Slovenija

Na protikorupcijski komisiji so se pogovarjali s Kanglerjem

Ljubljana, 28. 06. 2012 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Komisija za preprečevanje korupcije je opravila uraden razgovor z mariborskim županom Francem Kanglerjem. Kot so sporočili s komisije, je pogovor tekel v okviru postopka nadzora nad njegovim premoženjskim stanjem.

Franc Kangler
Franc Kangler FOTO: Mia Media

Na uradnem razgovoru na komisiji za preprečevanje korupcije je bil župan Mestne občine Maribor Franc Kangler. Kot so sporočili s komisije, je pogovor tekel v okviru postopka nadzora nad njegovim premoženjskim stanjem. Razgovor je potekal korektno, so pojasnili in dodali, da nadaljnjih informacij do zaključka postopka komisija ne daje. Gre za samostojni postopek, ki ni del postopkov drugih organov, so še dodali.

''Šlo je za pogovor običajne narave, komisija je bila korektna in spoštljiva,'' pa je o razgovoru na komisiji povedal Kangler.

Nadzor nad premoženjskim stanjem zavezancev je eden osnovnih pogojev preglednosti in zaupanja v javne funkcije, zato pomeni neločljiv del integritete javnega sektorja, pojasnjujejo na protikorupcijski komisiji. S spremljanjem in nadzorom nad premoženjem se spodbuja in krepi transparentnost v procesih in postopkih izvrševanja javne oblasti, pri opravljanju javnih funkcij ter upravljanju javnih zadev.

Zavezanci za prijavo premoženja pa so poklicni funkcionarji, nepoklicni župani, podžupani, uradniki na položaju, poslovodne osebe, osebe, odgovorne za javna naročila, uradniki Državne revizijske komisije za revizijo postopkov javnih naročil in državljani Slovenije, ki opravljajo funkcijo v institucijah in drugih organih EU ter drugih mednarodnih institucijah, je zapisano na spletni strani protikorupcijske komisije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bljak janša
28. 06. 2012 16.04
+4
nekaj takega kot včasih komisija za izvor premoženja vrana vrani ne izkljuje očesa
wsharky
28. 06. 2012 13.10
+6
... ta protikorupcijska komisija spet brca v temo ... tiste taprave lumpe naj povabi na pogovor, ki so pokradli slovenska podjetja in vozijo drage avtomobile ...
Uporabnik565636
28. 06. 2012 13.36
+10
Kanglerjeva kadrovanja so ze dolgo javnosti jako sumljiva. Prav je, da se to malo razisce.
I G N O R A N T
28. 06. 2012 13.43
-3
Pa kaj vi sploh vidite kaksno alternativo?On bi lahko bil predcednik cele drzave
godhead
28. 06. 2012 14.40
+10
pravi poštenjak je fronca, car, da mu je ratalo v obdobju dveh mandatov kar iz neba pridobiti toliko nepremičnin.
godhead
28. 06. 2012 14.41
+2
ko se bo naučil slovensko govorit, pa bo še večji frajer.