Slovenija

Na letih z Adrio boste lahko uporabljali telefone

Ljubljana, 01. 09. 2014 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Adria Airways bo potnikom med letom dovolila uporabo ročnih mobilnih elektronskih naprav, recimo pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in elektronskih knjig. Uporaba bo prepovedana le pri nizki vidljivosti med vzletanjem in pristajanjem ter kadar bo to zahteval kapitan.

Telefon na letalu
Telefon na letalu FOTO: Reuters

Adria Airways je konec avgusta uvedla nekaj novosti na svojih letih. Po novem je v vseh fazah leta dovoljena uporaba ročnih mobilnih elektronskih naprav, recimo pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in elektronskih knjig.

V Adrii sicer pojasnjujejo, da je iz preventivno varnostnih razlogov uporaba teh elektronskih naprav prepovedana pri nizki vidljivosti med vzletanjem in pristajanjem ter kadar to zahteva kapitan. Te naprave morajo imeti izključene vse funkcije brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov, zato jih je potrebno že pred vzletom prestaviti v način brez povezave oz. flight mode.

Elektronske naprave, ki jih med letom nikakor ni dovoljeno uporabljati pa ostajajo: walkie-talkie, AM/FM radijski in televizijski sprejemniki, telemetrična oprema, radijsko vodene igrače in brezžične miške.

Med elektronske naprave, ki jih potniki lahko uporabljajo na potovalni višini, in sicer pod pogojem, da je v kabini izključen opozorilni znak "Privežite si varnostne pasove", spadajo večje elektronske naprave, ki jih ni mogoče držati v rokah, to so prenosni računalniki (laptop, notebook in ostale zložljive naprave). Te naprave morajo biti v določenih fazah leta, kot so taksiranje - premikanje letala od parkirne pozicije proti vzletno-pristajalni stezi in premikanje letala od vzletno-pristajalne steze do parkirne pozicije, vzletanje in pristajanje shranjene skladno z varnostnimi predpisi. Izključene morajo imeti vse funkcije brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov, zato jih je potrebno že pred vzletom prestaviti v način brez povezave oz. flight mode.

Brez omejitev lahko potniki v letalih Adrie Airways uporabljajo naslednje elektronske naprave: manjše medicinske naprave kot npr. srčni spodbujevalniki, slušni aparati, prenosni koncentratorji kisika, insulinske črpalke, elektronske ure, ročni GPS sprejemniki, elektronske igrice (npr. Game boy), avdio in video predvajalnike ter snemalnike (npr. CD, DVD, MP3, iPod) in kamere.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Domen Dolenc 1
02. 09. 2014 10.41
+3
Pa se brezplacno te kako adriina stevardesa nahruli... Ker si dobil sedez od izhodu ce ji reces da ne znas odpreti vrat, ce bi bilo to potrebno....
felix59 drugič
02. 09. 2014 00.05
Na nekaterih čezoceanskih letih boste lahko igrali badminton.
skorumpiranpolitik
01. 09. 2014 18.06
-1
Še niso prodali tega liberalno -Virantovega oporišča ?
devlon
01. 09. 2014 16.23
-1
zelo pomembno...