Slovenija

Korespondenca glede Koprivnikarja je pristna. Razočarani policisti izstopajo iz sindikata

Ljubljana, 02. 03. 2016 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
N.Š.K./STA/J.S.
Komentarji
2097

Notranja ministrica in generalni direktor policije sta Cerarja seznanila s potekom postopkov v zvezi z objavljeno korespondenco skupine policistov glede kontrole ministra Koprivnikarja. Gre za pristno korespondenco, kar kaže na nedopustno ravnanje skupine policistov, postopki pa še niso potrdili, ali tudi nezakonito.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Petrovič, Koprivnikar in Velički o dogovarjanju policistov
    15:13
    Iz 24UR ZVEČER: Petrovič, Koprivnikar in Velički o dogovarjanju policistov
  • Iz SVETA: Vpletene policiste čaka disciplinski postopek
    03:02
    Iz SVETA: Vpletene policiste čaka disciplinski postopek
  • Iz 24UR: Razkrita zrežirana policijska zaseda
    02:52
    Iz 24UR: Razkrita zrežirana policijska zaseda
  • Iz 24UR: Iskanje krivde za afero
    01:26
    Iz 24UR: Iskanje krivde za afero
  • Iz 24UR ZVEČER: Sindikalna zarota proti ministru
    05:55
    Iz 24UR ZVEČER: Sindikalna zarota proti ministru

Kaj so si dopisovali vpleteni policisti na Facebooku, med katerimi je tudi sindikalist Petrovič, lahko preberete v zgornji galeriji. Profilne fotografije in imena smo zakrili, pustili smo jih le pri sindikalistu Petroviču, ki je javna oseba.
Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank sta danes premierja Mira Cerarja seznanila s potekom postopkov o ravnanju policistov novembra lani, ko so ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja in opravili preizkus alkoholiziranosti.

S premierjevega kabineta so sporočili, da je očitno, da je ta korespondenca pristna, kar kaže na nedopustno ravnanje te skupine policistov. Če bodo postopki potrdili, da je šlo za nezakonita ravnanja, predsednik vlade pričakuje ustrezne ukrepe. Ob tem premier poudarja, da tovrstno ravnanje ožje skupine policistov ne sme vreči sence na delovanje pripadnikov slovenske policije in njenega vodstva, saj vsi ti profesionalno in odgovorno, pogosto pa tudi zelo požrtvovalno, opravljajo svoje naloge in poslanstvo.

V dogodke vpleteni policisti svoje delo zaenkrat še opravljajo, so jih pa kranjski policisti danes uradno naznanili tožilstvu. Najverjetneje jih čaka disciplinski postopek in vsaj opomin pred odpovedjo. Kazenski postopek pa lahko pripelje do enoletne zaporne kazni.

Ker je v korespondenci sodeloval tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, je danes iz policijskega sindikata izstopilo že več razočaranih policistov. Petrovič je dejal, da so izstopili le štirje, po neuradnih podatkih pa naj bi jih izstopilo celo več deset.

Fank: Takšna ravnanja ne prispevajo k ugledu policistov

Popoldne se je odzval generalni direktor policije Fank, ki je dejal, da je razočaran nad ravnanjem sindikata, ki je s tem početjem okrnil ugled vseh policistov. V policiji ostro obsojajo dejanja, ki so jih storili posamezni policisti, saj s tem mečejo slabo luč na druge policiste, kar bo povzročilo policiji veliko škode, je dejal Fank. "Škode nima le policija, kot organizacija, pač pa vsak policist. V zadnjih 24 urah sem prejel veliko pisem razočaranih policistov," je dejal in dodal, da opravičila za takšno dejanje ni.

Ne le, da tovrstna dejanja pomenijo zlorabo policijskih pooblastil za dosego nekih drugih ciljev (sindikalnih, političnih itd.), ki niso prvenstveno namenjeni varovanju ljudi in njihovega premoženja, in so zato povsem neetična, takšna dejanja so tudi kazniva, zato se je policija povezala s specializiranim državnim tožilstvom.

Generalni direktor policije Marjan Fank.
Generalni direktor policije Marjan Fank. FOTO: POP TV
Fank upa, da to ravnanje ne bo vplivalo na pogajalski proces in izhodišča, ki jih imajo policisti pri svojih pogajanjih. Dejale je: "Podpiram vsak sindikalni boj, takšnih aktivnosti pa ne morem podpreti."

