Slovenija

FOTO: 'Lahko, da se z menoj ne strinjate, ampak žvižganje vam ne bo pomagalo'

Ljubljana, 02. 04. 2016 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
B.G./STA/M.M.
Komentarji
3416

Predsednica NSi je pozvala k "normalni Sloveniji", sočutju, odpuščanju in vključevanju ter požela negodovanje zbrane množice na Trgu republike. Pozvala je k sočutju do beguncev in dejala, da je treba najprej pomagati tam, kjer so ti ljudje doma, "mi pa moramo pomagati človeku, se boriti proti zlu in terorizmu". Vpitje in žvižgi so spremljali tudi njen poziv k "bolj demokratični desnici". K desnici, ki bo spoštovala argumente, spoštovala drugačna mnenja in si ne bo metala polen pod noge.

Premier Miro Cerar se je danes ob dnevu za spremembe udeležil medgeneracijskega druženja v domu upokojencev na Jesenicah, kar je izkaz spoštovanja v medosebnih odnosih, ki ga najbolje izkažemo, ko vidimo sočloveka v stiski. "Na shodih, ki danes potekajo, pa želijo spodbujati strah, netoleranco in negativizem," je dejal. "Z dejanji moramo pokazati, da želimo početi neke druge stvari in ne brez razloga spodbujati nestrpnost, iti moramo med ljudi, še posebej tiste, ki potrebujejo pomoč, spodbujati medgeneracijsko sodelovanje. To se je danes tukaj pokazalo kot odlično," pravi premier. "Danes sem videl skupaj mlade in starejše, nasmejane, kako obujajo starodavne igre, se skupaj zabavajo in se tudi pogovorijo. In to je pomembno za našo družbo, da sodelujemo, da se družimo in počnemo stvari naprej," je dejal.

Na današnjem zborovanju "V obrambo Slovenije" so organizatorji v posebni deklaraciji opozorili na množične migracije in pozvali politiko, naj prepreči prihod ilegalnih migrantov, tistim, ki nočejo spoštovati ustavnih načel naše države, pa zavrne gostoljubje. V govorih so se zvrstili pozivi k ohranitvi slovenske kulture in svobode, a tudi sočutja.

V deklaraciji, ki jo je prebral predsednik Zbora za republiko France Cukjati, so organizatorji današnjega shoda na Trgu republike, to so Zbor za republiko, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), SDS, NSi in SLS, med drugim še zapisali, da v medčloveških odnosih ne sme biti prostora za sovraštvo do tujcev, še manj pa za sovraštvo do sodržavljanov, ki morda drugače razmišljajo.

Trenutna oblast se po navedbah deklaracije ne zaveda, da bi morebitna množična invazija radikalnega islama v Evropo pomenila konec evropske kulture, varnosti in miru. "To pa pomeni, da v prihodnosti ne bomo več sposobni pomagati drugim, saj bomo sami potrebovali pomoč," je dejal Cukjati.

Slovensko izvršno oblast, EU in OZN so v deklaraciji še pozvali, da resno in učinkovito pristopijo k reševanju stisk tistih, ki trpijo zaradi vojne, revščine in ekoloških katastrof.

Novakova o normalni Sloveniji

Lahko, da se z menoj ne strinjate, ampak žvižganje vam ne bo pomagalo. Ljudmila Novak
Predsednica NSi Ljudmila Novak je pozvala k "normalni Sloveniji", sočutju, odpuščanju in vključevanju in požela negodovanje zbrane množice.

Slovenska kultura je po njenih besedah močno prežeta s krščansko tradicijo, ki je tudi temelj Evrope in demokracije, ena od vrednost krščanstva pa je odpuščanje.

To je tudi tisto, česar po mnenju Novakove nismo dosegli. "Zamere nas utesnjujejo in nas begajo, to pa povzroča ječo za človeka," je dodala.

