Slovenija

Desnosredinski četverček čaka Erjavca in Pahorja

Ljubljana, 12. 01. 2012 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

SDS, DLGV, SLS in NSi imajo na mizi svojo koalicijsko pogodbo. Poslali so jo tudi SD in DeSUS, ki pa je še ne komentirata. Kaj pa o političnem krču meni Egon Zakrajšek, ki se pojavlja kot ime za t. i. tretjega mandatarja?

Predsednik republike Türk se je srečal s predsednikom državnega zbora Virantom. Razpravljala sta o nadaljnjih postopkih, ki so potrebni za oblikovanje vlade.

Dan po neizvolitvi kandidata za mandatarja Zorana Jankovića se nadaljujejo pogovori o tem, kako naprej. Stranka SDS je danes popoldne strankama SD in DeSUS poslala osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se sicer že usklajevali s SLS, DLGV in NSi. Zasedal je namreč izvršni odbor stranke SDS. Opozoril je, da je vsak dan brez vlade država v vse težjem položaju. V odboru menijo, da so skupaj z DLGV, SLS in NSi ravnali odgovorno, ko so uskladili koalicijsko pogodbo in jo danes poslali naprej v obravnavo strankama DeSUS in SD. Odločitev obeh strank bo SDS spoštovala. Opozarjajo pa še, da so pred Slovenijo težki izzivi, ki "terjajo pretehtane odločitve v realnem času brez popravnih izpitov in brez zavrženega dejanja iskanja in kupovanja glasov ali t. i. tretjih poti in tretjih oseb. Skupaj s podpisnicami predloga pogodbe pa bo SDS prevzela odgovornost le, če bo pred vlaganjem kandidature že podpisana koalicijska pogodba, ki bo omogočala večinsko koalicijo in trdno vlado".

Predsednik parlamenta Gregor Virant
Predsednik parlamenta Gregor Virant FOTO: Aljoša Kravanja

Predsednik DLGV Gregor Virant je danes v oddaji SVET povedal, da bi stranka v morebitni desnosredinski vladi želela obdržati mesto predsednika DZ. Zahtevajo tudi finančno in pravosodno ministrstvo ter ali mesto predsednika državnega zbora ali notranje ministrstvo. Zahtevajo tudi ukinitev Agencije za upravljanje kapitalskih naložb in umik države iz gospodarstva. Predsednik SLS Radovan Žerjav pravi, da do zdaj večjih zahtev niso imeli, zanimala jih je predvsem vsebina. Predsednica NSi Ljudmila Novak pa pravi, da bi jih zanimal resor Slovencev po svetu ter tudi "kakšno državotvorno ministrstvo".

Žerjav sicer tudi pravi, da je predlog koalicijske pogodbe, ki je bil danes poslan še dvema strankama, popolnoma odprt. Žerjav verjame, da bosta obe stranki odgovorili v petek ali soboto, tudi sam pa pravi, da desnosredinska koalicija ni mogoča, če vanjo ne vstopi vsaj ena od obeh strank.

SD koalicijske pogodbe še ne komentira

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber je že pred tem napovedal, da bodo položaj, v katerem se je država znašla po zavrnitvi Zorana Jankovića, resno preučili. Vodstvo stranke SD je danes odločilo, da kandidata za mandatarja ne bodo predlagali, o podpori kateremu drugemu kandidatu pa niso odločali, ker uradnega predloga še ni. Osnutka za sestavo koalicije, ki naj bi jim ga danes poslala SDS, pa še niso dobili. Ko ga bodo prejeli, ga bodo tudi komentirali, je povedal podpredsednik stranke Patrick Vlačič.

Po besedah Vebra pa SD ugotavlja, da so zaradi nepotrditve Jankovića na mesto premierja, nastale zelo resne razmere. Posebej opozarjajo na posledice, ki jih ima trenutno dogajanje na političnem parketu tako za notranjepolitično kot za zunanjepolitično področje. "Nimamo namreč vlade, ki bi delovala s polnimi pooblastili, zato smo se odločili, da bomo zelo resno preučili položaj," je dejal. Temu bo sledilo tudi resno odločanje o tem na organih stranke, je dodal. Svoje stališče bodo sporočili v kratkem.

