Gospodarstvo
Oglas

Na sejmu Agra sta posel in zabava naravna!

Gornja Radgona, 24. 08. 2017 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najpomembnejši, 55. mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi vas vabi v Gornjo Radgono od sobote, 26. do četrtka, 31. avgusta 2017.

AGRA bo postregla s številnimi novostmi na področju kmetijstva in živilstva, z razstavami živali in z vzorčnimi nasadi. Predstavilo se bo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav na skupaj 71.300 m2 razstavnih površin. Kitajska bo država partnerica sejma. Z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami bodo nastopile številne druge države.

AGRA2 - 4
AGRA2 - 4 FOTO: AGRA2

ZELENI POUDARKI

Posebna pozornost sejma AGRA bo namenjena tudi Mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in gospodarjenju z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje. AGRA bo ponujala vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske in gozdarske mehanizacije, novosti na področju opreme in sredstev za  pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij.

AGRA2 - 5
AGRA2 - 5 FOTO: AGRA2

ŽIVAHNE RAZSTAVE ŽIVALI

Sejem bodo oživele predstavitve avtohtonih živali, govedi, konjev, prašičev in drobnice v hlevih in maneži, predstavitve čebelarstva, malih živali ter rib v ribniku. Kot novost pri govedorejski razstavi bo v nedeljo na maneži ob 11.00 potekalo tekmovanje otrok v vodenju teličkov AGRA JUNIOR POKAL. Celoten hlev D2 je namenjen predstavitvi slovenskih avtohtonih pasem živali: Lipicanskemu, Posavskemu in Slovenskemu hladnokrvnemu konju, Cikastemu govedu, Krškopoljskemu prašiču, Drežniški kozi, Jezerko-solčavski ovci, Štajerski kokoši in Kranjski čebeli. Živali bodo dnevno s strokovnimi komentarji nastopale na maneži, kjer bo predstavljena tudi terapija s konji. Rejci bodo svoje odlične izdelke nudili v pokušino ter prodajo.

RODOVITNE SEJEMSKE OAZE

V sejemski zeleni oazi bodo organizirane zanimive delavnice za odrasle in otroke, letos prvič pa tudi brezplačno varstvo za otroke. Vsak dan bodo na voljo vodeni ogledi po osrednjem, permakulturnem in demonstracijskem vrtu ter v trajnih nasadih hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan in v gozdno parkovnem nasadu. Poligon Zeleni dragulji narave prikazuje kolekcije različnih sort konoplje v kombinaciji z zdravilnimi zelišči, kmetijskimi pridelki, medovitimi posevki, namakalnimi sistemi in energijskimi točkami.

AGRA2 - 3
AGRA2 - 3 FOTO: AGRA2

KULINARIČNA IN VINSKA PONUDBA

Ponujeni bodo nagrajeni izdelki iz mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesnih, mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač in medu. Številni bodo na voljo v pokušnjo tudi v Agrini kuhinji v hali C. Vino Slovenija Gornja Radgona bo ponudilo najboljša vina na strokovno vodenih in individualnih degustacijah. V Vinskem hramu bo vina predstavljala tudi 21. Vinska kraljica Slovenije, Maja Žibert.

AGRINA TRŽNICA VABI K NAKUPOM DOMAČIH DOBROT

V hali C, kjer bo pokrita Agrina tržnica, bodo obiskovalci lahko kupili najrazličnejše domače pridelke, prehranske dobrote, mesnine, sire, olja, razne vrste ekološke moke, pijače, čaje in zelišča, sladice, naravno kozmetiko ter rokodelske izdelke.

AGRA2 - 2
AGRA2 - 2 FOTO: AGRA2

Foto:  Agrine tržnice

BREZPLAČNO VARSTVO IN ZELENE DELAVNICE ZA OTROKE

V igralnici v hali D bodo otroci reciklirali in ustvarili igračke iz odpadnih materialov. V permakulturnem vrtu v sejemski zeleni oazi bodo ustvarjali z naravnimi materiali (slamo, lesom, glino), spoznavali vrt, nabirali zelenjavo in zelišča, naredili vrtiček, raziskovali sejemsko učno gozdno pot in si ogledali živali na sejmu.

AGRA2 - 1
AGRA2 - 1 FOTO: AGRA2

SPOZNAVANJE NARAVNE PRIDELAVE NA AGRI JE ZABAVNO IN DRUŽABNO!

K poučni zabavi vabijo 19. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, srečanje ob dnevu avstrijske Štajerske, srečanje kmečkih žena in deklet ter podeželske mladine, izbor najtežje buče, tekmovanji v vlečenju vrvi in v plesanju polke, plesanje maskot razstavljavcev, nogometna tekma slovenske vinske reprezentance, srečanje sommelierjev, Evropskega reda vitezov vina, Konzulata za Slovenijo in starodobnih traktorjev Steyr.

Otvoritveni dan sejma Agra, soboto 26. 8. 2017, bo v centru mesta Gornja Radgona nadaljevala in zaključila Radgonska noč.

VEČ O DOŽIVETJIH SEJMA AGRA: www.pomurski-sejem.si

Naročnik oglasa je Pomurski sejem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3