Slovenija

Zaradi del zapora na štajerski avtocesti

Ljubljana, 13. 02. 2015 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štajerska avtocesta je med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora popolnoma zaprta. Zapora bo trajala vse do ponedeljka do 6. ure. Promet bo potekal po vzporedni regionalni cesti. V predoru Karavanke promet poteka izmenično enosmerno.

Ob 21. uri so zaprli štajersko avtocesto med priključkoma Blagovica in Vransko proti Mariboru. Zapora bo v veljavi do ponedeljka do 6. ure zjutraj. Promet bodo preusmerili na vzporedno regionalno cesto. Na priključku Trojane bosta zaprta uvoza proti Ljubljani in Mariboru, poroča prometno-informacijski center.

Zaradi del za nadgraditev hidrantnega omrežja v predoru Ločica bo do 2. marca v nočnem času od petka zvečer do ponedeljka zjutraj zaprta polovica štajerske avtoceste med priključkoma Blagovica in Vransko proti Mariboru.

Dela potekajo od 16. januarja, a zaradi napovedanega slabega vremena je zapora že dvakrat - 30. januarja in 6. februarja - odpadla. V primeru napovedi snežnih padavin ali poledice na obvoznih cestah namreč zaporo avtoceste ne izvedejo.

Obvoz v času zapore je predviden po vzporednih cestah: Trojane-Želodnik (priključek Blagovica), Ločica-Trojane in Šentrupert-Ločica (priključek Vransko).

V predoru Karavanke pa je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Nočne popolne zapore do torka niso predvidene.

Pes oviral promet

Na štajerski avtocesti je med predorom Pletovarje in priključkom Dramlje v smeri Ljubljane promet oviral pes. O tem je bil prometnoinformacijski center obveščen ob 15.50, eno uro pozneje pa psa ni bilo več. Najverjetneje se je odstranil sam, so pojasnili na Družbi za avtoceste (Dars).

Pred tem so prav tako na štajerski avtocesti v smeri Maribora med cestninsko postajo Vransko in priključkom Šentrupert zaradi nesreče nastajali zastoji. Ti so vožnjo lahko podaljšali za pol ure. Kolona je bila dolga okoli tri kilometre. Na policijski upravi Celje so pojasnili, da je šlo le za lažjo nesrečo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
13. 02. 2015 21.11
+0
Med Blagovico in Trojanam si DARS gradi postojanko!!!!!!!!!!!
daf3
13. 02. 2015 19.30
+1
ah jaz sem pa mislil da bodo v tunelih na levi strani ceste obrnili bele lučke da bodo sedaj svetile rdeče barve saj se vendar vsi vozimo v isto smer in ne tako kot na regionalki pa vidim da še sedaj ne vedo kako je treba osvetliti tunele in za povrhu tega nihče niti tuji nadzorniki oziroma ocenjevalci varnosti tunelov ne opazijo to je za mene noro . Še Hrvatje so nad Reškimi tuneli to naredili ko so naredili še vzporedne tunele .
kokicas
13. 02. 2015 19.06
+5
Nadgraditev hidrantnega omrežja, pacajo toliko časa ?? Ob predpostavki, da je tunel skorajda nov in že sedaj je del Blagovico in Vranskim preobremenjen, bi lahko začeli delati že tretji in četrti pas, ne samo nadgraditev omrežja
johndoe35
13. 02. 2015 18.10
+2
tam je pes že nekajkrat prišel na avtocesto. V ogradi je luknja tam kljer se pride na avtocesto. Pes pa tudi sam potem odide ven.
Balki30
13. 02. 2015 17.38
+4
Če imate kakšne informacije o identiteti tega psa, pokličite policijo, da mu bodo lahko vročili položnico.
NCAT
13. 02. 2015 17.36
+6
Pes se je odstranil sam? Kakšen stavek je pa to, saj pes ni smeti, da ga odstranimo...Pravilno bi bilo: pes je najverjetneje sam odšel ali zapustil avtocesto; možno je tudi, da ga je odpeljal lastnik, ali ne?!
luckyss..
13. 02. 2015 18.05
+6
Pes je bil policijski, deloval je pod krinko... odstranil se je, ker je v hosti opazil sumljivega zajca, zanj je uporabil strokovni prijem....
piko112
13. 02. 2015 22.05