Slovenija

Na cestah nastajajo zastoji

Ljubljana, 25. 09. 2015 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prehodu Šentilj je proti Avstriji zgoščen promet, zaradi česar občasno nastane krajši zastoj. Sicer je na slovenskih avtocestah kar nekaj delovnih zapor.

Zastoj na primorski avtocesti je bil dolg dva kilometra.
Zastoj na primorski avtocesti je bil dolg dva kilometra. FOTO: Prometnoinformacijski center

Ne le vremensko, obeta se nam pester dan tudi na cestah. Na prehodu Šentilj je zgoščen promet, poroča prometnoinformacijski center.

Prometna nesreča ovira promet na pomurski avtocesti med priključkom Sv. Trojica in počivališčem Lormanje - sever proti Mariboru.

Promet je povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Gost promet z zastoji:

- na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo pred Ivančno Gorico proti Ljubljani;

- na ljubljanski severni obvoznici v obe smeri;

- na ljubljanski zahodni obvoznici od Brda proti Brezovici;

- na štajerski avtocesti med razcepom Zadobrova in priključkom Domžale proti Mariboru;

- na cestah Lesce - Bled, Šenčur - Kranj ter Ljubljana - Medvode pri Mednem.

Delovne zapore:

- Na štajerski avtocesti bo do predvidoma 27. septembra med Domžalami in Šentjakobom promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih. V času prometnih konic tam nastajajo zastoji, vozniki naj v izogib le-teh hitrost prilagodijo omejitvi, ki je v zapori določena.

- V soboto, 26. septembra, po 8. uri bodo na štajerski avtocesti zaprli priključek Slovenske Konjice v obe smeri zaradi obnove voziščne konstrukcije. Zapora bo trajala predvidoma do 10. oktobra, obvozi pa bodo urejeni preko priključkov Celje - center in Slovenska Bistrica - jug.

- Nočne popolne zapore štajerske avtoceste med priključkoma Trojane in Blagovica proti Ljubljani bodo do 5. oktobra vsako noč med 20. uro zvečer in 5. uro naslednjega dne. Ob koncu tedna bo zapora od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure. Zaprt bo tudi uvoz Trojane v obe smeri. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Predvidoma med 5. in 18. oktobrom bo zapora proti Mariboru.

Zastoj na primorski avtocesti.
Zastoj na primorski avtocesti. FOTO: Prometnoinformacijski center

- Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih. 

- Na gorenjski avtocesti med priključkoma Lesce in Jesenice/vzhod promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je tudi priključek Jesenice/vzhod v smeri Karavank. 

Več o prometnih razmerah ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.