Slovenija
Oglas

Najlepša stopala so zdrava stopala

Ljubljana, 13. 08. 2013 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rumeni ali motni nohti so lahko znak glivične okužbe nohtov, ki doleti vsakega desetega Slovenca. Okužba je na začetku videti nenevarna, vendar se s časom lahko brez ukrepanja okuži celoten noht, ki postane zadebeljen in lahko povzroča bolečine pri nošenju obutve.

Oboleli najprej opazijo spremembo barve nohtov: belkasti, rumenkasti ali rjavkasti madeži pomenijo, da se pod nohtno ploščo širijo glivice.

Neboleča odstranitev glivic na nohtih 

Canes-Nail
Canes-Nail FOTO:

Ker sta okužena tako noht kot koža pod nohtom, je treba zdraviti oba in z odstranjevanjem okužene roževinaste plasti nohta napravimo prostor za zdravljenje glivic na koži. Za vse, ki imajo lažjo do srednje težko glivično okužbo nohtov, je v okviru samozdravljenja na voljo temeljita, hitra in neboleča oblika odstranjevanja okuženega dela nohta s kompletom za zdravljenje glivičnih okužb nohtov Canes-Nail.

Mazilo Canes-Nail selektivno mehča okužene dele nohta, pri čemer ne poškoduje zdravih delov nohta. Okuženega nohta se s strgalom znebimo na neboleč način v 2–3 tednih, na okuženi koži pod nohtom pa nadaljujemo zdravljenje s protiglivično kremo, kot je Canespor, še 4 tedne. 

Preverite tudi kožo med prsti

Canespor
Canespor FOTO:

Pogosto se istočasno ob glivični okužbi nohtov lahko pojavi tudi glivična okužba stopala (atletsko stopalo).S protiglivično kremo Canespor je zdravljenje glivične okužbe stopala res enostavno, saj zadostuje, da kremo na prizadeto kožo nanesemo enkrat na dan – najbolje zvečer pred spanjem. Krema Canespor vsebuje bifonazol, ki zdravi kožne mikoze, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice. Dokazano je, da krema Canespor učinkovito zdravi glivične in mešane glivično–bakterijske okužbe stopala z bakterijo Corynebacteriumminutissimum. Neprijeten vonj, ki ga tovrstne bakterije povzročajo, izgine.

Vsakodnevno zdravljenje glivične okužbe stopal in med prsti običajno traja tri tedne, z redno uporabo pa preprečimo tudi, da bi se okužba ponovila. Krema Canespor hitro zmanjša vnetje, odstrani glavne povzročitelje okužbe, deluje pa hitro in učinkovito.

Kako lahko preprečimo nastanek?

Nosite zračne, široke in udobne čevlje. Sintetične nogavice ali gumijaste rokavice zamenjajte z naravnimi materiali, ki dihajo. Neudobni čevlji pri straneh pritiskajo na prste, pri čemer lahko poškodujejo nohtno ploščo in tako ustvarijo prostor za vstop glivic.

Nohtom lahko velikokrat zagotovite boljšo zaščito tudi posredno: preprečite lahko vdor povzročiteljev glivičnih okužb, če ste pozorni na osnovne bolezni, ki povzročajo glivične okužbe, in si okrepite imunski sistem. 

Več na www.canesnail.si ali www.canespor.si.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
13. 08. 2013 17.07
+3
vsi lenuhi imate zdrava in lepa stopala in nežne roke. spodnje perilo pa zamazano