Na vprašanje, ali bi SD šla v koalicijska pogajanja s SDS, poslanec Dušan Kumer odgovarja, da glede na to, da naj bi bila ta koalicijska pogodba že usklajena, bo tisti, ki bo zraven prišel, samo pridružen član in ne enakopraven koalicijski partner. Na vprašanje, ali bi podprl Janšo za mandatarja, pa odgovarja z vprašanjem: "Zakaj Janša ni podprl Jankovića"?

Neuradno: SD proti vstopu, DeSUS pa mu je naklonjen

Po neuradnih podatkih pa naj bi SD zavračala vstop v koalicijo s SDS, DeSUS pa bi v tako koalicijo lahko vstopil, so poročali v oddaji SVET.  Predsednik stranke upokojencev Karl Erjavec pravi, da mu je stranka že podelila mandat za pogovore z novim morebitnim mandatarjem. Po poročanju oddaje SVET naj bi Janković ostal poslanec in skoraj zagotovo ne bo še enkrat kandidiral za župana. Tako naj bi najverjetneje krepil svojo stranko v opoziciji.

SD je sporočila, da je s SDS možno zgolj sodelovanje za partnerski razvoj, ne pa koalicija.
SD je sporočila, da je s SDS možno zgolj sodelovanje za partnerski razvoj, ne pa koalicija. FOTO: Aljoša Kravanja

Pahor opozarja, da se državi mudi

Včeraj poslanci na tajnem glasovanju v DZ Jankovića niso izglasovali za mandatarja. Zanj je glasovalo 42 poslank in poslancev, proti pa je glasoval eden. To pomeni, da Janković ni dobil niti vseh glasov poslancev Pozitivne Slovenije, SD in DeSUS.

Svet se še bolj hitro vrti, Slovenija pa še bolj trdno stoji, je na tiskovni konferenci po seji vlade, ki opravlja tekoče posle, dejal premier Borut Pahor. Ker se v prvem poskusu ni posrečilo, da bi Slovenija čim prej dobila novo vlado, je morala stara vlada oceniti, katere ukrepe mora sprejeti, da ne bodo ogroženi interesi države, ko ni nove vlade, je pojasnil in poudaril, da država stoji od lani, ko je bil razpuščen parlament, in državna administracija ne izvaja ukrepov, ki so potrebni. Opozoril je, da na vidiku ni neke prave rešitve, ki bi nas tolažila, da bo nova vlada oblikovana čim prej.

Vlada mora videti celotno sliko, ne le delčkov mozaika, ker sicer nima vizije, kako rešiti problem, je opozoril Pahor. Le vlada s polnimi pooblastili lahko sklada delčke, da pridemo do polne slike reševanja in rešitve, je nadaljeval in zaključil, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da škoda zaradi zastoja v politiki ne bo še večja. Je pa sicer opomnil, da strankarskih zadev na seji vlade ne bo komentiral.

Tudi DeSUS še brez vabila

Predsednik SDS Janez Janša za sestavo koalicije nujno potrebuje poslanca Erjavca, zato je ključno vprašanje, kaj bo storil DeSUS. Neuradno Erjavcu ni najbolj po godu, da bi mandatar postal Janša, bolj naj bi se zavzemal, da mandatarstvo prevzame nekdo tretji. Če pa bi Janković spet kandidiral za mandatarja, pa je Erjavec že sinoči napovedal, da bi takrat zahteval konkretno pojasnilo, kateri so tisti poslanci, ki zagotavljajo večino, so poročali v 24UR OB ENIH.

V SDS so sicer pozneje napovedali, da bodo osnutek koalicijske pogodbe, ki so ga doslej usklajevali z Listo Virant, SLS in NSi, še danes poslali tudi strankama DeSUS in SD.

Generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič je sicer pojasnil, da predloga koalicijske pogodbe s strani SDS še niso prejeli. Je pa ponovil, da imata pogajalska skupina in predsednik stranke zdaj mandat izvršnega odbora stranke, da se pogovarjata tudi z morebitnim drugim kandidatom za mandatarja.

Prav tako z DeSUS za zdaj še niso stopili v stik v uradu predsednika republike, je povedal Jasnič. Predsednik republike Danilo Türk je namreč v sredo napovedal še en krog posvetovanj o mandatarju.

