Zanimivosti

Naj kostum kupim ali si ga raje izposodim?

Ljubljana, 03. 03. 2011 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Neža Šabanovič Grmšek
Komentarji
7

Prihaja pust in z njim velika rajanja in pustne povorke. Nekaterim takšne preobrazbe niso najbolj všeč, spet drugi v tem času enostavno oživijo. Najraje pa imajo pusta in maškare otroci.

Večne pustne maske so gejše.
Večne pustne maske so gejše. FOTO: Dare Čekeliš
Seveda je danes za pravi denar mogoče kupiti vse in vaš otrok lahko za nekaj deset evrov postane kralj, grozljivi lev ali Hello Kitty. Na trgovinskih policah pa je pestra izbira tudi kostumov za odrasle, ki lahko na tisti dan v letu postanejo vse to, kar drugače ne morejo biti.

Nekaj pa šteje tudi izvirnost in v času recesije je vse več takšnih, ki so v roke vzeli škarje in šivanko ter si kostum izdelali kar sami. Kar je super in izvirno, malce težje pa za tiste, ki jim ročne spretnosti ne ležijo najbolj. Mnogi si pomagajo s šiviljami, ki naredijo kostum povsem po meri in seveda po želji.

Velika ponudba kostumov pa je tudi v trgovskih centrih ter na spletu. Nekatera gledališča v času pusta odprejo vrata v svoje garderobe in kostume ponudijo za izposojo. Izposodite pa si lahko čisto vse, tudi spodnje hlačke. Letošnji hiti so kostumi Avatarja, Hello Kitty, Transformerji ter seveda večne princeske, pikapolonice, ninje in spidermani. Na Cekinu smo preverili, kakšne so cene novih kostumov v trgovinah in na spletu, primerjali pa smo tudi ceno izposoje in nakupa vašega sanjskega kostuma!

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jennyh
04. 03. 2011 17.46
Viba film NE sposoja kostumov, čeprav to v tem članku piše! Sama klicala danes tja in NE sposojajo. Tko,da je tlele primer slabega poročanja.
Dont.Panic
03. 03. 2011 20.45
Vsekakor naredi sam, vseeno pa ni poceni, če hočeš biti dobra maska, ceneje kot kupiti pa definitvno. Izposoja se sicer sliši super, samo kaj pa, če se kostum poškoduje, kar se na zabavah rado zgodi, potem postane najdražja izbira.
Undisputed2
03. 03. 2011 14.29
B.P. pa v copato, ali pa v socialno ogrozenega človeka(3002€ plače ne more preziveti)
Vse strokovnjak
03. 03. 2011 11.58
Za spremembo si letos umijte vrat in boste KROF.
G.R.E.E.N
03. 03. 2011 11.37
Jelenčič naj se v Strojanove obleče, Janša v Hrvata, Erjavec naj bo vojak pa naj se pele malce z Patrio,.....in še bi jih lahko naštevali kdo bi lahko kaj bil :)
Libra77
03. 03. 2011 11.08
Večino deklic, ki jih poznam si bodo kustume kupile ali sposodile in ob tem se vprašujem : ''Kje je tista kreativnost, ki je nekoč bila'' Kapital žrtve
black1cat2
03. 03. 2011 10.30
Vprašanje: "Naj kostum kupim ali si ga raje izposodim?" Enostaven odgovor: "Naredi si ga!" p.s.: Na Emi je bilo veliko idej zanje, kdor je slučajno gledal. :)