Slovenija

Ne čutijo se odgovorne

Ljubljana, 29. 08. 2008 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

<i>'Svojo funkcijo smo opravili strokovno in pogodbeno neoporečno,'</i> pravijo v podjetju ZIL Inženiring, ki je izvajalo nadzor pri gradnji predora Šentvid.

Podjetje ZIL Inženiring, ki je izvajalo nadzor pri gradnji predora Šentvid, zagotavlja, da je funkcijo nadzornega inženiringa opravljalo "strokovno in pogodbeno neoporečno". "Še več, s svojo dejavnostjo je prav ZIL odkril nepravilnosti v galeriji predora Šentvid in svojim kompetencam ustrezno ukrepal," so sporočili iz družbe.

Kot zagotavljajo v družbi, je ZIL Inženiring "visoko strokovno in referenčno usposobljena družba, ki deluje po načelih stroke in v korist naročnika". "Tako je ravnal tudi v zvezi z dogodki v predoru Šentvid," poudarjajo.

Pri ZIL Inženiringu poudarjajo, da so ravno oni odkrili nepravilnosti v galeriji šentviškega predora.
Pri ZIL Inženiringu poudarjajo, da so ravno oni odkrili nepravilnosti v galeriji šentviškega predora. FOTO: POP TV

Vsa dejstva o poteku zapletov v zvezi z odpadanjem protipožarnega ometa v stari galeriji predora Šentvid so bila po navedbah ZIL Inženiringa tako Darsu kot naročniku znana. Poleg tega je bilo naročniku 21. avgusta dostavljeno tudi poročilo dogodkov in aktivnosti ZIL Inženiringa v zvezi s šentviškim predorom. "Zato ne moremo razumeti stališč in ravnanj do družbe ZIL.“

Ravnali po pogodbi

Kot pravijo v podjetju, so funkcijo nadzornega inženiringa izvajali skladno z določili pogodbe, po načelih stroke in skrbnega gospodarja v korist naročnika. Trdijo, da je ZIL vršil redne operativne kolegije, na katerih so sodelovali predstavniki Darsa, izvajalca (SCT), projektanta (Elea iC) in zunanjega nadzornika (Zag) in po potrebi tudi ostali udeleženci pri projektu. Na kolegijih, o katerih so bili vsi redno udeleženi in pravočasno obveščani, so spremljali plan dela in preverjali napredovanje projekta ter njegovo skladnost in ustreznost s predpisi.

Kot še pravijo v ZIL Inženiringu, je družba dolžna zavarovati dobro ime in kredibilnost vseh zaposlenih, ki opravljajo svoje delo na visoki strokovni ravni. Ob tem pričakujejo, da se neutemeljene obdolžitve in izjave na njihov račun prenehajo in da se reševanje razmer preseli na strokovno raven in ne na politični parket.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
30. 08. 2008 10.58
Vsi vemo, da so krivi Kresalova, Kučan, Golobič, Rop in Pahor! Tu ni debate, Žerjav, Nemec in ostali so najboljši!!!
lepota in zdravje
30. 08. 2008 07.21
krivi so tisti.ki še nevedo kje leži slovenija - človek si drugače ne more zamišljat
dgorfb
29. 08. 2008 15.36
Nikol noben ni nič kriv...