Pozvala je k sočutju do beguncev in dejala, da je treba najprej pomagati tam, kjer so ti ljudje doma, "mi pa moramo pomagati človeku, se boriti proti zlu in terorizmu," je izpostavila.

Vpitje in žvižgi so spremljali tudi njen poziv k "bolj demokratični desnici". K desnici, ki bo spoštovala argumente, spoštovala drugačna mnenja in si ne bo metala polen pod noge.

Novakova na današnjem zborovanju. Pozvala je k "normalni Sloveniji", sočutju, odpuščanju in vključevanju ter požela negodovanje zbrane množice.
Novakova na današnjem zborovanju. Pozvala je k "normalni Sloveniji", sočutju, odpuščanju in vključevanju ter požela negodovanje zbrane množice. FOTO: Aljoša Kravanja

Zidanšek ima vizijo o veliki Sloveniji

Na shodu se je po ocenah nekaterih medijev zbralo okoli 2000 ljudi, medtem ko je ocena organizatorjev med 8000 in 10.000 ljudi. Udeleženci shoda so na Trg republike prišli opremljeni s slovenskimi zastavami in transparenti, s katerimi so se med drugim zavzeli za svobodo Slovenije in so bili kritični do Foruma 21, podpornikov nekdanjega predsednika Milana Kučana in kandidature Danila Türka za generalnega sekretarja OZN. Med udeleženci so bili tudi nekateri poslanci DZ, evropski poslanci ter vidni člani Zbora za republiko in VSO.

K sodelovanju strank je pozval tudi prvak SLS Marko Zidanšek, ki je sicer opozoril, da se ljudje bojijo za svojo eksistenco, najprej ekonomsko in nato še fizično.

Zato želijo z današnjim shodom Slovenijo med drugim zaščititi pred vlado, ki želi porazno stanje proračuna in gospodarstva popraviti z novim zadolževanjem, davki in še več birokracije, pred sodstvom, ki pogosto vzbuja občutek nezaupanja, pred strici iz ozadja, pred državnimi institucijami in katastrofalno zunanjo politiko, pred izginevanjem mladostnikov, pred uničevanjem slovenskega jezika, kulture in slovenstva.

Po njegovih ocenah je dolžnost vseh, da v ljudeh ponovno vzbudijo občutek varnosti, pripadnosti, vero in zaupanje v našo državo. Njegova vizija je velika Slovenija. "To je država, ki smo zgradili vsi državljani, vendar so jo ugrabili. Zato si moramo nazaj vzeti tisto, kar smo vsi skupaj 25 let gradili z lastnimi rokami," je dejal.

Janša o izseljevanju 

Cerar je poudaril, da je očitno nekomu težko priznati, da je vlada doslej uspešno obvladovala migrantsko krizo in da je bila Slovenija tista, ki je predlagala in tudi uspešno izvedla koordinacijo med srednjeevropskimi in zahodnobalkanskimi državami, hkrati pa bistveno pripomogla k zaprtju balkanske poti. Na ta način so po Cerarjevem mnenju odpravili vse tiste razloge, zaradi katerih naj bi bil po mnenju nekaterih ta shod upravičen.
Največ pozornosti je vzbudil govor prvaka največje opozicijske stranke Janeza Janše, ki je opozoril na izseljevanje iz Slovenije. "Cela generacija vsako leto in to je uničevanje Slovenije," je dejal.

Kot je pojasnil, "aktualna vlada tega ne počne zavestno, ker je nesposobna", ampak tisti, ki so to vlado postavili. "Slovenija se uničuje načrtno, hkrati pa se izkorišča migrantska kriza za to, da se okrepi njihovo volilno telo," je prepričan Janša.

Po njegovih besedah so med migranti tudi teroristi, problem v EU pa sta povzročili Grčija in Slovenija. "Schengen je padel na teh dveh točkah," je poudaril.

"Ne glede na zamere in slabe poteze evropskih voditeljev, pa je EU v tem zgodovinskem času za Slovence daleč najbolj ugodno okolje," meni Janša.

