Slovenija

Janša: Ustvarjeni so pogoji, da se v DZ vloži kandidatura za mandatarja

Ljubljana, 24. 01. 2012 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Stranke SDS, Lista Virant, SLS, DeSUS in NSi so potrdile vstop v koalicijo. Prvak stranke DeSUS Karl Erjavec je dejal, da bo to koalicija za izhod iz krize, saj bo v vladi tudi levosredinska stranka.

Stranka DeSUS bo vstopila v desnosredinsko koalicijo, je danes sklenil svet stranke. Na javnem glasovanju je za glasovalo 37 od 48 članov. Ob tem je predsednik DeSUS Karl Erjavec dejal: "Glede na to, da je bil sprejet sklep sveta stranke, da vstopimo v to koalicijo, jo imenujemo koalicija za izhod iz krize. Ne moremo več govoriti o desnosredinski vladi, ker bo v tej vladi sodelovala levosredinska stranka, to je stranka DeSUS," so poročali v oddaji 24UR.

Odločitev za vstop v koalicijo je odločitev, ki je sprejeta zlasti v korist programa DeSUS in v korist upokojencev, je po seji sveta ocenil Erjavec. Odločitev je bila po njegovih besedah za stranko težka, saj bi njihova zavrnitev koalicije pomenila predčasne volitve. To pa bi, priznava Erjavec, povzročalo težave tudi sami stranki, zlasti zaradi morebitnega izida na volitvah.

Erjavec je poudaril, da o desnosredinski vladi ne moremo več govoriti, saj da je DeSUS bolj levosredinska stranka.
Erjavec je poudaril, da o desnosredinski vladi ne moremo več govoriti, saj da je DeSUS bolj levosredinska stranka. FOTO: 24ur.com

Še zlasti pa bi predčasne volitve pomenile poslabšanje položaja Slovenije, opozarja prvak DeSUS in dodaja, da pa volitve ne bi spremenile razdeljenosti volilnega telesa v Sloveniji. Erjavec je prepričan, da so s to odločitvijo Sloveniji omogočili, da pride do močne vlade, ki bo kos izzivom. Imela bo namreč 50 oz. 52 poslanskih glasov.

Po besedah Erjavca je stranka v koalicijski pogodbi dosegla upoštevanje njihovih ključnih zahtev.

Namestnik vodje poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je poudaril, da je svet stranke odločil modro ter poslanski skupini dal dobro popotnico in možnost, da deluje državotvorno. Kot je pojasnil, namreč Slovenija vlado potrebuje čim prej.

Poslanci DeSUS bodo tako prispevali šest podpisov za kandidaturo Janeza Janše za mandatarja, v sredo pa bo stranka podpisala tudi koalicijsko pogodbo. Predsednik DeSUS je potrdil, da naj bi bil pogodbi med drugim priložen protokol, povezan z rebalansom proračuna. Kot je pojasnil, so v nedeljo že obravnavali konkretne številke, ki so pokazale, da "bo treba močno zategniti pas". Kljub temu po doslej videnem Erjavec ocenjuje, da prihranek 800 milijonov evrov ne bo pomenil neposrednega posega v življenjski standard, pač pa bolj poseg "v razne nadstandarde".

O kadrovskih rešitvah v usklajevanjih po besedah Erjavca še niso prišli. DeSUS si sicer želi eno državotvorno ministrstvo in še eno ministrstvo, pomembno za program stranke.

Erjavec je ocenil, da današnja odločitev sveta DeSUS utegne v stranki povzročiti nekaj turbulenc in nekaj izstopov, obenem pa je poudaril, da druge izbire niti niso imeli, če ne želijo predčasnih volitev. Prav tako predsednik stranke meni, da zaradi te odločitve ne bo izrednega kongresa stranke. V nekaterih pokrajinskih odborih stranke so bila namreč ostra nasprotovanja sodelovanju v tej koaliciji. Nasprotovali so predvsem imenovanju Janeza Janše za mandatarja.

Predsednik sveta stranke Peter Habjan je današnjo razpravo ocenil kot temeljito, široko in demokratično, pomembno pa je, da je bil sklep sprejet z veliko večino. Na organih stranke pa je, da izvajanje koalicijske pogodbe spremljajo. Če se bodo določila vsebine pogodbe izvajala, bodo pri tem sodelovali, sicer pa bodo v stranki odločali o izstopu iz koalicije, je napovedal Habjan.

