Slovenija

Naužijte se sonca, prihaja ohladitev

Ljubljana, 10. 04. 2011 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po rekordno visokih temperaturah se nam v torek obeta pooblačitev, v noči na sredo pa bo tudi deževalo. Meja sneženja se bo spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine. Ohladilo se bo, temperatura bo padla kar za 10 stopinj Celzija.

Potem ko smo se že privadili sončnega in toplega vremena, nas aprilsko vreme ne bo razočaralo, saj se bo že sredi tedna pooblačilo, začelo bo deževati in tudi ohladilo se bo. Danes bo sicer še pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja, v severovzhodni Sloveniji pa severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23 stopinj Celzija.

Po rekordno visokih temperaturah se obeta ohladitev.
Po rekordno visokih temperaturah se obeta ohladitev. FOTO: Reuters

Tudi jutri bo večinoma jasno, ponekod bo pihal severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 9, najvišje dnevne od 18 do 22 stopinj Celzija. Se bo pa že v torek pooblačilo, predvsem v severni polovici Slovenije se bodo popoldne pojavljale krajevne padavine. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo v noči na sredo deževalo, meja sneženja se bo spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine, temperatura pa se bo spustila za okoli 10 stopinj Celzija, tako da bomo namerili le okoli 15 stopinj. V sredo se bo nato delno zjasnilo, popodne bodo še posamezne plohe.

