Slovenija

Nevzdržne razmere v kliničnem centru

Ljubljana, 14. 02. 2009 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Opeka
Komentarji
58

Zdravniku Jiržiju Hollanu je po več letih dela v kliničnem centru prekipelo. Pravi, da so zdravniki v Ljubljani preobremenjeni in da jim uprava kot v monarhiji diktira, kaj in kako naj delajo.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
16. 02. 2009 16.02
zavedenSLO SEM NAPISALA V sloveniji seveda je veliko pridnih ne oporekam,žal je več žuljtorov,ki vse posrkajo kar velja, KLOKOČOVNIK SE JE V IZOLI SKREGAL Z VSEMI
dree
16. 02. 2009 13.14
Me pa prav zanima, kako takšno negospodarno poslovanje, da imajo za vsako administrativno, tehnično, pravno, vzdrževalno.... storitev zaposlene v KC, poleg tega pa še zunanje sodelavce, preživi revizijo računskega sodišča in raznih državno revizijskih služb? Ne dvomim, da prikažejo vse kot " zakonito", saj za vsako storitev izdajo račun, samo če se vse izvaja po dvakrat oziroma enkrat fiktivno, potem to ni gospodarno. KC pa je kot javni zavod posredni porabnik proračuna ( preko blagajne Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije) in zato podvrženo nadzoru Računskega sodišča, ki pa ne revidira le zakonitost ampak tudi gospodarnost poslovanja porabnikov proračuna. Kako pa da se pol RAČUNSKO SODIŠČE še ni nič zganilo????????? Pa kaj v tej državi nihče ne dela, kar bi morall??
Tonček Balonček
16. 02. 2009 11.54
Ta Čeferin je itak povsod, kot Strojanovi. Zastopa tudi zaposlene v sporu z UKC-jem zaradi plač, sam UKC, skratka vse, kar leze in hodi, leži ali je že pod rušo. Pri tem ima seveda UKC armado svojih pravnikov, kaj počnejo, je največja skrivnost! Sploh je v UKC-ju polovica osebja nemedicinskega, pol tehnični in enzdravstvenih zadev jim opravljajo pa zunaji "sodelavci", ne le pranja in likanja, tudi pravne , računalniške, obrtniške itd. zadeve. Najbolje, da s eznebijo še pacientov in s eposvetijo sami sebim, zdravniki pa znanosti in objavam v eminentnih revijah! Ostali dohtarji bodo postalii tehnološki višek, povzročajo le zaplete, dogodke, incidente, komplikacije in sploh so brez zveze, motijo nirvano!
izbruh@gmail.com
16. 02. 2009 09.26
Vsakdo, ki je imel koga v UKC ve, da so tam stvari pogosto absurdne. Moja mama je npr. 14 dni ležala noter samo zato, da je prišla na vrsto za NMR - ker sicer bi morala čakat 15 mesecev. Čisto vse o vodstvu UKC pa pove to, da namesto odgovornih pred kamere pošljejo Čeferina - to so navadne mafijske metode! In UKC ni neka privatna klinika ampak javni zavod, ki živi od naših prispevkov in folk bi se moral zbunit!
linum
16. 02. 2009 07.00
verjamem da dr. Hollander govori resnico. V Sloveniji je na zalost samo 10% dobrih zdravnikov ostali pa so sminkerji, ki se slepajo pod nazivom dr. Prav tako je neokusno, da za klinicni center odgovarja odvetnik Ceferin in ne vodstvo. G. Minister vase delo je da naredite red v nasem zdravstvu tudi med zdravniki .
zavedenSLO
15. 02. 2009 21.10
pajtlerblanka Slovenci in Slovenke smo pridni, delavni, lepi narod. Smomni se kareri pisatelj nas nagovarja, kot pridni Kranjci. Vendar vedno se najde kakšnja izjema.
zavedenSLO
15. 02. 2009 21.06
pajtlerblanka15.02.2009, 20:140 zavedenSLO v sloveniji ni takih ki bi radi delali VELIKO JE PA TAKIH KI SE ŽULJIJO NA TUJIH HRBTIH Verjamem ja. Rabili bi policijo na delavnem mestu. Treba se je organizirati in postavit red in disciplino. Nemci te besede poznajo še kako dobro.
Tonček Balonček
15. 02. 2009 20.32
Če bo ta čeh delal s Klokočovnikom (ali on sploh še dela kot kirurg?), bo to ers en dober štos! Za šefico bo imel pa neko bivšo Slovenko leta!! Ha, ha!
Buena Vita
15. 02. 2009 20.22
IN TA jirži, bo šele v izoli videl vraga,tukaj v izoli kraljujejo ženske,žal ni pohvalnih besed za izreč, no,pa par nadutih dohtarjev tudi komandirajo,---zato pa ta pridne ovčice delajo toliko bolj sicer pa po moji logiki, pravim po moji logiki bi v izoli poslala enih sedem osem dohtarjev v penzijo,in bi potem ti ta v redu zadeve izvlekli brez problema podjebavanj bo takoj zmankalo--no še kakšni ženščini bi dala metlo
