Slovenija

Türk: Zavračam vse obtožbe in namigovanja

Seča, 04. 04. 2013 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vitoslav Türk je še enkrat zavrnil vse obtožbe glede črne gradnje v Seči, prepričan pa je, da bodo njegov prav dokazali tudi vsi uradni postopki. Domnevne nepravilnosti pri gradnji so pod drobnogled vzeli tudi policisti.

Koprski policisti preučujejo navedbe, ki se nanašajo na domnevne nepravilnosti pri gradnji nepremičnin na kmetijskem zemljišču v Seči. Te naj bi bile v lasti družine vodje Elesa Vitoslava Türka in družbe Virtus. V primeru podanih razlogov bodo ukrepali skladno z zakonskimi pooblastili, pravijo na koprski policijski upravi.

Domnevna črna gradnja
Domnevna črna gradnja FOTO: POP TV

Türk je danes medijem poslal sporočilo, v katerem je še enkrat zavrnil vse obtožbe in namigovanja. Prepričan je, da bodo njegov prav dokazali tudi relevantni pravni in drugi postopki. "In s tem tudi zaključujem pojasnila in odgovore o navedeni temi," je dodal.

V oddaji 24UR so sicer poročali, da izpis iz zemljiške knjige kaže, da je ena od stavb v sklopu luksuzne vile zgrajena na parceli, ki je del njegovega zemljišča. Dve parceli sta namreč v lasti podjetja Türkovih sinov Tineta in Tonija, tretja, na kateri stoji ena od stavb, pa v lasti Vitoslava in njegove žene Metke Türk, kar dokazuje tudi izpis iz zemljiške knjige.

Türk je zavrgel tudi namigovanja, da sta podjetji Marc in Bitermo na stroške družbe Eles gradili oz. urejali okolico objektov v lasti družbe Virtus v Parecagu. "Podjetje Bitermo za družbo Eles ni nikoli opravilo nikakršne storitve. Tako družba Eles temu podjetju ni plačala kakršnega koli računa," je zatrdil Türk. Dodal je, da sta obe podjetji svoja dela na lokaciji Parecag opravili popolnoma transparentno na temelju uradne ponudbe.

