Slovenija
Oglas

Največ služb v predelovalni dejavnosti, zdravstvu in socialni varnosti

Maribor, 05. 02. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Brezposelnost. Izbira študija vedno bolj pomembna za kasnejšo zaposlitev. Povpraševanje po deficitarnih poklicih.

Službe. Pa zadnjih podatkih Zavoda Republike Sloveniji za zaposlovanje je trenutno kot iskalcev zaposlitve prijavljenih več kot 113.000 oseb. Poleg predelovalne dejavnosti, pa je največ prostih razpisanih delovnih mest v zdravstvu in v socialni varnosti.

Vsi s službo

Kje študirati za zaposljive poklice?

Že srednješolci se vedno bolj zavedajo, da je izbira pravega študija ključ do uspešne zaposlitve po končani diplomi. »Zaposljivost študijskega programa je najpomembnejša. Zato sem se tudi odločila za študij fizioterpije,« pravi študentka 3. letnika fizioterapije na Alma Mater Europaea – ECM Ula Hren. Njeni kolegi, ki so že diplomirali, so vsi dobili službe takoj po koncu študija, mnogo pa se jih je zaradi boljših pogojev dela zaposlilo tudi pri naših severnih sosedih.

Almamater
Almamater FOTO: Almamater

Študij fizioterapije je mogoč na Alma Mater Europaea – ECM. Poleg omenjenega programa so za letošnje študijsko leto razpisani še dodiplomski študijski programi Zdravstvena nega, Socialna gerontologija, Management. V okviru akademije za ples pa še koreograf/plesalec in baletnik. Podiplomski študiji pa je mogoč na programih Socialna gerontologija, Evropske poslovne študije, Arhivistika in dokumentologija, Zdravstvene vede smer Fizioterapija, Integrativne zdravstvene vede ter Javno zdravje, Management, Humanistične študije, Ekoremediacije. Velik odstotek diplomantov iz Alma Mater dobi redno zaposlitev v Avstriji. Posebnost študija na Alma Mater pa je tudi ta, da se vsa predavanja snemajo in si jih je tako možno ogledati doma še večkrat. Zaposljivost diplomantov vseh študijskih programov na Alma Mater je 96 %. V postopku akreditacije pa tudi doktorski študij projektni managment. Na podiplomski specializacijski študij pa se pripravljajo še programa avtizem in psihoterapija, na dodiplomski stopnji pa še arhivistika.

Novi prostori v Maribor

Brezplačno svetovanje za študente
Od lanskega poletja Alma Mater deluje na novi lokaciji, in sicer v Mariboru na Slovenski ulici 17. Tako se študijski proces poleg Murske Sobote in Ljubljane, odvija predvsem v novih in moderno opremljenih prostorih v Mariboru. Del študijskega programa pa se izvaja tudi v zdravstvenih ustanovah v Celju.

V okviru Alma Mater Europaea – ECM deluje tudi Svetovalno – terapevtski center za družine, pare in posameznike. Študenti Alma Mater lahko koristijo brezplačne individualne pogovore ter svetovalna ali terapevtska srečanja. Alma Mater pa je odprla tudi fizioterapevski studio.


Dejstva:

- Diplomirane medicinske sestre in fizioterapevt so izredno iskan poklic tako v Sloveniji kot v drugih državah Evrope.
- Gerontologija se ukvarja z integracijo starejših v družbo – produktivno in aktivno staranje. Delež starostnikov se bo v naslednjih 15 letih podvojil, zato bo poklic socialni gerontolog vedno bolj iskan.
- V Sloveniji primanjkuje 3000 primerno izobraženih arhivistov.
- Evropski projektni manager v tujini že velja za poklic prihodnosti.
 
Almamater
Almamater FOTO: Almamater

Vabljeni na informativne dneve Alma Mater Europaea – ECM, ki bodo v petek, 12. 2. 2016, ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 13. 2. 2015, ob 10. uri. Obiščete jih lahko v Maribor (Slovenska ulica 17), v Murski Soboti (Lendavska 9) in v Ljubljani (Kardeljeva ploščda 1). Več na www.almamater.si.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1