Slovenija

Delavec v Gorenju: 'Vodo, ki je poplavila električne kable, smo morali z metlami sami spravljati nazaj v kanal'

Ljubljana, 30. 08. 2016 06.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

V včerajšnjem neurju je voda med drugim poplavila tudi proizvodni obrat velenjskega Gorenja. Oglasil se nam je delavec in opisal, da so morali s sodelavci vodo, v kateri so bili električni kabli in žice, z metlami odstranjevati kar sami. "Premočeni v noge smo za tem oddelali še celo popoldansko izmeno," pripoveduje in dodaja, da so razmere tudi sicer neznosne. Vodstvo podjetja te navedbe zanika.

Več videovsebin
  • Ptujska cesta na Teznem
    00:58
    Ptujska cesta na Teznem
  • Iz 24UR: Zgodovinsko neurje
    03:24
    Iz 24UR: Zgodovinsko neurje
  • Iz 24UR: Ekstremi presenetili tudi vremenoslovce
    02:19
    Iz 24UR: Ekstremi presenetili tudi vremenoslovce
  • Iz 24UR: Sadja in zelenjave ni več
    02:55
    Iz 24UR: Sadja in zelenjave ni več
  • Iz 24UR: Kaj pravijo številke?
    02:29
    Iz 24UR: Kaj pravijo številke?
  • Iz SVETA: Ogromna škoda po neurju
    02:03
    Iz SVETA: Ogromna škoda po neurju
  • Iz SVETA: Kaj pa škoda na pridelku?
    01:32
    Iz SVETA: Kaj pa škoda na pridelku?
  • Iz SVETA: Domačini ne pomnijo česa podobnega
    02:20
    Iz SVETA: Domačini ne pomnijo česa podobnega
  • Iz SVETA: Aljaž Krpič o škodi
    01:53
    Iz SVETA: Aljaž Krpič o škodi
  • Iz 24UR ZVEČER: Neurje je najbolj prizadelo Maribor
    02:10
    Iz 24UR ZVEČER: Neurje je najbolj prizadelo Maribor
  • Iz 24UR ZVEČER: Le dobrih 15 minut je bilo dovolj za takšno škodo
    01:57
    Iz 24UR ZVEČER: Le dobrih 15 minut je bilo dovolj za takšno škodo
  • Iz 24UR ZVEČER: Kako se prebivalci Cirknice pri Šentilju spopadajo s posledicami neurja?
    02:21
    Iz 24UR ZVEČER: Kako se prebivalci Cirknice pri Šentilju spopadajo s posledicami neurja?

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so ob 4.30 za ves promet odprle oba tira glavne železniške proge Zidani Most–Ljubljana, ki je bila zaprta zaradi ponedeljkovega plazu. Vsi potniški vlaki bodo vozili po voznem redu, za nekatere jutranje vlake so možne manjše zamude, so sporočili iz Slovenskih železnic.

V ponedeljek okoli 19. ure se je namreč na železniško progo med postajama Zidani Most in Hrastnik vsul plaz, prekinjen je bil železniški promet. Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so šle na teren kmalu po plazu, zavarovale območje in začele sanacijo, ki je trajala vso noč.

Po plazu je bil v potniškem prometu med postajama organiziran nadomestni avtobusni promet, tovorni promet pa je bil ustavljen. Promet je danes zgodaj zjutraj spet stekel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Katere ceste so neprevozne?

Zato pa so nekatere ceste še naprej neprevozne, saj so poplavljene.

- Glavna cesta Hrastnik - Zidani Most, pri Suhadolu, pri podvozu.
- Lokalna cesta Turje - Čreta.

Cesti Hrastnik-Rimske Toplice in Hrastnik-Zidani Most bosta v sredo spet odprti za promet. Kot je povedal vodja vzdrževanja v celjskem podjetju Vzdrževanje in obnova cest Bogdan Kočevar, so namreč pri današnjem čiščenju naleteli na nepričakovane poškodbe vozišč.

Ker je na cesti Hrastnik-Rimske Toplice odtrgalo del asfalta, bo vožnja zdaj delno potekala po makadamu, na kar bodo opozarjale posebne table. Na tem delu ceste bo veljala tudi omejitev hitrosti, je dejal Kočevar.

