Slovenija

Na najdaljšo noč v letu bodo nekatere ceste zaprte, v Ljubljani bodo avtobusi vozili vso noč

Ljubljana/Maribor, 31. 12. 2014 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po nekaterih krajih bo zaradi silvestrovanj na prostem spremenjen prometni režim, po spremenjenem voznem redu bodo vozili tudi mestni avtobusi. V Ljubljani bodo mestni avtobusi vozili celo noč v intervalih po 40 minut, med Ljubljano in Mariborom pa vozi tudi poseben silvestrski vlak.

Tako bo v Ljubljani danes od 21. ure do četrtka do 5. ure za ves promet zaprt del Slovenske ceste. Na prvi dan novega leta pa bo med Ljubljano in Mariborom vozil poseben vlak.

Avtobusi bodo vozili celo noč

V Ljubljani bodo silvestrovanja na prostem na štirih trgih, na Kongresnem, Mestnem, Pogačarjevem in Trgu francoske revolucije. V času zapore Slovenske ceste na delu med Aškerčevo cesto in Šubičevo ulico bo omogočen lokalni dovoz iz smeri Aškerčeve ceste do Erjavčeve ulice. Avtobusi na linijah 1, 2, 3, 3B, 3G, 6, 6B, 9, 11, 19B, 19I in 27 pa bodo v času zapore vozili po obvozni trasi po Šubičevi ulici in Bleiweisovi cesti.

Na silvestrovo bodo ljubljanski mestni avtobusi vozili celo noč v intervalih po 40 minut.
Na silvestrovo bodo ljubljanski mestni avtobusi vozili celo noč v intervalih po 40 minut. FOTO: Aljoša Kravanja
V Ljubljani bodo v primeru neugodnega vremena vstop v novo leto namesto ognjemeta oznanile salve, so sporočili organizatorji silvestrovanja.
Na silvestrovo bodo sicer ljubljanski mestni avtobusi vozili celo noč v intervalih po 40 minut. V času med 22.30 in 23.30 bodo v smeri centra razporejeni še dodatni avtobusi, pojasnjujejo na Mestni občini Ljubljana.

V Mariboru zaprt del Ulice Vita Kraigherja

Zaradi silvestrovanja v središču Maribora bo od 16. ure danes do 7. ure v četrtek za promet zaprt del Ulice Vita Kraigherja.

Med Ljubljano in Mariborom te dni vozi tudi poseben silvestrski vlak. Ta bo na prvi dan novega leta iz Ljubljane v Maribor odpeljal ob 00.50, iz Maribora v Ljubljano pa ob 1.15. Ob 2.12 bosta vlaka v obeh smereh ustavila tudi v Celju.

Zaradi silvestrovanj omejitve prometa tudi v Celju

Obiskovalci celjskega mestnega jedra bodo lahko silvestrsko dogajanje na Krekovem trgu prek zaslonov spremljali tudi na drugih lokacijah v mestu. Zaradi osrednje prireditve na Krekovem trgu bo veljala popolna zapora prometa na tamkajšnji državni cesti ob trgu na odseku med Cankarjevo in Pleteršnikovo ulico. Prav tako bosta v Celju zaprti Gubčeva in Prešernova ulica.

Leto se bo poslovilo s hudim mrazom, ki bo zaznamoval tudi številne zabave na prostem. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je lahko še posebej nevarno pretirano pitje alkohola, saj ta vpliva na zaznavanje mraza.
Leto se bo poslovilo s hudim mrazom, ki bo zaznamoval tudi številne zabave na prostem. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je lahko še posebej nevarno pretirano pitje alkohola, saj ta vpliva na zaznavanje mraza. FOTO: Thinkstock

V Kopru spremembe zaradi nizkih temperatur

V Kopru so zaradi napovedanih nizkih temperatur in močne burje organizatorji silvestrsko praznovanje s trga pri Kapitaniji preselili pod oboke koprske Taverne. Zaradi prireditve bo danes od 21. ure do četrtka do 4. ure popolnoma zaprta Pristaniška ulica od koprske tržnice do Ukmarjevega trga. Obvoz bo čez Titov trg in Verdijevo ulico. Od 23.30 do 00.30 bo zaprta tudi Semedelska promenada zaradi načrtovanega ognjemeta, ki pa ga bodo izvedli samo ob ustreznih vremenskih razmerah.

Na Ptuju zaradi mraza praznovanje v pokritem šotoru

Silvestrovanje so zaradi napovedanih nizkih temperatur prav tako prestavili na Ptuju. Namesto načrtovanega silvestrovanja na Mestnem trgu se bo dogajanje odvijalo v pokritem in ogrevanem šotoru na lokaciji mestne tržnice.

Za zadnji dan tega koledarskega leta so po vsej državi napovedane temperature pod lediščem, le ob Obali je za popoldne napovedana ena stopinja Celzija nad ničlo. Več o vremenu in prometu pa v članku z naslovom Na Gorenjskem sneži, zato vozite previdno. Mraz bo popustil šele v petek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
31. 12. 2014 18.57
+2
A zato danes legendarni zelenci vozijo na vseh linijah ? Pohvalno, ne pa da ta novodobna jajca vrivate
POŠTENO JEBENO
31. 12. 2014 11.33
+1
Pa dopovej pijanmu za volanom, da je cesta zaprta......bo reku neeeeee, samo prazna je in gas.
Infraping
31. 12. 2014 10.42
+1
Med željami, ki si jih še nisem izpolnil, je, da si brado pobarvam na vijolično. Tudi to bom storil, ko bo čas za to.
jouža
31. 12. 2014 10.25
+12
"...med ljubljano in mariborom vozi poseben silvesterski vlak..." potnikom želim srečno 2016 :)
korintos23
31. 12. 2014 10.36
+1
jouža ti si železničar? Tudi tebi vse dobro v novem. Kaj pa 2015???
jouža
31. 12. 2014 10.47
+6
@korintos23... nisem železničar... z vlakom SŽ po naših železnicah bodo za silvestrovanje oz. pričakovanje novega leta 2015 prepozni. tam nekje do 2016 bi pa skorajda morali prispeti...
_endrug
31. 12. 2014 10.56
+6