Slovenija

Ne skrbite za smeti? Potem pričakujte zeleno opozorilo

Ljubljana, 25. 05. 2015 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nikar se ne čudite, če boste v teh dneh na zabojnikih, v hišnih nabiralnikih in na avtomobilih našli zeleno Snagino opozorilo. Z njim Snaga med drugim opozarja na zaparkiranost zabojnikov, napačno odložene ter nepravilno ločene odpadke. Pozor! Opozorilu sledijo globe.

Ker ljubljanska Snaga ugotavlja, da se uporabniki še vedno ne držijo vseh pravil, so pripravili nova obvestila, s katerimi Snagine ekipe za odvoz komunalnih odpadkov opozarjajo uporabnike na nepravilnosti pri ravnanju z odpadki in na njihove dolžnosti.

Zeleno obvestilo boste ali pa ste že dobili, če ste na primer zaparkirali dovoz smetarskemu tovornjaku do zabojnikov za smeti.
Zeleno obvestilo boste ali pa ste že dobili, če ste na primer zaparkirali dovoz smetarskemu tovornjaku do zabojnikov za smeti. FOTO: Snaga

Tako se nikar ne čudite, če boste v teh dneh na zabojnikih, v hišnih nabiralnikih in na avtomobilih našli zeleno Snagino opozorilo, ki opozarja na zaparkiranost zabojnikov, napačno odložene ter nepravilno ločene odpadke, neurejena ali zasmetena zbirna mesta in neobrezano drevje in grmičevje, ki ovira dostop do zabojnikov.

V občinskem odloku so navedene dolžnosti in obveznosti uporabnikov glede ravnanja s komunalnimi odpadki. Odlok vsebuje tudi prepovedi ter kazni za prekrške, Snaga pa pri opozarjanju na nepravilnosti in urejanju težav na terenu tesno sodeluje z Inšpektoratom Mestne uprave MOL ter Mestnim redarstvom.

Snagino obvestilo boste tako prejeli z naslednjimi obvestili:
- zaradi zaparkiranosti zabojnikov nismo mogli opraviti odvoza odpadkov
- zaparkirali ste dostop do zabojnikov
- napačno ste odložili odpadke, zato jih nismo odpeljali
- odpadkov niste ločili, zato so napačno odloženi in jih nismo odpeljali
- vaš zabojnik je prenapolnjen, zato vas pozivamo k ureditvi zbirnega mesta
- neobrezana drevesa in grmovnice onemogočajo pregledno ter varno vožnjo
- sneg na oziroma ob zabojniku onemogočil odvoz odpadkov

800 evrov za nepravilno odložene odpadke

Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je prepovedano. Možno je, da uporabniki občasno, ko imajo večje količine preostanka odpadkov in bioloških odpadkov, te pripravijo v Snagini tipizirani vrečki, ki jo na dan odvoza postavijo poleg ustreznega zabojnika. 50- in 100-litrske Snagine tipizirane vrečke za preostanek odpadkov so naprodaj v večjih Mercatorjevih trgovinah, na Petrolovih bencinskih črpalkah in v Snaginem centru za pomoč in podporo uporabnikom na Povšetovi 6 v Ljubljani. Tipizirane vrečke za BIO odpadke trenutno lahko kupite samo v Centru za pomoč in podporo uporabnikom na Povšetovi 6 v Ljubljani. Če tega ne boste upoštevali in se bodo nepravilnosti na zbirnem/prevzemnem mestu ponavljale, bodo nanje opozorili tudi Inšpektorat Mestne uprave MOL, ki opravlja strokovni nadzor nad izvajanjem odloka, za tovrstno kršitev pa lahko izda globo v višini 800 evrov.

Snaga bo vse, ki ne upoštevajo pravil odlaganja odpadkov, najprej opozorila, nato še kaznovala.
Snaga bo vse, ki ne upoštevajo pravil odlaganja odpadkov, najprej opozorila, nato še kaznovala. FOTO: Snaga

Tiste, ki odpadkov še naprej ne bodo dosledno ločevali, bodo na Snagi prijavili Inšpektoratu Mestne uprave MOL, ki lahko izda globo v višini 800 evrov. Če pokrovi na zabojnikih ne bodo zaprti in okolica zbirnega in prevzemnega mesta čista, prav tako sledi opozorilo in prijava na inšpektorat.