Na cesti Hrastnik-Zidani Most pa je cestnim delavcem v teku dneva uspelo odstraniti naneseni material z brežine, vendar so poškodbe vozišča takšne, da ne omogočajo varnega prometa. Na tej cesti je ponedeljkovo močno neurje z nalivi poškodovalo bankine, zato bo po sprostitvi prometa veljala omejitev hitrosti.

Poškodovani cesti si je danes ogledal tudi hrastniški župan Miran Jerič. Koliko bo znašala škoda, še ni mogel oceniti.

Cesta proti Hrastniku
Cesta proti Hrastniku FOTO: Jasmina Štorman

Tako je danes v Suhadolu pri Zidanem mostu, ki ga je obiskala novinarka Sveta Jasmina Štorman:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Včeraj nas je "presenetila" huda ura

V več krajih po Sloveniji je ponedeljkovo neurje povzročilo precej težav, posledice pa gasilci in druge pristojne službe odpravljajo tudi danes.

V Šentilju v Slovenskih goricah, ki je bil med najbolj prizadetimi kraji, so od jutra na terenu ekipe, ki zbirajo podatke o nastali škodi. Kakšna je ta, za zdaj še ni mogoče napovedati, kot so sporočili iz občine, pa je največ škode na infrastrukturi, poplavljene so bile številne hiše in sproženi plazovi.

V samem središču Šentilja je zalilo večino javnih objektov, med njimi tudi občinsko stavbo in policijo, ter številne stanovanjske zgradbe, medtem ko je v drugih delih občine klestila toča, ki je uničila večino pridelka. Številne strehe so poškodovane, sprožili so se plazovi, ceste so neprevozne, do nekaterih hiš še vedno ni dostopa.

Na občini so pojasnili, da bodo, ko bodo zbrali okvirne podatke, takoj sklicali komisijo za komunalno gospodarstvo in infrastrukturo, saj se je izkazalo, da je največ težav s kanalizacijskim omrežjem, ki ni preneslo večje količine vode ter s plazovi in cestami, ki jih bo potrebno takoj sanirati.

Po prvem ogledu so na občini ocenili, da je škode na komunalni infrastrukturi za okoli 250.000 evrov, na občinskih objektih pa za okoli 100.000 evrov. Škodo, ki je nastala na kmetijskih površinah in pridelkih, bodo ocenile strokovne službe Kmetijsko gozdarske zbornice.

Šentiljski župan Štefan Žvab bo tudi predlagal, da v rebalans občinskega proračuna vključijo dodatna sredstva za odpravo posledic ujme ter da dodatno pomagajo tudi gasilcem, ki so ves čas na terenu in imajo največ dela.

Zaradi neurja je po podatkih Uprave za zaščito in reševanje v ponedeljek samo v Šentilju voda zalila okoli 30 stanovanjskih hiš in poslovnih objektov, gasilci pa so sanirali tudi en plaz.

Iz Šentilja se je neurje nato preselilo tudi na območje sosednje občine Pesnica, kjer je veter poškodoval strehe več stanovanjskih hiš in podrl nekaj dreves. Močan dež je zajel tudi celotno območje Maribora, kjer so poklicni in prostovoljni gasilci črpali vodo iz okoli 150 stanovanjskih in poslovnih prostorov.

V Suhadolu na cesti Hrastnik-Zidani Most je med dvema zemeljskima plazovoma obtičalo 27 osebnih vozil. Gasilci in delavci cestnega podjetja so s hrastniške strani odstranili plazovino ter jim omogočili pot proti Hrastniku. Na cesti Hrastnik-Radeče pa je več hudournikov naneslo kamenje in podrlo nekaj dreves, ki so jih odstranili s kombiniranim gradbenim strojem.

Tudi občini Dravograd in Slovenj Gradec je zajelo močno deževje. V naselju Zgornji Razbor pri Slovenj Gradcu je reka Suhodolnica popolnoma zalila lokalno cesto Suhi dol-Razbor, na cesto se je sprožil zemeljski plaz, ki pa so ga že delno sanirali. Zemeljski plaz se je sprožil tudi v Tolstem vrhu pri Ravnah na Koroškem, tamkajšnje komunalno podjetje je plaz že očistilo.