Gregor Virant in Karl Erjavec
Gregor Virant in Karl Erjavec FOTO: Miro Majcen

Virant ni pričakoval presenečenj

Svet Liste Virant je potrdil koalicijsko pogodbo ter sprejel odločitev o vstopu v koalicijo, je po seji pojasnil predsednik stranke Gregor Virant.

Virant je še razložil, da so danes še enkrat opravili vsebinsko razpravo o pogodbi. Slednja po njegovih besedah omogoča, da uresničijo program stranke, je pojasnil Virant, zlasti na področju izhoda iz gospodarske krize in zagona gospodarstva. Pogodba prav tako omogoča uresničevanje njihovega programa na področju pravne države, predvsem glede odprave sodnih zaostankov.

Predsedniku Liste Virant se zdi pomembno, da je že v uvodnem delu pogodbe opredeljeno, da koalicija ne bo odpirala vprašanj polpretekle zgodovine in ideoloških vprašanj, ampak bodo delali za prihodnost.

V uvodni del pogodbe so vključena tudi liberalna načela, vrednote svobode posameznika, strpnosti, spoštovanja manjšin, drugače mislečih, načelo, da se politika ne bo vmešavala v delo medijev, prav tako pa da zagotavlja dobro sodelovanje z državnim zborom, predsednikom republike in sodno vejo oblasti, je še dejal Virant.

Dodal je, da bodo v sredo podpisali vsebinski del koalicijske pogodbe, kar se tiče kadrovskega dela, pa da imajo "vse potrebne garancije".

Virant je še pred začetkom seje dejal, da presenečenj ne pričakuje, pač pa, da bo svet soglasno izglasoval vstop v desnosredinsko koalicijo, so poročali v 24UR.

Radovan Žerjav
Radovan Žerjav FOTO: Miro Majcen

SLS: 131 članov je za vstop v koalicijo

Glavni odbor SLS je soglasno sklenil, da bo stranka vstopila v desnosredinsko koalicijo, je povedal predsednik stranke Radovan Žerjav. Ob tem ugotavlja, da je glede na to, da gre za krizno koalicijo, vstop vsake stranko vanjo tveganje. "Ampak nekdo mora prevzeti odgovornost," dodaja.

Od 133 članov odbora je za vstop stranke v koalicijo glasovalo 131 članov, proti pa ni bil nobeden. Za podpis koalicijske pogodbe, imenovane tudi pogodba za izhod Slovenije iz krize, pa je glasovalo vseh 133 navzočih članov glavnega odbora.

Z ministrskim razrezom so v stranki po besedah Žerjava zadovoljni, prav tako s številom ministrstev. Ministrstvi, ki naj bi jih prevzela SLS - to sta ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstvo za kmetijstvo in okolje - namreč po besedah Žerjava pokrivata toliko področij, kot so jih v prejšnjih vladah skoraj štiri ministrstva.

Imena, ki naj bi prevzela posamezna ministrstva, po Žerjavovih besedah za zdaj ostajajo odprta, saj "koalicija na to temo praktično še ni govorila".

NSi potrdila vstop v koalicijo

Člani sveta NSi so se odločili za vstop v koalicijo. Poslanci NSi bodo tako v sredo tudi prispevali podpise za kandidaturo Janše za mandatarja, so potrdili v stranki.

Da naj se odločijo za vstop v Janševo koalicijo, je svetu NSi v ponedeljek predlagal tudi strankin izvršni odbor. Na današnji seji sveta stranke so sicer tudi pregledali besedilo koalicijske pogodbe, ki so ga pogajalci iz strank minuli vikend uskladili v programskem delu, o kadrovskih vprašanjih pa se dokončno še niso dogovorili.

"Ustvarjeni so pogoji, da se v DZ vloži kandidatura za mandatarja"

V koalicijski pogodbi, ki naj bi bila podpisana v sredo, so se stranke po Janševih besedah zavezale, da bo Slovenija v tem mandatu rasla hitreje od EU, da bo zmanjšala nezaposlenost in stabilizirala javne finance.

Kot zadnja izmed petih strank, ki se dogovarjajo o novi vladni koaliciji, je vstop v koalicijo potrdila še SDS, natančneje svet stranke. Istočasno je potrdil tudi koalicijsko pogodbo. "Tako so zdaj ustvarjeni pogoji, da se v DZ vloži kandidatura za mandatarja," je ob tem dejal predsednik SDS in najverjetnejši mandatar Janša.

