Slovenija

Nekaj družin na Hrvaškem izrazilo željo po preselitvi v Slovenijo

Ljubljana, 28. 07. 2017 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ker se je vlada po arbitražni razsodbi zavezala, da bo tistim, ki bodo ostali na Hrvaškem, zagotovila ohranitev čim več pravic, so že opravili individualne pogovore z večino, okoli 60 osebami. Med njimi je nekaj družin izrazilo željo po preselitvi v Slovenijo, vendar gre za kompleksno vprašanje, so poudarili na vladi in izpostavili, da gre šele za prve želje.

Vlada je na svoji spletni strani objavila delovni prevod razsodbe arbitražnega sodišča iz 29. junija, v kateri je določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško, kot tudi informacijo o razsodbi, s katero se je vlada seznanila na seji 13. julija.

V informaciji o razsodbi, ki jo je pripravila projektna enota zunanjega ministrstva in ki temelji na delovnem prevodu razsodbe, so povzete glavne odločitve arbitrov glede meje na kopnem in morju, pa tudi zgodovina postopka in zahtevki ter stališča obeh strani.

Slovenija sodbo spoštuje in izvaja priprave za njeno implementacijo, ki sta jih v skladu z arbitražnim sporazumom obe državi dolžni izvesti v šestih mesecih.
Slovenija sodbo spoštuje in izvaja priprave za njeno implementacijo, ki sta jih v skladu z arbitražnim sporazumom obe državi dolžni izvesti v šestih mesecih. FOTO: Damjan Žibert

Kot se je izvedelo na vladi, naj bi tako do konca avgusta v sredo ustanovljena medresorska delovna skupina za pripravo kartografskih podlag pripravila zemljevide v skladu z arbitražno razsodbo, druge delovne skupine in pristojni resorji pa naj bi zbrali podatke o konkretnih potrebah ljudi na meji, kot tudi pripravili zakonske predloge, potrebne za implementacijo sodbe, tako da bi DZ z njihovim sprejemom začel v septembru. Vse potrebne zakone naj bi sprejeli do konca leta, med prvimi pa zakon o evidentiranju nepremičnin, ki je potreben za vris meje, se je izvedelo na vladi.

Vladna medresorska delovna skupina za implementacijo razsodbe je na nedavnem sestanku identificirala konkretne naloge pristojnih ministrstev za implementacijo sodbe. Tako so konkretizirali aktivnosti ministrstev s ciljem prilagoditve zakonodaje in izvajanja operativnih ukrepov s posebno pozornostjo na iskanju ustreznih sistemskih rešitev v konkretnih življenjskih situacijah državljanov ob meji.

Nekaj družin izrazilo željo po preselitvi v Slovenijo

Vlada se je namreč zavezala, da bo tistim, ki bodo v skladu z razsodbo ostali na Hrvaškem, zagotovila ohranitev čim več pravic. S tem namenom so že opravili individualne pogovore z večino, okoli 60 osebami, med katerimi je bilo tudi nekaj hrvaških državljanov, do konca meseca pa jih nameravajo opraviti še z vsemi ostalimi.

Kot se je še izvedelo na vladi, s temi pogovori želijo dobiti pregled potreb prebivalcev ob meji, ki jih neposredno zadeva arbitražna razsodba, za konkretizacijo operativnih ukrepov. Pred dokončno pripravo teh ukrepov, nabor katerih so sicer že pridobili tudi od pristojnih resorjev, bodo imeli tudi pogovore z župani prizadetih obmejnih občin.

Doslej so zbrali potrebe prebivalcev v Ljutomeru, Dragonji in Metliki, izkazalo pa se je, da so praviloma enake - zadevajo vprašanje obdavčitve, pokojnin, možnosti šolanja v Sloveniji, dostopa do trga dela, subvencij, infrastrukture. Pri tem so na vladi poudarili, da glede večine ključnih zadev ne bo težav, tudi zato, ker že sedaj obstaja ustrezna evropska zakonodaja ali dogovori s Hrvaško, kot je npr. o preprečevanju dvojne obdavčitve. Nekatere zadeve pa bodo morali reševati z intervencijskim zakonom, pa tudi z dogovorom s Hrvaško.