Delavec Gorenja: Vodo, ki je zalila halo, smo z metlami samo spravljali nazaj. V njej so bili kabli in žice

Oglasil se nam je delavec Gorenja, ki je želel ostati anonimen, in opisal, kot pravi, neznosne razmere v Velenju med včerajšnjim neurjem. "Okrog 17. ure je začelo po strehi hale pralnih strojev pokati od toče, nekaterim se je to zdelo smešno, nekaterim strašno, ker so se zbali za avte. Kar naenkrat so prišli glavni in začeli negodovati, zakaj smo ugasnili trak. Kar naenkrat je iz kanalov in iz strehe začelo padati. Iz kanalov se je vila voda, kmalu iz vseh strani hale. Najprej preplah, nato so nam odredili pol ure malice, da smo šli iz hale. Po vodi seveda. V jedilnici (ki je stavba zase) je bilo vode še več, na tleh je bila na nekaterih delih celo toča, kot je razvidno iz priložene slike. Po pol ure pridemo v halo, dali so nam v roke metle, da smo vodo spravljali nazaj v kanal. Ko smo opozorili glavnega, da so v vodi tudi kabli in žice, se nihče za to ni prav kaj dosti zmenil. Lakirnica je bila poplavljena, čez nekaj časa tudi neko dvigalo za aparate, kar so uredili tako, da so jih ročno prenašali. Dvigalo za aparate pa pod vodo ... Mi pa premočeni v noge (čevlji od Gorenja naj bi nas ščitili) delali še naprej, ker se glavnim stvar ni zdela tako resna in trak je ob 18.26 začel laufati naprej. Delali smo popoldansko izmeno od 14h-22h," je in dodal še, da v Gorenju tudi sicer nimajo dovolj dolgih odmorov, v hali delajo tudi, ko je notri 35 stopinj, tako da so v splošnem razmere za delo neznosne.

Poslal nam je tudi fotografije:

Vodstvo: Te navedbe so neresnične

Z vprašanji smo se obrnili na vodstvo podjetja, od koder so sporočili, da navedbe delavcev, da delajo v nevarnih razmerah, ne držijo. "V primeru vdora vode se električna napeljava v objektih samodejno izklopi, tako da so neresnične tudi navedbe v zvezi s tem, da naj bi delo v proizvodnji potekalo kljub poplavljeni električni napeljavi," so zapisali.

Kot so pojasnili, je ob včerajšnjem neurju v skladu s protokolom o izrednih dogodkih nemudoma posredovala Poklicna gasilska enota Gorenje, ki je takoj začela z vso razpoložljivo opremo izvajati aktivnosti za zaščito ljudi in objektov. V odpravljanje posledic neurja, ki so se odražale predvsem v veliki količini padavinskih voda, so bili vključeni tudi usposobljeni vzdrževalci v posameznih obratih, kar je ustaljen način dela ob tovrstnih dogodkih. Delo je usmerjeno predvsem v varnost vseh uporabnikov objektov in odpravljanje posledic.

"Ob tako veliki količini padavinske vode v kratkem času na velikih površinah ni mogoče zagotoviti običajnega, nemotenega odtekanja padavinske vode, zato pride za razlivanja. Ko se je včeraj v Gorenju to začelo dogajati v nekaterih proizvodnih obratih, smo proizvodnjo takoj ustavili, delavce pa v času sanacije posledic napotili na malico v centralno jedilnico. Tudi ta je bila delno poplavljena, a je bil drugi del na suhem, tako da so delavci lahko malicali tam. Medtem je ekipa vzdrževalcev usposabljala izpadle linije. V Gorenju gre namreč za množično proizvodnjo, zato smo si seveda prizadevali za čimprejšnjo ponovno vzpostavitev proizvodnje, kar nam je v vseh programih uspelo v eni do največ dveh urah," pojasnjujejo.

V Gorenju še dodajajo, da so njihovi proizvodni prostori tehnično ustrezni, opravljene imajo vse tehnične preglede in pridobljene varnostne certifikate, prav tako imajo vnaprej določene protokole ukrepanja v primerih naravnih nesreč, ki se jih njihove strokovne ekipe poklicnih gasilcev in vzdrževalcev tudi držijo. "Zahvaljujoč njihovemu hitremu in strokovnemu posredovanju ter ustreznemu odzivu zaposlenih ob včerajšnjem izrednem dogodku poškodovanih ni bilo, tudi večje materialne škode nismo utrpeli."

Kako kaže?

