Slovenija

Neuradno: Pelko namesto Širčeve

Ljubljana, 24. 06. 2011 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob odhodu stranke Zares je pričakovati, da si bodo trenutni ministri razdelili resorje, ki so jih prej vodile Zaresove ministrice. Izjema je ministrstvo za kulturo, ki naj bi ga po neuradnih informacijah vodil Stojan Pelko.

Predvidoma v ponedeljek bodo zaradi izstopa stranke Zares iz koalicije svoje odstopne izjave podale vse tri ministrice iz kvote omenjene stranke – ministrica za gospodarstvo Darja Radić, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs ter ministrica za kulturo Majda Širca.

Pahor se bo od Radićeve poslovil v ponedeljek.
Pahor se bo od Radićeve poslovil v ponedeljek. FOTO: Miro Majcen

Glede na to, da premier Borut Pahor ob rekonstrukciji vlade napoveduje krčenje ministrskih mest ter da sta ob odhodu Gregorja Golobiča in Henrika Gjerkeša iz vlade njun resor prevzela druga dva ministra, je tudi pričakovati, da si bodo trenutni ministri v vladi razdelili resorje, ki so jih vodile ministrice iz kvote Zares.

Izjema je ministrstvo za kulturo, za katero se neuradno omenja, da bo vodenje prevzel sedanji državni sekretar na ministrstvu Stojan Pelko. Na ministrstvu so sicer povedali, da Pelko ni dobil nobene takšne ponudbe.

Ukinitev ministrstva za javno upravo?

Ministrstvo za javno upravo, ki ga je doslej vodila Irma Pavlinič Krebs, naj bi po neuradnih podatkih ukinili, resor pa naj bi si razdelila agencija za javno naročanje ter notranje ministrstvo. Spet drugi navajajo, da bo ministrstvo prišlo v domeno samo ministrstva za notranje zadeve.
Ministrstvo za javno upravo, ki ga je doslej vodila Irma Pavlinič Krebs, naj bi po neuradnih podatkih ukinili, resor pa naj bi si razdelila agencija za javno naročanje ter notranje ministrstvo. Spet drugi navajajo, da bo ministrstvo prišlo v domeno samo ministrstva za notranje zadeve. FOTO: Vlada RS

Kaj bodo naredili z ministrstvom za gospodarstvo, še ni znano, z informacijami pa so skopi tudi na ministrstvu. Po neuradnih informacijah resorja nista pripravljena prevzeti niti finančni minister Franc Križanič niti minister za razvoj Mitja Gaspari. So pa z ministrstva za finance sporočili, da "ne pojasnjuje kakršnih koli neformalnih pogovorov interne narave".

Ni pa niti znano, kam bo po odstopu z ministrske funkcije odšla Darja Radić, so pa na ministrstvu potrdili, da bo zaprosila za nadomestilo plače.

Neuradno naj bi ministrstvo za okolje moral zapustiti tudi Roko Žarnić, ki je sicer v vlado prišel prek stranke DeSUS, na položaju pa je ostal tudi po odhodu stranke iz koalicije. Začasno naj bi ta resor vodil kmetijski minister Dejan Židan.

O tem na ministrstvu za okolje in kmetijskem ministrstvu, kot so pojasnili, niso dobili kakšnega obvestila, vse, kar vedo, je iz medijev. Sicer pa je v krogih blizu ministra za kmetijstvo slišati, da bi bilo operativno vprašljivo združiti ti dve ministrstvi zaradi tako velike strukture.

Predlog preoblikovanja vlade bo premier v ponedeljkovem srečanju predstavil tudi koalicijski kolegici, predsednici LDS Katarini Kresal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devetdeset
26. 06. 2011 09.14
ne vem zakaj ne morete na 24ur.com urediti, da niso v video klipih uvodne reklame izjemno in pretirano na glas, zatem pa je ko daš na tiše ker v ušesih kar boli, sam prispevek ki sledi, preveč na tiho. A tega res ne morete urediti?
Zascitnik
25. 06. 2011 19.42
Da le ni klerikalc, opusdeiovc ipd.!
Igor Hari 1
24. 06. 2011 18.57
VSI DO ZADNJE STRANKE V ODSTOP ..TO DRŽAVO LAHKO VODIJO TUDI ŠTUDENTJE POLITIČNIH VED......
samburin
24. 06. 2011 18.30
Pelko? Pa kje hudiča najdejo take blf..
Buena Vita
24. 06. 2011 17.56
HEHEHEHUINUHUHUH
focus2031
24. 06. 2011 17.54
tukaj se vidi kakšna svojat vodi to državo in da jim je mar samo za strankarske interese, za državo in ljudi jim je pa čisto vseeno...upam da na naslednjih volitvah ne dobijo vstopa v parlament