Podobno velja tudi, če dostop do prevzemnega mesta ovirajo rastoče veje ali drugo rastlinje. V tem primeru izvajalec javne službe opozori lastnika, da oviro odstrani. Če lastnik dreves in grmovja ne obreže ali odstrani, to na stroške lastnika lahko stori izvajalec javne službe – Snaga.

Ne pozabite odstraniti snega!

Ena od obveznosti lastnika zabojnika je tudi odstranjevanje snega ob zabojnikih ter čiščenje njihovih pokrovov. Če zabojniki in dostop do njih niso očiščeni snega, je za kršitev odloka predvidena kazen v višini 40 evrov, ki jo lahko izda Inšpektorat MU MOL.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (350)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

k_komet
26. 05. 2015 20.10
+2
Mene zanima, koliko je manj zaposlenih v komunalnih podjetjih zaradi tega, ker moramo sami ločevati odpadke? Dodatno pa me zanima, koliko so stali vsi ti dodatni zabojniki, ki so potrebni za vso to ločevanje...povedano drugače...kdo je zaslužil na dodatnih zabojnikih (kontejnerjih za smeti)
MaršNapolje
26. 05. 2015 18.11
+2
hmm živim v bloku kako bodo vedeli kdo ni ločil odpadkov?? drugače pa da me slučajno inšpektor vidi da ne ločim odpadkov in mi kaj reče mu pljunem v obraz in lepo odkorakam... dokler bom DRAGO plačeval odvoz odpadkov jih ločeval sigurno NE BOM
BMWmunja
26. 05. 2015 17.41
+1
Ti mater, kako se eni bohotijo. Zdaj nas bo že ena Snaga hebala?!
plan9
26. 05. 2015 15.52
+3
...res žalostno,da kazen pišejo tisti-snaga, ki najmanj ločujejo, farsa za polnjenje dr. blagajne, pač vsak opravlja svoje delo, tudi smetarji gredo lahko v šolo in bomo imeli samo še šolan kader pri nas, ki ne bo hotel opravljati dela, za kar se je šolal, zanimivo...
dragson
26. 05. 2015 16.50
+1
Snaga ne bo pisala kazni. Ne vem kje v prispevku to piše. Samo opozarjali bodo na težave. Tudi fantje delajo ki imajo izobrazbo in ne dobijo zaposlitve ki so se šolali. Ne žalit te fante, njihava dolžnost je da izpraznijo zaboje in delajo po navodilih nadrajenih kot vsak ki ima službo.
BMWmunja
26. 05. 2015 17.04
Naloga tki. inšpektorjev pa je, da nam praznijo žepe.
anonimus23
26. 05. 2015 15.05
+4
glede parkiranja pred zabojniki kar naj kaznujejo,ampak policija,kaj so zdej ze smetarji policaji al kaj,glede locevanja pa mafija teska,jst bom loceval oni pa samo odvazal in kasiral pa se potem ze locene surovine prodajal in seb v zep tlacili,lopovi
MaršNapolje
26. 05. 2015 18.12
+2
se strinjam kar se ločevanja tiče dokler se odvoz plačuje jaz ne ločujem pa naj mi kakšen naduvan inšpektor da kazen da ga vidim junaka
dragson
26. 05. 2015 14.58
+7
Čisto prov, da so to naredili. Da se enkrat naredi red. Vozila se parkira pred zaboji, čez cesto pa prazni parkirni prostori. Kako naj delavec potegne zaboj, če je avto pred njim. Potem pa uporabnik zaboja reklamira, da mu niso izpraznili zaboja. kdo je potem kriv, je kriva ekipa ki ni izpraznila zaboja ali lastnik vozila, ki je zaparkiral zabojnik. Nekdo je komentiral, da zbrca vrečke, ki so okoli zaboja na tleh, je delavec kriv, če nekdo odvrže na tla, namesto v zabojnik. Probajte njihovo delo z minimalno plačo, ob dežju, snegu, vročini in mrazu. Spoštujem te fante. Kdo pa še dela taka dela. Slovenci se izogibajo tega dela, najraje pljuvat po fantih. Se tudi v drugih Evropskih državah razburjate ko dobite kazen. Tam ste pa tiho kot riti.
