Črna kronika

Posledice nesreče pred Trojanskim predorom odstranjene, počilo tudi na gorenjski avtocesti

Ljubljana, 17. 11. 2015 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na štajerski avtocesti se je pred predorom Podmilj v smeri proti Mariboru zgodila prometna nesreča. Policisti so sporočili, da je voznik spregledal drugega voznik, nakar se mu je ta želel umakniti, a je pri tem trčil v tovornjak. Posledice so že odstranjene.

Kolona Šentjakob
Kolona Šentjakob FOTO: Dars

Na prometno-informacijskem centru poročajo o nesreči na štajerski avtocesti. Nesreča se je zgodila pred predorom Podmilj. Tam sta bila zaradi nje dalj časa zaprta vozni in počasni pas, promet pa je potekal samo po prehitevalnem pasu. 

Policisti so sporočili, da je nesrečo povzročil voznik megana, ki je pri menjavi prometnega pasu iz prehitevalnega na voznega spregledal voznika volva, ki je takrat pravilno vozil po
voznem pasu. Slednji se je z namenom izognitve trčenju pričel pomikati v desno na počasni pas, kjer pa je trčil s tovornim vozilom. 

V nesreči je nastala samo materialna škoda, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Posledice so odstranjene.

Zaradi nesreče na gorenjski avtocesti promet pri Radovljici v smeri Ljubljane poteka skozi počivališče

Na gorenjski avtocesti pri priključku Radovljica v smeri Ljubljane se je nekaj po 17. uri zgodila prometna nesreča, zaradi katere so morali zapreti tako vozni kot prehitevalni pas, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Promet so zato začasno preusmerili skozi tamkajšnje počivališče.

Prometno nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil, ki je vozil pred njim. Avtomobil je obstal na prehitevalnem pasu, vanj pa je nato trčil še drug osebni avtomobil. V nesreči ni bil poškodovan nihče, nobeden od voznikov pa ni bil pod vplivom alkohola, so povedali na PU Kranj.

Na izvozu Podtabor na gorenjski avtocesti pa je okoli 18. ure zagorel avtomobil in so zaradi tega morali izvoz do odstranitve posledic požara zapreti, so pojasnili na PU Kranj. Izvoz so medtem že odprli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scipio
18. 11. 2015 11.56
+1
je počilo v nepreglednem ovinku. nakar vzroji povzročitelj: "ja, a ta hudič (drugi udeleženec) res ni vedel, da gonim???" No, in če je to miselna platforma nekaterih pri nas, potem je še toliko bolj nujno, da pometemo vse divjake in pijance s slovenskih cest, nemudoma, enkrat za vselej in z vsemi sredstvi!
kdobivedel
18. 11. 2015 15.49
+0
se strinjam s tabo popolnoma! vendar pred tem omejitev vožnje na AC na 160, na prehitevalnem pasu minimalno 140, na voznem pa 100. kdor pa se ne drži teh omejitev pa strogo po žepu, kot sedaj prehitre. lahko pa goniš tudi živino na pašo, pa si prehiter in ti pobegne krava. jah.
Konrad 001
17. 11. 2015 22.50
+5
A gasilci so izklopili akmumolatorje, ta podatek bi bil dobrodošel
Ramzess
17. 11. 2015 21.02
-2
Povzročitelju, ... kateremu dejansko, kaj je prvi kriv, če drugi ne gleda kam se umika.
titi len?ica
17. 11. 2015 21.30
+2
Jbg Element presenecenja, zato je prvi kriv za nesreco drugega.
SuperVeloce
17. 11. 2015 23.19
+2
Položnico je dobil tisti, kateri je izrinil drugega v tovornjak
Ramzess
18. 11. 2015 15.18