Glede sobotnega glasovanja v DZ Janša sicer pričakuje, da se bodo vse koalicijske stranke, če bodo v sredo podpisale koalicijsko pogodbo, slednje tudi držale.

Janša sicer poudarja, da gre za koalicijo enakopravnih partnerjev, ki bodo "vsi imeli realno težo in bodo tudi odgovorni za izvajanje programa".

Predsednik SDS sicer ne pričakuje, da bi ga predsednik republike Danilo Türk v sredo predlagal za mandatarja. Po njegovih besedah namreč predsednik predlog predloži po posvetovanjih, ki jih pa sedaj ni bilo, kar pa je sedaj "popolnoma vseeno".

O kadrovski razdelitvi resorjev pa je Janša dejal, da je bilo treba najprej doseči dogovor o tem, kakšna naj sploh vlada bo. Če bo v sredo podpisana koalicijska pogodba, bodo šele nastali pogoji, da se vlado tudi formalno oblikuje. Nato mora državni zbor sprejeti zakon o vladi, je dejal Janša, šele po tem pa bo možno oblikovati konkretne predloge.

Je pa dodal, da je koalicijska pogodba dokaj temeljita, tako glede načel kot ključnih ciljev, ki so tudi merljivi.

Jani Soršak ne bo minister.
Jani Soršak ne bo minister. FOTO: Aljoša Kravanja

O kadrovskih vprašanjih se dokončno še niso dogovorili

Nekdanji prvi mož urada za varstvo konkurence, zdaj pa odvetnik in član pogajalske skupine Virantove liste Jani Soršak je bil eden izmed tistih, ki so ga omenjali kot kandidata za pravosodnega ministra, na nekaterih seznamih pa tudi za notranjega. A to zagotovo ne bo: ''Ta odločitev, da ne bom minister, je bila sprejeta že pred časom, včeraj smo jo povedali tudi bodočim koalicijskim partnerjem.'' Poudaril je še, da odločitev nikakor ni povezana z informacijami, da naj bi bil pod drobnogledom protikorupcijske komisije. Preiskovali naj bi nepojasnjene transakcije med Soršakom in nekdanjim lastnikom Dela Revij Matejem Raščanom. Soršak je poudaril, da je bila odločitev, da ne bo minister, sprejeta, ''preden so se pojavila ta namigovanja.''

Kot so poročali v oddaji 24UR, je Virant dejal, da še vedno upa, da Soršak ni rekel zadnje besede. Virant še vedno pričakuje, da bi si Soršak morda premislil.

Pojasnil je še, da stranka Soršku v celoti zaupa, saj da ni bilo ničesar takega, da bi lahko podvomili v njegovo delo in integriteto. Soršak pa je dodal, da razrez ministrstev v tem trenutku mogoče ni tako trden, kot se na zunaj lahko zdi. Načeloma pa vztrajajo pri tem, da jim pripadajo mesto predsednika državnega zbora in dve ministrstvi.

Listi Virant naj bi poleg ministrstva za pravosodje in javno upravo pripadalo še ministrstvo za finance, ki ga bo predvidoma vodil Janez Šuštaršič.

Za kandidata ministra za pravosodje in javno upravo bodo tako predlagali nekdanjega ustavnega sodnika Janeza Čebulja, je pojasnil Soršak. To je potrdil tudi Čebulj, ki je dejal, da je govoril z Virantom, odločitev pa naj bi sporočil v soboto, so poročali v 24UR.

SDS naj bi dobila dobila pet oziroma šest ministrskih mest. Zvonko Černač naj bi postal novi minister za notranje zadeve, Mojca Škrinjar ministrica za izobraževanje, kulturo, znanost in šport, Romana Tomc ministrica za delo, družino in socialne zadeve, Andrej Šircelj minister za infrastrukturo in prostor, Tomaž Gantar pa minister za zdravje.

Za ministrstvo za zunanje zadeve še ni jasno, ali ga bo vodil Andrej Rahten (SDS) ali Erjavec. SLS bo predvidoma dobila dve mesti v vladi, in sicer ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, vodil naj bi ga predsednik stranke Radovan Žerjav, ministrstvo za kmetijstvo in okolje pa naj bi vodil Franc Bogovič.

Minister za obrambo naj bi postal Aleš Hojs (NSi). V koalicijski pogodbi sicer ni navedenega ministrstva brez listnice za Slovence po svetu, ki naj bi ga vodila Novakova.