Buena Vita
15. 02. 2009 20.14
zavedenSLO v sloveniji ni takih ki bi radi delali VELIKO JE PA TAKIH KI SE ŽULJIJO NA TUJIH HRBTIH
Tonček Balonček
15. 02. 2009 19.49
Pa kaj s esekirane zanj, on gre v Izolo, kjer si jeej vedno želel živeti, ob morju, kot vsi Čehi! Jasno je, da ve največ od vseh na ljubljanski intenzivi in kardiokirurgiji, ampak to sploh ni pomembno, dobro pa je to za Primorce! Važno je, da taki ljudje ostanejo tukaj, magari v japankah, veliko podobnih smo že izgubili! Lahko se mu zgodi celo kak zaplet, neznanje, zdaj je moderno, da jih linčamo in okrivimo, "napravimo rede" v tej dohtarski zaelgi, kajti največ veljajo strokovnjaki ki so diplomirali na FSPN, predvsem obramboslovci in politologi, ti so zares eksperti in nabiti z znanji!
placebo0
15. 02. 2009 19.42
preveliko bolnikov,premalo prostorov,premalo zdravnilkov.
Uporabnik113189
15. 02. 2009 18.44
Prepričan sem, da govori Hollan resnico. Jasno je tudi, da bo Čeferin za dober denar vse pospravil pod preprogo. Meni pa se že dolgo pojavlja povsem preprosto vprašanje. Imamo velike bolnišnice, ogromne stavbe, ki trošijo neverjetne zneske za ogrevanje, vzdrževanje, opremo..Zadnje čase pa se zelo malo in redke izjeme še ulvarjajo z zdravljenjem bolnikov. Neredke so izjeme, ko je še tabletke škoda, ali pa je napačna, tako kot diagnoza. To opravilo je postalo bolj izjema kot pravilo, državljani in država pa plačujemo svoje zdravljenje pri zasebnikih, tudi v tujini, ker je to edini način, kamor se lahko zatečeš, ko si bolan. Ali prerosto opraviš po starem načinu, počakaš da mine ali pa se povrneš v prah. Vedno bolj se sprašujem, kdo pri nas sploh še potrebuje vse to zdravstvo in kdo v tej megalomanski infrastrukturi zares opravlja svoj poklic zdravnika?
Zlobcek
15. 02. 2009 14.48
hej gorenjka, a bova za "tisto" izbirčna glede prostora, taka pohotna in "utrgana" mucka kot sva midva? Freud res ni za vsakogar, paše pa k ptičkam ki jim je glavni motiv seksualne narave ;), sploh pa je obvezen če so tako sprevržene kot sva midva, hehehe
odkimasin
15. 02. 2009 13.34
Tonček Balonček jaz samo ne podpiram lenobe in jamranja. Držim se načela: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal!
Tonček Balonček
15. 02. 2009 13.03
tom.tom, kdoer nima dovolj denarja, si ga pač vzame!!! Kenede!!???
aloalo
15. 02. 2009 12.08
Resnica Boli.,..sej ni sam zdravstvo, vojska je sele adijo...ce bi drzavljani vedel zakaj morjo placevat vojsko..jajao.
aloalo
15. 02. 2009 12.06
Ma v kurac s tako drzavo
dree
15. 02. 2009 11.50
Ja kaj pa počne MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE??? kot predstavnik ustanovitelja - države? Gre namreč za javni zavod in če se sistem sam odznotraj ni sposoben zregulirat zaradi raznih protekcij oziroma fevdalnih odnosov, ima ministrsvo nalogo in vse vzvode za naredit red (zakoni, pravilniki, imenovanje organov, upravni in strokovni nadzor...). Ja zakaj ga pa plačujemo???? Samo, vprašanje če jo je sposobno, saj niti javnih naročil ne zna izvest kot dober gospodar in se tako zgodi, da plačamo identične mize za višjo ceno kot v Avstriji. Zakaj nam Krka prodaja zdravila 40% dražje kot v tujini, pa tudi ne vem. Zakone pa ministrstvu namesto zaposlenih, piše stroka in profesorji s faksa. Pa tudi en transparenten sistem kadrovanja naj uvedejo, in sicer že za diplomante s faksa, po enem objektivnem mreilu, ne po sistemu vez in priporočil, kot to teče sedaj, baje. Zdravnikov oziroma kandidatov za zdravnike ni premalo, le vprašajte diplomante, ki ne morejo dobiti nikjer specializacije, razpisanih delovnih mest ni, zaradi teh "šleparjev" oziroma, kot ste mediji že enkrat poročali, odlsluženih zdravnikov, ki sploh ne delajho operativno, amapa se samo še sprehajajo po hodnikih in odžirajo mesto drugim. Torej, MINISTRSTVO, NAPRAVI RED V FEVDALIZMU kc! P.S. Ko čeferin reče, da so izjave Jiržija neresnične, poškili v levo - tipična neverbalna komunikacija tistega, ki govori nekaj, v kar tudi sam ni prepirčan oziroma po domače, laže. :)
Jafar
15. 02. 2009 11.49
Tonček Balonček Kot ponavadi - Imenitno povedano!