Kot so za 24ur.com še povedali na Arso, bo po sredi vreme precej nestanovitno, pojavljale se bodo tudi plohe. ''Aprilsko bo,'' pravijo. Se bo pa nato spet postopno otoplilo, čez vikend lahko pričakujemo temperature blizu 20 stopinj Celzija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Spiderwoman
11. 04. 2011 14.23
KOZMIČNI VAL...ne, nemorem tega sploh komentirat, se samo smejim.
Ramzess
11. 04. 2011 12.15
Spet-jest, neznanje je res problem, Vala (meja med realitetami, denzitetami) ni mogoče videti, mogoče ga je zaznati le skozi njegov vpliv. Val pomeni možnost masovnega premika iz 3D v 4D realnost, ... 4D realitet ali denzitet je tista realnost iz katere prihajajo zani Reptili in njihovi biološki roboti, Greyi, ... sicer pa je za razumevanje teh reči in današnjega časa in dogodkov bolje da prebereš kasiopejski material 'Val serija', ki je preveden tudi v hrvaščnino na portalu val-znanje npr., avtorice Laure Knight-Jadczyk, ki je zadevo, povzeto po seansah spisala tako da je razumljivo in doumljivo laiku, saj je končno material namenjen prav takim, z nizko stopnjo znanja, torej laikom, ujetih v svet iluzij, dezinformacij in omejenega znanja. Človek z ozirom na svojo življuensko pot, in stopnjo zavesti, res dobi občutek, da so te zadeve lokalne, da se z njimi soočajo le določeni ljudje, ki so malo višje na tej lestvi ... ali pač, tudi do nižjih bo še prišlo, in v naslednjih letih se bomo s temi rečmi soočali vsi, vsak na svoj način, odvisno kje na lestvi je, ... v končni fazi je tako, da kdor je na 3D diplomiral (iz lekcij) napreduje v 4D, kdor ne, pa ponavlja lekcije na nivoju 3D, od samega začetka, začne ciklus (veliki ciklus) znova. Skratka konec sveta kot ga poznamo vsekakor, a ne za vse enako, za nekatere v prehod na 4D, za druge na 5D (kontemplacijski nivo za nižje štiri denzitete; na 5D gremo po smrti), od koder bodo napredovali na 4D ali se vrnili na ponovitev cikla na 3D. Nekateri menijo, da bodo konec velika cikla, kjer danes praktično smo, le de še marsikomu ni jasno, zabeležen skozi kataklizmo, ... da za druge, ki ne bodo prešli prej na 4D ali 5D. Sicer ni dvoma, da se nam obeta več ali manj nekaj podobnega kot ob koncu velikega cikla za časa Atlantide, ... če poznate pravo zgodovino, potem veste kaj se zgodilo (kljub temu da so bili mnogo bolj razvita civilizacija, kot je naša danes), ... in koliko jih je preživelo tedanjo kataklizmo (19 milijonov od nekaj več kot 6 milijard, ... ste opazili podobnost v številu, ... ), ... preživeli so nam zapustili piramide povsod po svetu, vključno s to v Bosni, in pod Sfingo skrito svoje bajno znanje. Znanje ščiti, ignoriranje vodi v destrukcijo.
ochi
11. 04. 2011 10.14
tale sonce je prov sovražen. že dva vikenda zapored me je opeklo na različnih koncih.
Kimberley-Echo
10. 04. 2011 18.35
Igor, res ne bi mogel trditi, da se je kaj spremenilo v zvezi nizkih temperatur na južni hemisferi. Vsaj v AU ne. Vsako leto poleti je preko 40 st. C in pozimi ponekod pade na -2, morda -3, v gorah pa jasno še malenkost bolj. Na Antarktiki je bila najnižja T lansko zimo -52 v bazi Casey, kar ne odstopa od povprečja. Danes (včeraj) je bilo -14, kar je normalno, saj prihaja zima. Da bo pa leto 2012 prišlo, je pa itak jasno, ker drugače ne bo leta 2013.
spet-jest
10. 04. 2011 18.10
igor.gojcic sej ne rečm, de ni use kar pišeš res, sam ni mi pa jasn, kako ti in teb podobni use to vejo? zgleda de navadni smrtniki žvimo u čist enem drugm svetu, u kerm še ne poznamo naprau, k bi večino takih stvari zaznale. kje bi jest recmo lohk vidu to stvar, k je zaznala ta kozmični val, o kerem pišeš? al pa saj kkšno sliko tega, z mal pojasnila o delvajnu. pa tele visoke frekvence planeta, morjo bit najbrž zlo lokalna pojava, kar se mi zdi en mal čudn, k če že ma planet neko frekvenco, mi je precej logičn, de je precej enakomerna, pa nej bo nizka al pa visoka. ker pa je ta množičn umiranje zlo lokaln pojau, pa kr nebi verjeu, de je to glih frekvenca planeta. pa še lohk bi mal razložu, kwa mislš s 3D in 4D, k sm bl neuk člouk, pa mi take stvari niso glih same po seb umeune in čist najbl jasne
nautik
10. 04. 2011 14.23
pred 25 leti, 28.4.1985 je na jesenicah snežilo, snežinke pa so ble velike skor za pink-ponk žogico (mal pretiravam, ampak približno tako je blo)...je rekla mt, da je ta prizor gledala skozi okno, ko je rojevala, hehe
Ramzess
10. 04. 2011 13.46
Vreme ni več tako kot je bilo, ... ker vremenarji ne upoštevajo določenih reči, ga vse težje pravilno napovedujejo, tudi kratkoročno, ... chemtraili pa z vremenom v resnici imajo nič, ... z njimi skušajo preprečiti neizogibne globalne spremembe na planetu oz. svetu, oz. želijo da realnost (3D) ostane taka kot je, da mi še bili dalje bili plen na njihovem lovišču. Kar navadite se na tako vreme, uradni vremenoslovci, čeprav nekateri vedo več kot povedo, imajo preveč težav z napovedovanjem le tega, saj marsičesa kar vpliva nanj, niti ne upoštevajo. Naš svet se pomika iz 3D (denzitet) v 4D (denzitet), bliža se nam kozmični val, ki bo povsem spremenil našo realnost, in že vpliva na naš svet, na vreme, seizmično aktivnost, našo DNK, itd. To je del ti. zaključevanja velikega cikla. Tu je še tanjšanje ozonskega plašča, ... izginjanje žab je prvi znanilec tega, ... dvigovanje frekvenc planeta, ... množična umiranja živali, katerih teles ne morejo prenesti visokih frekvenc, za druge množične smrti so krive eksplozije meteorjev v njihovi bližini, itd. Eksplozija kometa je menda zrušila letalo nad Atlanskim oceanom, ki so ga le našli, in ga menda bodo izvlekli, a vprašanja, koliko bodo še naokrog obrnili uradno resnico. Ekstremno nizke temperature na junžni hemisferi so, po določenih virih, predhodni znanilci, ali predhodni dogodki, ledene dobe. Skratka, spremljati je treba znake, ... sicer priporočam v branje material "Val serija", tudi v hrvaškem prevodu, zadeva o dogajanju in razumevanju današnjega časa. Ni vse tako kot se zdi, in vse tako res kot vam uradno povedo.
chimo
10. 04. 2011 13.15
Valjda ! Prejšni teden je tudi zelo snežilo :) V kombinezonih smo igrali nogomet !
PERICA 1
10. 04. 2011 12.38
bla, bla, bla...
Tonček Balonček
10. 04. 2011 12.35
Kja npa danes govopri Murinho? A je bolj pomembna liga prvakov ali kakšna druga? se je kdo poškodoval? Koliko davka bo plačala Mazetova, kje?
JugoslavLjubi?
10. 04. 2011 11.13
lo kot da zdaj ne bo sonca par let al kaj
Rakia
10. 04. 2011 11.03
Bolje 15 stopinj, kot pa 35!!!
PrisMaster
10. 04. 2011 10.29
Prava reč...bom pa še malo potegnil zimsko spanje....bolje kot spomladanska utrujenost.....
Sentis
10. 04. 2011 10.25
Tonček Balonček, pozabu si na Biverja!
miran005@gmail.com
10. 04. 2011 10.23
za takšno vreme so krivi vremenoslovci!
luka.ki.muka
10. 04. 2011 10.22
Pa Damjan Murko? Že dolgo nič od njega. Malo sem že zaskrbljen. POP TV bi lahko to malo opisal, sploh ker tak članek pridela rekordno število klikov in komentarjev.
Marjeta Šilc
10. 04. 2011 10.22
nič nenavadnega,smo se že navadli na take ekstremne razmere!bomo pač plužli v službo!
FlowerOfLife
10. 04. 2011 10.21
mlutherking 10.04.2011, 09:18 16 Bodo pač spet delali chemtraile, zadnjič je bil napovedan sneg in so naredili nad MB preko 50 črt, pa še vedno jim ni uspelo. Za vsem je še vedno Vrhovna Oseba.
Platon23
10. 04. 2011 10.19
GLAVNI NASLOV POJDITE VEN KER BO MRZLO haha LJUDJE RAJE PEJTE NA REFERENDUM KER ČE NE BO ŠE NEKAJ LET HLADNO!!!
Tonček Balonček
10. 04. 2011 10.07
V obupu, ker nimate novic, vam predlagam, da spet poročate o najbolj strmui ulici na svetu, kakšnem spačku iz Indije, sanjskih hotelih in hišah ter katera ženska si obupno želi otrok! Kaj pa danes recimo počnejo Gianni Rijavec, Mirna Reynolds ali kakšen bivši udeleženec Kmetije ali BigBrotherja, kdo bo izdal nov singel ali katera gre v Milano delat kariero hotnice, pardon, manekenke!