Sicer pa je zaradi nameravane združitve ministrstva za kulturo z izobraževanjem in znanostjo na spletni strani Življenje na dotik, ki sodi v sklop EPK, objavljena peticija s prvopodpisanim Mitjo Čandrom. Peticijo proti ukinitvi ministrstva za kulturo je doslej podpisalo več kot 500 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3242)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goky
25. 01. 2012 12.24
+2
Tako sem vesel, da po volitvah vidim spet nekaj nasmejanih obrazov. Bomo videli koliko bo ta nasmeh trajal?
matko70
25. 01. 2012 12.17
+2
dobr da se prek komentarjev ne morete pobit.veliko bi vas bilo mrtvih.....
titovka
25. 01. 2012 12.00
+3
UZURPATORJI!!!!!SRMAM NAJ VAS BO!!!!
prašek
25. 01. 2012 10.33
+2
Uboga , uboga Slovenija !!!!
titovka
25. 01. 2012 12.04
+4
iChi
25. 01. 2012 08.35
+8
Hej, mašinca zagodi naj odmeva povsodi, na slovenskem smo mi gospodar!
zalijanc
25. 01. 2012 08.50
+9
imate že vse....vojaških afer kolikor hočeš, katoliškega vojaka za mandatarja pa tudi...Zveza Nato je ponosna na vsa!
Saloreich
25. 01. 2012 09.37
+3
Tja do rdeče Ljubljane naša vojska prodre kot vihar :)
iChi
26. 01. 2012 08.26
-1
Ja res, Ljubljano je bilo potrebno dobesedno osvojiti, iztrgati iz rok in krempljev komunistov in njihove večno korumpirane kvazi elite.
dule100
25. 01. 2012 08.24
-2
Levaki, počasi se vam podira svet. Je tako ? Je tako !
Kakecnapalci
25. 01. 2012 08.33
+1
mamica55***
25. 01. 2012 08.44
+1
kakecnapalci misliš, da se boste spet šlepal . . . jok, odpade ! ! !
Kakecnapalci
25. 01. 2012 08.47
+3
A kr minus dobim če sm levičar pa se mi ob prihodu desnice ne podira svet? Nevem, meni bo kar smešno gledat tole koalicijo "pri bevcu" dokler bo trajala.
Kakecnapalci
25. 01. 2012 08.47
+1
titovka
25. 01. 2012 12.01
+2
zalijanc
25. 01. 2012 07.51
+2
Še dobro, da imate zunanjo politiko in nato....
Bukvako
25. 01. 2012 07.27
-3
Gremo zbrat podpise ZA REFERENDUM ZA PONOVNE VOLITVE, PA DA KONČAMO DEBATO.
Mirsad Miro Muharemovi?
25. 01. 2012 07.31
-6
še nigdar pa niti v časih komunizma niso bili ljudje tako izigrani,na levici so ih oropali,bojkotirali,desni volilci pa izigrani,amen..pametnemu zadosti..*te democracijo
Saloreich
25. 01. 2012 07.33
+3
haha v koumizmu so levi absolutno vladali pa čeprav samo z 10% podporo ljudstva :D
dule100
25. 01. 2012 07.44
+3
Andreccc Nimaš prav. Vedno so imeli 115% podporo !
dule100
25. 01. 2012 07.46
+4
Bukvako A ti bi toliko časa hodil na volitve, da bi Jankoviću uspelo podkupiti tiste dva Puckota ?
Saloreich
25. 01. 2012 07.46
+1
Aja, no, potem pa res ljudstvo nikoli ni bilo izigrano :D
Meritmut
25. 01. 2012 08.25
+1
Volja volilcev ni bila upoštevana! Če ne ponovne volitve pa na ulice, kjer bomo pokazali, da nam ni prav!!!
Bukvako
25. 01. 2012 08.29
-1
Jaz bi hodil tako dolgo na volitve, da bi vsiPuckoti in podobni izpadli iz vlade in bi imeli vlado, ki bi ji lahko zaupali, ne pa iste stranke ki, so desne ko so v vladi in leve ko so v vladi. Hvala za tako demokracijo in res v času kumunizma si vedo kdo krade, kaj pa zdaj?
Kakecnapalci
25. 01. 2012 08.36
-1
Zanima me koliko od vas je volili stranke, ki so dejansko imele pokazati kaj drugega in so ostale zunaj parlamenta(z izjemo zaresa in ldsja) kar si skuhaš to pojej-scena.
Kakecnapalci
25. 01. 2012 08.38
+3
Nismo vsi, ki nočemo janše volili jankovića, toliko za info.
mamica55***
25. 01. 2012 08.46
+0
kakec.... pahorja smo pa glih kar odstranil, a ga boš spet volu ???
