Slovenija

Nezakonito posojanje koncesij

Ljutomer, 19. 10. 2012 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zgodbi o pridobivanju plina v Prekmurju prihajajo na dan nove podrobnosti. Družba Geoenergo, ki je odgovorna za sporne postopke hidravličnega lomljenja, naj bi nezakonito posojala koncesije za pridobivanje plina. Kaj pravijo na ministrstvu?


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
22. 10. 2012 01.37
--- "Kaj pravijo na ministrstvu?" --- Da bo treba malce bolj na široko odpreti mošnjiček, če ne želijo imeti težav z dovoljenji in inšpekcijami. Posel z nafto je že taka stvar, da ni dovolj če človek podkupi samo lokalce, kot če bi hotel odpreti trafiko. Tudi državni uradniki in funkcionarji morajo od nekod imeti priliv.
TNT4U
20. 10. 2012 10.37
+5
Kako pravi arabski pregovor: "psi lajajo, karavana gre dalje" Pravilno, da novinarji razkrivajo take nepravilnosti, a če se na pristojnem ministrstvu nihče ne odzove, kaj to pomeni? Torej kdo ima moč kaj spremeniti? Kdo odgovarja za takšne anomalije? Kakšni so ukrepi, če se ministrstvo ne odzove? In konec koncev - kje je sedaj Vinko, za katerega so pred zakonom vsi enaki? Predlagam novinarjem, da se po vsakem sprenevedanju pristojnih oglasijo tudi pri Vinkotu in ga povprašajo kaj bo naredil. Tako bo vsaj javno znano in organi pregona se ne bodo mogli sprenevedati, da o tem nič ne vejo. Pa tudi opozicijski poslanci bi morali predsedniku vlade postaviti poslansko vprašanje, da objasni kako rešuje takšne nepravilnosti. Kršitelji (ki jih je tu kar precej) bi morali kazen odslužiti z vzdrževanjem tistih otrok, katerih straši jim ne morejo nuditi malic v šoli. Na tak način bi ubili dve muhi na en mah: 1. ustavili bi nepravilnosti, 2. kršitelji bi za kazen morali reševati drugo anomalijo v državi.
cirenij
20. 10. 2012 09.12
+11
A je sploh še kaj zakonitega v tej naši lepi deželi kranjski? Same barabije, kraje, izkoriščanje, pufanje države na naš račun......Bog se nas usmili. A mediji nimajo povedat kaj lepega ali so pa take novice bolj popularne? Ampak izgleda, da smo piolni balasta.
Jeanus1
20. 10. 2012 13.48
+1
Točno tako, balasta je po teh službah kolikor hočeš, vsak ima kje piskrček zraven, pa namenoma pozabljajo, ali ne delajo nič.
ni_mi_vse_eno
19. 10. 2012 23.53
+17
Zelo me veseli, da so se mediji pozanimali o vsej zadevi in spoznali vprašljivost in nevarnost tega projekta. Ljudje so v ZDA in Kanadi umirali za rakom, iz pipe za vodo je pritekel poleg še plin in kancerogene snovi, ki jih z vodo vpihujejo v zemljo, da plin steče. Pomislite, kaj bi se zgodilo s toplicami in vsemi zdavilišči, ki bi se onesnažila zaradi fraking postopka.
selector
19. 10. 2012 23.24
+13
Obtožt, sprocesirat, zapret in energetsko oskrbet Slovenijo s še cenejšim plinom kot je zdej! Ajde minister delat ne pa sanjat da nam ukradejo plin.
binmister
19. 10. 2012 21.01
+15
Naj se poberejo od kod so prišli ostale ki pa so pomagali pri prevarah pa v zapor in to takoj .