V teh prvih pogovorih je le nekaj družin, ki bodo v skladu z arbitražno odločbo na Hrvaškem, izrazilo željo po preselitvi v Slovenijo, vendar gre za kompleksno vprašanje, so poudarili na vladi in izpostavili, da gre šele za prve želje, glede dejanske odločitve pa bo treba še enkrat opraviti individualne pogovore. Izpostavili so tudi, da je preselitev skrajen ukrep, saj bo slovenska vlada skušala ljudem zagotoviti pogoje, da ostanejo tam, kjer so.

V zadnjem mesecu na morju 25 incidentov

V vladi še izpostavljajo, da se glede jurisdikcije Slovenije po 29. juniju ni nič spremenilo. V Piranskem zalivu tako policija izvaja nadzor v slovenskem morju, tako kot doslej, saj ni nikoli izvajala nadzora samo do polovice zaliva. Kot incident se obravnava vsako vplutje tujih varnostnih organov v slovensko morje. Po podatkih Slovenske policije je bilo v zadnjem mesecu na morju 25 incidentov, kar je skoraj enako kot v primerljivem obdobju pred odločitvijo arbitraže.

Hrvaška sicer še vedno vztraja, da zanjo arbitražna razsodba ni zavezujoča, saj je izstopila iz postopka arbitraže. Slovenija bo še naprej s Hrvaško vodila dialog, da bi dogovorno in s podporo mednarodne skupnosti dosegla implementacijo razsodbe, ki je dokončna in izvršljiva v vsej svoji celovitosti, se je še izvedelo na vladi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (269)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dipe
29. 07. 2017 19.48
-1
Sorodniki od Strojanovih so že na poti
korintos23
30. 07. 2017 09.13
-3
ooResnicA
29. 07. 2017 18.53
+3
Malo je znano, da so denimo Novi grad zgradili Slovenci iz notranjosti Slovenije in ga v spomin po ljubljanski predhodnici imenovali Emonia. Meja med Kranjsko in Hrvaško je bila pri Trsatu nad Reko. Velikohrvaško načrtno okupiranje Istre se je začelo po razpadu Italije septembra 1943, spodbudo je dal hrvaški Zavnoh, in po pričevanju »privolitev Hitlerja« pronemški Nezavisni državi Hrvaški (pri tem je odpovedal ideološki protifašizem slovenskih boljševikov in njihovih naslednikov, NDH niti ne omenjajo). Predhodna stopnja izgube slovenskega ozemlja v Istri je bila osamosvojitev. Takrat, točneje ob umiku JLA oktobra 1991, je minister za obrambo Janez Janša daljnosežno predlagal slovenskemu predsedstvu, ki ga je vodil zadnji prvi komunist, da z vojsko zasedejo radar in s tem Savudrijski polotok. To bi bilo ključno dejanje za razrešitev vseh nepremostljivih problemov. Ne bi rešili le slovenskih zaselkov južno od Dragonje, ohranili bi celovitost Piranskega zaliva in z njegovo suverenostjo omogočali Sloveniji neoviran izhod v mednarodne vode. A znova so bili v akciji komunisti, se pravi predsedstvo z Milanom Kučanom na čelu, ki so predlog zavrnili. Njegov član Ivan Oman se ne spominja, da bi ta predlog sploh obravnavali na predsedstvu. Tako so povzročili Sloveniji neprecenljivo, morda nepopravljivo škodo. Z vojaško zasedbo bi še lahko popravili tudi Kardeljevo neodgovorno odločitev razmejitve med takratnima republikama, kot bomo še videli, in se državniško izognili novi izdaji vitalnih nacionalnih interesov. S tem se potrjuje zgodovina komunizma na Slovenskem kot ena sama zgodovina izdaje vitalnih slovenskih interesov. Ali tudi kot ena sama zgodovina sistemske korupcije. Ali kot ena sama zgodovina zatiranja in ropanja slovenskega naroda.