Na naslednjem svetu stranke skoraj gotovo o Janševi koaliciji

Tiskovna predstavnica Liste Virant Helena Lovše je danes za 24ur.com potrdila, da nadaljujejo pogajanja skupaj s strankami SDS, SLS in NSi, ni pa povedala, kdaj se bodo znova sestali. "Po javno znanih podatkih ima pooblastilo za ta pogajanja tudi DeSUS. Pri tem uveljavljamo enake pogoje, kot smo jih pred tem v pogajanjih s Pozitivno Slovenijo. Ostalih strank ne bomo komentirali," je še zapisala v sporočilu.

Virant je nad dogodki v DZ zgrožen.
Virant je nad dogodki v DZ zgrožen. FOTO: Aljoša Kravanja

Neuradno smo izvedeli, da naj bi na naslednjem svetu stranke razpravljali o morebitni Janševi koaliciji, a ne nameravajo prehitevati, saj morajo počakati na odločitev predsednika države.

Je pa predsednica NSi Ljudmila Novak povedala, da se desnosredinski četverček danes predvidoma ne bo sestal.

V poslanski skupini Pozitivne Slovenije so povedali, da za zdaj posvetovanj znotraj stranke ne načrtujejo.

Invalidna demokracija

Iz Liberalne akademije so sporočili, da obžalujejo močno nižanje demokratičnih standardov ob včerajšnjem glasovanju v državnem zboru. Opozarjajo, da je strankarska interna disciplinizacija v opozicijskih strankah pripeljala do točke, ko so zanikana temeljna demokratična orodja in postopki, kamor spada tudi tajno glasovanje poslancev. "S strani političnih strank odvzeta možnost glasovanja poslancem, celo vnaprej glasno napovedana, ne šteje le za nedopustno 'obstrukcijo', ampak predstavlja način kratenja pravice in dolžnosti glasovanja slehernemu poslancu v Državnem zboru," pišejo v izjavi in nadaljujejo, da je bila strankarska računica močnejša od možnosti, da končno dobimo vlado.

"Janša, Virant, Žerjav in Novakova so takšnim ravnanjem dokazali ne le svoje invalidno razumevanje demokracije, ampak jo tudi delajo za invalidno, državo pa potiskajo v vedno večjo politično krizo," zaključujejo v Liberalni akademiji.

SD ugotavlja, da so zaradi zavrnitve Jankovića v državi nastale zelo resne razmere.
SD ugotavlja, da so zaradi zavrnitve Jankovića v državi nastale zelo resne razmere. FOTO: Aljoša Kravanja

Nov krog posvetovanj

Türk je danes sprejel predsednika državnega zbora Gregorja Viranta. Pogovarjala sta se o nadaljnjih postopkih, ki so potrebni za oblikovanje vlade, so sporočili iz Urada predsednika RS.

Več o vsebini pogovora v uradu predsednika republike niso želeli povedati. So pa potrdili, da so v stiku s parlamentarnimi strankami in se dogovarjajo o ustreznem terminu novega kroga posvetovanja o kandidatu za mandatarja.

Predsednik republike ima 14 dni časa, da po posvetovanjih s parlamentarnimi strankami predlaga drugega kandidata za mandatarja ali ponovno Jankovića, lahko pa mandatarja predlagajo tudi poslanske skupine ali najmanj deset poslancev.

Zakrajšek: Slovenija rabi strategijo za izhod iz krize

V oddaji 24UR ZVEČER so objavili pogovor z Egonom Zakrajškom, pomočnikom direktorja na oddelku za monetarne zadeve v ameriški centralni banki. Njegovo ime se je v času pred in po volitvah omenjalo kot ime mogočega mandatarja za sestavo vlade. Sam o tem noče javno govoriti, je pa povedal, kakšne posledice ima lahko politična kriza na gospodarstvo.

Pojasnil je, da finančni trgi od Slovenije ne pričakujejo, da bo v nekaj dneh sprejela potrebne reforme, pričakujejo pa, da se bo ta položaj razčistil. Dejal je, da daljša kot je kriza, bolj je na vidiku status quo, ki pa ni prinesel nič dobrega. "Kaj pomeni status quo, se pa vidi. Nas je pripeljalo v zelo, zelo klavrno situacijo," je povedal.