Fanka skrbijo tudi izjave, ki prenašajo krivdo na policista, ki sta neposredno izvedla postopke. Še večji delež krivde je po njegovem osebnem prepričanju na tistih, ki so takšno ravnanje policistov organizirali in jih k temu napeljali. "Moje osebno stališče je, da je krivda (morda celo večja) na tistih, ki so organizirali takšno ravnanje teh dveh policistov, ki sta izpeljala naročeno," je dejal Fank in dodal, da takšno ravnanje nima prav nobene povezave s policijsko dejavnostjo. Na vprašanje, kakšne bodo sankcije v tem primeru, Fank odgovarja, da o milejših kaznih ne razmišljajo, in dodaja, da bodo težko našli olajševalne okoliščine za vpletene.

Na vprašanje, koliko je zaenkrat osumljencev, je Fank dejal, da je o tem še preuranjeno govoriti. Uradnega pogovora s policistoma, ki sta ustavila Koprivnikarja, še niso opravili, saj preiskava še poteka. Policisti, ki so vpleteni, pa so po besedah Fanka še na delu.

S predsednikom Sindikata policistov Slovenije Petrovičem, ki je glede na objavljeno korespondenco v njej sodeloval, še niso govorili. Njegovih izjav Fank ni želel komentirati, dejal pa je, da se mu "zdi nekorektno, da bi svojo vlogo minimaliziral na račun policistov, ki so bili napeljani, da izvedejo to nerazumno in slabo presojeno dejanje".

Na vprašanje, ali bi Petrovič moral odstopiti kot predsednik sindikata policistov, je Fank odgovoril, da o tem odloča članstvo in organi sindikata. Če pa bi bil na njegovem mestu, bi sam odstopil.

Kot je zagotovil, bo zagovarjal in ščitil policiste, ki bodo delali strokovno in zakonito. Prav tako bo pokazal razumevanje pri morebitnih manjših, nenamernih napakah, če nimajo posledic in če so policisti ravnali v duhu pravičnosti. "Za takšnimi ravnanji, ki so pogojena s kakršnimi koli drugimi motivi, pa žal ne morem stati," je dejal Fank.

Odbor za integriteto in etiko policijskim postajam razposlal pismo

Odzval se je tudi Odbor za integriteto in etiko v policiji, ki je na vse enote v policiji naslovil pismo, v katerem poudarja, da tovrstna neetična ravnanja policistov rušijo tudi ugled tistih, ki delajo profesionalno in požrtvovalno.

"Odbor za integriteto in etiko v policiji z zaskrbljenostjo in razočaranjem spremlja dogajanje v primeru postopka policistov z javnim funkcionarjem. ‎Navedbe žal zelo negativno vplivajo na integriteto policije ter njeno podobo v javnosti. Takšno ravnanje je v popolnem nasprotju z našim poslanstvom in ruši težko prigarano zaupanje in zadovoljstvo javnosti z delom policije. V konkretnem primeru zato od vseh zaposlenih v Policiji pričakujemo, da se bodo, tudi v imenu sicer profesionalnega in velikokrat požrtvovalnega dela ostalih policistov, distancirali od domnevne nezakonitosti in neetičnosti, ter da bomo vsi skupaj javnosti dali jasen signal, da takšna in podobna ravnanja nedvomno zavračamo in obsojamo, ter da to ni policija," so zapisali v pismu in dodali: "Upamo, da se zadeva čim prej razjasni, in pričakujemo, da bodo vsi vpleteni prevzeli ustrezno odgovornost. Ob tem pa poudarjamo, da z odzivom ne želimo diskreditirati sindikata ali ogrožati pogajalskega procesa, saj smo še zmeraj mnenja, da so stavkovne zahteve legitimne."

Cerar nestrpno pričakoval poročilo

Cerar je, preden je prejel poročilo, poudaril, da gre"za sum tako zelo hudega dejanja zoper vlado s strani določenih policistov, ki je pravzaprav ena najhujših možnih kršitev demokratičnih vrednot: da skupina policistov poskuša spodkopati ministra, vlado". To je izjemno, izjemno nevarno, je dodal premier. Seveda pa bo, je dodal, potreben nek verodostojen postopek, kar bo naloga pristojnih organov.

Šefic: Takšne stvari se absolutno ne smejo dogajati

Tudi državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic je poudaril, da je vsakršna zloraba policije in policijskih postopkov v kakršne koli namene nesprejemljiva.

"Ni nobenega dvoma, da je to nesprejemljivo in nezakonito. Kakršna koli zloraba policijskih postopkov je nesprejemljiva. To meče slabo luč na policijo. Takšne stvari se absolutno ne smejo dogajati," je dejal.

