Slovenija

Ne pospravite še kril in kratkih rokavov, poletje se še ne poslavlja ...

Ljubljana, 25. 08. 2017 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.I./B.G.
Komentarji
9

Poletje se še ne poslavlja, vremenoslovci za prihajajoči konec tedna namreč obljubljajo visoke temperature, tudi do 33 stopinj. Tudi morje ob slovenski obali bo imelo prijetnih 26 stopinj. Nekaj pazljivosti bo zahtevala hoja v gore, saj bodo tam možne plohe in vročinske nevihe. Vročina bo popustila s prihodnjim tednom.

Poletje nas, kot kaže, še vsaj do tega vikenda ne bo zapustilo. Temperature se bodo namreč marsikje dvignile tudi čez 30 stopinj Celzija, pa tudi morje bo precej toplo, v soboto se bo ogrelo do 26 stopinj, napovedujejo vremenoslovci. 

Temperature tudi do 33 stopinj, vročina bo popustila šele v začetku prihodnjega tedna

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Današnje dnevne temperature so bile od 27 do 33 stopinj Celzija, je povedal Luka Ravnik, dežurni meteorolog na Arsu. Temperatura morja ob slovenski obali se je dvignila na okrog 26 stopinj.

Poletje bo vztrajalo vsaj še nekaj dni.
Poletje bo vztrajalo vsaj še nekaj dni. FOTO: iStock

V soboto bo sončno in vroče. "Popoldne predvsem v gorskem svetu ni izključena kakšna nevihta, a verjetnosti za to so minimalne," je povedal Ravnik Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 28 do 35 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sončno in vroče, pravijo na Arsu. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna, a vročina bo popustila. 

V ponedeljek bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. "Vročina bo popustila. Temperature bodo odvisne od tega, kakšen bo prehod vremena, oplazila nas bo namreč vremenska motnja, ki lahko prinese tudi padavine. Malo verjetno je, da bodo šle nato temperature preko 30 stopinj Celzija," je dodal Ravnik. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. 

Kakšno vreme se obeta 1. septembra, ko bodo šolarji zopet sedli v šolske klopi? "Možna sta dva scenarija. Bliža se nam ciklon, a ni še jasno, ali nas bo dosegel ali obšel. Lahko pa bo vreme tudi bolj stabilno. Za zdaj je o tem za trdno še prezgodaj govoriti."

Kako bo vreme vplivalo na počutje?

Vremenski vpliv bo sicer ugoden in spodbuden, popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev, takrat se izogibajte večjim naporom na prostem in uživajte dovolj tekočine.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piernozedh
25. 08. 2017 14.57
+1
jamesblake in realwork čista petka za razmišljanje, srce in zavest.
Jak Tobim
25. 08. 2017 12.11
+23
tole je že fajn noro - še kakšen mesec pa ne bo niti pitne vode več, narava pa je itak popolnoma uničena in kmetijske površine popolnoma devastirane. A ja, imamo rekordno število turistov, neskončne zabave noč in dan, tuljenje in svetlobni šov vse noči, okolje uničeno, gozdovi bolni in prepolni adrenalinske mladeži na štirikolesnikih, zrak onesnažen, da se komaj diha, hitro rastočo število prebivalcev v Sloveniji (v zadnjih 100 letih početverjeno) in se sploh imamo fajn - pa če je peklensko vroče in je suša najhujša v merjeni zgodovini človeštva na naših tleh, toliko bolj.
Mateja2012
25. 08. 2017 12.44
-8
Skunk Works
25. 08. 2017 12.54
+17
Pesimist?...mislim, da samo relist, in še to preblagi.....Ja vidim, kaj bi se sekirali, krize je konc, vsi na morju, po dopustih, hrane je pa več kot dovolj v hipermarketih, lidlih ane, kmetje dobijo tako subvencije pa sedaj nekaj tečnarijo zaradi suše, pa kaj bi to...skratka vse v najlepšem redu......V resnici pa ravno obratno, zelo zelo obratno....razen če vam je vseeno koliko kemizirano svinjarijo jeste, in koliko boste zbolevali vi in vaši svojci....če pa se takšna sušna leta nadaljujejo, bodo šle pa še cene te kemične "hrane" v nebo, sledila bo gospodarska recesija itd...itd....Zemlja je rajski planet za morda 500 M ljudi, znosna za 1-2 Milijarde., peklenski planet pa od 8 MRD dalje......, pa nič no glavo v pesek, in uživajte dalje.......
tata_mata
25. 08. 2017 13.56
-6
Dr88
25. 08. 2017 12.07
+20
Pa kakšna vročina neki. Če se segreje se za 3 ure na dan zvečer pa zjutraj je pa že kar precej sveže. Pa poletje se poslavljala čeprav vremenosolvci nočejo...
Jak Tobim
25. 08. 2017 12.15
+4
je, vročina je peklenska. sploh po neverjetno vročem desetletju v katerem bo letošnje leto potolklo vse rekorde. letošnja neverjetna vročina in suša sta naravo popolnoma pobili. konec avgusta bi moral biti na naši zemljepisni širini nekaj stopinj hladnejši, da bi lahko vsaj tistih nekaj ostankov naravnega življenja, ki ga ne uničijo turisti in ponoreli stil življenja v smislu zabavaj, pojej vse kar leze in raste ter tuli dokler vse ne ogluši, preživelo.
Dr88
25. 08. 2017 12.27
+1
@jamesblake jaz govorim za zdaj da ni tako vroče kot pravijo. Je pa res bilo julija in začetek avgusta peklensko...
Andrejka Caharijaz
25. 08. 2017 12.39
+1
Poletje je, naj bo čim dlje vroče, nebo treba kurir se, no naj traja še in se....