Slovenija

Namesto Lahovnika bo Posedel, novi poslanec SD bo Kikelj

Ljubljana, 16. 09. 2010 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
1

Namesto Lahovnika bo v poslanske klopi sedel Alojz Posedel, namesto Ropa pa Janez Kikelj. Mandatno-volilna komisija se je seznanila tudi z izstopom SDS iz preiskovalne komisije o brezplačnikih.

Alojz Posedel
Alojz Posedel FOTO: Kanal A

Mandatno-volilna komisija DZ se je uradno seznanila s tem, da se je nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik odrekel poslanskemu mandatu, in ugotovila, da bo njegovo poslansko mesto zasedel Alojz Posedel. Seznanila se je še s tem, da bo nov poslanec SD Janez Kikelj in da poslanska skupina SDS ne bo več sodelovala v komisiji o brezplačnikih.

Po odhodu poslanca SD Antona Ropa na Evropsko investicijsko banko se je izpraznilo poslansko mesto v vrstah SD. Naslednji od kandidatov za poslance SD po številu glasov je bil Andrej Magajna, ki je doslej že opravljal funkcijo nadomestnega poslanca namesto ministra za finance Franca Križaniča. Po Ropovem odhodu bo tako Magajna prevzel njegovo mesto, pravica do mesta nadomestnega poslanca namesto Križaniča pa pripada Janezu Kiklju.

O Posedelu, Magajni in Kiklju mora glasovati še državni zbor.

Člani komisije so se danes seznanili s predlogom SDS za spremembo sestave preiskovalne komisije o brezplačnikih. SDS ne želi več sodelovati v omenjeni komisiji, ker je bila njihova zahteva po širitvi predmeta preiskave zavrnjena. Poslanca SDS Aleksander Zorn in njegova namestnica Eva Irgl tako ne bosta več sodelovala v komisiji. Komisija je danes sprejela sklep, da se poslanske skupine, ki sodelujejo v komisiji, pozove, da v komisiji sodelujejo s po dvema članoma in nadomestnim članom, mandatno-volilna komisija pa bo na podlagi teh predlogov posredovala DZ predlog za imenovanje dodatnih članov.

Poleg tega bo komisija državnemu zboru predlagala, da za vrhovnega sodnika imenuje Damijana Florjančiča, za sodnico Okrožnega sodišča v Ljubljani Suzano Putrih ter kandidate za sodnike porotnike na delovnih in socialnih sodiščih v Celju, Kopru, Ljubljani in Mariboru.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Granturismo
16. 09. 2010 17.29
POSEDEL - največji podkupljivc v Sav. dolini