Danes bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho vreme. Zjutraj je po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa vzhodni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija, poroča Arso.

Jutri bo pretežno jasno, nekaj več spremenljive oblačnosti bo v hribovitem svetu. Na Primorskem bo še pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bodo v severozahodni Sloveniji nastale posamezne krajevne plohe in nevihte. V petek bo pretežno jasno.

Spodnje fotografije kažejo včerajšnje dogajanje:

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (124)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekdonekje
31. 08. 2016 12.43
V primeru vdora vode se električna napeljava v objektih samodejno izklopi, po domače se reče "kurcšlus"... hehehe
laskopivo
30. 08. 2016 22.07
+18
Gorenje je grozna fabrika vam povem sem prek studenta delu pred 2leti ... Od takrat naprej se izogibam takim fabrikam kar zmrazi me.... Sama iskoriscevalska banda clovk pa nej crkne itak ni vreden veliko vec od papirja za 500evrov... Zbudte se ljudje !!!
bullitt
30. 08. 2016 21.50
+8
bomo pa ja verjeli vodstvu gorenja kot delavcu, ti ti lump kako lahko tako naklada, ko pa živimo v poštimani bukoveniji
Multipratik
30. 08. 2016 21.33
+6
Sočustvujem s kmetovalci in vinogradniki, ki jim je toča pobrala pridelek. Ni mi pa jasno, če vemo, da je takšno vreme v zadnjem času prej pravilo, kot izjema, zakaj pridelka ne zaščitijo z mrežami, kot to počno npr. v Avstriji. Verjamem, da je taka mreža kar velik strošek, a bi se ga s pridelkom dalo v določenem času povrniti in ostal bi pridelek. Če ti v par minutah pobere vse, za kar si garal celo leto, ti pa ne ostane čisto nič. Predvsem pa menim, da bi jim tukaj morala pomagati država, če že ne z nepovratnimi sredstvi, pa vsaj s kakimi zares ugodnimi krediti. S tem bi pridobili vsi!
dirtmcgirt
30. 08. 2016 21.29
+3
seveda za vodstvo podjetij delavci pač lažejo medijem, a v bistvu samo oni govorijo resnico. glede na to da se zgodbe ujemajo bi kot sodnik prej verjel delavcu kot podjetju. če so bli električni kabli pod vodo, pa so od nadrejenih dobil navodila da delajo v smrtno nevarnih pogojih bi tu morali podati kazenske ovadbe zoper osebe ki so ogrožale življenje zaposlenih . še sreča da se ni zgodilo najhujše. ZDR se bo moral zgleda dopolniti
rutta
30. 08. 2016 21.20
-39
Spoštovani gospod anonimnež, a ste morali enkrat zavihati rokave, ampak ste še vedno imeli čas, da ste fotografirali? Imate vedno plačane prispevke? Imate plačo na računu ob datumu? No, nekateri tega nimajo. Če vam kaj ne ustreza, pa zamenjajte službo. Vedno se najde delo za pridne roke. Če se za vas ne, se vprašajte, zakaj.
dirtmcgirt
30. 08. 2016 21.35
+34
gospod rutta, to kar ste napisali je zastraševalna taktika nadrejenih in vodstev kateri strašijo zaposlene. tak program in miselnost bi se morala enkrat že končati in misliti drugače. čudno da niste napisali še da jih je na ulici toliko breposelnih ki komaj čakajo da vas zamenjajo. to je zastraševalna taktika da bi utišali zaposlene. to ni prav. in prav je da se razve kakšna je klima zaposlenih v podjetjih.
joja11
30. 08. 2016 20.55
-15
v sloveniji ni plače majnše od 650 evrov za izpolnjen bonus 174 ur. razen če maš kredit. v gorenju vsak ki dela v 3 izmene ima plačo okoli 850-900 evrov brez izobrazbe
el che
30. 08. 2016 20.58
+16
Če maš plačo 650 evrov sploh kredita ne dobiš