samuray1
29. 07. 2017 19.58
-3
ne seri,s čim bi naj Sultan Janez zasedel radar ??? Razen če bi ukazal Rambo-paša Krkoviču da naj popelje v boj svoje Moris jannjičare.
ooResnicA
29. 07. 2017 22.15
+4
...kaj pa ti veš bimbo bambo nepodojen...
wolfterier
30. 07. 2017 09.17
+3
S čim je pa zasedel Trdinov vrh,samuray blesavi...
Mejduš
29. 07. 2017 18.18
+2
Če bi bil jaz na meji se nebi boril za Slovenija,kak so naredili tako pa naj majo saj državljanstvo ti ne morejo vzeti še zmerom so možnosti se odseliti, če bi bilo tako kot Avstrija takrat bi bil bol za izseliti se boril.
dipe
29. 07. 2017 13.49
-1
Japaja, še uni z Afganistana nočejo ostat pr nam.
BUONcaffee
29. 07. 2017 13.25
+2
Problem piranskega zaliva bi lahko rešili, da bi Slovenijo razširili do Novigrada in problem meje na morju bi se preselil južneje. Samo potem bi morali razdeliti državljanstva tudi na tem ozemlju da bi dokazovali, da živijo samo Slovenci, kar nekaterim to nebi bilo všeč.
wolfterier
29. 07. 2017 16.04
+6
Ali Šefic že išče lepa stanovanja s sodobno opremo,nje...
korintos23
29. 07. 2017 19.39
-2
wolfterier
31. 07. 2017 15.58
+1
Ne miti me,če bi jih res iskal za Slovence,išče jih za Afričane,bimbo.
rekapaka
29. 07. 2017 13.18
+1
Unesti enkratni davek 10 eur po osebi tistim, ki dopustujejo na Hrvaškem in s tem denarjem kupovati zemljo in hiše na slovenskem ozemlju za te prebivalce, ki jih je ljubitelj učiteljev prodal Hrvatom!
rekapaka
29. 07. 2017 13.31
+0
wolfterier
29. 07. 2017 16.06
+4
Ja,rekapaka,tistim,ki dopustujejo v eksotičnih krajih pa 100 eur,to bo denarja !!!
Fifi 24
29. 07. 2017 12.57
+4
Slovenija je bojda zmagala v arbitraži dobili so 1000 rib zgubili pa tam enih 300 ljudi
korintos23
29. 07. 2017 13.09
-2
Še več ste izgubili, vozili se vam bomo po dvorišču vi pa morate vstran gledati.
ooResnicA
29. 07. 2017 12.21
+3
Mesec dni od arbitraže: Sosedje se požvižgajo na sodbo, kar 58 hrvaških policijskih čolnov v slovenskem morju – Rupel: “Čim prej ustanovimo obalno stražo!” Danes mineva natanko mesec dni od sodbe mednarodnega arbitražnega sodišča, po kateri so štiri petine Piranskega zaliva, ki ga je sicer pred osamosvojitvijo v celoti nadzirala Slovenija, pripadle naši državi. Slovenski in hrvaški mediji so odločitev arbitraže, h kateri sta se leta 2009, kljub vsem naporom komisije v prejšnji Janševi vladi, odločila pristopiti tedanja premierja držav Borut Pahor in Jadranka Kosor, pospremili z veliko pompa. Trdinov vrh je pripadel Hrvaški, na južni meji je obtičal tudi Joško Joras, Slovenija je izgubila petino svojega zaliva in dobila služnostno območje čez hrvaške teritorialne vode za dostop do mednarodnega morja. Toda slovenski oblastniki so bili z rezultatom arbitraže, ne glede na razprodajo slovenskega ozemlja, zadovoljni, predvsem pa zavezani k spoštovanju njene odločitve. A zdi se, da vlada ni sposobna narediti ničesar, da bi se spoštovala sicer za Slovenijo slaba sodba – v Piranskem zalivu hrvaški policijski čolni tako še vedno plujejo do in čez sredinsko zalivsko črto, samo od 29. junija je namreč slovenska policija obravnavala 30 tovrstnih incidentov, v katere je bilo vključenih 58 plovil hrvaške policije. Slovenija izdaja opozorila in protestne note, a Hrvati vse počnejo po starem. Rešitev? Nekdanji slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel sicer pravi, da je prav, da se spori rešujejo po diplomatski poti, a bi morala Slovenija čim prej ustanoviti obalno stražo, da bi zaščitila svoje meje. Poklicali smo na na Generalno policijsko upravo v Ljubljano, kjer so nam nerade volje potrdili, da v Piranskem zalivu praktično dnevno prihaja do manjših in večjih incidentov, soočajo pa se predvsem s provokacijami kolegov policistov s hrvaške strani. Tako je slovenska policija od 29. junija letos zabeležila 30 dogodkov, v katerih so obravnavali kršitve kar 58 plovil hrvaške policije, ki so priplula v območje slovenskega nadzora Piranskega zaliva. To območje sicer v praksi praktično ne sega čez sredinsko črto, zato bi bilo kršitev še precej več, če bi Slovenija skušala implementirati novo mejo na morju, kot jo je določilo arbitražno sodišče. Naj spomnimo: praktično štiri petine Piranskega zaliva so pripadle slovenski strani.
ooResnicA
29. 07. 2017 12.26
+1
.....afnefuncarji na vladi začnite delat!!
korintos23
29. 07. 2017 13.11
+1
58 hrvaških policijskih čolnov? Nekaj si hudo pomeša, mogoče so tolikokrat kršili vstop v naše vode?
skorumpiranpolitik
29. 07. 2017 12.13
+1
čakali bodo zaman na pomoč slovenske države in slovenskih skorumprinaih politkov, kakor otroci tistih, ki so leta 1991 dali življenje za samostojno življenje.
Skunk Works
28. 07. 2017 22.38
+8
Tile bi želeli pod Slovenijo, Štajerci pa pod Avstrijo.....ja tako to gre....
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.39
-3
Ti si pa navlečen na ta portal a? Kot droga ti je....
wolfterier
29. 07. 2017 09.21
+5
Tudi Gorenjska bi bila lepša kot Oberkrain,a ne...
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.38
-6
Skratka kaj smo danes izvedeli novega? Da desnuhi lažejo, zavajajo, delujejo proti razvoju države. Ampak to smo vedeli že prej.
nikhrast
29. 07. 2017 08.22
+2
Prav imaš, socialisti se že pveč kot pol stoletje zapravljali, poglej kje smo, zdaj so pa desni na vrsti, to je Slovenija, pošteni pridejo na vrsto zadnji.
wolfterier
29. 07. 2017 09.58
+4
Šefic menda že išče lepa in sodobno opremljena stanovanja,a ne...
Skunk Works
28. 07. 2017 22.19
+1
Sedaj se pa poslavljam z mislijo, da v sloveniji živi samo 0,03 % zemljanov, pa še od tega jih manj kot pol verjame v socialistične nebuloze......praktično zanemarljivo torej, čeprav tukaj iz bližine izgleda nadležno in je nadležno......no pa tudi to norost bo počasi odpihnilo, saj se svet vrti v čisto druge smeri.....pa lep večer.....
srebrnibreg
28. 07. 2017 22.26
+0
Me že zanima s katerim nickom se sedaj pojaviš.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.05
+2
Edina uporabna stvar ki mi je ostala iz Juge je SMB podmetač očetov ki ga je imel kot oficir teritorialne v rezervi. Uporabljam ga za moja dva psa da na njem spita pred šotorom, ko me stražita pred lopovskimi levaki. Dober je zato da ga nihče ne ukrade ko s psi plavamo.
srebrnibreg
28. 07. 2017 22.07
+3
Še sreča, da imaš dva pametna in pametnejša ob sebi.
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.07
-4
Sem mislil, da imaš vsaj dve kameli pred šotorom. Kakšno je vreme v Luciji?
Kollerik
28. 07. 2017 22.09
-1
tvoja psa te bosta bolj slabo stražarila, če jih bom kar mimogrede podkupil s kakšno od kurjih bedrc....
