Slovenija

Pripravite se na zastoje na primorski in gorenjski avtocesti

Ljubljana, 07. 09. 2015 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zastoji bodo nastajali zaradi obnovitvenih del, ki so nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste, poudarjajo na Darsu.

Danes so na primorski avtocesti zaradi del nastajali zastoji. Najhuje je bilo pred Ravbarkomando proti Ljubljani, kjer je bila v enem trenutku kolona vozil dolga tudi pet kilometrov.

Dela tudi na gorenjski avtocesti

Na odseku gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice – vzhod (Lipce) in Lesce bo promet predvidoma od danes dalje potekal v razdalji približno pet kilometrov zgolj po enem pasu v obe smeri.

Dars: Dela so nujna

Opustitev rednega vzdrževanja in obnavljanja avtocest, bi pripeljalo do stanja avtocestnega sistema, ko bi za obnovo le-tega potrebovali bistveno več sredstev in časa oz. avtoceste ne bi bile več varne za uporabo. Dars

Uporabnikom avtoceste pred odhodom na pot na Darsu priporočajo klic na številko našega Prometno-informacijskega centra (PIC) 1970 ali klik na www.promet.si ali na naslov http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.

Na Darsu se zavedajo, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Vendar so dela nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste, so poudarili. "Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje in pod prometnimi zaporami, ki v največji možni meri omogočajo neoviran potek prometa. K večji pretočnosti lahko pripomoremo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja," so dodali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
08. 09. 2015 10.57
+3
"Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje..." Če bi bilo to res, bi delali vsaj 16ur na dan, če že ne vseh 24 ur. Tako pa bomo zopet stali v kolonah in bentili! Morajo zapraviti sredstva, ki jih imajo na voljo, da slučajno kaj ne gre v proračun!
ggzz
07. 09. 2015 17.14
+2
DARSov PR tekst ... malo morgen, naj kaj najprej dobro naredijo, pa nehajo krast z namišljenimi "nujnimi popravili". in začnejo popravljat tam, kje je res potrebno.
bandit1
07. 09. 2015 16.26
+6
Super in v Postojni se ne moreš nikamor premaknit ne z avtom, kolesom al pa peš. Tako je vedno ko zablokirajo AC