"Slovenija bo šla naprej in prelomno točko boste videli tisti trenutek, ko iz te države ne bo s trebuhom za kruhom odhajal nihče več. To je naš cilj. Danes zborujemo zato, da ta trenutek pride čim prej," je še poudaril vodja SDS.

Kdo je še govoril?

V imenu zbora za republiko je na shodu spregovoril akademik Janko Kos, ki je izpostavil zunanje in notranje grožnje Sloveniji in Evropi.

Med zunanjimi je izpostavil napoved nove gospodarske krize in migrantsko krizo. Ob slednji je sicer spomnil na dobre izkušnje s priseljenci iz preteklosti, a se vprašal, kako se bo "populacija, ki je civilizacijsko, kulturno, versko in celo politično drugačna" lahko integrirala v evropsko civilizacijo.

Od znotraj Slovenijo po njegovem slabi kulturni anarhizem, ki ne mara slovenske kulture. "Slovenija je oslabljena demografsko, politično, socialno, kulturno in nemara tudi jezikovno, to pa zato, ker sistemi te države ne delujejo, kot bi morali," je izpostavil.

Evropo pa navznotraj slabi duhovni nihilizem, ki povzroča, da Evropa ne verjame več sama vase, da dvomi o svojih vrednotah, zato naj se opre na tri temelje: grško-rimsko kulturo, krščanstvo in razsvetljenstvo. Te vrednote so povzeli tudi veliki Trubar, Prešeren in Cankar in kolikor smo jim zvesti, toliko ostanemo Slovenci, je še dejal.

Predsednik VSO Aleš Hojs pa je v uvodnem nagovoru poudaril, da je obramba potrebna "proti jugo mentaliteti, nasprotnikom Slovenstva, starim partijskim strukturam in tistim, ki nikoli niso sprejeli samostojne Slovenije kot svoje domovine," je dejal.

Obrambna je po Hojsovih besedah potrebna tudi proti korupciji in tistim silam EU, ki želijo da se "mi prilagodimo in integriramo prišlekom".