BMWmunja
26. 05. 2015 17.07
-1
Jasno, saj tudi smo riti, sicer bi vodstvo UKC-ja ali pa Fišerja nemudoma naučili manir, ko te dobijo z marmelado na prstih...
marty.party.zan
26. 05. 2015 13.02
-5
Super bi bilo, ce se smetarji ne bi drenjali ob najbolj prometnih urah - torej zjutraj, ko nas vecina hiti v sluzbo. Potem moras pa za njimi vozit in se vsakih nekaj cm ustaviti, da spet nalozijo... Ja, to je motece in bi se lahko brez dod.virov odpravilo!
dragson
26. 05. 2015 14.53
+3
Drugič pa pojdi prej od doma, ne pa zadnjo sekundo. Tudi oni morajo opravit svoje delo, kakor ti.
peT99
26. 05. 2015 15.57
+1
to bi vbistvu lahko rešili, z nočnimi izmenami, vsaj tako je v vseh večjih mestih, RAVNO zaradi zastojev, ki jih nehote povzročajo. Dokler pa tega na snagi ne bodo uredili, bo treba bit pač potrpežljiv :) Sicer so pa kr kulturnu, če se da te nekak spustijo mimo.
alenka.NN
26. 05. 2015 16.36
+3
zumzum11...ja zelo so uvidevni tile fantje od snage...ko se ustavijo na sredi ceste, obvezno eden od njiju pokaže, kdaj je prosto da grem mimo......kar se pa tiče nočnega pobiranja smeti ojojoj, to bi šele nakateri zagnali vik in krik, da ne morejo spati....fantje od snage so super, oni redarji pa škoda besed o njih - poden od podna, ker mislijo da so nad policaji :))
dragson
26. 05. 2015 16.46
+1
alenka.NN@ Prov si napisala, če bi delali ponoči bi bil vik in krik. Poznam nekaj fantov ki delajo pri Snagi. So povedali da se mestni ljudje že razburjajo, če ob sedmih zjutraj ali ob devetih pobirajo je že vse narobe. Ponoči bi bila pa težava, ker bi bilo vse zaparkirano, posebej v blokovskih naseljih. Drugače je v vseh Občinah po Sloveniji prepovedano pobirat odpadke ponoči zaradi hrupa pri pri praznjenju zabojev.
putinj
26. 05. 2015 12.56
+4
kaksno locevanje neki zivimo lepo kot vcasih.. locim ti mamo od ateja
taft01
26. 05. 2015 11.19
+17
Sicer ne živim v LJ, ampak tudi tu kjer sem ne ločujem. Včasih so ločevali sami, zdaj moramo mi. Ob predpostavki, da se je odvoz podražal mi ob uporabi zdrave kmečke pameti nekaj ne štima...
Buba777
26. 05. 2015 12.18
+3
v Ljubljani ni nikoli podjetje snaga ločevalo kar je bilo v črnem, vse iz zaboja se je zakopalo v zemljo in se bo tudi zakopavalo dokler nebo RCERO zgrajen
NotMe
26. 05. 2015 10.58
+20
Pa kaj še?? Ali niso cene odvoza višje in višje?? Mi pa jim praktično prihranimo 90% dela z ločevanjem, zato da oni naše smeti drago prodajo dalje?! Ali ne bi raje dali izbiro, ali neločevalni kontejner in odvoz smeti po 3x ceni, ali pa ločevalni in zastonj odvoz?! Kar naj se Snaga zamisli, koliko časa gre nam z ločevanjem in odnašanjem do zabojnika (kanto za ostale odpadke imam pred bajto, za bio tudi, ostalo pa moram nosit 5 minut stran. Kar seštejte - dvakrat na teden po deset minut, na mesec uro in pol le smeti nosim, na leto pa 15 ur, halo?!) In kot je že nekdo ugotovil, kante poberejo za celo omarico placa v stanovanju, kar je STROŠEK, pa ne strošek kant za 10 evrov, ampak govorimo o strošku med 500 in 4000 evri, kolikor lahko stane kvadratni meter prostora v stanovanju plus še 50 - 500 evrov, kolikor lahko stane omarica (prej smo imeli 40litrski košek v omarici, zraven pa še plinsko jeklenko, pa čistila, pa vrečke za smeti, pa smetišnico in še bi se našla krama. Na dva dni so nasipali v kanto in je bilo opravljeno)
