Slovenija

Nekdanji poslanec SDS zaradi razžalitve strankarskega kolega obsojen na pogojno kazen

Ljubljana, 09. 02. 2015 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji poslanec SDS Ivan Grill je zaradi razžalitve strankarskega kolega Silva Mesojedca obsojen na pogojno kazen dveh mesecev zapora z enoletno preizkusno dobo. Grillov odvetnik je že napovedal pritožbo.

Ivan Grill
Ivan Grill FOTO: Blaž Garbajs

Nekdanji poslanec SDS Ivan Grill je po mnenju novomeškega okrožnega sodišča tisti, ki je septembra 2011 na spletni strani Dolenjskega lista s psevdonimom Padalec spisal komentar, v katerem je žalil nekdanjega strankarskega kolega Silva Mesojedca. Grill je bil obsojen na pogojno kazen dveh mesecev zapora z enoletno preizkusno dobo.

Grill bo moral plačati tudi stroške postopka. Sodba sicer še ni pravnomočna, Grillov odvetnik Klemen Vogrinec pa je že napovedal pritožbo. Opozoril je na možnost zlorabe IP-številke računalnika.

Izvedenec za računalništvo je raziskoval IP-številke računalnikov, s katerih so bili poslani sporni komentarji, za enega pa ugotovil, da je bil poslan s tistega, ki ga je uporabljal Grill v državnem zboru. Ta je na sodišču zanikal, da bi bil on avtor žaljivega zapisa, in povedal, da je bil tisti čas na delovnem kosilu s prijateljema, ki sta to tudi potrdila na sodišču.

Grill je v zagovoru še dejal, da ni imel motiva blatiti Mesojedca, izpostavil pa je tudi dejstvo, da je poslansko pisarno v državnem zboru delil s šestimi strankarskimi kolegi, po državnem zboru pa je brez nadzora tako ali tako hodilo veliko gostov. O pritožbi bo zdaj odločalo višje sodišče.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.