Tako kot pozneje Janša, pa je bil kritičen do novinarjev. Janša je ob tem še dejal, da se je treba odpreti za resnico.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3416)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 20.31
-4
Je kdo v zadnjih dneh kaj videl rdeče zastave ? So še vedno skrite ?
politik70
04. 04. 2016 14.43
+10
Policija sploh ne upa napisati števila udeležencev.Dejstvo je da je bilo policajev več kot udeležencev.Kajti po Petkovih napovedih so res pričakovali MNOŽIČEN shod......
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.51
-6
Zeeeh. A upaš da še kdo bere tri dni star članek :)
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.56
-7
In kot smo že ugotovili, pomembno je, da ste se vi poskrili. Pomisli, kako smešno delujete ko skriti bevskate tri dni po shodu, kako so tam bili sami starčki. In takšni starčki imajo več poguma kot vi ? No, me res ne čudi Dražgoški pobeg vaših očetov.
srebrnibreg
04. 04. 2016 15.01
+7
politik- so se pa za j.... ti žvigači Ljudmili. Zaradi žvižganja jih je večina morala domov brez protez, ker so jih pohodili.
srebrnibreg
04. 04. 2016 15.04
+4
Slamanti saj ga ti tudi bereš. Mi se pa zabavamo ob njem in vaših izmišljenih pravljicah.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 15.14
-5
Jaz ga sploh prebral nisem. Sem bil tam. Mene ni strah.
Venividivici1
04. 04. 2016 18.13
-2
Tam nas je bilo več kot 5000 tisoč. Še je upanje. Bravo Slovenci.
Ost1234
04. 04. 2016 18.27
+5
Kako zdej pa le še 5.000????? Haloooooo??? A niste čivkal, da vas je blo več kot 12.000????? No, še kakšen dan pa bo cifra realna. Mal več kot 1500 !!
Ost1234
04. 04. 2016 18.31
+4
Vsaj pri nas toliko levičarjev pride na občni zbor. Lokalni !!
prašek
04. 04. 2016 18.34
+4
Ost ..... 7.000 jih je bilo še spodaj, v garaži !
srebrnibreg
04. 04. 2016 18.44
+5
HAHAHA.....pobralo me bo od smeha. V soboto so še tulili o 20 tisočih danes pa le še o 5 tisoč.
Ost1234
04. 04. 2016 19.17
+4
Ja, Prašk . So se navadl. Ampak ko pade prva toča, jih šef nažene na plano. Malora, njegovga placa pa ja ne bodo zasedal!!
Ost1234
04. 04. 2016 19.20
+4
Zdej pa grem na domoljubne pevske vaje. Bodi zdrava Domovina, Hej brigade hitite in Na juriš vadimo. Sicer jjih odpojemo že med spanjem, a vseeno ni lepo, da pozabimo kako noto!
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 20.27
-3
Haha, glej glej ostarele podgane :) Še kar cvilijo. V soboto bi prišli prešteti :) Pa ste riti stisnili :)
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 20.29
-4
Srebrnogovno pa kot ponavadi s svojimi lažmi :) 20.000 ? To imaš od sifilisa po materi ?
prašek
04. 04. 2016 14.42
+2
Grem nazaj delat .....
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.40
-5
Sto 80 letnikov, kot trdijo 78letni tovariši, in popolnoma nepomemben shod, pa se že tri dni z njim ukvarjajo :) Ja tovariši, vaš strah še zavoha.
politik70
04. 04. 2016 14.44
+6
To da se levičarji kregamo med sabo je znano.Ampak da se pa desničarji ne morete poenotiti je pa nekaj novega.Zastrašujočega........
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.53
-6
Nisem opazil nestrinjanja med desničarji. Kar pa tisti, ki namesto za reveže, poskrbijo za Kučana in po dekretu iz murgl poskušajo zakleniti arhive, niso. Saj SMC tudi mi vaša, kajne ?
srebrnibreg
04. 04. 2016 14.59
+6
Torej so tisti žvižgi ob govoru Ljudmile bili kaj, če ne nestrinjanje. Sicer pa vi niste nobeni desničarji ampak sekta.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 15.15
-5
Od kdaj pa je služabnica murgl, desnica ? Potem je seveda tudi Cerar desničar. Je redno v cerkvi in v puščico meče. Zanimivo kajne ?