Po njegovih besedah bi morala Slovenija sprejeti temeljito reformo trga dela, pokojninsko reformo, država bi se morala umakniti iz nekaterih nestrateških panog in "seveda absolutno kritično je saniranje slovenskega bančnega sistema". Kreditni krč Sloveniji po mnenju Zakrajška preprečuje, da bi se gospodarstvo postavilo na svoje noge.

Na vprašanje, ali smo na podobni poti kot Grčija, odgovarja, da ima Slovenija še nekaj manevrskega prostora. Vendar pa opozarja, da je zadolževanje vse dražje, da se rast bliža ničli, hkrati pa javni dolg znaša 4,5 odstotka BDP. To stanje je po njegovem mnenju nevzdržno. Treba bi bilo stabilizirati javne finance, finančnim trgom pa poslati sporočilo, da država ima strategijo za izhod iz krize.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4049)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
24. 01. 2012 17.27
VIRANT ŽELI MINISTERSKI STOL ZA MINISTRA ZA PRAVOSODJE REČENO STORJENO IMA ŠE KAR NEKAJ EVROV NEPRIJAVLJENIH IN SORŠAKA V STRANKI VSI PRESTOPNIKI HITRO V VIRANTOVO, ŽERJAVOVO, JANŠEVO STRANKO V KOLIKOR NOČETE PRISTATI V RESTU
Jože Zaplati?
22. 01. 2012 15.00
PAHORJA VERJETNO NE BO NOBEN NASRAL ŠE ENKRAT, DA BI ŠEL SKOM V KOALICIJO DOBIL JE PRECEJ KRITIK IN PREDČASNE VOLITVE NE ČAKAJTE NANJ VI POJDITE PO SVOJI POTI, KI STE SI JO ZAMISLILI MI BOMO PA ZAHTEVALI PONOVNE VOLITVE RJAVEC SE PONOVNIH VOLITEV BOJI, KER SE LAHKO ZGODI, DA IZPADE IZ PARLAMENTA DESUS
sanya10
16. 01. 2012 13.56
+3
Kar naj gargamel Janez čaka - dočakal pa ne bo - SD že ne!!!
brko1952
16. 01. 2012 13.43
+3
Edini, ki kaj dela za SLO je Pahor, sicer malo pozno, ampak DELA. Vsi drugi mešajo drek.
FAUSTOS1
14. 01. 2012 18.57
+4
če pahor in desus gresta v koalicijo z janšo potem ne spoštujeta volitev in demokracije.na naslednjih volitvah ne bosta več videla parlamenta.pa janša ju bo tak uničil kot je vsako stranko ki je bila z njim v koaliciji
Iniesta
14. 01. 2012 17.46
+4
Halo!!! JJ je Pahorja skozi celi mandat blokiral, sedaj pa pričakuje, da bo šel z njim v koalicijo? Še v Burkini Faso se kaj takega ne dogaja!
tonitonin
14. 01. 2012 11.06
-4
Levica v Sloveniji išče mandatarja za sestavo vlade.Na razpis se lahko javijo tudi predstavni ki plemen Zulu Zulu,Bušmani,Aboriđini Pa tudi Eskimi in Indijanci so dobrodošli, samo da niso desničarji.
BUONGIORNO
13. 01. 2012 10.45
+2
KAJ STE NA TEJ STRANI VSI NEZAPOSLENI IN NA SOCIALNI, ADIJO JE TREBA DELAT!!
_alpe_
16. 01. 2012 14.38
+1
če bo JJ vodu državo, bo še več ljudi brez dela
rajonar
17. 01. 2012 10.59
se strinjam,da jih bo nekaj brez dela, ki zdaj hodjo v dobro plačane službe, delajo pa nič. Zato pa bo zaposlenih več tistih, ki so dobri delavci, pa jim določeni lobiji onemogočajo ,da bi delo dobili, Skratka več reda. V času prejšnje vlade, če ste nekateri pozabili, se je nezaposlenost manjšala.
Nora24TV
13. 01. 2012 09.34
+2
