Slovenija

Nadzori niso pokazali večjih nepravilnosti

Ljubljana, 19. 03. 2010 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sedanji način dela v Lekarni Ljubljana vodi v vse večjo komercializacijo lekarn, ocenjuje lekarniška zbornica. S tem pa se spodbuja tudi vse večja raba zdravil, kar je škodljivo za zdravje ljudi.

Lekarna Ljubljana
Lekarna Ljubljana FOTO: Blaž Garbajs

Upravni odbor Lekarniške zbornice Slovenije pri obravnavi poročil komisij, ki so opravile izredne strokovne nadzore s svetovanjem v galenskem laboratoriju in dveh poslovalnicah Lekarne Ljubljana, Lekarni Apoteka pri teatru v Celju in Lekarni Rače, večjih nepravilnosti ni ugotovil.

Lekarniška zbornica Slovenije je sicer izredne strokovne nadzore s svetovanjem uvedla v vseh primerih, kjer je prejela opozorila o morebitnih nepravilnostih.

Zapostavili strokovno usposabljanje

V izrednem strokovnem nadzoru v dveh lekarnah Lekarne Ljubljana je komisija opozorila, da je delodajalec zapostavil obvezno strokovno usposabljanje za magistre farmacije. Med obvezna strokovna izobraževanja za magistre farmacije je delodajalec štel tudi usposabljanja s področja trženja in prodaje, na račun tega pa so imeli zaposleni manj strokovnih usposabljanj s področja lekarniške dejavnosti in farmacevtske stroke, je zbornica zapisala v sporočilu za javnost.

Čeprav večjih nepravilnosti komisija ni ugotovila, pa opažanja članov komisije potrjujejo, da vodi sedanji način dela v Lekarni Ljubljana v vse večjo komercializacijo lekarn, so še sporočili z zbornice. Takšno ravnanje so znova označili za neprimerno, saj se s tem spodbuja večja raba zdravil, kar pa je potencialno nevarno in škodljivo za zdravje ljudi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tito-idol
19. 03. 2010 21.13
pa ker bedak kupuje te bonbončke,to ni nobeno zdravilo ampak kraja denarja ljudem,mafija!
am_staff
19. 03. 2010 20.13
Samo 8000 EUR so plačali kazni, o profitu in lekarniški etiki pa nič.
stomater
19. 03. 2010 16.46
29350
19. 03. 2010 14.05
Osebno mislim, da to kar danes delajo lekarne je pravi kriminal. Slovenci ze po svoji naturi neizmirno radi jemo tablete, ki pa imajo tako kot positivene tudi izredno negativne ucinke. V Ameriki, s katero se nase zdravsvo ne more primerjati, z dravila dajejo pacientom samo toliko kolikor jih morajo dozirati, da se pozdravijo. Prvic je to ekonomsko racionalno drugo pa se zdravstveno. Lekarniska zbornica bi morala nad lekarnami imeti stalno strogo kontrolo. Lekarna ni supermarket.
galiot
19. 03. 2010 14.02
Seveda zdravstvo na splošno podpira fermacijo in čim večjo porabo zdravil,saj za naše zdravje jim ni čisto nič mar vse gledano iz ekonomskega vidika.