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.12
+3
Ko zgrizeta levake jima vedno moram dat sveže ribe na žaru, da si popravita okus.
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.14
-2
Sveže ribe? A to tiste iz piranskega zaliva, kjer v bistvu ni rib? Če sam živiš od konzerv pač ok, psa ti bosta pa poginila, če jih boš futral samo z Delamarisovimi konzervami.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.15
+1
Si kdaj slišal za ostriža ki živi v pitni vodi? Kaj šele da bi ga jedel svežega. Ti si vajen smrdljivih jadranskih rib iz hrvaške? A ti veliko česna dajo nanje da je smrad znosnejši? Tak ostriž je kot bi jedel čips .... čvrsto belo meso, ki diši ... in je sladko ....
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.18
+0
Ne jem rib ali česarkoli iz morja. Se nisi hvalil, da si na Hvaru na veliko natepaval ribe?
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.20
+2
Samo trilje očiščene na čolnu, velike škarpene in kovače pjevaću. Pa včasih tuno na žaru. Nekaj za kar ti nimaš kapitala. Ampak nič od tega se ne more primerjat z ostrižem, pa to ne sončnim ostrižem ki je poln kosti ampak onim ki je podoben sardeli.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.22
-2
Sicer je pa dober tudi som ali mali krap ocvrt na olju, in potočni raki na buzari., Le da mora biti kuhar pravi in roba ki živi v pitni vodi.
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.28
+2
Revež z šotorom iz kampa Lucija meni pravi, da nimam kapitala? Sinko v najemu imam 80 kvadratov klimatiziran apartma za 14 dni na Dalmatinskem otoku. Če bi se mi jedla riba, bi šel v restavracijo, kamor ribiči dnevno dostavljajo sveže ribe. Ampak ja, nimam kapitala, imaš prav ;)
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.33
-1
Kaj je to kamp Lucija? Kaj za reveže? A se levaki spet norčujete iz revežev ki ste jih sami spravili v revščino? Lej ga kako se je pohvalil s svojim premoženjem in visokim standardom :) APARTMA ima najet na hrvaškem.... in to VELIK, ker očitno obstajajo tudi majhni :) Koliko te to stane? 25 eurov na noč? :) Zavist me bo razžrla :) 14 dni praviš :) Pa ti veš da jaz živim 12 mesecev na leto kjer se mi zahoče, kadar se mi zahoče in kolikor se mi zahoče ;) Moraš bit v hudi mizeriji na stara leta pjevaću, da se hvališ z apartmanom na hrvaškem za 14 dni :) A WC papir imaš tudi not? Si jim sunil kako milo in šampon za domov? Nesnago za sabo moraš čistit sam?
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.36
+0
Vem vem, da živiš 12 mesecev v šotoru, ob delamaris konzervah. Važno da se imaš za bogatega, konec koncev ni vse v denarju, a ne? Drži, da ne morem ostati dlje od 14 dni, ampak nekdo more tudi delat, denar za tvojo socialo mora nekdo tudi zaslužit. Pozdravi osebje v kampu Lucija.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.42
+2
12 mesecev v šotoru ob Delamaris konzervah niti slučajno nebi zamenjal za tvoj stil življenja :)
Jožajoža
28. 07. 2017 21.56
-5
janšek, peidi in zmagaj in ti si edini, ki lahko delu daš veljavo, lenuhom pa pobrat "državne plače"
SDS_je_poden
28. 07. 2017 21.57
+3
On ja, še niti enega dneva ni pošteno delal. Res ste invalidi.
srebrnibreg
28. 07. 2017 21.59
+5
Kollerik
28. 07. 2017 22.00
+2
jožajoža ima rad delavce javnega sektorja......
