Slovenija
Oglas

Nepozabni izleti, ekskurzije in oddih

Ljubljana, 13. 08. 2012 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na severovzhodu države, ob reki Dravi, leži dežela, ki jo je vredno obiskati, raziskati, okusiti in doživeti. Dobrodošli!

Ptuj – zakladnica tisočletij (foto: arhiv naročnika)
Ptuj – zakladnica tisočletij (foto: arhiv naročnika) FOTO:
Le nekaj kilometrov od avtoceste, pa vendar v objemu neokrnjene narave, ob mogočni reki Dravi leži Ptuj – najstarejše neprekinjeno poseljeno mesto v Sloveniji. Mestu - zakladnici tisočletij, mestu stoterih dobrot, največjega pustnega karnevala, mnogih kulturnih in zabavnih prireditev vseh vrst, najstarejše vinske kleti ... idealni okvir ustvarjajo griči skrivnostnih Haloz in s soncem obsijanih Slovenskih goric, vse do Ormoža in znamenitega Jeruzalema, ki je že stoletja nazaj slovel po evropskih plemiških dvorih. Na tem območju vas čaka izjemna turistična ponudba - za vsak okus, za vsako zanimanje, za vsako starost, za vsak žep! Ljubitelji zgodovine boste očarani nad bogastvom vsakovrstnih spomenikov iz obdobja rimske Poetovione, mogočnih gradov in dvorcev, najdragocenejše gotske cerkve v Sloveniji, etnoloških muzejev. Ljubitelji narave lahko peš, s kolesom ali na konjskem hrbtu spoznavate ravnico ob Dravi in položne ali strme griče, se z vesli ali jadri podate po Ptujskem morju – največjem umetnem jezeru v državi. Ljubitelji dobrega boste očarani nad izjemno ponudbo domače, na naravni način pridelane hrane in številnimi lokalnimi specialitetami. Ljubitelji sprostitve in dobrega počutja boste razvajani v termah ali v zasebnih wellness salonih ličnih in nadvse udobnih hotelov. Ljubitelji vina boste kmalu ugotovili, da je dežela ob Dravi rajska dežela za vinoljubce. Tudi ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa ne bosta razočarani, saj vam ponujamo dobro označene kolesarske in pohodniške poti

Vsi pa boste deležni prijaznosti, srčnosti in gostoljubja, kot je v naši deželi običaj že tisočletja!
Aktivno preživljanje prostega časa (foto: arhiv naročnika)
Aktivno preživljanje prostega časa (foto: arhiv naročnika) FOTO:

Obiščite katero od prireditev – čaka vas nepozabno doživetje!

Do konca poletja še imate čas obiskati Rimske igre na Ptuju (16. 8 – 19. 8.), obiščite Len-art, poletne prireditve v Lenartu (traja do 1. 9.) ali Dneve poezije in vina, ki bodo na Ptuju med 21. in 25. 8.! V Središče ob Dravi ste vabljeni na Praznik buč (8. 9.), v Starošince pa na prireditev Zahvala polju (23. 9.). To še zdaleč ni vse! Več podrobnosti o teh in mnogih drugih prireditvah v naših krajih najdete na spletni strani http://www.visitptuj.eu/.
Pravljica sonca (foto: arhiv naročnika)
Pravljica sonca (foto: arhiv naročnika) FOTO:
Trgovina z doživetji POT IN DAR

Iščete darilo v katerem bi ponudili nepozabno doživetje? Ne želite le kuverte z darilnim bonom? Za vas smo v ljubljanskem Cityparku skupaj z Eventimom odprli prodajno mesto Pot in dar, kjer ponujamo pakete eno- ali večdnevnih doživetij, sestavljenih v smislu tematskih paketov za različne skupine turistov: družine, romantične pare, skupine prijateljic ali prijateljev, babice in dedke z vnučki, aktivne ali rekreativne športnike itd. Gre za privlačne, enostavno , a lično, oblikovane pakete, v katerih najdete vaučer, zraven pa sta tudi program doživetja in manjše darilce, tipično za regijo.

Za vsak okus, za vsako starost, za vsako radovednost, za vsako energijo, za vsak žep … Posebej za vas!

Podravsko-ptujsko-ormoška regionalna destinacijska organizacija

Gre za organizacijo, v kateri se je združilo 27 občin in več kot 40 turističnih ponudnikov/gospodarskih subjektov, ki se povezujejo zaradi trženja in skupnega nastopa na trgu in bodo pod imenom Podravsko-ptujsko-ormoška regionalna destinacijska organizacija doma in v tujini gradili skupno destinacijo skozi štiri geografske tržne znamke (Ptuj – zakladnica tisočletij, Jeruzalem Ormož – pravljica sonca, Slovenske gorice – preprosto čudovite, Haloze – nazaj k naravi).
Obiščite nas!
Obiščite nas! FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3