iChi
26. 01. 2012 08.27
godhead
25. 01. 2012 07.19
+7
sami kriminalci
pika61
25. 01. 2012 07.25
-3
Mirsad Miro Muharemovi?
25. 01. 2012 07.27
+4
v Sloveniji se je zgodil rop demokracije,v Slobeniji je vse MIMO VRSTE,v Sloveniji je zadnji prvi in zmagovalec,v Sloveniji volja ljudstva velja en piš,v Sloveniji se šteje samo pirova zmaga..ma nič dobrega
Saloreich
25. 01. 2012 07.32
+5
Volja ljudstva je bila upoštevana Janković ni uspel zbrati niti minimalno zahtevanih 46 glasov..
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.32
+2
Zdaj pa ti meni povej Miro, zakaj se ti bojiš Janše. On ni fašist, če ne bi bilo že leta 2004 vse drugače za neeslovence, tako da tisto kar si včeraj pisal zvečer ne drži niti malo
Mirsad Miro Muharemovi?
25. 01. 2012 07.37
-4
Hajduk,večkrat sem že napisal da ni vse zlato kar se blišči,jaz te zastopim ko imaš ideala,ma a poznaš ono pesem od Đorđevića..za ideale...ginu
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.49
-1
Poznam. Ne razumem strahu, JJ ni celo obračunal z največjimi krvniki naroda, ki so leta 45 vihteli nož le nad dvema narodoma, tako da bo enega Mirota pustil pri miru, zdaj bo treba reševat državo tako da ni panike glede morebitnega nacionalizma
dule100
25. 01. 2012 07.49
+2
gvautk
28. 01. 2012 21.41
+1
Mirsad! Sam si prosu za slovensko državljanstvo
gaga12
25. 01. 2012 07.07
+9
če bodo volitve in kar se ta sestavljajoča koalicija zaveda bodite sigurni da bo pozitivna Slo zmagala in to z večino..... zato so te ekipce sestavile to koalicijo ampak bodo kot je janša napovedoval pahorju in ostalim pogoreli na referendumih ki nas čakajo ker zaročenega kruha se bo jansa prvi najedel....tk da veš
Tajda Kosem
25. 01. 2012 07.14
-2
a vas nekatere boli,da je sestavljena koalicija,sam mal še počak da bo podpisana
gaga12
25. 01. 2012 07.16
+6
bo bo podpisana ampak ni še ko bo se oglasi in kdo bo spet madatar?........boš danes slišal......!!!!!
Saloreich
25. 01. 2012 07.26
+5
Ma kakšna Pozitivna Slovenija to vas naivneže vlečejo za nos, ko obljubljajo neko čarobno palčko v resnici je pa zadaj kup rdeče gospodarske elite in mafijskih lobijev..
Meritmut
25. 01. 2012 08.26
+0
Andreccc: kot da je desnica kje boljša...
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 06.58
+0
Sicer pa bo imela PS kmalu možnost, da postane absolutna zmagovalka. Ve se, da sindikate nadzira Kučan, ter da bodo hitro nahujskali ljudi, da gredo na ceste, protestirat za vsak nujni ukrep nove vlade. Razpisovali se bodo referendumi, totalno se bo blokiralo delovanje vlade, ljudje bodo izgubili kompas, Erjavec se bo zopet *in zapustil koalicijo, razpisale se bodo volitve. Rezultat je pa že znan
pika61
25. 01. 2012 07.01
+1
a misliš da so levi tak pokvarjeni poglej koliko referendumov je bilo v vladi jj koliko pa v pahorjevi
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.04
+3
pika61
25. 01. 2012 07.08
+3
povej eno stvar ki jo je kučan pokradu ali spravil v stečaj imeli smo vsega ko na božič kaj boš pa zdaj mel
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.10
+0
Kučan je odprl vrata ostalim, ter je nasprotnik tujih investicij, Drnovšek je bil svetovni politik naspram Milana
pika61
25. 01. 2012 07.20
+6
kdaj se je cerkev tako obogatila v kateri vladi lasniki steklarne cinkarne etola pa še pa še
sebo-x
25. 01. 2012 07.21
+1
sebo-x
25. 01. 2012 07.25
+2