I G N O R A N T
30. 08. 2016 21.14
+3
murate
30. 08. 2016 20.15
+3
aninimni delavec Gorenja ,jaz kupim pralni stroj Gorenje ali kateri drug izdelek samo zato ker je Slovenski ne glede na ceno in kvaliteto. S tem ko si delal nekaj kar ni v tvojem opisu del in nalog si naredil nekaj za svoje delovno mesto in to se vsaj meni ne zdi sporno.Mi smo svoj čas delali brezplačne sobote, da se je investiralo v tovarno,pa mi ni žal niti sekunde ,ki je šla zato, da danes nekateri imajo delo.Lahko pa predlagaš direktorju , da pred tovarno postavi tvoj spomenik, kjer boš z metlo ulit v bron.
I G N O R A N T
30. 08. 2016 20.20
+15
Jaz pa obžalujem vsako tisocinko sekunde ki sem jo potratil za zastonj delo
lodz68
30. 08. 2016 20.30
+5
mislim kak moraš bit usekan da tak misliš...v kapitalizmu ni nič zastonj ,delaš zato da si plačan,zdaj kaj pa delaš za mene ni važno glavno da se lastnik drži pogodbe ki sva jo sklenila in to je da sem plačan za opravljeno delo.
1airbus
30. 08. 2016 20.42
+2
bobinek ti bo še eno zapel in zaigral,da boš lahko še zaplesal.
el che
30. 08. 2016 20.43
+3
urosq Kar se tiče gorenskih delavcev v proizvodnji jim ni bilo nikoli težko pomagati v takih razmirah kot je bilo včeraj še hujše stvari so bile.Sam v takih primirih ko ti voda halo zalije je pa določena procedura.Kabli so še zmerom pod napetostjo vemo pa da voda in elektrika nekako ne grajo skupaj.V gorenju imajo gasilsko enoto ki je dežurna 24 ur,tu je tudi enota energetike,potem pa še vzdrževanje ki je prisotno v vsaki hali posebej.Mislim pa da bi morali energetiki prvo napajanje hale izklopit,prižge se zasilna razsvetljava.ko je to narejeno se pa začne z črpanjem vode in potem šele čiščenjem hale.Mislim pa da bi moral vsak predpostavljeni na izmeni vedeti da se take stvari ko ti voda zalije halo ne sili delavcev da cistijo halo ki je polna vode in kabli pod napetostjo.
Ramzess
30. 08. 2016 21.28
+1
Kabli ziher niso bili pod napetostjo, tako neumni menda niso, da omrežja ne bi izklopili.
srecnii
30. 08. 2016 21.33
čudakkki, danes ni nč zastonj....še skret papir ne.
Ardus
30. 08. 2016 20.02
+12
novinarka ugotovi, da je pado 80 kubičnih mililitrov dežja na kvadratni meter...zna kdo izračunat koliko je to ?
I G N O R A N T
30. 08. 2016 20.07
+3
murate
30. 08. 2016 20.16
+5
Ardus
30. 08. 2016 20.19
+8
se mi zdi, da iz teh številk bi bila bol slaba poplava
I G N O R A N T
30. 08. 2016 19.58
+11
Sefi niso prišli pomagat čistiti?
bmwgs
30. 08. 2016 19.44
+3
Jaz sem doma v hribih vedno ko se močno ulije vlačim šoder gor po cestah sem ter tja eden pač mora moja cesta sam popravljaj tako je pa v tovarni počistit je treba.
križnagorc
30. 08. 2016 19.25
+2
Da da Japonci imajo prste vmes.Kje ste sindikati ? Kaj delate?
izlet29
30. 08. 2016 19.00
+43
Ja, presneto. Kdo pa bo prijel za metle in podobno orodje? Najprej si moraš vendarle sam pomagati. A zdaj bi pa delavci držali roke križem, podjetje pa bi moralo najeti druge, da bi čistili? Saj vendarle niso take razmere vsak dan, malo se pa že da potrpeti, kajne?
fljfo
30. 08. 2016 19.01
+7
Vse lepo in prav, a ne razumem zakaj to uprava zanika?
dr.dare
30. 08. 2016 19.06
+13
zaprava zanika da bi delavci bili v nevarnosti ne da so delali!
fljfo
30. 08. 2016 19.10
+3
"...smo proizvodnjo takoj ustavili, delavce pa v času sanacije posledic napotili na malico v centralno jedilnico."
jezek007
30. 08. 2016 19.28
+2
