Slovenija

Ne sedanji, vmešal se je nekdanji minister!

Ljubljana, 19. 02. 2010 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Da so v primeru Baričevič obstajali pritiski iz političnega vrha, so bile doslej le špekulacije. Zdaj pa dokaz obstaja. V obliki elektronskega sporočila, ki je bilo poslano v imenu nekdanjega kmetijskega ministra Iztoka Jarca.

Dokaz, da se je v usmrtitev bulmastifov, ki so do smrti raztrgali svojega lastnika Sašo Baričeviča, vmešaval politični vrh, in jo poskušal preprečiti, vendarle obstaja.

"Minister izrecno želi, da se v ponedeljek ponovno prouči možnost, da bi psi za vedno ostali v zavetišču in lastniki plačevali stroške nastanitve in da se glede tega mi dogovorimo z zavetiščem," piše v elektronskem sporočilu, ki ga je 22. februarja 2008 po naročilu iz kabineta nekdanjega kmetijskega ministra Iztoka Jarca vodstvu VURS-a in inšpektorju poslala pravnica veterinarske uprave Polona Cankar. Pojasnila je še, da "pravne podlage za to ni in da ne moremo klicati in se dogovarjati z zavetiščem, ker bi bilo to v nasprotju s predpisi."

Dokument, ki dokazuje politično vmešavanje?
Dokument, ki dokazuje politično vmešavanje? FOTO: Mladina

Dokument je objavila današnja Mladina in dokazuje, da se je v aferi Baričevič, potem ko je veterinarski inšpektor odredil usmrtitev psov, politika vendarle vmešala v delo stroke in inšpekcijskih služb. A za to ni odgovoren minister Milan Pogačnik, pač pa prejšnji minister Iztok Jarc, imenovan iz kvote stranke SDS. SLS in SDS torej interpelirata ministra zaradi zadeve, pri kateri sta sokrivi tudi sami.