mackon08
26. 05. 2015 12.30
-11
Buba777
26. 05. 2015 12.57
+0
ja seveda so cene višje, kot vsi ostali izdelki in storitve će pogledamo 15 let nazaj. Snaga je podražila svoje storitve 2001, 2007, 2009 in 2013(letnice lepo najde google) ker v rdečih številkah se ne da poslovat(če so pa realne je pa druga zgodba) pa da še omenimo po odličnem letu 2014 smo vsi dobil dobropis pri decembrski položnici ker so poslovali dobro. kar se pa 90% ločevanja tiče, v zaboju za platiko imaš več vrst plastike, katerih je cena od 40-600 euro za ton(600 je za najboljšo plastiko, ki pa je ni veliko), pa se piksne,konzerve in ostale kovine se deli posebej, prav tako se papir deli na čisti papir(še deli na časopisni, reklamni itd.) in karton, na ne omenjam da je iz vseh zabojev vleči še primesi ki ne spadajo v tisti zabojnik in vse te ločene izdelke snaga pelje na papir servis,koto in podobna podjetja ki pa za odkup plastike, papirja in bio odpadkov ponudijo manjšo ceno od realne saj je vse to treba še dodatno ločiti. Zanimiv predlog, sem za sistem v katerem lahko izbiraš ali boš ločeval ali pa več plačal in glede na to da je položnica 20 euro bi ti raje plačeval 60 na mesec kar je na leto 720 euro in da ti letno vzame 15 ur, dvomim da boš našel službo v kateri lahko v 2 dneh zaslužiš 720 euro, če vzamemo položnico ki je 15 euro je to vseeno 540 euro na leto tako da raj ločujem pa grem na dopust ;) in da ti bo nekdo odpeljal zastonj smeti je iluzija, noben ne naredi nič zastonj! Če že mi pridi naredit zastonj kopalnico rade volje sprejmem in poglej koliko bo še materiala ostalo z ločevanjem boš sigurno poplačal svoje delo ker to je biznis a ne? kar se pa prostora tiče navadne pa bijo maš pred vrati tako da ni potrebe po zabojniku v hiši, papir zavzame širino in dolžino največje reklame in potem samo kako visoko jih zlagaš in tisti zaboj ki si ga prej imel za vse smeti meči notri embalažo tako da drastične spremembe ni!
NotMe
26. 05. 2015 13.03
+2
Zgrešil si point. Ni toliko problem v teh par metrih, čeprav ne porabimo ravno zanemarljivo časa za šetanje. Opravljamo delo nekoga drugega, lahko bi zaposlili še 500 ljudi, da bi lepo sortirali smeti, prihodkov i
Buba777
26. 05. 2015 16.10
-1
sej ni problem zaposlit ljudi, problem je plačat, za 500 novih ljudi je treba zgradit objekte in nabaviti opremo, že samo 500 ljudi bi se nam poznalo na položnici za 7 eruo več, oprema in infrastruktura ni všteta ki pa je seveda v več milijonih, snaga naprimer gradi novi ločevalni center za vse vrste odpadkov in je ocenjen projekt na 144 milijonov, 77 milijončkov je dala evropa, kdo bo pa dal za ostalo? in ta projekt sloni na sistemu katerega ima snaga danes da ljudje ločujejo pri viru( če se vrže vse v isti koš je papir ki se umaže od