Tuja scena
Oglas

Nemščina 'zrihta kšeft'!

Ljubljana, 23. 09. 2014 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemščina je zaradi gospodarske moči nemško govorečih dežel izjemno pomemben jezik, ki odpira mnoga vrata.

Nič čudnega torej, da je zanimanje za učenje nemščine vse večje. V svetu se trenutno nemško uči kar 19 milijonov ljudi!
Mnogi se nemško učijo, ker se zavedajo, da bodo pri poslovanju z nemško govorečimi strankami bolj prepričljivi, če jih bodo nagovorili v njihovem jeziku.

Čeprav morda pogajanja potekajo v angleščini, boste kasneje ob poslovnem kosilu ali večerji poslovne partnerje zagotovo navdušili s sproščenim pogovorom v nemščini.

Zaradi pristnejšega stika s svojimi "strankami" se nemško učijo tudi pevke, na primer Manca Špik

Manca Špik
Manca Špik FOTO:

Z nemščino na "šiht", brez nemščine "cugrunt"!

Predvsem mala podjetja potrebujejo pri delu s tujimi partnerji sodelavce, ki govorijo več jezikov in se znajo dogovoriti za posel v jeziku stranke. V Evropski uniji so izračunali, da mala in srednja podjetja vsako leto izgubijo 100 milijard evrov, ker ne razumejo jezika svojih strank.  

"Pametna" podjetja zato iščejo sodelavce, ki znajo več kot le angleščino. Znanje nemščine je lahko hitro odločilna prednost na razgovoru za službo.

Seveda je učenje nemščine odlična investicija tudi, če vas mika delo v tujini, saj je v Nemčiji in Avstriji veliko povpraševanje po dobro izobraženih kadrih.

"Odločitev za začetni tečaj nemščine v Linguli je bila ena boljših, saj sem si kmalu po prvem tečaju že našel delo v Avstriji. Po opravljenem tretjem tečaju pa sem si poiskal novo službo, kjer so že na uvodnem razgovoru moje znanje nemščine zelo pohvalili in mi celo zaupali delo s strankami," je le ena od izjav zadovoljnih Lingulinih tečajnikov.

Bom od učenja nemščine "hin" ali "kaput"?

Pogosto slišimo, da je nemščina še posebej težek jezik za učenje. Vendar boste že na prvi uri spoznali, da poznate cel kup besed, ki jih uporabljate v vsakodnevnem pogovoru, kot so: putr, u iber, kripa, župa, šefla, šarf, augenmas, fajn … Če znate angleško, vam bo zaradi mnogih podobnosti jezikov učenje nemščine še lažje. Po začetnem tečaju nemščine se znate sporazumevati v najpogostejših vsakodnevnih situacijah, za kaj več pa je dobro opraviti še nekaj nadaljevalnih tečajev. 

Rana leta so seveda zlata leta – otroci se nemško najpogosteje začnejo učiti okoli 10. leta, nekateri prej, drugi kasneje. Tečaji nemščine za otroke potekajo praviloma enkrat na teden, v majhnih skupinah.

Nimam "cajta" za jezikovni tečaj!

Ja, prav zaradi pomanjkanja časa so v Linguli kot prvi v Slovenijo pripeljali najbolj izpopolnjene e-tečaje, s katerimi se lahko kar leto dni učite en, dva, tri ali sedem jezikov – ko imate čas, kjerkoli ste.

Pod "mus nucam ceglc"!

Delodajalci in mnoge tuje univerze pogosto zahtevajo mednarodno veljavno potrdilo o znanju nemščine. Najpogostejši izpiti iz nemščine so Goethe Zertifikat B2, Goethe Zertifikat C1 ali Test DaF. Če želite vedeti, koliko vam še manjka do izpita, se dogovorite za brezplačen svetovalni pogovor.

"Šnelkurs", kje!?

Počasi, preudarno … jezikovna šola Lingula vas vabi na brezplačen svetovalni pogovor, kjer se boste prepričali o učinkoviti metodi jezikovnega treninga in izvedeli, katera stopnja jezikovnega tečaja je za vas najprimernejša.

Dobrodošli v Linguli.
Dobrodošli v Linguli. FOTO:

Izstrelite se na pot uspeha: še pred svetovalnim pogovorom preizkusite svoje znanje nemščine z on-line testi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1