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.32
-4
Ljudmila se mora odločiti. Govori o demokraciji, moti pa jo, če se kdo ne strinja z njo ? Zanimivo.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.31
-4
Vesel sem, da Slovenski shod v LJ še po dveh dneh ne pusti tovarišem spati :)
politik70
04. 04. 2016 14.33
+4
prašek
04. 04. 2016 14.34
+5
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.35
-3
Rdečih zastav bi bilo. Torej ni bil vaš. Še tistega malega sivega z rdečo zvezdo bi bilo blizu, kajne, prašek? Se je ustrašil 15 letnice v živo :))
prašek
04. 04. 2016 14.36
+2
In zakaj ni 15 letnica v živo prišla do mene ???? STRAH !
prašek
04. 04. 2016 14.37
+2
Sicer te pa itak ni bilo na tem "shodu" !!!!
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.38
-4
prašek
04. 04. 2016 14.40
+4
Posranka, nikjer te ni bilo . STRAH !!!!!!!
prašek
04. 04. 2016 14.40
+4
tako, kot te ni bilo k Milanu, čeprav si govorila, da prideš !
prašek
04. 04. 2016 14.40
+4
In nisi dobila Štefkinega dobrega čajčka !
politik70
04. 04. 2016 14.40
+3
Tole v Soboto je bila ena velika polomija . In Ivan je bil zelo besen na terenske delavce. Mizarji so že na delu.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.41
-5
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.42
-5
In lahko ti pošljem slike s shoda. Ob Kidriču. Ki sta ga morala dva policaja čuvati :))
srebrnibreg
04. 04. 2016 15.02
+5
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 15.16
-4
flamengo
04. 04. 2016 14.28
-2
To je bil pravi shod!!!
prašek
04. 04. 2016 14.32
+4
Pri nas je večja udeležba na vaški veselici !
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.33
No prašek, da vidimo tisto slikico ob 10.13h :))
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.33
-1
No prašek, da vidimo tisto slikico ob 10.13h :))
prašek
04. 04. 2016 14.33
+4
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.38
-2
Prašek, nisi tako skrit kot upaš :) Se je v soboto veliko izvedelo. Pozdravi svojega policijskega psa z masko. Povej mu, da ga 15 letnica pozdravlja.
politik70
04. 04. 2016 14.14
+4
Gospa Žibert in Gospa Irgl sta bili briljantni. Da pa bi kot predstavnici nežnejšega spola vsaj z eno besedico vzeli v bran novinarki ki jih je Ivan proglasil za prostitutki ne to pa ne .
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.28
-2
Čudno kako hitro ste vi razbrali za koga gre :) Ni lepo, da tako mislite o svojih tovarišicah :)
politik70
04. 04. 2016 14.09
+3
Je kdo mogoče gledal v Petek 1. Aprila 2016 11 nujno sejo odbora za kulturo? Poglejte si (ne delam reklame ) na RTV 4 arhiv oddaj SLO 3. Je gradiva za 9 ur. Vse so SDSovci obdelal vse od kreditov do beguncev. Pa tudi z Sobotnim shodom so grozili. Rezultat??????
politik70
04. 04. 2016 14.10
+2
prašek
04. 04. 2016 14.12
+3
Pozdravljen. Pravkar sem ti poslal pošto .....
politik70
04. 04. 2016 14.16
+3
Prašek po sliki sodeč jih je bilo 100.000......
srebrnibreg
04. 04. 2016 14.18
+3
Pozdrav prašek in tudi politiku. Pogledal sem fotografijo in je res videti neverjetna množica kot jo sekta navaja. Edino dve ničli preveč pišejo ob tistih številkah.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.25
-2
In vi se tolažite z nekim številom ? Pomembno je, da vas ni bilo.
politik70
04. 04. 2016 14.28
+3
Srebring tudi tebi en lep sončen pozdrav.Nekateri se pač ne damo.In za razliko od ostalih ne menjamo Nicka...... Škoda in žal mi je samo za Duleta Prvoborca RIP .....
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.29
-2
Prašek še kar video iz 10.13h, posnet iz policijskega helikopterja, svojim kaže :))
prašek
04. 04. 2016 14.31
+1
Jaz ne vem za noben video ! To veste samo sektaši !
