Slovenija

Neprimerna promocija SV

Ljubljana, 11. 05. 2009 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Obrambno ministrstvo si je dovolilo veliko napako. Ko so javnost obveščali o dnevu odprtih vrat v vojašnicah, so priložili dve fotografiji, na katerih so otroci z avtomatsko puško v rokah.

Obrambno ministrstvo si je dovolilo veliko napako. Ko so javnost obveščali o dnevu odprtih vrat v vojašnicah, so priložili dve fotografiji, na katerih so otroci z avtomatsko puško v rokah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
12. 05. 2009 14.11
Danes se v Evropi ne streljamo več, dežele se osvaja z bankami, strateškim partnerstvom, finančnim stiskanjem, vs eto je ceneje in bolj učinkovito. Zakaj bi koga napadel in zbombardiral tovarne in podobno, če pa jih lahko dobro zapufaš in pokupiš obrate, potem jih pa zapreš ali pa izčrpavaš do onemoglosti.
manco-capac
12. 05. 2009 13.18
Razmišljajte raje o ponovni uvedbi obveznega služenja vojaščine - fantje 6, punce 3 mesece. Se bodo vsaj navadili puško razstaviti, očistiti, sestaviti in jo uporabljati. Da ne bo potem kakšnih nesreč...
Roxy79
12. 05. 2009 12.12
oh in sploh......potlej treba hodit na dneve odprtih vrat brez otrok.Oz bo za njih poskrbljeno pred rampo,kjer jim bo Jelušičeva postavila peskovnik in igrala,kjer jih bo tačas ko so starši v kasarni na ogledih.....zabaval sam g. Karl Erjavec. Je potlej potrebno vse slike,kjer smo slikali svoje otroke v kasarni... uničiti??? Otroci zraven orožja. GROZNOOOOO. Zvečer bodo pa gledali skupi s starši terminatorja.
MAGNUM50
12. 05. 2009 11.15
Na mladih svet stoji,kdo bo pa branil Piranski zaliv..
ArseneLupin
12. 05. 2009 11.10
Ma, Maja, kaj se repenčiš !?! In tisti varuhi človekovih pravic tudi! Pomembno je, kakšen odnos ima človek, otrok do orožja! Ali se ga uporablja le v skrajni sili, za obrambo sebe, domovine ali pa se strelja vsepoprek! A se bo varuštvo člov. pravic oglasilo tudi v primeru števllnih stečajev, ko delavci niso dobili plač že mesece? No,. da slišimo!
kurbica
12. 05. 2009 10.07
pa sej iz sudana in afganistana in somalije stalno gledamo posnetke otrok s kalašnjikovimi v rokah, in kaj je slovenska mladina manjvredna od sudanske????
Rahan
12. 05. 2009 09.42
ma ta oglas je sporen samo zato ker ga mediji to hočjo naredit!"
XIDIX
12. 05. 2009 09.25
kaj če bi se rajš na pedofile spravli! jih je v sloveniji kar nekaj register pa prazn!! al pa na unicef ko me iz plakata gleda lačn afriški otrok katerega so tud v reklamni kampanji zlorabli!! al pa reklamah za prašek pa šapone pa plenice.....itd!!! vsepovsod velike kooporacije uporabljajo otroke za reklamno kampanjijo!!! med njimi tud poklicna vojska!
sonas
12. 05. 2009 08.50
Jau a pa ne pretiravate malo????? To je vojska! Sej jim pa ne morejo dati v roke barbi punčk! Sicer pa a se otroci ne igrajo več kavbojcev in indijancev? Samo nekdo išče pozornost!!!!!
A-Fact
12. 05. 2009 08.41
ka se ... zarad enih slikc, ni mi jasno, kaj pol če ma forc orožje v rokah, sej ne strela z njem okol, jst sm hodu odakr vem zase po tovrstnih vojaških prireditvah in podobnih zadevah, vozu z tankom, helikopterjem, vsemo možnimi vojaškimi prevoznimi sredstvi, prešlatal vsak kos orožja, sedel v letalih takšnih in drugačnih...imel sm se super...sej v tem je namen celotne zadeve ali ne?
jezni_jezek
12. 05. 2009 08.37
pa v našem koncu posavje so dali vabilo samo fantom puncam pa ne
jer
12. 05. 2009 08.25