hja.... Mobiliziranci v nemško vojsko – Wehrmacht 1942–1945 Sredi leta 1935 so v nemški vojski – Wehrmachtu sprejeli naslednje besedilo vojaške prisege: »Ich schwöre bei Gott diesen heiligen Eid, dass ich dem Führer des Deutschen Reiches und Volkes, Adolf Hitler, dem Oberbefehlshaber der Wehrmacht, unbedingten Gehorsam leisten und als tapferer Soldat bereit sein will, jederzeit für diesen Eid mein Leben einzusetzen.« Besedilo je menda sestavil osebno Adolf Hitler. Do 1944 so vojaki pri prisegi levo roko položili na meč, desno pa so dvignili v »Hitlerjev« pozdrav. Po tem letu (atentat na Hitlerja) so z levo roko držali nemško državno zastavo. Slovenskih mobilizirancev naj bi bilo okrog 30.000. Slovenski mobiliziranci v nemško Wehrmacht v obdobju 1942–1945 so nemško besedilo prisege dobili na listku in so se ga morali naučiti na pamet. V prevodu se prisega glasi takole: Pred Bogom slovesno prisegam, da bom brezpogojno ubogal voditelja nemške države in naroda, Adolfa Hitlerja, vrhovnega poveljnika nemške vojske, in kot pogumen vojak sem ob vsakem trenutku pripravljen dati tudi svoje življenje.
BUONGIORNO
13. 01. 2012 10.43
+4
zzavest
13. 01. 2012 11.41
+4
nacizem je kriv da je pri nas komunizem. med tema dvema izmoma ni bistvene razlike. Obstaja ena zanimiva razlika. nacizem je bil izvoljen le enkrat na demokratičnih volitvah, pri nas pa komunizem kar nekajkrat tudi na demokratičnih volitvah.
Nora24TV
13. 01. 2012 12.04
+3
zzavest Hvala! Pozabil si še povedat, da so oni bli desni, pa da ima onih 30000 potomce, ki so očitno zagrizeni in še danes ne priznajo, da so vojno zgubili. Poleg tega bi bil že skrajni čas, da se o daljni zdodovini ne govori več in da začnemo že enkrat delat za danes, da bo rodovom za nami tudi kaj ostalo!
glas_razuma
13. 01. 2012 13.56
+2
V večini okolij se smatrajo mobiliziranci za žrtve tistega, ki jih mobilizira. Le pri nas se najdejo neki pametnjakoviči, ki v svoji sprevrženi podobi levičarstva zagovarjajo tudi dodatno kaznovanje žrtev.
Nora24TV
13. 01. 2012 14.22
+1
Mirsad Miro Muharemovi?
13. 01. 2012 08.54
+2
tako bo..Pahor mandatar,Janko minister gospodarstva,Karel presednik državnega zbora,ŠUŠTERŠIČ BO MINISTER ZA FINANCE,+ 2 manjšinca..naprej se bo pa videlo
MODRIJAN ACI
16. 01. 2012 18.13
+1
jurček bo vodil proti korupcijsko komisijo,Čepin Urška pa kulturo..
Nora24TV
13. 01. 2012 08.49
+2
Rozike zbudite se, ob 9h je služba ;-)
prašek
13. 01. 2012 08.22
+2
Jaz navijam za Pahorja !!
skembo
13. 01. 2012 08.42
+2
ti kar navijaj.....mogoče te bo sedaj slišal, po obisku UKC
Nora24TV
13. 01. 2012 08.19
-2
Dobro jutro! Kdo od nas bo po minusih danes zmagal ;-)
prašek
13. 01. 2012 08.22
-2
Nora24TV
13. 01. 2012 08.28
-2
hahaha sicer ne verjamem, so ti pa že enega dali, pa bom dal plus, da se izniči hahaha
prašek
13. 01. 2012 08.29
+0
Jaz sem nedvomni zmagovalec !!! Malo počakaj da se desnosučni prebudijo !!!
Nora24TV
13. 01. 2012 08.32
-1
Nora24TV
13. 01. 2012 08.39
+0
hahaha že gredo minusi od tistih, ki malih črk ne znajo brati, pa so jezni ;-)
and1977
13. 01. 2012 10.48
+0
Nora24TV
13. 01. 2012 13.10
+0
and1977 hahaha pa daj, ne bo tolk dolgčas ;-)
Ljubljanski Snob
13. 01. 2012 08.13
-2
