Slovenija

Na Svetu NATA ne bo poostrene varnosti

Ljubljana, 27. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Olga Šušteršič
Komentarji
0

Od ponedeljka pa do petka bo Ljubljana gostila mednarodno konferenco Sveta NATO - Rusija. Na njej bodo strokovnjaki razpravljali o zadnjih terorističnih napadih verskih skrajnežev v ZDA, Rusiji, Turčiji in Španiji. Ker bo v prestolnici več kot 150 predstavnikov Sveta, smo preverili ali bodo zaradi tega varnostni ukrepi v mestu poostreni.

Ker gre v prvi vrsti za strokoven posvet, med gosti ni varovanih oseb. Kar pomeni, so nam pojasnili na generalni policijski upravi, da posebni varnostni ukrepi niso potrebni. Obsednega stanja, kakršen je bil pred mesecem, ko je Ljubljana gostila Parlamentarno skupščino zveze NATO, torej ne bo.

Takšne varnosti, kot je bila ob obisku Parlamentarne skupščine zveze NATO v Ljubljani, tokrat ne bo (Foto: POP TV)
Takšne varnosti, kot je bila ob obisku Parlamentarne skupščine zveze NATO v Ljubljani, tokrat ne bo (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Če spomnimo: okolica hotela Union, kjer je potekala skupščina in bo tudi tokratna konferenca, je bila zaprta. Območje je varovalo na desetine policistov. Avtomobile, ki so smeli do hotela, so protibombno pregledali, pomagali so tudi psi, v hotelu pa rentgen in pregledovanje dokumentov. Mimoidoči, ki na ulico tako ali tako niso smeli, pa so le ugibali, kaj se dogaja.

Tokrat se, kot zagotavljajo vsi odgovorni, kaj takega ne bo zgodilo. Ceste ne bodo zaprte, gostje bodo nastanjeni v hotelu Union, kjer bodo tudi vse razprave.

Konferenco skoraj v celoti financirata Evropski center za varnostne študije in misija ZDA pri NATU. Zato bodo stroški za Slovenijo minimalni, so zagotovili na zunanjem ministrstvu, kjer so v ponedeljek pripravili sprejem, v četrtek pa kulturni ogled Bleda.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3