bioloških odpadkov neuporaben, biološke podatke tudi ne moreš ven dobit, tako je tudi tukaj velik delež neuporaben, plastika se umaže kar so še dodatni stroški pri čiščenju embalaže, tako da metanje v isti koš veliko stvari naredi neuporabnih za nadaljno reciklažo), imajo pa v londonu drugačen sistem, delijo jih na navadne, reciklažne in bio odpadke(če se ne motim) in reciklažni zabojnik vsebuje papir, embalažo, kovine itd in celo določeni izdelki so označeni v kateri zabojnik gredo, (to bi bilo lepo videti tudi pri nas) je pa potrebno imeti vojsko ljudi ki ločuje in kot vsi vemo danes smo na žalost ljudje gledani kot strošek v podjetjih in stroške se zmanjšuje ne povečuje tako da ta sistem bi se odnesel če bi bili ljudje še več pripravljeni plačati kot sedaj in še zmeraj bi imeli 3 zaboje pri hiši. pomanjkljivost tega sistema pa je lahko pojavi kako učinkovit % ločevanja je v sistemu ki pomeša in možno uniči določene surovine? da pa se v evropi dviguje na vse višje stopnje potreben delež ločenih odpadkov bi bila velika verjetnost da bi sistem zastara v dokaj hitrem času in bi bili potrebne velike investicije za spremembo in spet mamo ogromne položnice. moj predlog k se poveča odstotek ločevanja in podjetje nebo namenilo toliko investicij v predelavo odpadkov in imelo izgube lahko potrošniki pritisnemo in znižamo cene položnic(se je pokazalo v decembru leta 2014) sam tukaj pa je potreben naš trud in zato se raje išče pot v kateri nam ni treba nič delati imeli bi pa vse ;) in ja je čas za šetanje in jaz ko pogledam in v celem mesecu spravim četrt smeti v zabojnik od 80 litrov in se mi zdi zaman plačevati za praznjenje zabojnika vsak teden čeprav brez problema zdrži mesec ali dva in ja tudi jaz nisem zadovoljen s tem sistemom ki je sedaj sam kaj čmo, dokler je takšno stanje tudi oni ne morejo nič spremeniti je pa upanje da bojo v prihodnjih letih uvedli sistem ki bo bolj pravično prilagodili cene za tiste ki ločujejo največ. Pa kar se ločevanja tiče to delam za sebe in za tiste ki bojo prišli za nami tako da ločevati mi ni težko kljub temu da nisi nagrajen za ločevanje in preplačaš za določene storitve; ki jih sploh ne koristim. tako da se je treba vprašat pri ločevanju ali je sistem učinkovit? in ne ali je lažji za nas ;) če pa je oboje pa še toliko bolje :)
Buba777
26. 05. 2015 10.35
-5
za vse ki so malo leni za ločevanje in imate pametne mobilnike, imate aplikacijo "MojiOdpadki" (zelene barve je znak) ki pomaga pri recikliranju(kam gre kateri izdelek), prav tako pa vsebje urnik pobiranja komunalnih odpadkov, meni je olajšal stvari tako da gospod inšpektor nima kej trobit :)
NotMe
26. 05. 2015 10.59
+18
Ne gre se za lenobo. Gre se za to, da jim odnašamo ta zadnje, opravljamo njihovo delo, plačujemo višje položnice, tratimo svoj čas, za vse to smo pa še lahko nagrajeni z 800 evri, če se sosedovemu mulcu zazdi zabrisat v naš papir napol prazno kokakolo
Buba777
26. 05. 2015 12.12
-4
kazni za prehitro vožnjo so od 40-1200 euro, za prekoračitev 5 km/h ti nebo noben spisal 1200 euro kazni, kot ti tudi noben nebo spisal 800 euro kazni za kokakolo ;) me prav zanima kaj je po tvojem njihovo delo in kaj bi morali narediti kot tudi če se zavedaš koliko bi to potem stalo?
