Slovenija

Napake pri koheziji in razvoju premoženja

Bruselj, 10. 11. 2011 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Sloveniji je bilo pri porabi evropskega denarja največ napak pri koheziji in razvoju podeželja, piše v poročilu Evropskega računskega sodišča. Kljub temu smo v pozitivni skupini.

Največ napak pri porabi evropskega denarja je bilo pri koheziji in razvoju podeželja.
Največ napak pri porabi evropskega denarja je bilo pri koheziji in razvoju podeželja. FOTO: Reuters

Evropsko računsko sodišče je v Bruslju predstavilo poročilo o lanski porabi evropskega denarja. V Sloveniji se največ napak, podobno kot velja za celotno Unijo, pojavlja na področju kohezije in razvoja podeželja, predvsem zaradi razdrobljenosti projektov, je pojasnil slovenski član sodišča Milan M. Cvikl.

Kot pozitivno je izpostavil, da je Slovenija v poglavju o prihodkih poleg še treh držav omenjena v skupini, za katero Evropska komisija nima pridržkov na izračun osnove DDV. Slovenija je v "dobri, pozitivni skupini", je dejal.

Evropsko računsko sodišče je v poročilu za leto 2010 sicer ocenilo, da je stopnja napake za porabo 122,2 milijarde evrov evropskega denarja 3,7 odstotka, kar je več kot v letu 2009, ko je bila ta 3,3-odstotna.

Najpogostejše so napake na področju kohezije, energetike in prometa, kjer ocenjena stopnja napake znaša 7,7 odstotka, in na področju kmetijstva, kjer znaša 2,3 odstotka in kjer se napake pojavljajo v glavnem na področju razvoja podeželja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

orangensaft
11. 11. 2011 09.33
kdo pa te rabi podeželje pa to? vse mora bit stavbo zemljišče, da je kvadratni meter več vredn. bomo že jedli kitajsko zelenjavo.
MOSSAD003
10. 11. 2011 16.58
New pozabimo kako je po Pomurju hipotekarne puffe ,koheziske študije,svetovanja ... pedenal Policiski sindikat...pa to