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.34
-1
Hehe, prašek, 15 letnica celo ve, od koga si ga dobil :) Celo oznako helikopterja ti lahko napišem :))
srebrnibreg
04. 04. 2016 14.57
politik70
04. 04. 2016 14.05
+4
To da je Ivan zgubu kompas ugotavljajo tudi v SDS centrali. Samo nobeden se tega ne upa na glasa povedat. Ivan bruha ogenj vsepovprek in počez. Sredstev kaj šele besed ne izbira. Twita za Tita.... ups....
srebrnibreg
04. 04. 2016 14.16
+3
Iz neumne luknje neumen veter piha so naši stari govorili in prav so imeli.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.30
-3
Zakaj število rdečih penzijonerjev tu nikoli ne preseže 5 ?
politik70
04. 04. 2016 14.02
+4
Koliko sendvičev in vode je ostalo v Soboto?
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.25
-2
Politik 70 :) A to so tvoja leta ? No deda, kar mirno. Te lahko kap :)
kapljač1
04. 04. 2016 14.01
+5
Ste opazili da janševi desni sploh nimajo svojega mnenja. Na forumu kracajo samo s tem, kar jim posredujejo iz centrale. Jamrat, obtoževat. Kazat dolg jezik, kazat s prstom, kot mali otroci, če kaj hočejo pojasnit , pa jim nikakor ne gre z jezika v besedo. Se niti ne vprašajo ali vse drži , kar se jim "vbija v glave". Ko fijakerji v gnojšnico na glavo in odprtih ust, če treba. Pa Novakova (NSI), ta je tud desna. Halo Jih je samo pozvala, naj "za božjo voljo" ;postanejo bolj demokratični in da naj si manj mečejo polena pod noge. Pa so jo izžvižgali. ( Je blo slišati, da bi jo še "otipavali", da se jim ni preprečilo. Kot azilanti v Nemčiji za novo leto.) Nimajo radi, da se jih poziva h kulturnosti. niti če jih opozarjajo svoji.. Razen če Novakova ( NSI) ni več desna. ( kot je res, da se volu tudi nič ne da dopovedat. Od tod tudi ljudski rek; da vola lahko samo med roge- Da če se ga beseda, že ne prime, se mu vsaj zabliska)
politik70
04. 04. 2016 14.01
+4
Je to res da so na Trojanah zadržali 45 polnih Avtobusov ljudi ki so bili na poti na Ljubljanski piknik?
politik70
04. 04. 2016 13.59
+4
Je končno število udeležencev že znano? Je to številka 10.000 ,1000 ali 999? Zelo pomemben podatek.
SLObunkeljn
04. 04. 2016 13.42
+5
Bravo Ljudmila! Končno nekdo na desnici, ki nasprotuje demagogiji ljubljenega vodje. Ja, so žvižgali, so te pa tudi slišali!
santamaura
04. 04. 2016 12.55
+6
Če bi bili inovativni, bi lahko najeli Falcona in celo Slovenijo vsako nedeljo iz zraka požegnali. Vsi bi bili tega veseli. še posebej., če bo suša:
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 13.05
-6
santamaura
04. 04. 2016 13.33
+6
Ja lepo, da te moja omejenost ne moti, saj ti nisi omejen a ne? Tebi župnik pove kam naj gre tvoj glas, jaz sem pa omejen z svojo grešno dušo. ki se ji fučka za Janšo, Ljudmilo, Lojzeta in ostale prisklednike, ki jim je edini bog kapital
srebrnibreg
04. 04. 2016 13.41
+5
santamaura- za tega se ne sekiraj, kot se je sam predstavil je jlapankrt in rdečeqrbesin- Verjetno je regiment šel čez in potem takšno plitvo stvorenje pride na svet.
deathbite
04. 04. 2016 13.45
+5
srebrnibreg
04. 04. 2016 13.49
+4
Kako je pa lahko drugače proizvod takšne kombinacije staršev.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.27
-1
Ponosen sem, da mi tega nihče od vas ne upa v živo povedati. Torej se premika na bolje :)
srebrnibreg
04. 04. 2016 14.58
+2
Se ronja ti si ne upaš pred nas priti kar si dokazal ne, da ti mi ne bi upali povedati. Sicer si pa to sam povedal ne mi.
g12345@email.si
04. 04. 2016 11.50
+6
sds mitingi resnice. če tuliš v isti rog si car, če ne hujskaš si izžvižgan.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 11.54
-7
Če na rdečem mitingu po vodstvom Milana Kučana dvigneš Slovensko zastavo, te pretepejo. Toliko o vas.
