Slovenija

Ne dopustite, da se trgatev konča na policiji

Novo mesto, 24. 09. 2016 06.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trgatve so za številne čas veselja, za nekatere nepridiprave pa tudi čas lahkega zaslužka. Jeseni se namreč na vinorodnih območjih poveča število tatvin in vlomov. Več jih je tudi v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo nabitralci gob, opozarja policija.

Policisti v vinogradu
Policisti v vinogradu FOTO: PU Novo mesto
Do tatvin in vlomov je prihajalo predvsem na vinorodnih območjih in v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo tisti, ki v gozdu nabirajo gobe. Alenka Drenik, PU Novo mesto
Obdobje trgatev, ki se pravkar začenja, je tudi odlična priložnost za tatove, opozarjajo na policiji. Izkušnje iz preteklih let namreč kažejo, da se jeseni poveča število vlomov v avtomobile in tatvin iz odklenjenih in odprtih objektov. "Med trgatvijo se običajno vsi prisotni nahajajo v vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti pa so v tem času brez nadzora – odprti in odklenjeni, v njih pa osebni predmeti, kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno," je na nespametno ravnanje opozorila predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik.

Občanom zato svetuje, naj omenjenih objektov ne puščajo povsem brez nadzora, zidanice pa tudi ob krajši odsotnosti zaprejo in zaklenejo. Vrednejše predmete shranjujte tako, da nepridipravi ne bodo mogli do njih, vozil pa, če je le mogoče, ne parkirajte na osamljenih in skritih mestih. Avtomobile tudi vedno zaklepajte, v njih pa ne puščajte predmetov, ki bi lahko pritegnili pozornost tatov.

Policisti v vinogradu
Policisti v vinogradu FOTO: PU Novo mesto

"Občani naj bodo pozorni na sumljiva in neznana vozila in osebe, ki si ogledujejo objekte in bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Podatke o sumljivih osebah in vozilih naj takoj sporočijo na interventno številko policije 113," je še zapisala in dodala zagotovilo, da  se bodo policisti nemudoma odzvali in storili vse, da zaščitijo varnost in premoženje ljudi. Policisti so sicer v teh dneh že tako ali tako pogosteje prisotni na teh območjih.

V jesenskem obdobju pa se poslabša tudi varnost na cesti. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč ostajata neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola, zato policija znova opozarja voznike, naj pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi nikar ne sedejo za volan.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
24. 09. 2016 18.01
-2
policiji da bi človek zaupal??????
Skalinada
24. 09. 2016 17.11
+1
Kdo pa so to nabitralci gob?
korintos23
24. 09. 2016 09.03
+10
Pri nas v Prlekiji itak toga nega, mi jih ponudimo z dobro povitico in dobrim vinom, tak da nega problemof, prleška brotva je zakon!