dkubale Za lažje razumevanje, si preberi knjigo Kučanov klan .... Mimogrede, avtorja te knjige od nedavnega ni več med živimi, po hitrem postopku je bilo strokovno ugotovljeno, da je šlo za samomor .... Koliko časa pa misliš, da bi trajala preiskava, če bi takole našli Milana ?
Tajda Kosem
25. 01. 2012 07.31
+5
dkubale ne levaki niso tok pokvarjeni,ampak še bolj kot si ti misliš
sebo-x
25. 01. 2012 07.48
+2
“S končnim razhodom med Pahorjem in Kučanom je najbolj zadovoljen prvak desnice Janez Janša. Kučanov aktualni javni angažma, so prepričani na desnici, samo potrjuje tisto, kar Janša trdi že leta: da je poslednji šef slovenske partije patološko obseden z oblastjo in da Kučanov klan že več kot 20 let nepretrgoma upravlja z državo, ne glede na to, kdo je na oblasti,” zaključi komentator Denis Romac v včerajšnjem riješkem Novem listu.
sebo-x
25. 01. 2012 07.48
+3
Romac v kolumni ugotavlja, da se je prelom med Kučanom in Pahorjem zgodil že pred letom dni, ko je Kučanu postalo jasno, da Pahorju ne bo uspelo skupaj obdržati interesne heterogene leve koalicije, a kljub temu Kučan Pahorja ni kritiziral javno. To se je seveda spremenilo letos, ko je Kučan v intervjuju za mariborski Večer Pahorja razglasil za pravega nesposobneža. Kučan je v tem pogovoru še izpostavil, da se dosedanji premier ni znal spopasti s krizo, da ne razume socialdemokracije, da je zakorakal v liberalizem, in da bo svojo SD, ki je naslednica Kučanove komunistične partije, tako Romac, odpeljal še na naslednje parlamentarne volitve.
sebo-x
25. 01. 2012 07.48
+2
Kučan tako prvič v 20 letih ne bo glasoval za “svojo” stranko, ampak bo raje dal priložnost novi stranki Pozitivna Slovenija, ki ji predseduje Zoran Janković, župan Ljubljane. Janković je za Kučana vse to, kar Pahor (več) ni. Kučan je prepričan, da lahko Janković slovensko gospodarstvo potegne iz krize in izpelje potrebne reforme, kjer se je ustavil tudi Pahor, analizira Romac.
sebo-x
25. 01. 2012 07.48
+3
Mimogrede, neki spletni komentator je na nekem forumu zapisal naslednje: Kučanov klan (z novim protežirancem Zoranom Jankovićem se lahko razgradi le tako, da na teh volitvah zmaga desnosredinska koalicija, in potem vlada najmanj 20 let. Tako se bo Slovenija dokončno rešila spon in mentalitete bivšega komunističnega režima in končno zares po evropsko zadihala.
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.50
+2
pika61
25. 01. 2012 07.51
-1
se boš videl kak boš zdaj dihal edino če maš dnarja na kupu
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.51
+2
Sebo, Kučan je večni hlapec beograjskih interesov, po mojem prostozidarjev, tako kot TITO.
sebo-x
25. 01. 2012 07.51
+3
Kučan je prepričan bla, bla, bla ... Tako kot je bil v vse, ki jih je v tem času favoriziral. Večina teh je odšla na smetišče zgodovine ali vsaj v ozadje, kaj so pa v tem času naredili iz Slovenije je pa tudi že vsakemu jasno ....
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 07.58
+2
Kučan je čisto nekaj drugega kot Drnovšek. Zloba mu kar sije iz oči zadnja leta, ne more več skriti tako kot je to počel vsa desetletja. Letos je pa pokazal s svojimi komentarji kako prepotenten je, ko so ga spraševali novinarji glede Janovičevih afer, se je komaj zadrževal, da ni čisto znorel. Pred leti je vsaj znal malo skriti zlobo in živčnost, zdaj pa več ne. Se vidi, da je Zoran moral zmagati, da skrijejo marsikaj pred narodom, tako kot leta 45
Saloreich
25. 01. 2012 08.00
+1