A bi moral Zorana podpirat, ki je že z vzgojo sinov pokazal kakšen človek je. Pa da ne govorimo o tem kako zagovarja Jakliča, da je dober direktor, ter kam je spravil podizvajalce, ki so sodelovali z njegovimi podjetji. Ob njegovem prevzemu oblasti ne bi smel nihče nič povedati čez njegova sinova in njegove * prijatelje
miki70
13. 01. 2012 07.38
+12
Kakšen laživec je ŽERJAV , da ne ve kdo bo mandatar Egon Zakrajšek ne znan državlanom sedaj v tej krizi naj vodi državo. Takšni neznai in še manj znana nihova preteklost je močno močno nevarno za državljane.Ta pot, ki jo ponujejo JANŠA, VIRANT, ŽERJAV IN LJUDMILA je močno močno nevarna in zaskbljujoča.
korintos1
13. 01. 2012 07.42
-2
nevarna je, je pa strogo desno usmerjena, in to je pravilno.
korintos1
13. 01. 2012 07.34
-3
tudi jankovič ne more biti mandatar, če teče proti njemu sodni postopek zaradi utaje davka ali koruptivnih dejanj.
kaktus11
13. 01. 2012 07.53
+0
Ni sodni postopek---preiskava ( zbiranje dokazov, da se ugotovi, če obstajajo možnosti za obtožnico )
korintos1
13. 01. 2012 07.58
+2
pravim če teče sodni postopek. Ker pa proti enim dobro teče, bi morali sami oditi.
Ljubljanski Snob
13. 01. 2012 07.32
+6
Dejstvo je, da če bi Kučan ustanovil stranko, ter tudi če stranka ne bi imela programa, bi dobil vsaj 40 procentov glasov. Slovenski volilci volijo stranke, kot v reality showih-favoriziranje likov, brez tehtnega razmisleka. Zoran bi pa brez močne podpore stricov levice težko dosegel več kot 15 procentov, tako kot je SD izgubil 20 procentov, in smo volili Pahorja tisti, ki zaupamo poštenju in programu stranke-kljub spodrsljajom, ki jih je bilo roko na srce kar nekaj. Nikoli pa ne zamerim Pahorju tega, da želi vodit povezovalno politiko tudi z Janšo, kajti Janša kljub temu da izgubi ostaja prisoten na političnem parketu, Janković bo pa kmalu zapustil politiko.
korintos1
13. 01. 2012 07.36
+2
spakiraj ti svojega obtoženca na Dob, potem pa se lahko pričneš meniti s Pahorjem. S takimi se ljudje radi ne pogajajo, tudi Virantu nekaj ne paše zadnje čase.
and1977
13. 01. 2012 07.38
-1
Pejdi ti "hajduk" rajši v split učiti demokracijo dalmoše! a je prou!
korintos1
13. 01. 2012 07.41
+0
korintos1
13. 01. 2012 07.58
+3
MODRIJAN ACI
16. 01. 2012 18.17
mkoshi
13. 01. 2012 07.29
+3
zoki še drugič padu pod križem in dokazal svojo nesposobnost v politiki. Ata smrk pa v jok
korintos1
13. 01. 2012 07.31
+4
g. Bučar pa še pove da obtoženci ne morejo biti mandatarji, potem pa Tomažek joka na tv.
minimalisch
13. 01. 2012 07.39
+0
Ni pravnomocno, najvecji politicni konstrukt, ki ga se slepec vid...samo, da ne bi bil mandatar so mu naredil sranje...a jankovic je pa lahko ane najvecja cvetka...ta sodsvo je pa najbolj koruptivno smo vidl ze dost primerov iz prispevkov...
Saloreich
13. 01. 2012 08.23
+3
Koliko je sposobno oz. verodostojno to naše sodsvto pove že to, da se vsi tajkuni še kar sprehajajo na prostosti.. Nekaj se skriva za krinko parlamentarne demokracije in (ne)pravne države.
LovecNaKomuniste
13. 01. 2012 07.27
-2
Ljudska fronta ne bo vam uspelo.
Saloreich
13. 01. 2012 08.22
+1
Kučan si bo s svojim naslednikom pod nosom obrisal!
LovecNaKomuniste
13. 01. 2012 07.27
+3
Kominterna je poražena