Gospodarstvo

Na razprodaje lahko kar pozabite!

Ljubljana, 13. 07. 2009 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prestiž ima svojo ceno. Svetovno znane znamke s svojim imenom jamčijo za kakovost in o lastniku ali nosilcu govorijo brez besed. Kljub razprodajam ne pričakujte, da bodo znižali prav vse.

Če le lahko, si tu in tam privoščite najboljše! Pa dober tek!
Če le lahko, si tu in tam privoščite najboljše! Pa dober tek! FOTO: iStockphoto

Naj vam bo jasno. Klasična "pilotska" očala znamke RayBan ali pa konkreten roževinast okvir Diorja ne bosta nikoli cenejša. Po njih je vedno povpraševanje, ne glede na modo ali trende.

Zato jih prav gotovo nihče ne bo znižal. Kupite jih na začetku sezone, saj bodo najboljši modeli prav kmalu pošli, ne glede na ceno. In ne čudite se pretirano, če se boste na žgočem soncu pokazali s cenenim ponaredkom, pa vas bo prijateljica zajedljivo povprašala, ali ste bili pretekli konec tedna čez mejo, v Trstu ali Lentiju.

Zveneča imena, kot so stoli Herman Miller, naslanjač iz manufakture Eames sofas in klubske mizice dizajnerke Eve Zeisel niso poceni, a domu ali pisarni, kjer preživite največ svojega časa, privoščite dobro ali vsaj boljše. A vsaj tu se da nekoliko "pogoljufati" – skok čez mejo, k "Švedu", vam za primerne denarce udobno opremi bivalno in delovno okolje, vi pa se lahko izgovorite na to, da ste pač pristaš sodobnih prijemov (in zamolčite dejstvo, da so vašo pisalno mizo izdelali v Vietnamu za le nekaj evrov).

Praviloma unikati ali v najslabšem primeru močno omejene serije iz draguljarn, kot so Tiffany ali Bvlgari, ne samo da bodo s svojim bleščanjem nase potegnili poglede, so tudi odlična naložba vašega denarja, saj jim s staranjem cena le še raste, družinski dragulji so že stoletja predmet dedovanj in finančne varnosti, pa tudi sporov med družinskimi člani in vir spletk. A žal je tako, da je prenekateri kos nakita varno spravljen v temačnem trezorju, namesto da bi ga, predvsem dame, ponosno nosile naokoli.

Za pravi nakit boste seveda plačali tudi pravo ceno – a je na spletnih straneh prestižnih draguljarn ne boste zasledili. Je stvar individualnega dogovora, hkrati pa z dobršno mero ponosa poudarjajo, da ga vsakemu ne bodo prodali.

Ekskluzivna kozmetika in omamne dišave, torbice in prtljaga s poreklom, najnovejši avtomobil, ki privablja poglede, mlad in športni izgled ter odlična hrana odličnih restavracij so stvari, ki najbrž ne bodo stvar debate raznih popustov, znižanj in podobnih ugodnosti. Vas zanima, ali si jih sploh lahko privoščite, in če, po kakšni ceni? Preberite si na portalu Cekin.si.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

latilen
13. 07. 2009 17.20
Za ostalo ne vem...z očali je pa tako, da vam poceni ponaredki bolj uničujejo oči, kot bi jih vam sicer samo sonce brez očal;) UV zaščita pri 5€ špeglih in 100€ je povsem drugačna...problem pa je, ker se zaradi zatemnjenosti zenica razširi in vpija še več, predvsem škodljiva svetlobe.. Kvaliteto se vedno plača, vsi pa tudi ne morejo imeti najdražjih očal...
klemzzy
13. 07. 2009 16.21
na žalost je to use res. sam nekateri si loh privoščjo več tega nekateri pa manj.
1Iam
13. 07. 2009 15.41
pa sej je čist vse dons narjen pr kitajcih za dva zrna riža... tak tisto k kupiš 2€ kot tut "the Brand" za 2K € ... edin pr 2K € robi je malo več quality controla... še zmer pa ne tolk da opraviči tako bolano ceno...
___
13. 07. 2009 14.55
seveda ste idi0ti to napisali v sodelovanju z enim od idi0tov ki prodaja to predrago SRANJE ki ga na tržnici dobiš v IDENTIČNI obliki za 5% cene
bostjan@kocevje.com
13. 07. 2009 14.44
mam tut police in dior po isti ceni made in china
bostjan@kocevje.com
13. 07. 2009 14.44
original ray ban očala po 2,5 € prodajam....