Slovenija

Na poti tretja pošiljka izračunov dohodnine

Ljubljana, 26. 05. 2008 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Davčna uprava pošilja še tretji paket informativnih izračunov dohodnine. Prejeli jih bodo tisti, ki prejemajo dohodke iz kmetijske in gozdarske dejavnosti.

Durs
Durs FOTO: Kanal A

Na Dursu so konec marca in v začetku maja zavezancem že poslali dva paketa poštnih pošiljk, v katerih je bilo skupaj 867.308 informativnih izračunov. V tokratnem tretjem paketu bodo izračuni še za zadnjih približno 220.000 zavezancev, večinoma prejemnikov kmetijskih subvencij. Pri tem na Dursu zagotavljajo, da se bodo povprečni zneski subvencij pripisali v davčno osnovo samo zavezancem, ki so jih lani dejansko prejeli.

Zavezanci, ki bodo informativni izračun prejeli v naslednjih dneh, bodo imeli čas za morebiten ugovor do 30. junija. Tisti, ki bodo morali dohodnino doplačati, bodo morali to storiti do 30. julija, predvideni rok za vračila pa je 16. julij. Zavezancem iz prve skupine, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v začetku aprila, je Durs medtem že vrnila preplačano dohodnino v skupnem znesku 25,9 milijona evrov. Rok za doplačilo dohodnine se za zavezance iz prve skupine izteče 5. junija, za zavezance iz druge skupine pa 14. julija. Vsi skupaj morajo doplačati 108,4 milijona evrov. Tisti zavezanci, ki informativnega izračuna ne bodo prejeli do 31. maja, bodo morali napoved za odmero dohodnine vložiti sami, ob tem opozarjajo na Dursu. Rok za vložitev napovedi se izteče 30. junija.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BB0071
27. 05. 2008 14.51
Dans sm dobil to dohodnino za 2007 ali po mojem imenu prispevek mafiji REPUBLIKE SLOVENIJE..... Moj dohodek je bil očitno prevelik zato moram državi vrnt okoli 230€...Glede na to da je moj mesečni dohodek znašal prejšno leto borih 530-600€ in regres 670€ e mi zdi že smešno če se še sploh splača delat tko...Najbolje bo da si nabavim kokoš za jajca , eno kravo za mleko , namesto rož na balkonu pa bom posadil koruzo , da bom lahko delu kruh.. Še tako naprej naši predsedniki in ministri .. Do konca pofu...ajte ljudi ki garajo za svoj je..b.en kruh ... !!!! I feel Slovenija in my pocket ......