Slovenija

Na Tojnici še vedno oljni madeži 

Vrnika, 13. 06. 2017 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sanacija Tojnice po požaru v Kemisu še ni končana, zato je na gladini še vedno možno opaziti posamezne  mavrične oziroma oljne madeže. Pri Kemisu so pojasnili, da so na potoku še vedno pivniki, da pa na pregradah ni opaziti večjih madežev, so pa na brežini. 

Tako je bil potok Tojnica videti konec maja. Sanacija še ni zaključena.
Tako je bil potok Tojnica videti konec maja. Sanacija še ni zaključena. FOTO: Miro Majcen

Prebivalci okoli Kemisa imajo še vedno veliko vprašanj o posledicah požara v tovarni za zbiranje nevarnih odpadkov. Na spletni strani Kemisa so danes opisali, da so krajani Sinje Gorice pretekli dve nedelji sprožili dva klica na številko 112.

V prvem primeru je šlo za prijavo neprijetnih vonjav, prisotni - od dežurnega delavca Kemisa, policije do gasilcev - so ugotovili, da se smrad ni vil iz Kemisa, ampak od nekod drugod. 

To nedeljo pa so proti večeru na interventno številko dobili prijavo o oljnjem madežu na Tojnici, ki je bila močno onesnažena za s požarišča odteklimi vodami. Pri Kemisu so pojasnili, da so na kraj prispeli policisti, gasilci PGD Verd, delavec Kemisa pa je iz zbiralnika izčrpal vodo. Poudarili so, da sanacije Tojnice še ni v celoti zaključena. 

''Na gladini Tojnice je zato možno opaziti še posamezne  mavrične oziroma oljne madeže. Na Tojnici so še vedno pivniki in vpojne 'kače', ki jih redno menjavamo. Na teh pregradah ni opaziti večjih madežev, jih je pa možno opaziti na brežini. Sanacija Tojnice bo tudi vnaprej potekala v skladu z navodili, ki jih bodo  na osnovi rezultatov analiz izdale pristojne službe,'' so pojasnili. 
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomvojo
13. 06. 2017 20.28
+1
Na vsakem osnovnem tečaju za varstvo pri delu te podučijo kaj se s kom gasi, vnetljive in kemijsko sporne zadeve sigurno ne z vodo. Pohvala gasilcem da so se brez zadržkov spustili v boj z ognjem, druge je treba za pirhe prijet. bando kapitalistično ki zaradi zaslužka ogroža nepomembno rajo.
carevicmilic
13. 06. 2017 16.14
+4
Zakaj se skriva. Folk treba je it na cesto Tko ko so se na Kanglerja spravli se bi blo treba na vse ki zdaj pravijo da ni blo nič hudega. Kot prepričuje Šestan. Smrad se je naslednji dan čutil vse do Kamnika pod Krimom in Podplešivice. Škoda, da ni do ljubljane smrdelo. Bi se verjetno drugače pogovarjali.
jur?ibur?i
13. 06. 2017 17.55
-2
dej ne jokej.. če bi vam evrčke pokazal pa nebi nobenemu smrdelo
Tomvojo
13. 06. 2017 20.29
Tomvojo
13. 06. 2017 20.29