Opozoril pa je, da formalni postopki v tem primeru še potekajo. Če bodo potrdili dogovarjanje glede prometnega nadzora Koprivnikarja, pa to po njegovih besedah meče slabo luč na policijo, čeprav gre zaenkrat za manjše število policistov, ki so bili tako ali drugače vključeni, domnevno v okviru enega od sindikatov.

Györkös Žnidarjeva: 'Policija bo opravila svoje, jaz pa tudi'

Notranja ministrica je že v torek zahtevala ponovno poročanje o dogajanju v zvezi s tem primerom. Nadzor se bo na podlagi novih razkritij nadaljeval. "Policija bo opravila svoje, jaz pa tudi," je zagotovila.

Ob obisku v Dobovi je izrazila pričakovanje, da bo policija tudi ukrepala v skladu z ugotovljenim in da se bodo, v koliko bo to potrebno, izvedli vsi ukrepi v skladu z delovno-pravno zakonodajo. Na podlagi tega pa bo ocenila, ali so potrebni kakšni dodatni ukrepi in bo o tem obvestila tudi premiera Cerarja.

Je pa poudarila, da to razkritje ne meče slabe luči na policijo kot tako, da ne gre za funkcioniranje policije, ampak verjetno zgolj nekaj posameznikov. Zakonski postopki pa bodo pokazali, kaj se je dejansko dogajalo.

Poudarila je tudi, da to nikakor ne bo prejudiciralo pogajalskega procesa, ki poteka s policijskima sindikatoma. V torek, po omenjenih razkritjih, se je sestala s predsednikoma obeh sindikatov, Zoranom Petrovičem in Radivojem Uroševičem, in "v tem trenutku konstruktivno peljemo zadeve naprej". Vladna stran je podala približevalni predlog in ministrica pričakuje, da se bodo danes ali v četrtek srečali.

Kršenih kar nekaj pravil

Na Policijski upravi Kranj ugotavljajo, je bilo pri ravnanju policistov v omenjenem primeru kršenih kar nekaj pravil, zato bodo sledili ustrezni delovnopravni postopki. Obstaja pa tudi sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Po navedbah anonimnega policista v odprtem pismu, ki mu je priložena tudi korespondenca med policijskimi sindikalisti na Facebooku, naj bi bil namreč policijski postopek, ko so konec novembra lani ponoči ustavili Koprivnikarja, načrtovan.

Petrovič je na Facebooku objavil fotografijo ministrovega vozila.
Petrovič je na Facebooku objavil fotografijo ministrovega vozila. FOTO: 24ur.com

Predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič, ki je glavni akter v teh pogovorih na Facebooku, ostro zanika, da bi komu kaj naročal. Po njegovem je namen takšnih pisanj "diskreditacija sindikata in predsednika sindikata s popolnoma neresničnimi izjavami ali prilagajanjem posameznih aktivnosti, ki jih sindikat izvaja v okviru svojih pristojnosti."

Petrovič je dejal še, da ne pozna nobenega določenega policista iz skupine, ki se je dogovarjala, čeprav je večina sodelujočih v pogovoru članov njegovega sindikata, med njimi sindikalni predstavniki posameznih policijskih uprav. Pravi, da bo zahteval izpisek telefonskih klicev, da to dokaže, čeprav se te obtožbe nanašajo na Facebook in ne na telefon. Fotografijo avta pa je objavil, pravi, da se preveri, ali je bil nakup transparenten.

Policijski postopek, v katerem so ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, je bil načrtovan. V vse skupaj pa naj bi bil vpleten predsednik policijskega sindikata Zoran Petrovič.
Policijski postopek, v katerem so ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, je bil načrtovan. V vse skupaj pa naj bi bil vpleten predsednik policijskega sindikata Zoran Petrovič. FOTO: POP TV

Petrovič: vse skupaj je bila šala, saj je na koncu zapisa nasmešek

Medtem ko čakamo na njegov daljši odziv, ki je napovedan za danes, pa povzemimo, kaj je Petrovič dejal v oddaji 24UR ZVEČER, v kateri je na vprašanje voditelja, zakaj še ni odstopil, odgovoril, da čeprav je v klepetu sodeloval, ni neposredno vplival na delo policijske patrulje, in s policisti, ki so ustavili ministra, ni imel nobenega kontakta. "V času, ko je bil minister kontroliran, sem bil doma in sem spal," je dejal. Na vprašanje, ali ni sporno že njegovo napeljevanje k ustavitvi avtomobila z besedami "to bi bilo najlepše darilo za obletnico sindikata" in znak dvignjenega palca v korespondenci, pa je odvrnil: "To je interna komunikacija, na koncu mojega zapisa je nasmešek, kar pomeni, da smo to zadevo jemali kot šalo."