NotMe
26. 05. 2015 13.00
+2
Problem: V Ljubljani je več kot 100.000 gospodinjstev. Koliko je odvoz? Med 10 in 15 e, če se prav spomnim. Prihodkov imajo torej cca 1.200.000 na mesec!!! Plus prihodki od prodaje surovin. Pred 15, 20 leti so bile položnice pol manjše, trikrat pogosteje se je odvažalo in ni bilo prodaje, ker se je baje vse le zakopavalo. Vidiš problem? Na "bodi eko" krilatico, če pa to ne zaleže, pa grozijo s kaznimi, se stekajo v žepe milijoni, mi pa se zahebavamo s plastiko in papirjem, za hvala lepa pa še tvegamo kazen.
Buba777
26. 05. 2015 17.53
-1
odvoz je nekje med 10 in 15 euro, mi imamo vse zaboje najmanjše velikosti in položnica je 17,30 euro, tako da je verjetno znesek in glede na to da računaš koliko mesečno zaslužijo še dodaj mesečne stroške podjetja, povprečna bruto plača za zaposlene je 1372 euro in zaposlenih je 409 v podjetju snaga(to je v leto 2014 znašalo 6.891.343) , kje so se stroški goriva(povprečna poraba nafte je med 30-60 litrov na 100km), amortizacija vozil( za nakup vozilo gre od 100000 euro naprej + redna vzdrževanja) kar se pa tiče zaslužka na surovinah je piškava vrednost, podjetje snaga plačuje 110-200 na tono podjetju koto da prevzame biološke odpadke, in embalaža in papir nista nic bolj dobičkonosna tako da tale eko je v podjetjih samo minus, plus je ko lahko podjetje sama predeluje, embalaže in papir so ločeni do maksimuma in cene plastike in papirja dosegajo visoke cene na odprtem tržišču. kar pa prihodkov od snage tiče jih je imela v letu 2014 34.357.764 uro stroškov pa skoraj tudi toliko(če se ni kaj prekrivalo seveda) vec podatkov je pa na njihovi strani sam pogledat je treba
POLIDEJ
26. 05. 2015 10.28
+0
Veliko bi naredili že s postopnim uzakonjenjem na področju embalaže (npr. vrečk), saj pri vsakem nakupu sadja in zelenjave ter mesa ipd. domov prinesemo cel kup nerazgradljivih vrečk. Ampak je verjetno embalažni lobi premočan, da bi se sprejel tak zakon, da morajo biti trgovine npr. v roku enega leta opremljene le z razgradljivo embalažo.
Monsterguy
26. 05. 2015 10.19
+3
Odlična poteza da se sovražniki iz dveh različnih blokov indirektno kaznujejo...hehehe Recimo, da ima en blok svoje smeti in drug blok druge za odvoz. Potem je treba le dvakrat podtakniti napačne smeti sosednemu bloku in že ga kaznuješ, obenem pa še dodatno sebi prišparaš čas za ločevanje odpadkov. Kakšna traparija s tako veliko globo....
Primula1
26. 05. 2015 11.07
+2
ravno zato sem prej napisal, da sistem ne zagotavlja pravne varnosti uporabnika.
BMWmunja
26. 05. 2015 17.35
oxy.elite
26. 05. 2015 09.35
+10
A mi lahko nekdo razloži, zakaj potem na Petrolu ni kant za ločevanje odpadkov? Koliko globe bodo oni dobili?
Primula1
26. 05. 2015 09.09
+27
Ko so meni grozili s postopkom zaradi nepravilno ločenih odpadkov, sem poklical na inšpektorat in jih vprašal, zakaj jaz kot lastnik odjemnega mesta nisem bil prisoten pri odpiranju in pregledovanju smetnjaka. Prav tako sem jih opozoril, da dokler ne bo sistem postavljen na način, da bo smetnjak od lastnika do zbiranja pod ključem, obstajala velika možnost, da nepravilne smeti odlaga neka tretja oseba (nagajanje, varčevanje pri odvozu). Zadeva se je ustavila, sam pa sem ugotovil, da je moj smetnjak od trenutka, ko sem ga postavil k cesti, pridno polnila soseda.