Da ne vodi nobenega postopka glede domnevnih nepravilnosti pri gradnji nepremičnin na zemljišču v Parecagu, ki naj bi bile v lasti družine Türk in družbe Virtus, pa je danes sporočila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Prav tako na to temo niso prejeli nobene prijave, so še dodali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (441)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rinolopus
05. 04. 2013 17.25
ala ala ljudje ki živijo tam točno vedo čigavo je,še ko je blo v fazi gradnje smo se pod njegovo škarpo kdaj zadrževali čudno da je šele zdaj prišlo na dan ko pa ima to nepremičnino že nekaj let
prpa24
05. 04. 2013 13.39
+1
Türk javnosti ne bo nič pojasnjeval: "Zavračam namige, več pa ne sprašujte!" Odločil se je, da bo upošteval nasvete Lincolna in Twaina: "Bolje je molčati in naj si ljudje mislijo, da si pokvarjen lažnivec, kot spregovoriti in odstraniti vse dvome o tem."
vox populi
05. 04. 2013 13.25
-1
a najprej trdi da on nima nič s tem potem pa pride ven z besedami: da sta obe podjetji svoja dela na lokaciji Parecag opravili popolnoma transparentno na temelju uradne ponudbe potem ON ve da se je tam delalo (gradilo) - se kontraditira revežu naj dajo tistih 1.800€ poslopji pa naj darujejo v uporabo otrok in starejših s posebnimi potrebami
prpa24
05. 04. 2013 12.32
Novinarji raziskujejo in podatke objavljajo kot znanstvena odkritja,.. publika je ogorčena in se zgraža, zabava in naslaja, deli na leve in desne,...  Koprski policisti (najbrž gre za kriminaliste, saj je primer nenavaden,..) preučujejo navedbe, ... Nacionalni preiskovalni urad še spi, davčna uprava nima podatkov, ker sistem ne deluje in so vsa plačila opravljena brez računov in z gotovino, inšpektorji in občinski uradniki se bojijo razkriti svoje grehe, ki so jih delali, ko se je gradilo,... Na TV SLO sta se oglasila vodja specializiranega tožilstva in predsednik Komisije za preprečevanje korupcije. Prvega zanima tok denarja, drugega veseli, da je lastnik zavezanec KPK-ja,.. Javnost pa se sprašuje kaj bo iz vsega tega. Najbolje bi bilo, da na posest pošljejo prometno patruljo, ta tudi v temi vidi kolesarja brez luči, ga takoj naskoči kakor rokovnjači in kaznuje na licu mesta. Saj gre za promet,.. neupoštevanje predpisov v prometu,.. Ha, ha, ha
prašek
05. 04. 2013 09.59
+1
Če bi rekli da bodo jutri vse porušili, bi se hitro javil lastnik !! Trikrat lahko ugibate, kdo bi to bil !
MICLA
05. 04. 2013 09.09
sploh ni važno čigao je vse je od teh turkov treba je vse skupaj zrušit potem pa naj si razdelijo ruševine kakor jim je volja,
MICLA
05. 04. 2013 09.07
ja kdo pa je do danes povedal da je kriv vsi so nedolžni od lopovov in plagiatorjev tudi če jim dokažejo spet vpijejo da niso krivi in takih je največ v politiki in gospodarstvu in ravno teli bi morali upoštevati te ustanove če jim nekaj dokažejo da to drži taki ne upoštevajo niti ustavnega sodišča.samo janša je priznal del krivde pa nihče drug.
prašek
05. 04. 2013 09.57
+1
sasko-1
05. 04. 2013 09.00
+1
Kakšno sprenevedanje in same laži; buldožer in porušiti,sušilnica za sadje pa naj ostane!
IFF1
05. 04. 2013 07.57
+2
Naj samo dokaže odkod mu premoženje in ali je plačal dohodnino za toliko dohodka, da je lahko sfinanciral tako gradnjo. Pri njem je samo ograja in škarfa toliko vtredna, kot moja bajta, pa se ven ne vidim od kreditov.
prašek
05. 04. 2013 07.18
+1
Pa eno lepo jutro in nadvse lep dan s čim manj ░░ dežja želim vsem skupaj. Dobro jutro tudi adminu !
prašek
05. 04. 2013 07.16
+0
Kako si sploh drznejo. Eden izmed najvidnejših predstavnikov SDS-a pa da bi na črno gradil ??????? Jaz vam povem, da je vse to samo zarota udbomafije pod vodstvom malega moža iz Murgel ☺
hubertfast
05. 04. 2013 06.23
+3
Zdaj je jasno, zakaj Turk ni hotel biti poslanec. Ker bi moral prijaviti svoje premoženje in pri obalni vili bi se mu zalomilo.
iGURT
05. 04. 2013 01.41
+2
1.882eur je to vredno ?! hhh.....
wolfterier
04. 04. 2013 23.10
+8
Vito,naj porušijo do tal,če nisi financiral,se tudi ne boš sekiral.
prpa24
04. 04. 2013 22.41
+7
V SDS-u, katerega član je tudi Vitoslav Türk, so izrazili pričakovanje, "da se bodo vse domnevne in dejanske črne gradnje in vsi sumi plagiatorstva obravnavali pred pristojnimi inštitucijami in v medijih z enakimi vatli in zakonito". Enaki vatli, ki jih je SDS sprejel v neki gostilni blizu Ljubljane kot svojo strategijo v tranziciji: "vse pokrast, na prijatelje, sorodnike prepisat, nobenih zakonov upoštevat! Kdaj bo konec tega sprenevedanja, manipulacij z zakoni,..? Kdaj bodo vatli za elito enaki kot za rajo? Sledi denarja so jasne, sledi informacij in tajnih sporazumov, korupcije,.. malo manj. Vseeno se lahko razišče vse vpletene v verige in mreže, vse se lahko preveri in obsodi. Pa naj gre za bivše predsednike, njihove brate, strice,.. prijatelje, ki so imeli koristi od tega in postali tajkuni, del elite. Potrebno je še eno tožilstvo, še eno sodišče,..  Naj Virtus na lastne stroške vzpostavi prvotno stanje, plača kazen (10x toliko kot stanejo dovoljenja), povrne stroške preiskave, sodišča,.. In vsi njim podobni enako. Vatli!  Naj se SDS ne norčuje z vatli za merjenje lastne neumnosti in naj se ne posmehuje državljanom. Dovolj so naredili škode, da bi bili izbrisani iz registra strank.
KissMyAsss
04. 04. 2013 22.14
+6
Žalostno. Kot kaže bo začela pravica delati, ko se bo prvemu utrgalo in bo naredil tisto, kar bi že zdavnaj morale narediti državne institucije..... To ni več vprašanje ČE, ampak je samo vprašanje KDAJ in KJE so bo to zgodilo prvič... Upam, da bomo znali prepoznati tisti trenutek.... ...in znali in smeli stopiti na pošteno stran!!!!
motorka57
04. 04. 2013 21.56
+3
Vito ne seri,priznaj pa ti bo pol oproščeno,če boš pa lagal,ti bo pa vse !!!!
bema1201
04. 04. 2013 21.50
+9
Za ene v naši državi pač ne veljajo zakoni, kaznovati bi bilo treba tudi inšpektorje ki svojega dela ne opravijo kot je treba.
endva
04. 04. 2013 21.08
+10
Mene zanima, kdaj se bodo začele v Sloveniji stvari urejati z zakonom. Če je zgradba postavljena v nasprotju s katerimkoli zakonom in se to ugotovi, mora naslednji dan pred stavbo stati buldožer in zgradbo odstraniti!! Pa naj se lastnik piše Turk, Čeh ali Rus... POTEM BOMO PRAVA DRŽAVA!
motorka57
04. 04. 2013 21.58
+5
Ti povem kdaj !! Te zanima ???? TAKRAT KO BOMO DOBILI PIHAVNIKE !!!
cable
04. 04. 2013 21.04
+5
Zanimivo kako veliko Slovencev je zadnje dni potovalo na Ciper. Med drugimi tudi negdanja akterka industrijske cone Komenda...