Domača scena
Oglas

Na plesnem parketu z najboljšimi

Ljubljana, 27. 03. 2012 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barve, ritmi, glasba, bogastvo oblek na gibkih telesih, ki jemljejo dih s svojimi koreografijami, zraven pa še napetost in pričakovanje, ki ga prinaša vzdušje tekmovalnosti – vse to v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče od 6. do 8. aprila prinaša Plesni klub Urška s prestižnim plesnim turnirjem Ljubljana Open.

Na plesnem parketu bo vroče. Tekmovanja WDSF International Ljubljana Open se bo udeležilo okoli 300 parov iz kar 20 evropskih držav, sodilo pa 15 sodnikov iz 13 držav. Napetosti v dvorani ne bo manjkalo! (Foto: Marko Mesec)
Na plesnem parketu bo vroče. Tekmovanja WDSF International Ljubljana Open se bo udeležilo okoli 300 parov iz kar 20 evropskih držav, sodilo pa 15 sodnikov iz 13 držav. Napetosti v dvorani ne bo manjkalo! (Foto: Marko Mesec) FOTO:

Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich – aktualna svetovna prvaka v latinskoameriških plesih v članski kategoriji. Zaplesala bosta pred domačim občinstvom. (Foto: Marko Mesec)
Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich – aktualna svetovna prvaka v latinskoameriških plesih v članski kategoriji. Zaplesala bosta pred domačim občinstvom. (Foto: Marko Mesec) FOTO:
Po osmih letih premora se v Ljubljano vrača vrhunski plesni dogodek Ljubljana Open, ki je pred leti v našo prestolnico že privabljal številne odlične plesne pare, plesne strokovnjake in ostale ljubitelje plesa. Letošnji plesni dogodek se bo v organizaciji Plesnega kluba Urška, pod kupolo hale A na Gospodarskem razstavišču, pričel v petek, 6. 4. 2012, in zaključil v nedeljo, 8. 4. 2012. Okoli 300 parov iz kar 20 evropskih držav pride tudi iz najuglednejših domovin tekmovalnega plesa, merile se bodo vse starostne kategorije amaterjev v standardnih in latinskoameriških plesih vključno s seniorji, zlasti pa bo prvič na sporedu tekmovanje plesalcev, ki so že prerasli amaterske vrste in plesno kariero nadaljujejo kot profesionalci in se morajo zato še bolj izkazati. Ljubitelje plesa vznemirja tudi obljuba, da bodo v soboto in nedeljo zvečer na plesni parket smeli stopiti celo gledalci. Prava paša za oči! Z dnevno vstopnico bo mogoče v Hali A spremljati tekmovanja do 19. ure, v večernih urah pa se bodo najboljši pomerili v polfinalnih in finalnih srečanjih, zato se bo večina obiskovalcev gotovo odločila za celodnevno vstopnico in si najtrše boje ogledala izza miz.

Za ljubitelje najboljših med najboljšimi bo zagotovo najbolj vznemirljiva kategorija profesionalnih plesalcev, v kateri bomo lahko spremljali tudi aktualna svetovna prvaka v latinskoameriških plesih v članski kategoriji Zorana Plohla in Tatsiano Lahvinovich – prav v Ljubljani se bosta prvič pomerila med profesionalci – pa Luca Bussolettija in Tjašo Vulič, ki sta slovenska državna prvaka med profesionalci v standardnih plesih in svetovna prvaka v kombinaciji desetih plesov v tej kategoriji. Prijavila sta se tudi Paolo Bosco in Joanne Clifton. Paolo je nekdanji amaterski svetovni prvak v standardnih plesih in tudi sam nadaljuje kariero kot profesionalec. V članski kategoriji, ki je razen profesionalne najprestižnejša – v njej plešejo v starosti med 19. in 34. letom – pričakujejo prireditelji največjo udeležbo; tekmovali pa bodo tudi mlajši in ne nazadnje starejši od 35 let, torej seniorji; slovenski pari v tej kategoriji večne zaljubljenosti v ples bodo imeli konkurenco iz Avstrije in Italije. Naš par Vitan in Barbara Kodelja celo vodi na svetovni lestvici tekmovalcev, starejših od 55 let!
Zoran in Tatsiana se bosta na tekmovanju Ljubljana Open prvič pomerila med profesionalci. Tudi tokrat ciljata na zlato! (Foto: Marko Mesec)
Zoran in Tatsiana se bosta na tekmovanju Ljubljana Open prvič pomerila med profesionalci. Tudi tokrat ciljata na zlato! (Foto: Marko Mesec) FOTO:

Tekmovanja WDSF International Ljubljana Open bo sodilo 15 sodnikov iz 13 držav, napetosti torej ne bo manjkalo. Zmagovalce v članski in profesionalni kategoriji čakajo denarne nagrade, najboljše iz drugih kategorij pokali, medalje, diplome in praktična darila, gledalce pa priložnost, da na domačem parketu doživijo res vrhunski ples.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1