Slovenija
Oglas

Najsodobnejši študij na Fakulteti za zdravstvene vede UM

Ljubljana, 14. 07. 2011 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Informativni dnevi za vpis na podiplomske študijske programe 2. stopnje Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru – 26. 08. 2011.

Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:

Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:
Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru je sodobna, hitro razvijajoča institucija, ki študente izobražuje z najsodobnejšimi pedagoškimi pristopi in podporo informacijsko-komunikacijske tehnologije. Zaradi kvalitetnega pedagoškega dela in izjemno intenzivnega raziskovalnega dela smo zelo hitro prerasli iz višje v visoko šolo, ter leta 2007 v Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.

Na fakulteti izobražujemo diplomirane medicinske sestre in diplomirane zdravstvenike na dodiplomskem študijskem programu Zdravstvena nega 1. stopnja, kot prvi v Sloveniji pa ponujamo tudi podiplomske magistrske študijske programe Zdravstvena nega 2. stopnja, Bioinformatika 2. stopnja in Management v zdravstvu in socialnem varstvu 2. stopnja. Naše diplomante odlikuje profesionalen odnos do dela, splošna izobraženost, samostojnost razmišljanja, sposobnost hitrega in pravilnega odločanja, srčna kultura in čuteč, etičen odnos tako do pacientov kakor sodelavcev v zdravstvenem timu.
Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:
V študij, podprt z najnovejšo tehnologijo, in pedagoški proces vpenja inovativnost, kreativnost ter interaktivnost. Fakulteta je priznana nosilka odličnosti na področju zdravstvenih ved in pionirka v uvajanju Simulacijskega centra v izobraževalni proces .
Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:
Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:


















Zaradi pozitivnih trendov v zdravstvenem sistemu, kot so skrajševanje časa hospitalizacije bolnikov, uveljavljanju etičnega načela, da lahko bolnik odkloni sodelovanje v izobraževalnem procesum, smo prvi na prostoru bivše države in Slovenije sledili splošnim trendom v izobraževanju na področju zdravstvene nege in zdravstva ter ustanovili prvi Simulacijski center v Sloveniji, v katerem študenti zdravstvene nege in medicine kakor tudi že zaposleni zdravstveni delavci pridobivajo osnovna in napredna znanja iz področja urgentne medicine, reanimatologije in drugih strok.

Fakulteta je izjemno mednarodno vpeta, zato spodbuja mednarodno zaposljivost diplomantov.

Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru ima sklenjene številne bilateralne sporazume in je povezana s številnimi priznanimi mednarodnimi institucijami, na primer Johns Hopkins University, University of Eastern Finland, University of Surrey, University of San Francisco, University of Tokyo in še mnoge druge, kar študentom nudi tudi možnost opravljanja študijskih obveznosti na partnerskih institucijah v okviru programov Evropske unije (Erasmus, Leonardo da Vinci itd.).

Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:
Od študijskega leta 2007/2008 program ERASMUS (podprogram novega EU programa Vseživljenjsko učenje) omogoča študentom, da opravljajo študijsko prakso ali njen del (praktično usposabljanje v času študija, ki je študentu priznana z vpisom v Prilogo k diplomi) v podjetju ali v organizaciji v tujini. Študentom pa so na razpolago tudi druge oblike mednarodnega sodelovanja: štipendije, jezikovni tečaji, poletne šole, razpisi za nagrade, strokovne konference in delavnice, delo za študente doma in po svetu, raziskovalno delo.
Fakulteta za zdravstvene vede UM
Fakulteta za zdravstvene vede UM FOTO:

Na Fakulteti za zdravstvene vede se bomo še naprej trudili prispevati k slovenski odličnosti, ugledu in prosperiteti Univerze v Mariboru, razpoznavnosti univerzitetnega mesta in regije tako v evropskem ter svetovnem prostoru z vrhunskimi raziskovalnimi dosežki, izobraževanjem vrhunskih strokovnjakov, raziskovalcev, z oblikovanjem novih interdisciplinarnih študijskih programov in z generiranjem najnovejših znanj s ciljem izboljšanja kvalitete življenja ter bogatenjem raziskovalnega okolja regije, Slovenije in širše.

Pri delu nas bodo vodila naslednja načela:

ljudje so vedno najpomembnejši;
odnosi temeljijo na poštenosti;
različnost ljudi in idej so dobrodošli;
konflikti so kreativni vir novih idej;
razprave so akademske;
odličnost se uresničuje skozi timsko delo;
predanost intelektualnim dosežkom je visoko cenjena.


Vabljeni na informativna dneva 26. avgusta 2011 ob 16. uri, na katerih vam bomo predstavili magistrske študijske programe 2. stopnje:
• Zdravstvena nega,
• Bioinformatika,
• Management v zdravstvu in socialnem varstvu.
Predstavitev bo potekala v predavalnici 2 (prostor 101, I. nadstropje).


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3