Skunk Works
28. 07. 2017 22.02
-1
kot da so vaši kdaj resno delali.....sami bluzatorji daleč od realnega sveta, in zmožnosti preživeti v njem, brez davkoplačevalskega denarja....JJ je začel v privat računalniški firmi.....torej ima neskončnokrat več delovne dobe v gospodarstvu od vaših, ki jo imajo natančno nič.....
srebrnibreg
28. 07. 2017 22.04
+7
HAHAHA...JJ začel v privat računalniški firmi...Verjetno je edino on v tistem času imel računalnik in to na drva, ker jih na elektriko še ni bilo.
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.06
+8
Kaj pa naj FDVjevec dela v računalniški firmi? Liže znamke na epošto?
Kollerik
28. 07. 2017 22.10
+3
....abramboslovec je enostavno preneumen za računalnike....
Skunk Works
28. 07. 2017 21.51
-2
Tile spodaj.....Kako jih ni sram biti - levak,... to mi res ne gre v glavo.......res da je ta mentalna okužba s tem malo bolj prizadela Slovenijo, ampak gledano skozi zorni kot celega sveta, ter najbolj razvitih držav sveta, in najvišjega standarda, ter percepcije ljudi v njih in njih življenj, je to tako, kot da bi nekdo bil ponosen, da je klošar, in da je to eden največjih dosežkov človeške evolucije....pa še ta primerjava ni zadela pravo dimenzijo.....
SDS_je_poden
28. 07. 2017 21.54
+4
Slovenski desnuhi bi imeli razvito državo, pa so proti drugemu tiru, veternicam, bioplinarnam..... Res klošarji v pravem pomenu.
Skunk Works
28. 07. 2017 21.57
-2
Nihče ni proti drugemu tiru, ampak proti ropu ljudi s pomočjo drugega tira.....o vetrnicah in ostalih OVE, ter elektrodistribucijskih sistemih in težavah v zvezi s tem, veš premalo, da bi lahko o tem pisal, torej samo neke brezvezne manipuacije...nek dim brez vsebine, teže in vrednosti, kot vse kar skupaj spravite na vaši strani..........
srebrnibreg
28. 07. 2017 21.58
+6
Ne more ti iti v glavo, kr je polna slame. Sam si itak največji levak v tintari.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 22.00
-3
Kako balkanski lopovi brez sramu in stila, brez vsakega resnega argumenta .... zagovarjajo lopovščine in svoje lopove ....
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.03
+3
Res vem premalo o veternicah? Kdo je bil pobudnik, da se na Volovji reber niso postavljale veternice? Nemčija vsak dan zažene 4 nove veternice, mi imamo pa dve in 20 društev proti njim. Kdo stoji zadaj za tem? Kdo ima volilno bazo v HSE? Sam kleni SDS kader.
Skunk Works
28. 07. 2017 22.04
-5
Tale srebrni pa tako ni na nivoju diskusije, mu kar dosti manjka, samo nekaj ponavlja in pavšalno navaja, v upanju na pohvalo gospodarja.......
Skunk Works
28. 07. 2017 22.09
-4
ZAdeva z vetrnicami in ostalimi OVE ni tako enostavna in jih ne moreš tako enostavno vklopiti v elektoenergetsko omrežje, potrebuješ še ogromno drugih stvari, pa ne bi o tem,....bolj problem je da so vse zadeve, ki so sicer potrebne za razvoj države prepredene s korupcijo vaših, ki so že 70 let na obasti, ljudje pa vsako zadevo potem petkrat preplačajo.....kdor je predolgo na oblasti se pokvari, kdor pa takšne še celo kar naprej voli, je nepopravljivo zabit.......
SDS_je_poden
28. 07. 2017 22.12
+1
