Slovenija

Na Primorskem razglasili veliko požarno ogroženost

Koper, 03. 08. 2012 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava za zaščito in reševanje je za širše območje Primorske razglasila veliko požarno ogroženost. V naravnem okolju je odslej prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Uprava RS za zaščito in reševanje je z današnjim dnem razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju občin: Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Požar Sveta gora - 2
Požar Sveta gora - 2 FOTO: Blaž Škrlj

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter policija bodo med razglašeno požarno ogroženostjo naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Preberite še: Na Sveti gori pri Novi Gorici se je razbesnel požar, ki se je razširil na severno stran proti Grgarju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jamajaka
03. 08. 2012 14.34
+5
ni lepo delo teh gasilcev še posebej v tej vročini bit oblečen v konbinezon pa še kakšne stare mine na območju svete gore kar malce naporno in tvegano
Mirko Švajger
03. 08. 2012 13.36
+3
Dajmo jim medaljo za hitrost
jamajaka
03. 08. 2012 14.34
+2
Mirko Švajger
03. 08. 2012 17.43
+1
hrabrost za gasilce da ,ne pa za zaščito in reševanje ,ker z svojo razglasitvijo požarne ogroženosti vedno zamujajo to pa zato ,ker jo razglašajo takšni ,ki ne gasijo