Minister Koprivnikar je dejal, da se mu policijska akcija ni zdela prav nič smešna. Opozoril je, da je Petrovičev odziv nedostojen za delo policije. "Ker je to organ, ki ima težko delo, si zasluži zaupanje, tako početje pa ne koristi organu, od katerega smo vsi odvisni in ki dela dobro," je v oddaji 24UR ZVEČER dejal Koprivnikar.

Notranji nadzor se nadaljuje

Policija je v torek sporočila, da se notranji nadzor že nadaljuje, saj preučujejo nove informacije, ki so prišle v javnost. Notranja preiskava, ki je bila končana 3. decembra, na podlagi zbranih podatkov ni potrdila navedb, da je bil postopek v Škofji Loki vnaprej načrtovan.

Prav tako se nadaljuje tudi stavka

Iz Policijskega sindikata Slovenije so glede stavke in pogajanj z vlado sporočili, da sicer zadnji predlog vlade ocenjujejo kot sprejemljiv za nadaljevanje pogajanj, a je konkretna vsebina še precej oddaljena od možnosti za sklenitev stavkovnega sporazuma, s katerim bi se stavka končala. Zaradi tega se stavka nadaljuje in se bo po potrebi tudi zaoostrila.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2097)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

falare
18. 03. 2016 10.34
KleniSDSar
04. 03. 2016 11.37
+1
Sploh me ne čudi, ko pa je Petrovč član SDSa...
mokocoko
03. 03. 2016 18.06
+1
eh....pa to so bli iz cele slovenije....tako na kanalu A...
Erin Straus
03. 03. 2016 17.56
+4
takojšen odstop petrovic!!!! kaj še čakaš!!!! vsem ostalim akterjem pa odpoved delovnega razmerja!!!! to je pošteno!!!!
kolbek460
03. 03. 2016 17.44
+4
Temu policaju zokiju pa res pripada dodatek za 24 urno pripravljenost ,in si je tud izplačal iz sindikalne blagajne ,kr nekaj časa ,,
Marincla
03. 03. 2016 17.17
+2
Policaji ustavijo tistega, ki ga imajo na muhi, medicinske sestre potisnejo naprej v vrsti čakajočih tistega, ki ga poznajo, .zdravniki se bolj posvetijo znancem, ....... - ali ni to slovenska folklora. Ne vem zakaj se vam zdi čudno? Imamo pač "priviligirance" v plus in "priviligirance" v minus. So pa policaji delali samo svoje delo, če tudi so ustavili samega presvetlega ministra, in to pošteno, kot pa tisti, ki s svojim dejanjem na škodo ostalih pacientov potisnejo nekoga preko vrste, ki na škodo ostalih pacientov svoj čas bolj posvetijo posvečenim, kot pa neposvečenim. .....
cirenij
03. 03. 2016 16.49
+6
Potem so vici na račun policajev na mestu. Da se blamirajo na tak spregledljiv in dokazljiv način.
zaenotnost
03. 03. 2016 16.09
+5
kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade...tako je prav
Neža001
03. 03. 2016 17.36
+2
zmeren ++++ (sam je vprašanje, kdo je kopal lukno in kdo not padu :)))))
kolbek460
03. 03. 2016 17.40
+0
Neža001
03. 03. 2016 17.45
+2
kolbek, a? (preden sam seb plus prtisneš, vsaj stavk do konca napiš....)
mokocoko
03. 03. 2016 15.46
+8
kolko stane en plusek med vami janšisti....en poljubčekal al več....jezičino v grlo....al še več....
kolbek460
03. 03. 2016 17.41
+0
McSurfer
03. 03. 2016 15.25
-2
Niso ustavili ministra,ampak rahlo opitega muzikonta v službenem BMW-ju ministra.Bolje,da bi bil samo muzikont.
prašek
03. 03. 2016 15.33
+8
0,12 ni nič. BMW je običen avto. Še enkrat toliko bi lahko popil. Njegova muzika nima nobene veze. Do sedaj nisem vedel, da je tudi glasbenik,....človek, kot vsak :). Postopek je bil pa korekten......