Real dej ne kompliciraj z temi veternicami. Nemci jih imajo, Nizozemci jih imajo, Francozi, Italijani, še celo Hrvatom jih uspe vključit v omrežje, SDS kader v HSE jih pa ne zna? Smešite sami sebe. Raje kot razvoj seje desna politika razdor v državi, podtalno financira bebčke, ki se predstavljajo kot civilna iniciativa proti razvoju..... Skaratka poden od podna!
Karantanija
28. 07. 2017 21.31
+5
Tako naj bo, kot želijo ljudje, saj jim je bilo to tudi obljubljeno.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.33
-1
Skunk Works
28. 07. 2017 21.20
-3
Ja real še delam, kje pa ste vi? Vsi na plaži, pri sosedih
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.29
+1
Jaz pa delam na plaži pri nas ;) Pa ne kot bademajster :) Pisarno imam na terasi pred mojim šotorom.....
srebrnibreg
28. 07. 2017 21.30
+3
piljan
28. 07. 2017 21.33
+1
Hehehehe,lenuha pa delo.To še nikoli ni šlo skupaj,pa tudi pri vama ne.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.34
-4
Ja lej ... stvar inteligence ....... . Zame je delo ko štejem denar ki mi ga računalniki zaslužijo. + da hodim po bankomatih in kapital skrivam pred lopovskimi levaki.
Kollerik
28. 07. 2017 21.36
+5
....bilde se spet meni sam s sabo... pa pluseke si tala.... takšnim pa res nikoli ni dolg čas.....
piljan
28. 07. 2017 21.38
+5
Bide,tvoja inteligenca ti dovoli samo sanjati ,da si miljonarček na minutko.To ji je ves domet.
Brakedirt
28. 07. 2017 21.43
+3
SDS_je_poden
28. 07. 2017 21.49
+3
Računalnik mu služi denar? Kaj ga tiskaš na kakšnem inkjet tiskalniku? Ti povem, da to ni nič vredno....
SDS_je_poden
28. 07. 2017 21.55
+5
Nisem vedel, da ima Slovenija svojega Gadafija. Sedi pred šotorom v kampu Lucija in šteje denar. Bahaha....
Kollerik
28. 07. 2017 22.02
+2
Juter se bom ravno peljal mimo... star in večkrat zakrpan šotor iz ex. JNA se bo ziher videl že na daleč.....
Kollerik
28. 07. 2017 22.11
+2
...aja, pa kakšno kurjo bedrco bom sabo vzel.....
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.19
+0
Na Slovenskih območjih ki so sedaj padla pod hrvaško, so nepremičnine čez noč postale ničvredne.
srebrnibreg
28. 07. 2017 21.26
+7
Se ne boš z drugim nickom pohvalil za to genialnost?
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.28
-3
še ti ne moreš skriti da občuduješ mojih 200+ IQja ;)
srebrnibreg
28. 07. 2017 21.30
+4
Če jih ti imaš toliko jih imajo eni v Idriji 4 X več. Jaz jih pa toliko potem imam v malem prstu na nogi.
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.31
-3
Ti si gotovo premožen ob tej tvoji brihtnosti, kompleksnem umu, večplastnosti in inovativnosti. + osupljivi pronicljivosti .....
BildiTheEmperor
28. 07. 2017 21.32
-3
Mimogrede: Si nesel pokojni materi na grob kako svečo da se ji oddolžiš za vse ....kar si z njo počel?
srebrnibreg
28. 07. 2017 21.34
+6
No vidiš kako hitro dokažeš mojo trditev, da imam toliko IQ-ja v malem prstu na nogi kot ti v glavi. Hvala ti za potrditev mojih trditev. Samo takšen se lahko znaša nad pokojnimi katerih nikoli ni videl in poznal.
SDS_je_poden
28. 07. 2017 21.50
+4
Poden od podna je človek, ki pljuva po preminulih, nepoznanih osebah. To je ta desnuharska morala?
Kollerik
28. 07. 2017 22.03
+1
SDS_je_poden
28. 07. 2017 21.07
+2
Ja prav, naj se preselijo. V čem je problem? Prodaš kar imaš na Hrvaškem in kupiš v Sloveniji nepremičnino. Zakaj se dela taka znanost?
Mario Špinel 1
28. 07. 2017 21.05
+0
Rodil se je dvomilijonti Slovenec ime mu je Suljo, piše v Delu....