče na ljudi pol pa ni čudn za kaj se kej takiga zgodi čist prav mu je še bol bi ga mogl prokleto svinjo!
aswa
05. 04. 2009 19.43
poglejte se kakšne stvari pišete. Da vas ni sram!!! On je prav tako človek kot mi vsi. Vam bilo fino če bi vas nekdo s kijem po glavi!? Pač je sedaj čas, ki ni naklonjen firmam in mislim da je v interesu vsakega managerja, da firma čimbolje prebrodi to krizo. Seveda Bobinac ni nalašč odpuščeal delavce, in je prej preizkusil vse možne rešitve. Ampak sedaj so takšni časi in do odpuščanj prihaja povsod.! Žalostno a resnično. Zato si moramo pomagati.!
gillep
05. 04. 2009 19.19
dokler so samo palce v igri je vredu,ko bo orožje zapelo pol bo pa hudič.
tirolec
05. 04. 2009 19.11
Slovenija v Evropi!!!
možekbeseda
05. 04. 2009 19.05
jaz pa močno upam da si tole prebere gospo BOBINAC, prosim. Naj vidi kaj si ljudje mislijo, naj vidi da ni tako "priljubljen".