mokocoko
03. 03. 2016 15.42
+4
McSurfer....zdaj boš večkrat slišal da so janeza ustavli....
McSurfer
03. 03. 2016 17.33
-3
Janeze in ostale od A do Ž,rutinsko al' pa napovedano akcijsko,ustavljajo vsak dan,t'ko da......n'č nov'ga.
Simoni?
03. 03. 2016 15.00
+0
LDS - policijska zgodba o uspehu!
mallonge
03. 03. 2016 15.03
+0
Policaji nimajo sreče, da nimajo Mramorja, bi jim zrihtal vsakovrstne dodatke in še odpustke pri Cerarju.
mokocoko
03. 03. 2016 15.36
+4
vse kar vam janez ne zrihta....še tipa v temi ....
deathbite
03. 03. 2016 14.03
+5
Kdaj se sestane Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, da pogleda v "srčiko" tega problema??!!
Brakedirt
03. 03. 2016 14.05
-1
smatrajo da ni potrebe.se nocejo zakopati se globje kot so se ze
mallonge
03. 03. 2016 14.28
+3
Všeč mi je kako sta navdušena sama nad sabo. Še predno napišeta se ocenita s pluskom. Še smeškota si dajta.
prašek
03. 03. 2016 14.39
-2
Bom pa jaz popravil to pozabljivost ☺ ☺ . Si zadovoljen ???? sam prašam
Brakedirt
03. 03. 2016 14.48
+0
jaz sem edino navdusen nad sveckarji, prvo bleknejo potem pa razmisljajo kaj so rekli.
mallonge
03. 03. 2016 14.50
+1
Ti si kot radoznalo dete. Ja sem zadovoljen. Lahko bi bil vodja policijskega sindikata.
prašek
03. 03. 2016 14.52
-1
Kar kandidiraj, saj takšne radi sprejemajo ! Si že član SDS-a ?☺
mallonge
03. 03. 2016 14.52
+0
Brad - tvoj besedni zaklad je fascinanten: svečkarji, janšisti in sektaši. S tem ne bi naredil osnovne šole. Žal.
prašek
03. 03. 2016 14.54
-1
In v vseh treh besedah se lahko prepoznaš !☺
mallonge
03. 03. 2016 14.58
+2
Nisem član SDS in tudi ne SMC. Me pa nastop vas treh spominja na malo sektico enoumnico iz starih časov.
TamKjerMurgleSmrde
03. 03. 2016 15.03
-1
To so ostanki nekih minulih časov. Ali kot tudi na RTV ugotavljajo. Ustavna večina desnice v parlamentu je vse bližje že zaradi menjave generacije. Kar je preprosta resnica.
mallonge
03. 03. 2016 15.06
+0
prašek
03. 03. 2016 15.09
+3
He, he, he. Ustavno večino ima desnica samo v senci ! Na soncu pa se tista večina stopi v lužico ☺☺☺
revanšist
03. 03. 2016 15.17
-6
prašek vzemi si en "prašek" da te ne bo bolela glava zaradi Janše.če ne bo nucalo poklič idole v murgle ti bodo dali en komunajzarski metek.tisti,ki jim je ostal iz povojnih pobojev.ziher bo prijelo.če pa še ne bo nucalo se pa odpravi v kimovo deželo,tam imajo zdravilo za tvojo na slovenskem zelo pogosto bolezen."komunajzeritis"
prašek
03. 03. 2016 15.29
+4
Kaj pa naj naredim, ker me ne boli glava , he, he, he. ☺?
ROMELS
03. 03. 2016 14.03
+1
Ko postane oblastnik žrtev se svet začne sesipati.
mallonge
03. 03. 2016 14.24
+2
Cerar se je kar malo zgrozil, ko je opazil, da ga lahko zruši mali policajček.
revanšist
03. 03. 2016 15.19
-1
stavim,da se bodo oglasili"akterji"in kmalu priznali,da so bili zavedeni,takrat bo palček razpisal nove volitve.to imajo v planu za letos poleti,ko bo folk na dopustu
mallonge
03. 03. 2016 13.54
+1
Sedaj bi morali policaji ustaviti tudi kakšnega tožilca. Preiskava dodatkov se nikamor ne premakne.
Brakedirt
03. 03. 2016 14.00
+2
za te dodatke se pritozi jansi,pa nehaj nabijati. raje povej a tisti crpalkar zan se vlece evropsko placo?
deathbite
03. 03. 2016 14.00
