FIT 24UR

Nahrbtnik, ki v sebi skriva telovadno napravo z več kot 150 vajami

Ljubljana, 28. 03. 2017 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gordana Stojiljković
Komentarji
8

Entuziastična skupina devetih Slovencev, zbrana v ekipi Atlexa – mimogrede, lani so prejeli nagrado Društva oblikovalcev za oblikovalski dosežek leta – je zasnovala nahrbtnik Wibe, ki ni namenjen le prenašanju predmetov, temveč v sebi skriva pravo malo fitnes napravo. Ekipa je prejšnji teden zagnala svojo kampanjo na svetovni platformi za množično financiranje Kickstarter.

Nahrbtnik Wibe omogoča več kot 150 vaj kjer koli in kadar koli.
Nahrbtnik Wibe omogoča več kot 150 vaj kjer koli in kadar koli. FOTO: Facebook

Entuziastična skupina devetih Slovencev, zbrana v ekipi Atlexa – mimogrede, lani so prejeli nagrado Društva oblikovalcev za oblikovalski dosežek leta – je zasnovala nahrbtnik Wibe, ki ni namenjen le prenašanju predmetov, temveč v sebi skriva pravo malo fitnes napravo. Ekipa je prejšnji teden zagnala svojo kampanjo na svetovni platformi za množično financiranje Kickstarter.

"Aktivno življenje je naše poslanstvo, zdravo življenje je naš cilj! Poslanstvo Wibe je promocija zdravega telesa, ki ga prinaša šport, z nahrbtnikom pa dobite priložnost, da telovadite kjerkoli in karkoli!" so na družbenem omrežju Facebook zapisali snovalci nove fitnes naprave, ki jo lahko nosite na hrbtu.

Nahrbtnik z elastičnimi naramnicami 

Nahrbtnik Wibe je prvi nahrbtnik z inovativnimi elastičnimi naramnicami, s katerimi lahko telovadite kjerkoli in kadarkoli. Je vodoodporen in se zlahka spremeni v telovadno napravo. Čeprav lahko z njim izvajate več kot 150 vaj, pa je tudi njegova primarna funkcija, torej prenašanje predmetov, neokrnjena. Sestavljen je iz modularnih komponent, težak pa vsega 1850 gramov z naramnicami vred.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipa je nahrbtnik razvijala tri leta. "Že nekaj časa nazaj smo se vprašali, ali lahko nahrbtnik uporabimo tudi za oblikovanje lastnega telesa. Vsak od nas ima namreč premalo časa za redno obiskovanje fintes centrov in bi nam tak nahrbtnik prišel prav, zato smo ga začeli razvijati," pojasni Borut Dolenec.

V dveh mesecih bi morali zbrati 75 tisoč dolarjev oziroma približno 68 tisoč evrov, kampanjo pa so zagnali 20. marca. "Če nam uspe zbrati ta denar, bomo lahko začeli s produkcijo nahrbtnikov. Cena osnovnega paketa nahrbtnika je zdaj 39 evrov, s tem pa bomo komajda pokrili vložena sredstva in stroške produkcije," pravi Dolenc. Nahrbtnik lahko uporabljate ob teku, plezanju, kajaku in pohodništvu, pri čemer trenirate skoraj vsako skupino mišic.

Raje vlagamo v razvoj kot v odvetnike 

To pa ni prvič, da je Atlex zagnal kampanjo na Kickstarterju. Z istim izdelkom so štartali že lani oktobra, a so kampanjo že po 24 urah umaknili. Ime je bilo namreč preveč podobno izdelku, ki je že bil na trgu, pa čeprav s čisto drugega področja. "Odločili smo se, da raje vlagamo v nadaljnji razvoj kot pa v odvetnike," pravi Dolenec.

Z nahrbtnikom pa so že lani navdušili Društvo oblikovalcev Slovenije in zanj prejeli nagrado za oblikovalski dosežek leta. Gre za "večnamensko telovadno orodje in morda celo zaščito pri hudem padcu. Gre za posebneža, ki deklarativno izstopa, je prepoznaven in oblikovalsko neoporečen," je zapisala žirija.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ManOwaR
30. 03. 2017 11.42
+4
tole me spominja na shovel of survival od zrneca in bizovičarja :D
fredericofelini
29. 03. 2017 14.46
+12
hahhahha jaz imam zepno knjizico v kateri je 500 vaj
Mali medo
29. 03. 2017 11.11
+8
strel v prazno
tata_mata
29. 03. 2017 14.21
+0
Ne, bolj strel v koleno. Sicer pa komaj čakam da ga lahko kupim in bom nategoval gumico po hribih in dolinah...
kor22
29. 03. 2017 09.28
+17
39€, poštnina pa 18€ in to znotraj slovenije, to nekaj smrdi.
Principat
29. 03. 2017 09.22
+7
odlična zadeva ,, kako pa kaj z razvojem prejšnjega modela , ki bi naj imel samo eno funkcijo " AKTIVRANJE DELOVNE NAVADE " a so opustili program
Neopredeljeni
29. 03. 2017 09.21
+2
Lahko bi dali povezavo na njihov kickstarter
dr.dare
29. 03. 2017 09.13
+6
odlična ekonomija.. pokrili bodo stroške... ja nimaš kaj še eno uspešno podjetje hahahaha