dbukale joj ziher bo prišel Vatikan in zavzel absolutno oblast in spet bodo začel zažigat na grmadah, vsem, ki niso verni bodo vzel vse premoženje in vesoljci bodo začel sredi Ljubljane pristajat..
prašek
25. 01. 2012 06.52
-1
Upam , da ga v ponedljek privedejo pred sodnico !!!!
pika61
25. 01. 2012 07.03
+1
mislim da res mene že bi zdavnaj pripelali pred sodnika
rkl
25. 01. 2012 07.14
+2
nemogoče, tak veli državnik kot je Janezek z tako ogromnimi državniškimi opravili pa si ja ne more vzeti časa za eno * okrajno sodišče, bodite ja pametni.....PS: mogoče si bo nadel še naslov \"plemeniti\".....
godhead
25. 01. 2012 07.20
+1
dule100
25. 01. 2012 08.01
+1
Prašek, zastojn upaš ! Mi, ki vsak ponedeljek v veliki razpravni dvoran sodišča sodelujemo pri sojenju v "zadevi Patria", smo očividci, kako se pred očmi, kot hišica iz kart, sesuva ta sodni konstrukt. Žal tožilstvo ne premore ne dovolj modrosti in poguma, da bi umaknilo obtožbo in vsaj zmanjšalo moralno škodo (da o materialni sploh ne govorimo), ki jo ta proces povzroča Slovenski državi ! Obdolženci so lahko na podlagi take obtožbe in takih dokazov obsojeni samo v S.Koreji ! Že na Kubi, bi bile velike težave ! Še zmeraj mislim, da nismo v S.Koreji ! J.Hribernik, advokat
iChi
25. 01. 2012 08.38
+2
prašek
25. 01. 2012 06.50
-3
Uboga si , moja Slovenija . Edina država na svetu , ki bo ustoličila obtoženca korupcije !!!!
mamica55***
25. 01. 2012 07.00
+5
prašek Če bi bilo kaj res, JJ ne bi dobil možnosti kandidirat niti na volitvah, kaj šele za predsednika vlade, že zdavnaj bi bil na dobu, o tem si lahko prepričan !!!
pika61
25. 01. 2012 07.02
-2
prašek
25. 01. 2012 07.07
+3
mami55 A je resnica , da poteka proti njemu obravnava na sodišču ???? Ne ti meni o tem , kaj je res in kaj ni !!!!!
mamica55***
25. 01. 2012 07.09
+2
prašek kako že, na neznanem kraju, neznano vsoto nezna . . .
prašek
25. 01. 2012 07.10
-1
Tisti papirji s katerimim jaz razpolagam pravijo malo drugače. In sodišče je tisto, ki bo vse ugotovilo
prašek
25. 01. 2012 07.11
+1
Ljudje v svetu odstopajo že zaradi samega suma, ta je pa že obdolženec, pa še kar sili v ospredje !!!
pika61
25. 01. 2012 07.11
+0
hrvat je javno povedal da mu je predal 2 kufra denarja
Tajda Kosem
25. 01. 2012 07.17
+5
večjega obdolženca v sloveniji ni kot je janković,a vam ne gre in ne gre v glavo,počakte še malo,
prašek
25. 01. 2012 07.20
-2
zobkozob In na katerem sodišču je obdolžen ???
mamica55***
25. 01. 2012 07.41
+3
ajaaaaa, JJ zato še ni na dobu ker ti nimaš časa, ker imaš z komentarji preveč dela!
skembo
25. 01. 2012 07.42
+1
zobkozob...a sploh poznaš izraze kot so obdolženec? obsojenec? kazenska ovadba? kazenski postopek?
dule100
25. 01. 2012 08.23
+2
prašek Njegove ovadbe, končajo v predalih, kakšne Postojnske policije ! Je pa res, da je veliko bolj primeren kot Janša. Saj razen davčnih oaz, utaje davkov, grožnje s smrtjo, kupoprodajni posli z nepremičninami z narkokartelom, spremembe namembnosti kmetijskih zemljišč, res ne moremo kaj očitati !
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 06.49
+9
Poglejte si vsi vi skupaj Zorana i sinove. Tako kot se obnašata njegova sinova, se tudi Gadafijeva nista, do konca nespoštljivo do tako imenovanih malih ljudi. Ker je njun oče, KAO uspešen...
cirenij
25. 01. 2012 06.57
+1
Gadafijeva se nista. Ampak po očetu in vsem njim se bo še kolcalo. Kot se Iračanom po Huseinu.
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 06.59
+3
Gadafi je bil car, sinova pa inteligentna, miljarderji pa so se obnašali lepše kot Jankovičevi sončki