Pa kaj ne veste: gre za katoliško hinavščino: v javnosti drugače kot v privatnem življenju! To je to. Saj smo vendar katoliki!
Neutrino
12. 05. 2009 08.23
Otroci so imeli puško v rokah - ja in ??? Grem stavit da bodo ti veliko manj stigmatizirani kot pa tisti mamini sinčki ki jim starši vse branijo, jih izolirajo od vsega sveta in do 18 leta k verouku silijo pa ne vem kam še vse. Takim se bo res odpililo ko bodo naenkrat postavljeni pred zunanji svet. Samo "bog vari" da tak slučajno še orožje kje stakne - pa bomo meli Columbine v Sloveniji.
m0dridirkac
12. 05. 2009 08.22
Ja kaj jim naj pa dajo v roke? Zidarsko kelo pa ajmer malte? Al kuhačo pa lonce? Morebiti svinčnik pa par fasciklov?
Xspot
12. 05. 2009 08.06
Otroci s puškami!!! Jao, sami Choji. Dojenček v valuku!!! Ko bo odrasel, si ga bo kupil in streljal po ulicah. Otrok z bazuko!!! Danes prazen ror, jutri projektil v vladno palačo. Otrok z daljnogledom,!... ? Ja, s tem pa ni nič narobe, hm. Še dobro, da se mularija ne igra s plastičnimi igračami orožja in vojakov, da so najboljše igrce strelske in digitalno krvave, da prižgeš TV kjerkoli (razen med Talibani), pa nekdo z nečim dela nasilje. Kako se otrok spremeni v psihopata, pa tudi, zagotovo ne z držanjem kosa kovine, na za to namenjeni prireditvi. V resnici gre spet za eno grdo zgodbo. Ministrica je poslala v penzijo bivšega poveljnika, ta pa je podpiral cel kup pezdecov, ki se jim zdaj tresejo stolčki, ko prihaja na plan, kam je poniknil denar in kaj se lahko gre korumpiran birokrat, če kdo hoče. Zdaj se ji maščuje naslednji penzionist, Igor Nered iz logistike, ki se je pritepel, ne boste uganili, od koder je prišla navidez nedolžna opazka, da nekdo oborožuje Slovenske otroke? Tokrat SE JE oglasila parapsihologinja varuhinja pravic določenih ljudi in verjamem, da je imela zelo dober, konkreten razlog. Grrr...
Saki97
12. 05. 2009 07.53
Če bi bil Janša minister bi ga spet odžagal.
Goky
12. 05. 2009 07.51
Nekateri so na tem svetu, da blebetajo bedarije. Boljši bi bilo, če bi šli sadit krompir. Iz mojega otroštva: Leta 52/53 ko smo imeli konflik z Iitalijani je bilo prinas vse polno vojakov in orožja. Kot 7 letnik sem bil cele dneve z vojaki in okrog topov. Nek oficir mi je dal TOMSONA /avtomat). "Evo mali da se braniš ako treba." Še dolgo let po tem sem ga imel doma! Pa nisem bil zaradi avtomata nikoli agresiven. Kot je današnja mladina, ki ne gre v vojsko. Vsi takoj explodirajo pa brez orožja. Za to ne govorit, da orožje dela agresivnost. Vedno je bila igrača v moji mladost za dečke puška - za deklice lončki in kozičke in smo bili vsi prijatelji. Lp.
Tonček Balonček
12. 05. 2009 07.21
Če bi biol minister za obrambo Janša, s ekaj takega ne binikoli zgodilo. Otroci naj gledajo odrasle bojevnike in bojevnice, letalonosilke in rušilce, odrasli naj jim bodo za zgled, ne pa da se dotikajo orožja. Počakati morajo, da zrastejo, podobno kot velja za spolnost. Ko si velik, lahko seksaš, streljaš in še kaj, kot otrok pa ubogati, redno hoditi k verouku etr maši in poslušati tovarišico, kateheta ter starše....
julij13
12. 05. 2009 04.02
Osebno se mi ne zdi nič spornega, eni pač imajo radi orožje. Upam da res niso to bodoči mirovniki, ampak bodoči branilci slovenskega ozemlja. Sicer pa naj varuh č.p. raje vpraša zakaj imajo nekateri lovci-pijanci , z zgodovino incidentov z orožjem, še zmeraj skladišča orožja doma..
Prefekt
12. 05. 2009 02.19
Afganistan, Somalija, Slovenija ...