Jarca smo poskušali dobiti za komentar, a žal neuspešno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (252)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
22. 02. 2010 10.29
TOLK IMATE DELA S TEMI "PSI" DA NI ČASA ZA RECESIJO IN OBUBOŽANO GOSPODARSTVO!
Mrki1
21. 02. 2010 17.56
tepzarnajob 21.02.2010, 08:39 Ma kakšne grablje...
Mrki1
21. 02. 2010 17.55
List nima ne žiga ne podpisa.Takšen dokaz naredi vsak v parih minutah!
tepzarnajob
21. 02. 2010 08.39
MA KAKI TIHI UPOR...GRABLJE VILE PA GREMO... POP NA PRESERCU
zefa20
21. 02. 2010 00.10
Vsem ki pa tako slepo sledite svojemu liderju janši pa samo to , ali se te tragedije okrog teh pesov niso začele v janševi vladi????? Zato me tudi ne preseneča ko pridejo v javnost takšen dokument, ki ga bo ta hinavec zopet pznačil za konstrukt, kakor tudi patrijo
zefa20
21. 02. 2010 00.06
Vse janševe podložne sluge in njegovi dvorski norčki itak nebodo verjeli ničemer drugem kot to kar pove janša, kajti ta bedak vam je že tako opral možgane z svojimi izjavami, da niti razmišljati več ne znate s svojimi možgani. Takšno taktiko in metodo je uporabljal tudi sam hitler, ki ga janša tako zelo simpatizira.
golobiko@yahoo.com
20. 02. 2010 20.11
ko se stvar odvija brez dokumentov je vse ok, ko se pa pokaže dokument ki vam ne odgovarja, je pa konstrukt, res imate oprane možgane.....
Bojan Lešer 1
20. 02. 2010 16.08
Dovolj je laži, dovolj sprenevedanj, dovolj doktature! Hallo Slovenci, ?????????? ali je bila to želja ob osamosvojitvi. ??? Upam da ne, da je dovolj diktature in poneumljenje slovenskega naroda iz vrst LDS-a, SD-a, ZARES-A in DESUS-A! Smatram, da so tudi člani in simpatizerji teh strank spoznali in se prepričali, kdo so njihove vodje in kaj je njihov osebni interes. Čas je za spremembe, vendar ne od g. Pahorja v predvolilnih obljubah, temveč za tihi "upor" Slovencev, kajti izgubiti nimamo več kaj, lahko samo pridobimo in s tem prebrodimo revščino! Eliti pa damo naznanja, da je dovolj izkoriščanja in kraje slov. družbe! Demokracija naj bo simbol in ne diktatura peščice politikov, odvetnikov,sodnikov zdravnikov in intelektualcev: ga. Manca KOŠIR, Zoran JANKOVIČ i td. komentirajte, zakaj Vas je sram???? Pa tako ste bili ponosni ob nepošteni zmagi "levice". Slikanja, komentarji, všečnosti ob sprejemih "YES-A", forumih 21 .......Kje je sedaj VAŠ glas????? Niste pričakovali takšne sramote, a ne??? LB
Tone Strahan
20. 02. 2010 13.39
levičarsko vladajočo mafijo in podpornike upravičeno sprašujem, kje je tukaj na tem zgornjem listu uradni, podpis takratnega ministra Jarca.Na vseh uradnih odredbah mora biti ministrov podpis, da se ve kdo je dal odredbo, da nebi prišlo do zlorab, kar je v tem primeru očitno.Tisti, ki je ta dokument dal v objavo, ga je treba kazensko začeti preganjati, kjer ga je dal z namenom da se preusmeri diskriditacija in kriminalizacija, Janševe vlade in takratnega ministra Jarca.In tudi da se pravi zločinci skrijejo in preusmerijo javno pozornost na pačnega človeka in s tem se prikrije od pravih storilcev sledi.
tomi.passion@gmail.com
20. 02. 2010 10.24
Hahahahahha, levica se pogreza in UDBA mora hitro sproducirati nek lažen dokument. Kje pa so bili do sedaj z njim??? Če samo pomislimo, koliko afer je levica skušala podtakniti "nasprotnikom" ugotovimo, da so se prav vse afere od kopiranja dokumentov, do Patrie izkazale za lažne oz. umetno ustvarjene. Narod mora res na ulico in prav nič me ne bi čudilo, če bi na silo odnesli levico iz vladnih prostorov!
SherlockH
20. 02. 2010 10.17
Levakarje ne brišete, tiste objektivne pa? Zopet dvojna načela? NO, verjetno ta komentar roma v koš kot vsi predhodno spisani!
Vance
20. 02. 2010 09.46
To dokazuje,da opozicija na vsak način hoče oblatiti to vlado, ne preverja pa,kdaj so se nepravilnosti dogajale.To velja tudi za TEŠ6,Dravske Elektrarne,Interevropo,Luko,MIP,HIT in še bi lahko našteval.Tanko in kompanija,pometite prvo pred svojim pragom,veliko nesnage ste pustili,da ste si lahko napolnili žepe,delavce pa ste pustili lačne.
gibson7
20. 02. 2010 08.38
Pa vi niste normalni. To je totalni fake! Pa vi mislite, da vam bomo nasedli, a!? Eh, brezveze,...............
Cuti 89
20. 02. 2010 08.17
če pes ugrizne človeka bi to moralo bit iso kot če bi lastnik psou ugriznil človeka pa je!
Alojz Železnik 1
20. 02. 2010 07.49
Resnica je, da ni nevarnih psov. So samo nevarni lastniki psov!
DropBear
20. 02. 2010 04.42
Očitno ne gre za levičarski konstrukt kot to skušajo prikazati nekateri, kaže da je vmešana tudi desnica. Cela slovenska politika smrdi. Fuj!
Alex Kruis
20. 02. 2010 02.13
ok toj pa že mal bl smisleno da se je janševa vlada umešavala na tak način... so bl znani po tem ko pa sedajšnja
just.do.it
20. 02. 2010 01.18
TO PA DELA VLKI BRAT...
dobilje
20. 02. 2010 00.31
Tale zadeva se je pa dodobra razvnela med ljudmi in politiki. Znašla se je vsepovsod in govori se samo še o njej. Pa res mislite da je toliko pomembna, da jo je potrebno vsak dan in vse povsod komentirati, tudi takim, ki o tem ne vemo prav nič in imamo izkrivljeno sliko, ker ne bomo nikoli izvedeli kaj se je v resnici zgodilo. Vsi nastopi v javnosti dajejo slutiti, da se je zgodilo nekaj groznega in da je vpletenih veliko pomembnežev. Mene preseneča predvsem dejstvo, da ljudje tako hlastamo po nekih pompoznih izjavah in da se ti lahko zgodi, tako kot se je to meni sredi trgovskega centra, ko sem kupoval kruh, da je gospa pred mano s prodajalko za pultom ravno obirala pokojnega Baričeviča in gnusno govorila o vsem kar je dobila iz medijev torej od vas, kjer ljudje brez milosti sedaj nažigamo in zmerjamo, da ne govorim da se obnašamo prostaško o zadevi, ki ja na koncu je samo tragična. Poglejte koliko komentarjev se je zlilo na to nesrečno temo in kaj vse so ljudje že pogruntali, da ne govorim, da se je vmes zgodil še pustni karneval, kjer nikjer v Sloveniji ni manjkal lik Baričeviča in treh psov. Ljudje dajmo se vsi skupaj malo zamisliti nad dejstvom, da vsak od nas za svojimi lastnimi zidovi počenja male ali pa tudi velike perverzije. Verjemite mi, da se okoliščine tega gnusnega dogajanja ne bodo za nas nikoli razkrile, zato vsi, ki tako burite in plamentite tudi sam G. JJ v svojem članku (predlagam da si ga preberete) razkriva svoj del resnice o teh in onih zadevah. Če zaključim, glavni akterji v tej zgodbi so mrtvi, osumljencev, ki bi pripomogli k temu groznemu dejanju ni ali pa mi za njih ne vemo, vpletenih pa je preveč naklučij, da bi lahko verjeli vsem povezavam in navezavam tako da raje prenehamo to mleti in mleti, ker tako ali tako ne bomo nikoli res vedeli kaj se je zgodilo.
hendikep
20. 02. 2010 00.13
bog varuj da bi Janševi bili kaj krivi oni nikoli niso nič krivi so sami angelčki vedno im gdo kaj namešča kakšni žalostni in sramotni izgovori napad je najboljša obramba in janševci streljajo iz vsega orožja ampak videti da streljajo z slepi naboji kjer pravi nimajo vsaka palica ima dva konca.