miki70
25. 01. 2012 06.45
-1
JANŠA SDS je pred volitvami izjavil , da nebo je plavo in svetla prihodnost nas čaka, če zmaga SDS. g Precednik Danilo Tirk se bo MODRO odločil, da ne bo JANŠE imenoval za mandeterja, ampak 10 poslancev. g precednik je dobro seznanjen kdo je in kaj je JANŠA. Veliko ponižanje in sramota za JANŠO in SDSovce, ko ni imenovan za mandatarja iz strani precednika.
StaR24
25. 01. 2012 06.49
+6
mamica55***
25. 01. 2012 07.05
+4
miki70 Turk zdaj ni več pomemben, ker bo 10 poslancev predlagalo JJ in bo izvoljen.
pika61
25. 01. 2012 07.14
+0
Tajda Kosem
25. 01. 2012 07.20
+3
ja čudno da ga predsednik ne bo imenoval,če ima za sabo kučane,stanovnike itd.....saj smo do sedaj imeli samo leve usmerjene predsednike
gvautk
28. 01. 2012 21.54
cirenij
25. 01. 2012 06.44
+3
Gledam v zrak. Prikazuje se sonce in modro nebo. Raj za navadne državljane. Trošarina na naftne derivate od ponedeljka minimalno 50% nižja. Subvencije za naše prašičerejce, ki jih hoče EU iztrebit....In še veliko lepega. Sama blaginja.
cirenij
25. 01. 2012 06.55
+11
V Slov. Novicah objavljen račun: DRŽAVNI ZBOR RS šUBIČEVA UL.4, LJUBLJANA, Točilnica Šubičeva ID za DDV: SI21881677 RAČUN: 12-2-538 Znesek z DDV Multi.vi sok 0,10 lit 2 X 0,25 0,50 Kava s smetano 0,60 Kava z mlekom 0,50 Za plačilo EUR 1,60 itd. itd. Je komentar še potreben? 90 poslancev in ostalih * pri svojih plačah. Koliko pa plačamo tak priboljšek navadni državljani? Veliko jih je, ki ga niti ne povohajo.
cirenij
25. 01. 2012 07.01
+4
Sem pozabi: Datum 11.1.2012 ob 13,48 Hvala za obisk! Thank you for your visit. Zgleda, da se tudi tuji diplomati in administrativci napajajo. Zakaj sicer v angleščini? Ali jo bomo pa uvedli kot obvezni jezik v naš parlament?
Tajda Kosem
25. 01. 2012 07.22
+2
ja to bo pa problem za jankovića,sej bi imel tolmača,če bi bil na oblsti
cirenij
25. 01. 2012 07.39
+1
rlament je dobra.Saj jo tudi ostali s " šnel kursi" bolj trdo tolčejo. No, pa za naš pa
pika61
25. 01. 2012 06.43
+5
to je pa dobra popotnica malica in potni stroški v napoved za dohodnino tako bomo 2krat obdavčeni
Ljubljanski Snob
25. 01. 2012 06.41
+9
Erjavec je dal dvakrat možnost Zoranu, obakrat je pogorel na celi črti, nazadnje ga je osramotil, kot že dolgo nihče ni v Evropi ponižal tako svojega morebitnega zaveznika. Erjavcu je bilo jasno, da PS ne more sestavit vlade, zato je odšel v Janševo koalicijo, in ne vem kaj je tukaj spornega. Upošteval je, vrstni red na volitvah, ter dal najprej možnost PS, to je pa več kot dovolj demokratično. Ne vem kaj bi ljudje radi, očitno vsak mesec nove volitve, nihče se pa ne vpraša, kako nam bodo bonitetne ocene padale, važno jim je, da se hodi po voliščih
StaR24
25. 01. 2012 06.50
+3
rkl
25. 01. 2012 06.56
+3
Erjavec se je tresel za svojo rit, ker bi bil na cesti saj z novimi volitvami bi bila DeSUS zunaj parlamentarna stranka sedaj bo pa kuhal kavo v Janševi kuhinji, Virant jo bo pa serviral...mislim pa da stranke upokojencev itak ni več saj kolkr slišim mnenja upokojencev
gaga12
25. 01. 2012 06.31
+4
Ljudje 3.20 je kvota da bo Erjavec in njegova ekipa spet zaj. edino tako znajo zbujat pozornost ker drugače bi jih ne bilo..........
veliki svizec
25. 01. 2012 06.45
+0
gaga12
25. 01. 2012 07.08
+1
cirenij
25. 01. 2012 06.29
+2
Ni še nič točno dogovorjeno, kot izjavlja veliki vodja. Tudi penzionisti so se šli na suho. Sicer je pa že tako zelen, da ne bo dolgo. Šele takrat bo dal mir.