rzui
26. 05. 2015 08.52
+26
a bo tudi romu upalil kazen -sigurno
pingvinislo5
26. 05. 2015 09.23
+3
Pantokrator
26. 05. 2015 14.24
+3
Ciymbalta
26. 05. 2015 08.05
+16
Zakaj pa pol plačujemo komunalo če meni ne odpeljejo smeti bom na sredino ceste sipal
Našvasan_zob
26. 05. 2015 09.27
+1
Ne se matrat pa do ceste hodt, kr po dnevni sobi skipi...
pingvinislo5
26. 05. 2015 09.29
+0
ni panike. kar sipaj. samo ne se razburjat potem, ko bodo položnice nekajkrat dražje.
repnik7
26. 05. 2015 08.05
+12
Jz sm 3leta v lj pa sm že plaču 1000e raznih kazni, to je Ljubljana ko jo vodi mafic pobiralec donacij Janković tako se živi v mafijski združbi
Biofanatik
26. 05. 2015 08.40
+5
repnik7
26. 05. 2015 08.46
+9
Jz bi jo prec, sam tko ne gre nas bodo juznaki pripravil moramo ostati drugače bo to jugo Ljubljana
pingvinislo5
26. 05. 2015 09.24
+10
jaz sem že 30 let v Lj in sem do sedaj plačal 20 eur kazni za nepravilno prečkanje ceste. in to je to!
Našvasan_zob
26. 05. 2015 09.28
+5
KofiAnnan
26. 05. 2015 09.37
+7
če tok jokaš čez Ljubljano potem pač pojdi v drugi kraj , noben te tukaj ne zadržuje
alenka.NN
26. 05. 2015 16.51
+1
veš kaj, če ne bi bilo tega ''mafijca'', bi se ti na vsakem koraku spotaknil ob dr.ek sredi bele ljubljane.....in še nekaj, spokajte se tisti, ki vam je hudo živet v prestolnici....ljubljančani sploh nimamo nobenih problemov ne s parkiranjem, še manj s smetmi.....vsak pa naj se briga okol svojega župana, mene recimo nič ne moti ne celjski, ne mariborski, ne koprski župan....
METKA102
26. 05. 2015 08.03
+30
Eno celo omarico v kuhinji zasedejo vedra za ločevanje smeti. Kar mal si zamislite, kolikšen strošek je že to. Posebno v majhnih kuhinjah. Imam prijteljico v garsonjeri, ima majhno kuhinjo, tako da ima še manj prostora. Kaj vse se boste še spomnili, najprej organizirajte naše življenje drugače, da ne bo vsaka igrača imela po več kosov embalaže. Vse pijače v plastiki, od vode naprej, itd. Vsak paradižnik v trgovini je treba dati v plastično vrečko, potem pa še tele grožnje. Mi pa plačujemo vse. Ko greš pa malo v okolico mesta, vidiš vse povsod kupe smeti, odpadnih gum, gradbenega materiala, itd. Kaj pa te stvari? Kje so inšpektorji? Najlažje je iskati pismenske ovojnice na kateri je naslov.
pingvinislo5
26. 05. 2015 09.25
-10
ja ubogi revež. plastična kanta za 2 eur je reees blazen strošek.
Prtegneniste
26. 05. 2015 11.05
+3
Govori o prostoru, ki ga zaseda, kar je pa BISTVENO več kot 2 eura. Lahko bi bil toliko pameten, da bi to sam pogruntal.
RoccoS
26. 05. 2015 07.58
+12
Še ima kdo idejo za kakšno novo kazen? Ljubljančani vi pa začasno začnite metat smeti na cesto, bo ceneje in manjša verjetnost, da vas kaznujejo. Samo toliko časa, da se vaši šerifi spametujejo!
Našvasan_zob
26. 05. 2015 09.30
+1
Ločujem.. odvoz smeti me košta 6 eur na mesec.. S tem sem zadovoljen.. Če na meni bogatijo potem vsaka jim čast....