+2
mall,Tebi se tudi v glavi nič ne dogaja, Zemlja se se pa še kar vrti.
mallonge
03. 03. 2016 14.10
-3
Brad - je pisalo v časopisu, da je odpuščen. Beri malo, ne pa samo braniti lik in nedelo premierja. Death - sva že ugotovila,da se tebi zemlja vrti v prazno. Logika ti je ostala na začetku.
Brakedirt
03. 03. 2016 14.50
+2
a ni to malo cudno da gre sin sveckarjev v bruselj kjer ga nobeden ne rabi?
prašek
03. 03. 2016 14.55
+1
Bil je odpuščen, kar je čisto navadna krivica, ti povem ☺
TamKjerMurgleSmrde
03. 03. 2016 15.04
-1
korintos23
03. 03. 2016 13.30
+4
Ko bo dobil odpoved mu bodo člani sindikata dali za spomin avtodom, ga je itak on in njegova klika največ uporabljal!
prašek
03. 03. 2016 13.34
+2
Odpoved bi moral dobiti, ne danes ali jutri, pač pa že predvčerajšnjim !
korintos23
03. 03. 2016 13.36
+4
To o odpovedi bo malo počakalo ker morajo pošteno vse preiskati samo da ima "muda" bi moral pa takoj odstopiti, ne pa grozi da se bo še naprej z vlado pogajal o štrajku!
prašek
03. 03. 2016 13.40
+3
prašek
03. 03. 2016 13.41
+3
In pogajal bi se rad z .............................................. Koprivnikarjem ! ☺ ☺ ☺
TamKjerMurgleSmrde
03. 03. 2016 15.04
-1
Čudno. A ni levica za reveže ? Ker prašek je proti njim.
korintos23
03. 03. 2016 13.27
+5
Še malo in bo dal oglas: prodam črni sindikalni klobuk zaradi pomanjkanja denarja!
prašek
03. 03. 2016 13.28
+4
korintos23
03. 03. 2016 13.29
+5
Čuj parašek, ali je tako ubogi na umu ali pa je naletel na obljube in plačila?!?
prašek
03. 03. 2016 13.31
+5
prašek
03. 03. 2016 13.31
+4
eFranjo
03. 03. 2016 13.25
+3
to so prekoračitve pooblastil in se kot take morajo sankcionirati
korintos23
03. 03. 2016 13.24
+4
Petroviču, odpoved te itak čaka, če hočeš si malo operi ime in povej kdo ti je priporočal!?!
ArkaMast
03. 03. 2016 13.25
+7
Si ne upa. Družina pa to.... po mojem.... se boji neonacistov ali bodoče NARODNE GARDE.
prašek
03. 03. 2016 13.26
+2
kori ....... Potem ne bo sprejet v SŽ za pumpat kolesa vagonov !☺
korintos23
03. 03. 2016 13.28
+4
Naših 5 članov v SDS že nori, to je pa tudi vse kar Prlekija premore in vsi so iz SŽ!
prašek
03. 03. 2016 13.29
+4
Nisem vedel, da imate tako razvejano železnico ☺
GORENC12
03. 03. 2016 13.20
+8
Pred dobrim letom dni sem bil deležen alkotesta. Nič neobičajnega, pravilno, zakaj ne....Rezultat je bil 0.00....So me pa zabolele besede enega od policistov, ki je rekel svojemu kolegu: EJGA, DONS PA NIMAVA SREČE....Dober in pošten policist bi moral reči:EJGA, DONS MAVA PA SREČO....TUD ENGA PIJANEGA NI BLO... SE SPRAŠUJEM ZAKAJ SO...DA REŠUJEJO DRŽAVNI PRORAČUN ALI ŽIVLJENJA LJUDI.... moram pa obenem priznat, da so bili vsa ostala srečanja z varuhi miru zelo pozitivni in zelo fer....
ArkaMast
03. 03. 2016 13.23
+3
kolbek460
03. 03. 2016 17.46
+1
tom672
03. 03. 2016 13.20
-3
Videti je, da so sindikati in vlada zelo blizu podpisa dogovora o dodatnih 9 mio eur. sredstev. To je trikrat manj, kot so sprva zahtevali... Da ni bil to slučajno medijsko udbovski pritisk na sindikate.
Brakedirt
03. 03. 2016 13.24
+3
korintos23
03. 03. 2016 13.25
+6
deathbite
03. 03. 2016 13.51
+3
Brake, ko bi ti vedel, kako tom672 uživa, ko ga pumpajo!! Mu kar solze na oči pritečejo. pa ne vem ali zaradi veselja ali zaradi abramk!?