Gorenje je dopustil, da je umazanija prišla v prostore in potem delavce, ki so prišli delat, ampak tega zaradi umazanije niso mogli... prisilil, da so morali čistiti za neurjem. Nekateri so mnenja, da je prišlo do izkorišlanja delovne sile, očitno.
Banion
30. 08. 2016 18.47
+8
Ja bogi reveži, svoje delovno mesto si pač moraš očistiti, če so bili notri kabli so bili izolirano sicer bi zaradi kratkega stika tako ali tako izklopilo elektriko. Seveda je v Gorenju hudo kajti konkurirati mora proizvajalcam iz držav kjer je delavec pol cenejši vsi pa imajo enko tehnologijo. Gorenjeva proizvodnja je v Velenju tako ali tako obsojena na propad
1airbus
30. 08. 2016 20.46
-3
sem imel gorenjev pralnik pa je v dveh mesecih elektronika crknla
NiVseRes
30. 08. 2016 18.42
+6
Nic hudega ce so pospravili vodo in delali naprej..tko pa je..visja sila....ampak zakaj vodatvo tega ni priznalo..e to je vprasanje..se pravi da nekaj ni bilo prav s to zadevo...??????
Katy87
30. 08. 2016 18.38
+13
Pa kaj je z vami narobe ljudje? Ni čudno da je Slovenija v p** če ste pa vsi eni hlapci. Za firmo bi vi pustili da vas elektrika ubije al kaj?!!? Pa kaj vam je? Za unih 600 evrov na mesec je vredno življenje tvegat?
NiVseRes
30. 08. 2016 18.42
+0
Ricketts
30. 08. 2016 18.44
+9
Tukaj ni bilo nevarnosti, bil je delo smrditis!
Ricketts
30. 08. 2016 18.35
+13
In kaj zato, če so morali čistiti svoje podjetje. Je mar komu krona padla z glave? Ne moreš verjeti!
Katy87
30. 08. 2016 18.39
-7
Ricketts
30. 08. 2016 18.39
+9
Nekateri hočejo povedati, da je šlo tukaj za neko nevarno delo, kar pa ni res. Tukaj je šlo za delo smrditis!
Ricketts
30. 08. 2016 18.41
+10
Če bi voda prišla do napetosti bi bil takoj kratek stik in prekinitev el. toka!
NiVseRes
30. 08. 2016 18.44
+1
Ricketts pametni..lahko pa ravno ko so delavci bili v vodi pride do stika...kabli so celo nekaj casa na spojih vodootporni...
Morana7
30. 08. 2016 18.45
+1
Podjetje je tudi od kravatarjev ampak zgleda večjo plačo, kot ima zaposleni manj lojalen je lahko...
the kop
31. 08. 2016 09.25
vi pojma nimate kako je bilo v ponedeljek v gorenju! lahko je pametovat za compu!
VSEZNALECno1
30. 08. 2016 18.35
+3
Našim politikom je že zdavnaj glavo poplavilo...
Ricketts
30. 08. 2016 18.37
+2
Tvoj komentar nima nobene veze z zgornjim člankom. Ti si brezveznik!
dr.dare
30. 08. 2016 18.29
+6
ne moreš verjet podjetje prizadane ujma delavci morajo pa pomagat čistit.. kje si to videl? barabe!
Morana7
30. 08. 2016 18.39
+7
Ja tisti iz pisarn zgleda delajo za eno povsem drugo podjetje in se jih možen izpad dohodka ne tiče. Verjetno znajo tudi kaj povedat v stilu: to meni v pogodbi ne piše. Delavec v hali pa ne sme omenit potencialno nevarne situacije z električnimi kabli v vodi? Delo na 35 stopinjah je pa tudi seveda čist super za zdravje ne?
dr.dare
30. 08. 2016 18.51
-1
noben delavec ni bil v nevarnosti zato ti bučke v lokalni gostilni prodajaj meni jih ne moreš...
Morana7
30. 08. 2016 19.18
+0
Ja torej zakaj potem niso še iz pisarn malo lojalnosti pokazali, če gre za samoumevno reč, pa še povsem nenevarno delo je bilo za povrhu? Aja bi jim krona padla z glave. No realno bi verjetno kar tožili podjetje, če bi se od njih pričakovalo isto.
tedoVV2HCmedo
30. 08. 2016 18.22
+4
Delavec v primarni gospodarski dejavnosti (industrija, rudniki...) je suženj, ki ga ni težko zamenjati, zato za lastnike Gorenja ne bi bilo hudo, če bi elektrika v vodi pobila ali pohabila kup delavcev.