Slovenija

Neustavno zavarovanje?

Ljubljana, 09. 04. 2007 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Lili Žagar
Komentarji
11

Adriatic Slovenica oglašuje zavarovanje, s katerim bodo bogati lahko preskočili dolge čakalne vrste.

Adriatic Slovenica oglašuje zavarovanje, s katerim bodo bogati lahko preskočili dolge čakalne vrste.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
10. 04. 2007 14.38
nevedneži.TITEJA ni več, ki je skrbel, da so bili vsi prebivalci INDIJE KOROMANDIJE zdravi,siti in srečni.danes je žal vlada narejena za samo 10 procentov ljudi, ki imajo to, kar je prej imel vsak državljan.
xes
10. 04. 2007 10.38
Pred dvemi leti sem zaradi cakalnih vrst izgubil kolega... imel je raka.. na ultrazvok so ga po vec obiskih pri zdravniku narocili cez cca leto in pol.. zaradi neznosnih bolecin je cez cas mastno placal in prisel na vsto prej... zal je bolezen napredovala tako dalec, da je bilo zanj prepozno... umrl je preden bi sicer prisel na vrsto... zaradi te izkusnje ne obsojam zavarovalnic, ki skusajo skrajsati cakalne vrste, obsojam pa nas zdravstveni sistem, ki je pripeljal do tega, da drugace skorajda vec ne gre. Lennchma32: tvoja jeza proti ljudem, ki imajo denar je narobe usmerjena.. raje se jezi na nesposobneze v vladi in zdravstvu, ki so krivi za taksno stanje.
lennchma23
09. 04. 2007 23.55
Preklete barabe! TO JE KORUPCIJA. Vse bogataše premlatit in jim pobrati denar.
pikam_dopust@yahoo.com
09. 04. 2007 23.05
Ernest83 ima prav. Če parafriziram nadobudno mlado novinarko, ki je šla pohlevno preveriti samo eno stran "Kakšno zavarovanje je zdaj to? Plačujem kot bedak, potem mi pa rečejo, da so za letos že financirali 100 operacij na srcu in da naj kar lepo počakam do drugega leta kakor vem in znam". Kot bi ZT rekla - za letos smo že plačali 100 razbitih avtomobilov, počakajte na drugo leto. PA TEGA ŠE SVET NI VIDEL!!! Kje je pa tu enakost pred zakonom? Upam, da bo ta naša parodija od zdravstvenega sistema čim hitreje crknila.
ernest83
09. 04. 2007 22.16
janezgorenc, načeloma je to res, ampak kaj mene briga koliko jih bo danes na pregledu. Če jih mora it na pregled 100, jih mora zavarovalnica 100 plačat, čisto vseeno je ali to traja 1 dan ali 10 dni. Zakaj so potem vrste, oz. zakaj ne plačajo več? Upajo, da bo folk obupal, pa si sam plačal, ali da ga bo prej pobralo? To je res svinjarija. To bi treba rešit s kakim zakonom. Pa zapret tistega, ki je dovolil, da do tega pride.
pikam_dopust@yahoo.com
09. 04. 2007 21.21
Hahahahahah!!!!!! Dragi dečko, dobro jutro!!! SISTEM JE ŽE DAVNO RAZPADEL!!! Zato pa se je pojavilo to zavarovanje. Čakanje za pregled 6., 7. mesecev - pa ja ne misliš, da je to znak tega, da sistem deluje. Pravite, da ustava zahteva enakost in je zato omenjen sistem pravno sporen? Kronani bedaki!!! Po tej logiki ukinimo denar in predpišimo, da ima vsak na mesec pravico do kile kruha in 2 l mleka. Pa bomo imeli to opevano enakost!!!! BTW: Podpiram vsako dejanje, ki bo omenjen nevzdržni zdravstveni sistem dokončno pokopalo. Naj že nekdo nekaj stori s to korupcijo.
janezgorenc@email.si
09. 04. 2007 21.07
Če prav razumem naš sistem, potem so pri nas čakalne vrste zato, ker zavarovalnica ne plača več kot toliko posegov na mesec. Torej po tej logiki - če boste zavarovalnici plačali dodaten denar, vam bo zagotovila dodatno mesto pri zdravniku; na dan jih pregleda deset, vi boste pač enajsti. S tem ne boste nikogar izrinili. Tako si to predstavljam jaz - in potezo seveda podpiram. Kakšno zavajanje pa je zdaj to, da je to zavarovanje le za bogate? Od 4 do 8 evrov na mesec si lahko privošči samo bogataš? Ja koga pa imajo zdaj za norca? Toliko si lahko privošči vsak srednješolski mulac, pa si ne bo nekdo, ki ima redne mesečne prihodke? LP, Janez
mc_burek@email.si
09. 04. 2007 20.04
očitno naša država nima nekega aparata, ki bi take ki kršijo ustavo in podobno, krepko udariv po glavi, ampak se le joka v medijih, dejansko pa se ne anrdi nič, tisti ki imajo kapital pač vladajo in delajo svoja pravila, ki so višja od državnih
mkrajner@siol.net
09. 04. 2007 19.51
Vlada bi morala tovrstna zavarovanja TAKOJ z zakonom prepovedat kršiteljem pa doživljensko prepovedati vsakršno ukvarjanje z zavarovalništvom.Zadeva je ne le absurdna ampak tudi nemoralna in nikakor v duhu socialne države.Tist k bo mel dnar bo takoj na vrsti revež bo pa čakal še več kot dosedaj.Tist k ma dnar naj gre samoplačniško pa bo.
OldSkul
09. 04. 2007 19.40
Oh joj no. Itak se ve, da se z vezami lahko preskoči še tako dolgo vrsto. Zdravstvo je pač ena velika korupcija in nič drugega.
Dejan Keuc
09. 04. 2007 19.38
Če bo predčasni pregled plačan s strani Adricatica, bo le ta opravljen pri zasebniku, kar pomeni da se bo čakalna vrsta pri javnem zavodu zmanjšala za število pacientov, ki bodo "preskočili" vrsto... V članku je zadeva sicer predstavljena drugače..