sinhron
04. 04. 2016 12.42
+7
Slovenija bo osvobojena takrat , ko bo politiko ali Slovenijo zapustil princ teme !
01xxy
04. 04. 2016 12.49
+6
Odšel bo na avstrijsko Koroško. K Angležem.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 13.04
-3
Takoj ko bodo končani vaši pogrebi. Ker že vaši vnuki imajo raje denar kot rdeče zvezde :)
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 13.04
-4
Takoj ko bodo končani vaši pogrebi. Ker že vaši vnuki imajo raje denar od rdeče zvezde :)
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 13.04
-4
Takoj ko bodo končani vaši pogrebi. Ker že vaši vnuki imajo raje denar kot rdeče zvezde :)
deathbite
04. 04. 2016 13.27
+3
deathbite
04. 04. 2016 13.53
+3
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 14.27
-2
prašek
04. 04. 2016 11.38
+5
Opažam, da je Slovenija osvobojena ☺ Ponovno !
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 11.55
-4
Malo še manjka. Ste se v soboto preveč poskrili. Strah.
kapljač1
04. 04. 2016 11.04
+4
Ko je JIJ, v času Vlade dr. Drnovška , moral prisilno zapustiti ministrovanje, so takoj na primopredaji , na podstrešju ministrstva za obrambo našli dve polni vreči nemških mark ( tolk denarja lahko pozabi samo ta, ki že več ne ve kam je skril kakšno vrečo). Janša je sicer kričal da vreči nista njegovi, čeprav je na tem ministrstvu služboval kar nekaj let, pa enkrat samkrat ni dal pregledat podstrešje, če je treba kaj spucat, vsaj iz požarne varnosti? Kdo pa lahko tako dolgo živi v tako zanemarjenem prostoru, in še na da se državna lastnina tako uničuje, da se en vzdržuje, kolk je osnove iz higijene potrebno? Častniki niso objavili, da bi se že takrat zgovarjal na komuniste, niti so poročali, čigave prstne odtise so našli na denarju in na vrečah ( men da na podstrešje kdo vrže takšni dve vreči , bi takoj dejal da sta moji in zahteval , da mi jih vrnejo. Pa kaj, za dedka mraza ni slišal še nihče? Ali pa božička. ) Še do danes ne vemo, kar me še najbolj moti, je ali je teh 9 milijonov končno šlo v državni proračun, vsaj preko Drnovška, če že preko Janše ni blo možno, ker tega Janez ni bil vajen, če je prej kot državljan "našparano" tišal v Štumfe, je kot politik začel v vreče??? Ali kako? In me zanima vsaj, kako se je ta denar, "v času tranzicijskih levih", porabil. Če sploh.
Paskakvali
04. 04. 2016 11.07
+4
Sestrične?Aja........takrat jih še ni bilo na sceni........morda brat?
kapljač1
04. 04. 2016 11.14
+3
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 11.56
-3
Hehe, itak, pajaci, itak :) A še kar mislite, da nihče razen vas nima interneta ? In malo vas j.be da ne razumete angleško :))
deathbite
04. 04. 2016 12.58
+4
kapljač1
04. 04. 2016 13.26
+4
" Če Janševi desni, da ne bi imeli tolk dolge jezike, velik sape in tolk sline , ne bi imeli kaj "povedat."
dostojevski II
04. 04. 2016 11.00
+8
Janša: "Že dve leti ne plačujem RTV prispevka."... TO NI NIČ PRESENETLJIVEGA ! Na zaslišanju pred senatom KPK (magnetogram je na spletu), je Janša povedal, da mu je brat kupil avtomobil, da so mu prijatelji plačali počitnice v Grčiji, Dominikanski republiki, da mu je sestrična, ki je delala v banki plačevala položnice s svojega računa...
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 11.57
-3
Plačevati nekaj, kar ne uporabljaš, je za vas, hlapce :))
srebrnibreg
04. 04. 2016 12.34
+1
Zvodnik Milan ne rabi gledati rtv, ker on gleda samo po rno programe, da se kaj nauči.
OsvobodimoSlovenijo
04. 04. 2016 13.06
-3
Milan Kučan ima direktno linijo do svojih prostitutk na RTV :)
deathbite
04. 04. 2016 13.53
+2
Ti pa vsake toliko pomoliš glavo iz pimpovega anusa?!